Οι πανελληνιες ειναι η εποχη που τελειοποιησα τον φραπε.
Το τελευταιο τριμηνο και μεχρι να δωσουμε παιζει να ειχα πιει
και 120 φραπεδιες.
Και επειδη βαριεμαι,Madsroom μερικες συμβουλες.
Φραπες : Νερο στο ποτηρι.Οχι πανω απο ενα εκατοστο.Ριχνεις καφε και ζαχαρη.
Πιανεις το βζιν-βζιν και το χτυπας.Αν ο αφρος δεν βγαινει παχυρευστος κατι λειπει/περισσευει.
Οποτε ή παραπανω νερο ή παραπανω ζαχαρη για να αφρατεψει.Μετα νερο και μετα
παγακια.
Νες 1 : Καφες και ζαχαρη μες την κουπα,οταν το νερο αρχιζει και βραζει (βγαινουν οι πρωτες
μπουρμπουληθρες) το ριχνεις στην κουπα,ελαφρυ ανακατεμα και βουαλα.
Ο καφες του τεμπελη/χανγκοβεριασμενου.
Σε σέικερ βάζεις καφέ και ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα), πολύ λίγο νερό (μέχρι 1/4 του σέικερ, και λιγότερο ίσως), 1-2 παγάκια, καλό κλείσιμο του σέικερ και ανακάτεμα αλά αυνανισμός… Αφού διαλυθούν καλά καφές και ζάχαρη, και δημιουργηθεί καλός αφρός, το αδειάζεις σε ποτήρι προσεκτικά και προσθέτεις το υπόλοιπο νερό. Εναλλακτικά προσθέτεις νερό στο σέικερ και το πίνεις από εκεί (για τους τεμπέληδες).
Παρατήρηση: αν και για νες προτιμώ κάτι τύπου gold blend, στον φραπέ πάει πιο πολύ ο classic frape (κάνει καλύτερο αφρό κλπ).
Ηλεκτρικό αναδευτήρι. Και ντάξει, μπορεί να μην έχω ξαναφτιάξει καφέ, αλλά έχω δει… άσχετα αν δεν έχω παρατηρήσει!
Λέω να φτιάξουμε καμιά μπέρτα από την κωλόγρια που χώθηκε μπροστά μου στο σούπερ μάρκετ με ΔΥΟ καλάθια ΓΕΜΑΤΑ ενώ εγώ κρατούσα μόνο μια κονσέρβα καλαμπόκι και ένα μαρούλι! Θέλω να τις σκοτώσω κάτι τέτοιες!