νταξ, το πέναλτι του παο δεν ήταν και κάνα μαρς, αλλά άμα δεν ήταν γίδι ο αμυντικός δε θα υπήρχε φάση. τι να κάνουμε.
α. φάση της αγωνιστικής το επαγγελματικό γύρισμα του νταμπίζα με ολίγη από σβέρκο και πλάτη στη φάση του δεύτερου γκολ του άρη.
νταξ, το πέναλτι του παο δεν ήταν και κάνα μαρς, αλλά άμα δεν ήταν γίδι ο αμυντικός δε θα υπήρχε φάση. τι να κάνουμε.
α. φάση της αγωνιστικής το επαγγελματικό γύρισμα του νταμπίζα με ολίγη από σβέρκο και πλάτη στη φάση του δεύτερου γκολ του άρη.
κοιταξα απο περιεργεια το προγραμμα των ομαδων που κυνδινευουν να πεσουν… ξανθη κ λεβαδειακος εχουν μεταξυ τους ματς στη λειβαδεια κ η ξανθη εχει ματσακι στο καραισκακη…
το ονειρο πολλων ετων ειναι πιο κοντα απο ποτε, μπας κ σταματησει αυτο το δωδεκαρι μπονους καθε χρονο…(καλα του πουστη, μια απο τις δυο θα πεσει σιγουρα)…8)
χαχα,το φανταζεσται?
O Σισέ θα το στηρίξει πάντως
Θα άλλαξει πάρα πολύ το άθλημα. Δεν ξέρω αν είναι καλή λύση αυτή. Θα βελτιωνε το θέαμα σε τραγικά πρωταθληματα σαν το δικο μας αλλα μάλλον θα χαλουσε την μαγεία των αγώνων του champions league αν το γκολ γινοταν πιο ευκολο. Εκτος αυτους οι αμυντικοι κάθε ομάδας θα πρέπει να γίνουν σπριντερ για να καλύπτουν την άμυνα τους. Βασικά θα ήταν ένας τέλος σε όλους τους 30+ αμυντικους που συνεχίζουν να κανουν παίζουν.
Ο Ιντζακι θα το κανει σημαία του.
εχω την εντυπωση πως κανετε λαθος…
και οι 2 τους συμφέρει να υπαρχει το οφσαιντ…
παντως αποκλειεται να γινει…
θα αντιδρασουν ολοι…
θα αλλαξουν ολα τα συστηματα και οι τακτικες…
δεν γινονται αυτα…
αν και θα ειχε φαση…
ποτε δεν ξερεις τι θα βγει στο τελος…
…“τσαντιράκι”!
Σοβαρά τώρα, αν γίνει αυτό οι αμυντικοί θα πρέπει να είναι μέσα στη περιοχή τους σε όλο το παιχνίδι…:roll: Ούτε το θέαμα θα ανεβάσει (ειδικά Ελλάδα που παίζουμε με γιόμες, τώρα θα το κάνουμε σύστημα).Δεν βγάζει νόημα, το οφσαιντ πέρα από “κανόνας” είναι και λογικό να υπάρχει.
Εγώ θεωρώ πως το οφ σάιντ θα έπρεπε να παραμείνει απλά να πάνε λίγο πιο μπροστά τα όρια που μπορεί ένας παίκτης να υποδειχθεί ακάλυπτος. Δηλαδή τωρα ένας παίκτης μπορεί να βγει οφ σάιντ από το κέντρο και μπροστά, εγώ λέω να είναι πιο μπροστά το όριο. Κάπου ανάμεσα κέντρου και περιοχής.
Το πρώτο που πρέπει να καταργηθεί είναι το οφσάιντ σε μπαλιές που γίνονται πίσω απ’ το κέντρο του γηπέδου.
Και να καταργηθει εντελως, σιγουρα θα βρεθει καποια ακρη-νεος κανονισμος για να αποφευγονται τα “τσαντηρια”.
Οι ανεργοι εποπτες που θα βρουνε δουλεια?:?:?
βασικα το οφσαιντ σαν κανονας ειναι πραγματικα πολυ σημαντικος…πιστευω πως ο μονος λογος που σκεφτεικε να τον καταργησει ειναι τα λαθη στα οποια “υποπεφτουν” οι διαιτητες και δημιουργουνε παρατραγουδα,απο απλα παραπονα μεχρι αλλιωση αποτελεσματος
Ξέρω γιατί κόβουν το οφσαιντ…για να βλέπουν περισσότερες γυναίκες ποδόσφαιρο…
Εννοείται ότι πρέπει να καταργηθεί. Έλεος πια με τα χίλια ρηπλέη και τους βαρούχες και τα ζωάδια επόπτες και το σφάξιμο. Ευχής έργο θα ήταν.
η λυση δεν ειναι να καταργησει το οφσαιντ, αλλα να μπει το ρηπλεη στο παιχνιδι…ΖΩΟ ΜΠΛΑΤΕΡ…ανθρωπινος παραγοντας μαη αςς
Ο γερο-Μπλάττερ το 'χει χάσει τελείως λέμε. Άκου εκεί ποδόσφαιρο χωρίς οφσάιντ. :lol:
Δεν γίνεται να μπει το βίντεο, ειδικά για το οφσάιντ.
Τι θα κάνουν δηλαδή, θα σφυρίζει οφσάιντ ο διαιτητής, θα το βλέπουν στο βίντεο και θα συνεχίζουν μετά τη φάση απ’ το ίδιο σημείο ή θα αφήνουν να μπει το γκολ και μετά θα το ακυρώνουν?
Δε νομίζω πως το οφσάιντ αν καταργηθεί θα καταργηθεί γιατί ο Μπλάτερ φοβάται τις γκρίνιες από τις διαιτησίες. Το οφσάιντ εδώ και χρόνια έχει προταθεί να καταργηθεί για να πάνε οι άμυνες κάμποσα μέτρα πίσω και να ανοίξουν ελεύθεροι χώροι. Εξάλλου παλιά το οφσάιντ ήταν στους 4 αμυνόμενους, μετά πήγε στους 3 και τώρα είναι στους 2. Πάντα ο αριθμός των αμυνόμενων που θα έπρεπε να είχες μπροστά σου μειωνόταν με μόνο σκοπό να γίνουν πιο εύκολα τα γκολ.
Εγώ γενικά υπέρ είμαι. Νομίζω εξάλλου πως το είχε προτείνει και ο Τεν Κάτε κάποια στιγμή και την είχαμε κάνει ξανά τη συζήτηση.
Σημερινός Πανούτσος:
[…] Πρώτο δίδαγμα είναι το: «You cannot outcombot Comboti» […]
:lol3: :lol3: :lol3: :lol3:
Κλαίω απ’ τα γέλια!!
βεβαιως και γινεται οπως κανουν οι αμερικανοι (στο nfl οχι στο soccer ομως :Ρ), οι οποιοι απλα αφηνουν τη φαση να παιχτει και στο τελος αποφασιζουν (αν βεβαια το ζητησει μια ομαδα) μετα απο χρηση βιντεο για το αν ‘the play stands’ η οχι…και νταξει δεν θα μιλαμε για φασεις οπου το γκολ μπαινει μετα απο ενα τεταρτο, αλλα για φασεις που εχουν αμεση εξελιξη
αν ‘the play doenst stand’ θα μπορουσε να γινεται εμμεσο στο σημειο που υπαρχει οφσαιντ και αλλαζει κατοχη
αλλα το οφσαιντ δεν μπορει να μην υπαρξει…με τη ιδια λογικη θα κατασκηνωνουν παικτες στη αντιπαλη περιοχη με γιομες θα αλλαζει το παιχνδι με τη μια και θα μπαινουν αστεια γκολ…ακομα και οι περισσοτεροι αμυντικοι δεν θα μπορουν να παρακολουθησουν την ταχυτητα των επιθετικων…γενικα δηλαδη θα χασει πολυ το αθλημα, καθως θα μπαινουν γκολ για πλακα, ομαδες και προπονητες που παιζουν παγιδες θα πρεπει να αλλαξουν τακτικες, θα δημιουργηθουν αλλες…και αλλαζει το αθλημα σε τεραστιο βαθμο
αν παλι το σκεφτονται γιατι θελουν να το κανουν πιο επιθετικο, ας σκεφτουν να απαγορευσουν πχ τις πασες προς τα πισω στο μισο της ομαδας που αμυνεται…εκει ειναι που θα πεσει γελιο και θα κλαυσουν μανουλες αμπαλων σαπιων ταμπουραδων
Τραγικό αυτό που γίνεται στο NFL, καθόλου περίεργο που το σκέφτηκαν αμερικάνοι.
Είπαμε, πρώτη κίνηση θα πρέπει να είναι να καταργηθεί σε πάσες πίσω απ’ τη σέντρα.