On topic: Ο Προγραμματισμός είναι δίκοπο μαχαίρι. Είναι 6η αίσθηση για όποιον θέλει να φτάσει σε ένα καλό επιστημονικό επίπεδο, αλλά μην χάσετε τα χρόνια σας να μάθετε 500 γλώσσες γιατί “αυτό ζητάει η αγορά”. Μία αντικειμενοστραφή και μία από τις άλλες (C/fortran/etc) και τα έχετε μάθει όλα. Εννοείται θα τρώτε πούτσα όποτε θα σας ζητάνε καινούργια γλώσσα να μάθετε, αλλά κάλλιο τότε παρά τώρα…
και αυτό θέλω να κάνω, σκέφτομαι η πτυχιακή και το μεταπτυχιακό να έχει σχέση με περιβάλλον ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μόνο την pascal(που δεν είναι τίποτα) και στον 5ο χρόνο έχουμε java αν δεν κάνω λάθος.
Αν μάθεις την πρώτη σωστά τότε θα μάθεις και τις υπόλοιπες εύκολα. Μία είναι η συμβουλή που υπάρχει και είναι αυτή. Μάθε εξαιρετικά καλά την πρώτη εξ αυτών που θα σου δείξουν (η C++ είναι μια χαρά). Και εξαιρετικά καλά, δε σημαίνει το να ξέρεις τις εντολές, αλλά το να μπορείς να συνδυάσεις τις βασικές εντολές για να φτιάχνεις κώδικες που θα κάνουν αυτό που θες. Και σε επόμενο βήμα να μπορείς να κάνεις τον δικό σου κώδικα ακόμη πιο γρήγορο. Τότε ξέρεις προγραμματισμό κι ας μην ξέρεις τις υπόλοιπες γλώσσες.
Φυσικά και κάνουμε C++. Είμαστε εξελιγμένοι… :lol:
Η φάση είναι ότι την Fortran (στην οποία δεν εστιάσαμε και τόσο) τη θεωρώ εύκολη. Και βεβαίως πέρυσι που έκανα C++, δε διάβαζα καθόλου, απλά επειδή παρακολουθούσα τα μαθήματα καθημερινώς, συγκριτικά με την Fortran μου φάνηκε πολύ δυσκολότερη!
Μακριά από τον προγραμματισμό λέμε!
Οι προγραμματιστές είναι οι οικοδόμοι της πληροφορικής, στην εταιρεία που είμαι μια φίλη μου προχτές τέλειωσε στις 03.30 τα χαράματα!
So true! Αλλα ο προγραμματισμος ειναι κατι απιστευτο…μακαρι να μπορουσαν να γινω προγραμματιστης κ οχι Φυσικος! Κ τωρα ουτε χρονο εχω να ψαχτω μονος μου με τοσα μαθηματα που εχω στη σχολη, κ αυτα που μαθαινουμε εκει ειναι μια σταλια μπροστα σε αυτα που υπαρχουν…