η ταινια ανηκει στον τιτανιο ΤΣΑΚ…τελεια και παυλα.καθε φορα που εμφανιζοταν η μιση αιθουσα επεφτε κατω απο το καθισμα απο τα γελια…
πολυ καλος λουντγκρεν επισης,με ωραιες κομικες σκηνες…γενικα το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι γουσταρα περισσοτερο με την κωμωδια παρα με τις σκηνες δρασης(που κι αυτες ηταν πολυ καλες δεν το συζητω).
ο adkins επρεπε να χρησιμοποιηθει καλυτερα…ηταν ο κρυφος ασσος στο μανικι της ταινιας και δεν τον εκμεταλλευτηκαν. το μονο μου παραπανο ειναι αυτο…ΒOYKA ΡΕ!
παντως καθομαι και απορω…διαβαζα κριτικες της ταινιας και ελεγαν για επιστροφη στα 80’ς(πολυ περισσοτερο απο την πρωτη ταινια κιολας) και για 90 λεπτα χαβαλε…το οτι ειχε τρελο χαβαλε ειχε,αλλα ενα μεγαλο μερος της ταινιας ηταν εντελως δραματικο…βασικα ηταν κατι σαν το dark knight των ταινιων δρασης,με μερικα ΚΟΡΥΦΑΙΑ κωμικα διαλειματα και κατα συρροη one liners-φορους τιμης στο ενδοξο παρελθον των πρωταγωνιστων. τι σκατα σκεφτονταν αυτοι που τα γραφαν αυτα δεν μπορω να καταλαβω…το πρωτο ηταν πιο 80’ς απο αυτο.
οχι οτι με χαλασε βεβαια,γαμουσε…αλλα αλλα περιμενα αλλα ειδα,οποτε αν πατε περιμενοντας να δειτε το νεο commando η το νεο true lies, δεν θα παρετε αυτο που περιμενετε.αλλα πατε να το δειτε ανεπιφυλακτα,αξιζει…
τι ηταν αυτο που ειδα.λοιπον η ταινια ειναι αριστουργημα.ατακαρες,εκατονταδες σκοτωμοι με οτι μπορει κανεις να φανταστει,η σκηνη εμφανισης τσακ νορις να περναει στο πανθεον με συνοπτικες διαδικασιες,και και και και…
αν δεν ειχα σκοτεινο ιπποτη την αλλη βδομαδα την ξαναεβλεπα χαλαρα.τρεχατε λεμε.
Tην ειδα χθες!Η ταινια ειναι η τελειοτερη ισως actiοn movie που εχω δει ποτε!Σιγουρα ακομη γαμιστεροτερο απο το πρωτο,μιλαμε για οτι πιο ματσο εχει βγει την τελευταια 20ετια και βαλε.Ολοι,περα απο το πιστολιδι και το pure ξυλικι,αυτοσαρκαζονται σε μεγαλο βαθμο.Τεραστιος Chuck,τεραστιος Dolph και κυριως συγκλονιστικοι οι Stallone,Van Damme.Γενικα τρεξτε να το δειτε.Φημες λενε οτι μετα την παρακολουθηση της ταινιας,το αρσενικο μοριο αυξανεται κατα δυο ποντους τουλαχιστον:p
ο νορις πήγε στην βουλγαρια όπου γινόντουσαν κάμποσα απο τα γυρίσματα. πήγαν να τον πάρουν απο το αεροδρόμιο μέλη του συνεργείου και μελη της ομάδας των ηθοποιών. μόλις τον είδαν να κατεβαίνει το αεροπλάνο και κατάφεραν να τον πλησιάσουν άρχισαν να του φωνάζουν [B][I]“δεν επισκέπτεται ο τσακ την βουλγαρια. η βουλγαρια επισκέπτεται τον τσακ!”[/I][/B] :lol:/#-o#-o
[SPOILER]δεν εχω λεφτά να πάω να το δω . :oops: αν ειναι δυνατόν![/SPOILER]
Όπως και την προηγουμενη φορα, πρεμιέρα ξανά…23.00 άρχιζε΄σπάω @@ να ειμαστε εκεί από και μισή, για να βρούμε καλές θέσεις…
‘‘ΠΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΙΟΛΑΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ’’ και ‘‘ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΡΕ ΓΡΟΘΕ, 5 ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑΜΑΣΤΕ’’ και λοιπα γραφικα και ατυχεστατα σχολια…
22.35 και η ουρα σχεδον φτανει στο παρκινγκ…πρωτο καλο δειγμα, παρτε τα μαλακες… ο κοσμος, 24φευγα επι το πλειστον, καμια 10αρα γκομενες-τυπου-τραγουδαω-σε-μαγαζι-εθνικης-αθηνων-κορινθου-και-δεν-ντρεπομαι-να-κρυψω-το-μπυροκοιλι + μερικοι πιτσιρικαδες κατω των 20…γαματα λεω, δευτερο καλο δειγμα, ΣΩΣΤΟΣ ΚΟΖΜΟΣ…
βγαζομε τικετα και ο ενας απο τους 6, καθετε χωριστα μας…παρτα μαλακα που δεν ηρθες 10 λεπτα νωριτερα, οταν Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ φωναζε…
με την εισοδο μας, αγοραζω με τιμιο αδερφο Γρακχου ενα ποπ κορν γιγας και βγαζω και 2 φιξ απο τη στρατιωτικη μου βερμουδα-πρωην παντελονι παραλλαγης στρατου με τεραστιες τσεπες \M/
Oπωτε παρα 5, γινεται η εισοδος στο Τεμενος της Τεχνης, την Αιθουσα 3 του odeon στο Ηρακλειο, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ TRANSPORTER :’) και νιωθω ηδη την πρωτη καυλα
Η συγκινηση εχει φτασει στο απογειο… εχουμε ηδη φαει το μισο ποπ κορν, ενω κραταμε τις μπυρες για τα πρωτα cheers μεσα στη ταινια…
αρχιζουν trailers:
Dark knight Rises, Ted, Total Recall, Resident Evil… ΣΤΑ @@ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 4!!!
σβηνουν και τα τελευταια φωτα… η ταινια ξεκιναει…
2 ωρες μετα, τα φωτα ανοιγουν… η μπλουζα μου εχει λεκιαστει με μπυρα, σαλιο, ποπ κορν, εχω ιδρωσει, ο λαιμος μου εχει αρχισει να γδερνεται απο τις φωνες, ενω η μαπα μου ειναι κατακοκκινη…βγαινω εξω γρηγορα, κανω τρακα και σκαω τσιγαρο…ενιωσα σαν τοτε που ειχα γαμησει δευτερη φορα… ιδια ενταση με την πρωτη, αλλα επειδη ειχα παρει το βαπτισμα, 10 φορες καλυτερο σεξ και αυτη τη φορα, με εμενα να παιρνω πρωτοβουλιες και να κανω οτι γουσταρω…υπηρχε μοναχα, ενας μεγαλος προβληματισμος-πιθανολογω οχι μονο εμενα, αλλα και σε πολυ κοζμο εκει μεσα:
TI ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ @@ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΥΤΡΩΣΕΙ???
Η ταινια εκανε το πρωτο Expendables να μοιαζει βολτα σε λουνα παρκ
Η ταινια εκανε το πρωτο Expendables να φανταζει σαν μια μικρη και αδιαφορη εισαγωγη
η ταινια κανει ΣΚΟΝΗ το πρωτο Expendables.-
η ταινια αγγιξε επίπεδα Commando, Predator, Die Hard και ολων των Μεγαλων σταθμων αυτων των ιερων τερατων που λατρευουμε-και αν καποιος πει οτι μερικα τα ξεπερασε, δεν θα του πω οχι!!!
Αν εξαιρεσεις το πρωτο μισαωρο που ειναι στα ιδια επιπεδα γαμευσιμοτητας, αυτα που γινονται στη συνεχεια δεν περνανε καν απο το νου σας
το ΤΕΡΑΣΤΙΟ συν της ταινιας, ειναι αρχικα οτι, δεν παιρνει για καμια στιγμη τον εαυτο της στα σοβαρα και σε αντιθεση με το πρωτο επος, εδω ειναι τιγκα στην αυτοαναφορικοτητα και στα Inside jokes σχετικα με τους ηθοποιους και τους χαρακτηρες που ταυτιστηκαν ολα αυτα τα χρονια… πιο κοντα στη παρωδια, λειπει η σοβαροφανεια της πρωτης ταινιας και ο Α ρεαλισμος που ειχε, εδω μιλαμε για το απολυτο πανυγηρι-tribute στις macho περιπετειαρες των 80ς-90ς!!!
τι να πω, μεσα παιζουν απανωτα tributes σε Terminators, Rambos, Die Hards και δεν συμμαζευετε! Τωρα δεν λεω κατι αλλο, θα σποιλεριασω αλλα δειτε και θα καταλαβετε… η αιθουσα ηταν τιγκα και απο τη μεση και μετα, καθε 10 λεπτα ειχε παλαμακια και γελια, σφυριγματα και αναρχες κραυγες ζευγαρωματος ζωων, μιλαμε οτι ζησαμε επικα σκηνικα!!! Cheers με μπυρες το ενα μετα το αλλο, high five ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, τρανταγματα ο ενας με τον αλλο, μεχρι και standing ovations στα μεσα της ταινιας επαιξαν!!!
Το δευτερο πραγμα που κοβει τη γη στα δυο, ειναι ο Chuck… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!! και παλι δεν γραφω τπτ, ουτε σε σποιλερ, μονο οτι σε καθε του ατακα και εμφανιση, καταπινε ολη την ταινια ενω η αιθουσα μονο που δεν πηδουσε πανω στην οθονη απο την καυλα!!
τριτο και τελευταιο μεγαλο ατου, ηταν ο σκηνοθετης, ο μαγκας ο West που ειχε κανει το υπερ-επος περπαταμε-ολοι-σε-slow-motion-γιατι-γαμαμε Conair, ο οποιος δινει απλοχερα πανοραμικη και αντρικια δραση και οχι κουνημενες καμερες και παρομοιες πουστιες τυπου Bourne κτλ…πραγματικα ΣΩΣΤΗ σκηνοθεσια!!
Επισης, τιγκα στο μαυρο χιουμορ, κολοσσιαιες ατακες και χαβαλετζιδικη διαθεση στο φουλ!!
οπωτε απο τα ‘παραπονα’ που ειχα απο την πρωτη εποποιια
τα 2 τελευταια σβηνουν, εισακουστηκα!!!
το πρωτο επισης σβηνει, γιατι με τετοια επιπεδα γαμευσιμοτητας δεν σε ενοχλει καν, ισα ισα χρειαζεται!
το Expendables 2 ειναι μιλια μπροστα απο το πρωτο, δεν μπορω ακομα να συνελθω, ολοι ηταν υπεροχοι, απο τα ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ cameos της Αγιας Τριαδας μεχρι τον JVCD ο οποιος ειναι πραγματικα, πολυ ΚΑΚΟΣ, το καταδιασκεδαζει-και φαινεται- και επισης παραδιδει μαθηματα γαμευσιμοτητας στη τελικη-την ηθελα λιγο μεγαλυτερη- γαμηστερη μονομαχια με Σταλονε…
οι μονοι ρηγμενοι, ειναι τα υπολοιπα μελη των Expendables πλην Σταλονε, Στεηθαμ και μαλλον ο Λουντγκρεν, οι οποιοι οχι οτι δεν γαμουν, αλλα δειχνουν μπροστα στους παλιους σαν πιτσιρικια εδω…πχ ο Σηζαρ αναλωνεται μονο σε ατακες ενω ο Τολ…οκ, κομπαρσος…αφηνω εξω τον Lee ο οποιος δεν παιζει πανω απο 10 λεπτα…
Αλλα πραγματικα δεν σε νοιαζει καθολου!
ολη η ταινια, εστιαζει πιο πολυ στην ‘παλια γενια’, πολυ περισσοτερο απο την πρωτη, γιαυτο και τα μικρα cameos των Γουιλις κτλ μοιαζουν σαν μισαωρα, καθως καταπινουν οτι υπαρχει και αναπνεει στην οθονη…
Εν τελη, ενα πραγματικο ΕΠΟΣ, πηρε τα καλυτερα στοιχεια του πρωτου και τα πηγε 100 φορες πιο μπροστα προσθετοντας/βελτιωνοντας τις οποιες αδυναμιες του, εν ξερω τι να αναμεινω, δεν μπορω να φανταστω 3ο Expendables καλυτερο απο αυτο, με κανεναν τροπο, η ταινια ειναι ενα πραγματικο fuck off σε καθε εφεζιδικη μαλακια των τελευταιων ετων, στο μαλακισμενο το PG 13 που εχει καταστρεψει το συγχρονο σινεμα!!!
Αυτα εν ολιγης, 3η μερα και ακομα δεν μπορω να συμμαζεψω τις σκεψεις μου, Τους ευχαριστω ολους απο τα βαθη της καρδιας μου για αυτο το επικο χρονοταξιδο στις καλυτερες αναμνησεις μου απο μια εποχη, που το να αφανισεις ενα ολοκληρο χωριο Ρωσων κομμουνιστων ή μια ολοκληρη φυλη νοτιοαμερικανων masters του Κουνγκ Φου ηταν μια αγνη πραξη ΑΝΤΡΙΛΑΣ…
περιμενω ενα φιλο να γυρισει απο διακοπες και θα παω και εγω… πιο πολυ τιμης ενεκεν στους παιδικους μου ηρωες σταλονε και γουιλις… ελπιζω να ειναι οπως τα λετε γιατι το πρωτο ηταν ψιλομουφα…