The Smashing Pumpkins -- Zeitgeist

παταταρα!!!πολυ δυνατη κιολας

Εμενα πάλι μου αρέσει αρκετά και όσο το ακούω μου ερέσει περισσότερο. Έχει τουλάχιστον μια τετραδούλα από πολύ καλά τραγούδια (7 shades of black, Doomsday clock, Bring the light και πάνω απο όλα το Starz). Εντάξει δεν είναι σίγουρα το κορυφαίο τους άλμπουμ, μιας και κάποτε ήταν ίσως το καλύτερο γκρουπ στο είδος του, αλλά οπωσδήποτε δεν ειναι απογοητευτικό. Εξάλλου για το 90% των συγκροτηματων ισχυεί ότι θεωρουμαι τα παλιά τους αλμπουμ, τα “κλασικά”, ώς τα καλύτερα τους…

+1000, αμα του δωσεις 2-3 ακουσματα φαινεται η αξια του.

Δυστυχώς αν και το άκουσα αρκετές φορές δεν φαίνεται να αλλάζει η άποψή μου. Το ότι έκανε την επανασύνδεση ο Billy για τα λεφτά είναι προφανές. Απλά δεν σήμαινε ότι δεν μπορούσε να βγάλει κάτι καλό. Όμως… Εντάξει κάποια κομμάτια ακούγονται , μπορεί να γουστάρεις κιόλας αλλά λείπει τελείως η μαγεία των παλιότερων κυκλοφοριών τους. Ακόμα και το Μachina είχε μερικά highlights. Φαίνεται ότι η έμπνευση έχει εγκαταλείψει πια τον Corgan.

Η αλήθεια είναι πως με τον καιρό μειώθηκε και μένα κάπως η εκτίμηση μου για τον δίσκο, αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως έχει κάποια πολύ καλά τραγούδια και πως είναι ανώτερο του Machina. Πάντως ύστερα απο τόσα χρόνια, μετά απο μια επανασύνδεση (έστω και μερική), περιμένεις κάτι περισσότερο. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα μας επισκεπτούν τουλάχιστον, και θα δούμε τον φαλάκρα επι σκηνής, να μας απογειώνει με το Zero και το Tonight Tonight.

Καλά αφού δεν τον είδαμε φέτος, και μάλιστα με πιθανότητα ακύρωσης λόγω χαμηλής προπώλησης, δεν νομίζω πως θα τον δούμε άλλη φορά, τουλάχιστον όχι ως Smashing Pumpkins. Η αλήθεια είναι ότι το reunion αυτό δεν έπιασε και πολύ, χωρις πάντως αυτο να σημαίνει ότι ο Κοργκαν παρουσίασε ένα κακό δίσκο. Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις με το παρελθόν, απλά θεωρώ ότι εν έτει 2007 οι Pumpkins εφτιαξαν ένα απο τα αρκετά καλά άλμπουμ για φέτος, έστω απο αυτά που άκουσα εγώ…