Ξαφνικά γίναμε Ελβετία τι έγινε
Προβλέπω φιάσκο όπως στους Maiden το 2022 με τα Α/Β.
Ειπα κ εγω να τούς δω πρωτη φορα ρε γαμωτο κ το παρακαναν,οχι.
Να τους δεις, είναι από τα συγκροτήματα που ιδρώνουν τη φανέλα και σε αποζημιώνουν με το παραπάνω.
Τώρα με δεδομένη την τιμολογιακή πολιτική π.χ. στη Βουλγαρία, είναι ξεκάθαρα θέμα διοργανωτή. Ίσως θα έπρεπε να γίνει ένας βομβαρδισμός στα social του συγκροτήματος, ο RS είναι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα (τα είχε βάλει παλαιότερα με την ticketmaster).
Δεν έχει και μεγάλες διαφορές από τους Green Day. Όπου (ανεξαρτήτως τιμών, που ήταν παρεμφερείς), ήταν μια χαρά και το g/a αν πήγαινες στα σωστά σημεία.
οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες από τους Green Day ΑΛΛΑ υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ότι οι GD δεν είχαν έρθει ποτέ Ελλάδα ενώ οι Cure ήρθαν το 2019, από την ίδια εταιρεία και με εισιτήριο 55€ και χωρίς διαχωρισμό.
Κατανοώ ότι οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά από τότε, αλλά τόσο μεγάλη διαφορά; Όταν στη γειτονική Βουλγαρία θα τους δεις με 62€. Η σύγκριση με το εν λόγω φεστιβάλ κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, όταν τα άλλα δύο ονόματα έρχονται σρο Release με αντίστοιχες τιμές με τη Βουλγαρία (κατά μέσο όρο).
Και πάμε στο βασικό για μένα που είναι ο διαχωρισμός της αρένας. Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι απαράδεκτος και ειδικότερα σε μπάντες που δεν το συνηθίζουν. Δεν είναι Metallica οι Cure ξερωγω…
85-90-95 € για τη Zone B, που οκ καλά έβλεπες στους Green Day, αλλά θα είναι ακριβώς η ίδια απόσταση; ή θα πουλήσουν παραπάνω ας πούμε για Zone A και το κάγκελο θα πάει πιο πίσω;
Zone A είναι 160€ η τιμή της προπώλησης!! Εξωφρενικό! Σχεδον διπλή τιμή από τη Zone B.
Βάζοντας όλα τα δεδομένα κάτω, θα θελα να γίνει κάτι χοντρό που να τους ταρακουνήσει…
Κι εγώ ήθελα πολύ να τους δω, δεν είμαι μεγάλος φαν αλλά το τελευταίο album το έλιωσα πολύ.
Αλλά 90ε είπαμε ρε παιδιά. Δεν τα έδωσα πέρσι για Satriani.
Στο μεταξύ κάπου είχα ακούσει ότι σε σχετική έρευνα, η Βουλγαρία μας ξεπέρασε σε αγοραστική δύναμη. Και μετά βλέπεις αυτό!
Πλέον η βόρεια Ελλάδα θα κινηθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό προς Φιλιππούπολη
Καλά στάνταρ. Μου έλεγε φίλη από Θεσσαλονίκη ότι παρέα κλείνει βανάκι και θα πάνε εκεί (πριν ακόμα ανακοινωθούν τιμές εδώ).
Και πιθανότατα το Ejekt θα διατηρήσει το τεράστιο fee ανά εισιτήριο που είχε και πέρυσι (και δεν αφήνει να χρησιμοποιήσεις viva wallet).
Αυτό το είχα ξεχάσει! Τώρα εκνευρίστηκα περισσότερο!
Μετά την πατάτα που είχε γίνει στους Muse οι συγκεκριμένοι φάνηκε ότι έμαθαν το μάθημά τους και πέρσι/πρόπερσι τα είχαν πολύ καλύτερα υπολογισμένα.
Σε κάθε περίπτωση, όσες και όσοι πληρώσουν vip ή οτιδήποτε για να δουν από πρώτο τραπέζι πίστα το φαντασμαγορικό σόου που (δεν) έχουν οι Cure, με γεια τους με χαρά τους.
Το τριψήφιο για g/a προφανώς λίγο δεν είναι, αλλά (α) αυτό που έγραψε ο Παντελής παραπάνω και (β) μιλάμε για μέρα που ~ 100% θα έχει καναδυό ακόμα δυνατά ονόματα, οπότε στα μάτια μου έχουν συμβεί χειρότερα.
Αυτό δυστυχώς θα το δείξει η νεκροψία. Πάντως στους Green Day τα εισιτήρια Zone A είχαν γίνει sold out μήνες πριν τη συναυλία και, όσο το παρακολουθούσα, δεν είχαν ξαναβγεί άλλα. Επίσης στη συναυλία δεν υπήρχε box office, δηλαδή τυπικά ήταν sold out. Δεν ξέρω αν θυμάσαι πώς ήταν Cure την τελευταία φορά στην πλατεία Νερού…
Πάντως τι να λέμε τώρα, είναι πολύ ακριβά τα εισιτήρια, εννοείται.-
Ναι ρε συ, αλλά θεωρητικά οι Green Day είναι πιο μεγάλο/ακριβό όνομα από τους Cure.
Επειδή θυμάμαι τι πήχτρα ήμασταν το 2019 στην πλατεία Νερού, γι’ αυτό ανέφερα το φιάσκο των Maiden πριν με τα Α/Β.
Δινουμε ομως 70ε για τους Bizikit που θα παιξουν 70 λεπτα ![]()
ΥΓ. Οι Cure ειναι τεραστια μπαντα με εξαιρετικη αποδοση στα live και παιζουν και 2.30 ωρες minimum. Αν καποιος δεν τους εχει δει, μην σταθει στο αυξημενο εισιτηριο (εννοειται αν δεν εχει βιοποριστικο προβλημα κλπ.) Ο συναυλιακος χωρος ειναι και εξαιρετικος.
Δεν αναιρεί κανένας την απόδοση της μπάντας. Και θα βρεθεί και κόσμος να γεμίσει το χώρο - αν δεν το κάνει και sold out. Όταν όμως εδώ και κανα δυο χρόνια συζητάμε ότι οι συναυλίες έχουν γίνει είδος πολυτελείας, για μένα είναι εξωφρενικό να υπάρχουν τέτοιες τιμές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στις τιμές σε σχέση με το Release και σε μπάντες αντίστοιχου βεληνεκούς πάνω κάτω.
Η ίδια διοργάνωση, την ίδια μπάντα, την έφερε πριν 6 χρόνια με το 50% του τωρινού εισιτηρίου. Δε δικαιολογούνται όλα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους Χούθι…
Θα είχαμε άλλη κουβέντα αν ήταν ενιαία η τιμή σε 85-90-95€ και άλλη τώρα που θα είσαι πιο πίσω.
Πορτογαλία βλέπω οι τιμές ξεκινάνε από 55 Ευρω, υπάρχουν φυσικά τα VIP αλλά αρένα είναι χωρίς διαχωρισμούς…
Ξενέρωσα κι εγώ ενώ περίμενα με ανυπομονησία την ανακοίνωση.
Είδα Cure το 2002 τότε με Dandy Warhols, αλλά θέλω να τους δω μια τελευταία φορά.
Αν πάω Eject θα κάψω αναγκαστικά κάποιο άλλο live που ενδεχομένως να έβλεπα. Υπάρχουν και χειρότερα, έβλεπα (από περιέργεια) τιμές για Rush και φρίκαρα.
Βουλγαρία το σκέφτομαι συνδυασμό με τουρισμό, Plovdiv δεν έχω πάει ποτέ.
Αύριο πάντως δεν πρόκειται να μπω για εισιτήριο.
Δυστυχως εχει καταντησει, τουλαχιστον, αηδια η φαση με τα εισιτηρια και τις ζωνες. Ωστοσο, αν δεν κανω λαθος στη Βουλγαρια και σε αλλες χωρες υπαρχουν κρατικες επιδοτησεις για συναυλιες και μικροτεροι αντιστοιχοι ΦΠΑ. Δεν τα θυμαμαι καλα, θελει ψαξιμο αυτο, ισως καποιοι απο εμας εδω τα γνωριζουν αυτα. Επισης, καλα ειναι να δουμε τα logistics ενος φεστιβαλ, δλδ ποσο κοσμο αναμενεται να συγκεντρωσει (σε συνδυασμο με χορηγους, επιδοτησεις, κλπ που ανεφερα παραπανω), τι αλλα παραλληλα εσοδα εχει και επειτα να βγαλουμε ενα συμπερασμα.
Εννοειται οτι στον αιωνα των αιωνων δεν δινω 135 για να δω Cure, το πρωι μου ειπαν “85 κανει το τικετο” και απαντησα χωρις να ξερω καν τι επαιζε “ωραια, ελπιζω να ειναι χωρισμενο σε ζωνες και να κανει κανενα 60αρι το πισω”
Μια φορα πρεπει να δω ενα πληρες συναυλιακο πλανο παντως, το εχω αχτι, γιατι κατα καιρους εχω παρει feedback για συναυλιες (κοστη και τετοια) που μου επεσε το σαγονι. Δεν μπορουσα καν να φανταστω τι παιζει.
Όντως παιδιά, δυστυχώς τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας τα live.
Προσωπικά το καλοκαίρι, να είμαστε καλά πρώτα, θα διαλέξω μερικές Ελλάδα και τους APC κάπου έξω, συνδυάζοντας τους με ολιγοήμερες διακοπές και τέλος.
Φυσικά όπου υπάρχει normal τιμή, όπως φέτος στους Melvins θα προσπαθώ, να πηγαίνω έστω κι αν δεν είμαι οπαδός του συγκροτήματος.