Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

[B]Freddy vs Jason[/B]

Το βάζω εδώ και όχι στο thread του Jason που ξέθαψα πρόσφατα αφού δεν βλέπω να έχει και πολλούς φαν :stuck_out_tongue: Το είχα δει όταν βγήκε το βλέπω για δεύτερη φορά. Όταν είναι και οι 2 στην οθόνη και προσπαθούν να ξεπαστρέψουν ο ένας τον άλλον η ταινία κυλάει μια χαρά. Όταν η δράση μεταφέρεται στα teens που κάνουν σχέδια να ξεφύγουν the movie sucks.

[B]Shaun of the dead[/B]

4-5 φορά που το βλέπω; Δεν θυμάμαι αλλά κάθε φορά γίνεται και καλύτερο.

lol

δεν το χω δει
αλλα
lol

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!! ΓΑΜΗΣΕ!!!

By the way, μαλακία το παρακάτω…

‘’[B]The Vault Of Horror[/B]’’ του [B]Roy Ward Baker[/B]

To ‘’[B]The Vault Of Horror[/B]’’ ειναι μια σπονδυλωτη ταινια αποτελουμενη απο πεντε διαφορετικες ιστοριες που βασιζονται στα comic ‘’[I][B]Tales From The Crypt[/B][/I]’’ και ‘’[B][I]Shock SuspenStories[/I][/B]’'και ξεκιναει ως εξης…
Πεντε αγνωστοι μεταξυ τους συναντιουνται σε ενα ασανσερ το οποιο τους πηγαινει στο υπογειο αντι για το ισογειο που εχουν επιλεξει.Εκει βρισκουν ενα στρωμενο τραπεζι με φαγητο και ποτο να τους περιμενει.Καθονται και διηγουνται και οι πεντε τρομακτικα ονειρα που βλεπουν συνεχως και που τους τρομαζουν.
Οι ιστοριες/ονειρα ειναι μικρες σε διαρκεια,αλλα εχουν μυστηριο,αγωνια,κυνισμο,ωμοτητα και πολυ περιεργο αν και προβλεψιμο τελος.Ολες τους διαπραγματευονται το θανατο και ειναι γυρισμενες στη μακρινη Ανατολη,σε εξωτικα νησια και στον ιδιο το χωρο οπου ζουν οι πρωταγωνιστες τους.
Σε ολες υπαρχει εντονο το βρετανικο balck humour και σαν κλασικη βρετανικη ταινια δινεται κι εδω-και προσωπικα δεν με χαλαει καθολου-εμφαση στο δραμα,παρα στο horror.
Στο cast συνανταμε γνωστους Βρετανους ηθοποιους της εποχης οπως οι [B]Terry-Thomas,Curd Jürgens,Denholm Elliott [/B]και [B]Tom Baker[/B].
Bασισμενο στο comic [I][B]Τales From The Crypt[/B][/I] ηταν και το [B]Creepshow[/B] του [B]Romero[/B],αλλα αυτο εδω εχει την 70’s ατμοσφαιρα,παρα την γνωστη και μη εξαιρεταια 80’s trashy αισθητικη!!!

‘’[B]Don’t Look In The Basement[/B]’’(1973) του [B]S.F. Brownrigg[/B]

Πολυ χαμηλου προυπολογισμου ταινια και ακολουθως αναλογου αποτελεσματος.Δεν με πειραζει το οτι ειναι low budget film,εξαλλου εχω δει τοσα τετοια εργα που αξιζαν τον κοπο,αλλα το οτι ενω θα μπορουσε να ειναι μια ταινια με ρυθμο,gore,ατμοσφαιρα και ουσια,τελικα ειναι το αντιθετο.
Μετρια ταινια,με αργο ρυθμο,ερασιτεχνικες ερμηνειες και καποια ομως καλα στοιχεια,οπως το τελος και καποια εμβολιμα twists.
Σε ενα ψυχιατρειο παρακολουθουμε τις ζωες των τροφιμων οι οποιοι ειναι ολοι τους ‘‘παιδια για υιοθεσια’’.Μοναδικες περιπτωσεις που κουβαλανε ενα σκοτεινο παρελθον,λοβοτομες και δεν συμμαζευεται.
Καποια στιγμη η κατασταση ξεφευγει,αλλα δυστυχως για μας τους horror fans,αργει να ξεφυγει …

‘‘The Squeeze’’ (1978 του Antonio Margheriti

Tριτο συνεχομενο post που αφορα σε b-movie κι εχω σημερα να παρουσιασω ενα ιταλικο διαμαντακι που αφορα σε διαμαντια!!!
Ο φοβερος/σκληρος Lee Van Cleef ειναι ενας πρωην διαρρηκτης χρηματοκιβωτιων ο οποιος εχει αποφασισει να αποσυρθει.Ξαφνικα δεχεται στη φαρμα του μια επισκεψη απο το γιο ενος πρωην συνεργατη του,ο οποιος του προτεινει μια ληστεια προκειμενου ο ιδιος να ξεχρεωσει τους μαφιοζους πιστωτες του.Ο Lee για χαρη του παλιου του συντροφου δεχεται να επαναδραστηριοποιηθει κι απο εκει και μετα εχουμε μια ληστεια,προδοσιες,πιστολιδια,κυνηγητα με αυτοκινητα,μοιραιες γυναικες,φυλακες κι ολα αυτα τα χιλιοειδωμενα κλισε που εχουμε δει τοσες και τοσες φορες σε περιπετειες και γκανγκστερικα/αστυνομικα εργα!!!
Κι εδω η σεναριακη πρωτοτυπια απουσιαζει,αλλα η ταινια βλεπεται πολυ ευχαριστα χωρις να ειναι κανενα αριστουργημα βεβαια.Μπορω ομως να πω οτι η σεκανς της ληστειας ειναι πολυ καλα σκηνοθετημενη και οτι ο Lee Van Cleef ανταποκρινεται πολυ καλα σε εναν ρολο που εχει παιξει τοσες φορες ειτε σε αστυνομικες ταινιες ειτε σε spaghetti western.Και μια και ανεφερα τα spaghetti western,να πω οτι στην ταινια παιζει και ο γνωστος δευτερορολας Lionel Stander που εχει παιξει σε χιλια δυο ιταλικα western!!!
Σε γενικες γραμμες λοιπον,χαλαρη,εγγυημενη,παλιομοδιτικης αισθητικης απολαυση!!!

Μόνο για γερά κάκαλα. Proceed with caution ένα πράγμα. Μιλάμε για ένα ακραίο, ασπρόμαυρο κρεσέντο που παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή της γένεσης. Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω πολλούς που το είδαν όλο καρφί με τη μία κι ας είναι σχετικά μικρή ταινία. Παίζει και φουλ στο youtube.

Aυτο το εψαχνα χρονια!!!Καλο?Βουβο ειναι η οχι?

Ας πούμε βουβό. Διαλόγους δεν έχει αλλά υπάρχει ένα ambience στην ταινία. Το βρίσκεις και εύκολα. Γράψε απλά στο search “begotten full” ξέρω’γω και θα το βρεις κατευθείαν.

Μέχρι και στο google video υπάρχει το Begotten http://video.google.com/videoplay?docid=-7973225371449473825

:eek: Begotten το ειχα δει πριν χρονια…
σίγουρα το πιο αρρωστημένο “πράγμα” που εχω δει… και λετε οτι θέλετε για συμβολισμούς και μαλακιες!!!

Οποιος καταφερε να δει το begotten ειναι μεγαλος μαγκας για μενα!Απαλεψια!

λεπόν…

πήγα

και βρήκα

το [B]begotten[/B] στο γιουτουμπ

πάτησα [I]πλεϊ [/I]και έκατσα να το δω…

και

άντεξα…

ΜΕΧΡΙ εκεί που δείχνει κάποιον να κόβει

νευρικά

[B]με μαχαίρι μια…ΓΛΩΣΣΑ[/B]!!!8O

Ε ρε πούστη μου

[SIZE=“5”]δεν άντεξα…[/SIZE]

και πάτησα [B]οφφ[/B]

[B]Α-Π-Α-Λ-Ε-Υ-Τ-Α Γ-Α-Μ-Η-Μ-Ε-Ν-Α Α-Ρ-Ρ-Ω-Σ-Τ-Η
ΤΑΙΝΙΑ!!![/B] :?

Nailed it με τη μία! Κερνάς μπύρες; Χαχαχα!:stuck_out_tongue:

Τεραστιο respect ρε Weedow!
Ηρωας!
Κερναω τσιπουρα να ρθεις στα ισα σου! :p:D

Και μεζεκλίκι ε; Δε θέλω γυφτιές! Χαχαχαχα!:stuck_out_tongue:

Μάγκες δεν ξέρω κατά πόσο θα σας αρέσει εγώ πάντως κωλογούσταρα με ατμόσφαιρα. Η ταινία έχει να κάνει με τις παιδικές φοβίες και ο Clive Owen είναι μια χαρά κομπλέ στο ρόλο του.

‘’[B]Yılmayan Şeytan[/B]’’(Aka [B]The Deathless Devil[/B]) του [B]Yılmaz Atadeniz[/B]

O,τι και να πω ειναι λιγο γι αυτο το υπερcult/guilty pleasure τουρκικο(ναι καλα διαβασατε!!!) διαμαντακι!!!
Ο κακος [B]Dr Satan[/B] θελει να αρπαξει το οπλο που εχει κατασκευασει ο [B]Prof Dogan[/B] προς ιδιον οφελος και προσπαθει να το καταφερει με καθε τροπο επιστρατευοντας παλιες κλασσικες μεθοδους οπως απαγωγες,σκληρα πρωτοπαληκαρα που ασκουν βια κλπ,αλλα δεν ξερουν οτι απενατι τους θα βρουν τον μασκοφορο εκδικητη του καλου(!!!) [B]Copperhead [/B]και τον υπερβλακα γιαλαντζι κακεκτυπο του [B]Sherlock Holmes,Bitik Holmes[/B]!!!
Απο εκει κ μετα τα εχουμε ολα:μπουνιδια,action,πιστολιδια,καυτα γκομενακια,αστειες καταστασεις κ πολυ πολυ πολυ cult σκηνικα που αν δεν τα δειτε οσο και να τα περιγραψω δεν θα αποδοθουν καλα.
Βασικα μιλαμε για hidden treasure του ειδους και σας προτεινω ολους να καειτε με αυτο το υπερ-επος απο τη γειτονα χωρα!!!
Kαι νε μην ξεχασω τα μουσικα ‘‘δανεια’’ απο γνωστες ταινιες της εποχης ,οπως ‘’[B]Pink Panther’’,’‘James Bond’’[/B] κλπ…

Μιας και δεν είχα δει αυτό το διαμάντι είπα να το δω χτες το βράδυ. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κακή ταινία με Vincent Price δεν υπάρχει. Και ειδικά η συγκεκριμένη με κράτησε στην τσίτα μέχρι το τέλος. Παίζει να είναι από τις καλύτερες που έχω δει με το μάστορα του horror.

Εννοειται οτι κακη τανια με Price δεν υπαρχει και η συγκεκριμενη που ειδες παιζει ανετα να ειναι στις top 5 του.
Καλυτερη του ερμηνεια για μενα με διαφορα στο ‘’[B]Witchfinder General[/B]’’!!!

Tσεκαρε και το τουρκικο Weedow,θα γουσταρεις τρελα!!!