Μεταναστεύοντας


#374

ροδινα δεν ειναι πουθενα. αλλά εκει δεν θα σου πουν , δεν εχεις να πληρωσεις το χαρατσι, πουλα το σπιτι…

*ασχετο αλλα απο προχθες γελάω/κλαιω με βαρβιτσιωτη


#375

Απορείτε λοιπόν οκ:

Τα περί αδυναμίας νοικοκυριων να πληρώσουν λογαρ./κ.τ.λ. [B]κι από εφημερίδες εδώ αλλά κι από συγγενείς/φίλους που μένουν εκεί (έλληνες και…αγγλοινδούς/ αγγλοπακιστανούς) [/B]με τους οποίους κρατάω επαφή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παίζονται διαφοροποιήσεις δηλ. ο ανταγωνισμός είναι χειρότερος στο Λονδίνο απ’ ότι π.χ. στο Πόρτσμουθ, Σάουθαμπτον, Μπραϊτον ή και αλλού. Οχι παιδιά, δεν υπάρχει “μικρόκοσμος”. Είναι γεγονός. Τα περί φαρμακοποιών ΔΕΝ είναι τυχαίο παράδειγμα ([I]ναι γνωρίζω κόσμο[/I]). Και ΝΑΙ: υπάρχουν άφθονες περιπτώσεις εργαζομένων που -[I]όπως εδώ[/I]- προτιμούν τη…παραμονή στα πατρικά τους παρά να δώσουν ενοίκιο ή και να αγοράσουν διαμέρισμα. Απλώς τα εκεί Μ.Μ.Ε. ([I]όπως και ο μέσος άγγλος[/I]) διακατέχονται από τέτοια περηφάνεια και σνομπισμό που δεν ξεφουρνίζουν εύκολα τα στραβά τους ([I]ή τουλάχιστον, δημοσιοποιούν ελάχιστο μέρος αυτών[/I]). Σιγά μην έγραφαν για τους αλλοδαπούς επενδυτές που εγκαταλείπουν το Σίτυ για χάρη των…σινοασιατικων αγορών. Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης δεν αρνούνται πως η Μ. Β. δεν εξαιρείται από το κατάλογο ευρωπαϊκών χωρών με υπέρογκο χρέος και υψηλότοκα δάνεια. Εξακολουθεί να’ναι μια σημαντική βιομηχανική χώρα μεν, αλλά κρούσματα κλεισίματος εργοστασίων εξακολουθούν να υπάρχουν. Περικοπές στο “κοινωνικό κράτος” προς δικαιούχους γίνονται (σε ανώδυνο επίπεδο, προς το παρόν)…

Αυτά με κάθε ειλικρίνεια. Μακάρι όσοι από σας αποφασίσετε να βρείτε τη τύχη σας στην Αγγλία, να τα βρείτε οκ με τη ζωή και τη δουλειά εκεί. Αλλά προειδοποιώ: η Κρίση θα κάνει την εμφάνισή της [B]ΚΑΙ[/B] εκεί. Οχι στον ίδιο βαθμό με Ελλάδα βέβαια ([I]αυτό έλειπε[/I]), αλλά…


#376

400 λιρες με minimum wage 6.18 περίπου την ωρα
σημαίνει οτι θα δουλεύεις 16 περίπου ώρες τη βδομάδα

[COLOR=“DarkSlateGray”]=Ναι. Τους στίβουν σαν λεμόνια εκεί. Τόσο το χειρότερο, αν οικογενειάρχες…
Άστα…Πάλι καλά που το κράτος εκεί μεριμνά για τα παιδιά τους -παρέχονται διευκολύνσεις που δεν υφίστανται στη χώρα μας[/COLOR]

Δεν νομίζω όλοι οι φαρμακοποιοί να δουλεύουν part time!

[COLOR=“DarkSlateGray”]=Όχι οχι. Δεν δουλεύουν όλοι παρτ ταιμ. Κοίταξε να δεις: εκεί τα “οικογενειακά” φαρμακεία (όπως Ελλάδα) είναι ελάχιστα. Τα πιο πολλά είναι κάτι σαν…“αλυσσίδα”, στεγάζονται σε σούπερ-μάρκετ ([I]ή μεγαλοκαταστήματα τέλος πάντων[/I]) τύπου TESCO. Απλώς οι παρτ-ταϊμ εργαζόμενοι [B]προτιμούνται[/B] ολοένα και περισσότερο (ειδικά όταν τόσοι του κλάδου, φρέσκοι απόφοιτοι, ψάχνουν δουλειά)…[/COLOR]

Καλα τα παρουσιάσεις πιο τραγικά και απο την Ελλαδα!
Τουλάχιστον εκεί δεν έχουν βάλει νεοναζί στη βουλή!

[COLOR=“DarkSlateGray”]=Όχι βρε. Εδώ ασφαλώς είναι χειρότερα. Εδώ παμπολλοι δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί. Δεν υπάρχει σύγκριση. Απλώς τονίζω πως και[B] εκεί αρχίζουν να ζορίζονται[/B]…[/COLOR]

Τα ποσοστά που αναφέρεις που τα βρήκες?

[COLOR=“DarkSlateGray”]=Ημερήσιο Τύπο και φίλους που μένουν εκεί.[/COLOR]
:frowning:


#377

Πόσο είναι το ενοίκιο στην Αγγλία να δείτε μόνο σε σχέση με τα τετραγωνικά, αυτό, τίποτα άλλο, και ποιος τα χέζει τα χαράτσια.


#378

Δεν ξέρω για το κόστος ζωής γενικά εκεί, αλλά για τα νοίκια μου τα έχουν πει τελείως διαφορετικά. Ή λάθος πληροφόρηση ή έχει να κάνει με το που/πως είναι το διαμέρισμα.

Γενικά ξέρω πως έχει καλή ποιότητα ζωής αλλά τα 3-4 χρόνια πρέπει να είναι το μαξιμουμ για να ζήσεις εκεί. Θα έχεις ανακαλύψει και την τελευταία πέτρα της. :slight_smile:


#379

Δεν ξέρω για τους φαρμακοποιούς. Στην Αγγλία (Λονδίνο-Μαντσεστερ) πήγα πρόπερσι.
Ο ένας γνωστός μου δούλευε σε μπαρ ας το πούμε, όπου ετοίμαζε τα σαντουιτς. Πρωινές ώρες, 8ωρο, 1400 λίρες το μήνα.
Άλλος που βρήκα εκεί έβγαζε τα σκουπίδια από τα ξενοδοχεία στο Paddinghton (τα έπαιρνε από τα ξενοδοχεία και τα έβγαζε στους κάδους δηλαδή. 6 ώρες τη μέρα. 1600 λίρες.
Σου μιλάω τώρα για 2 πλήρως ανειδίκευτους ανθρώπους.

Και τρίτος, φίλος, έφυγε φέτος. Εδώ με πτυχίο οικονομικών η μόνη δουλειά που είχε βρει την τελευταία 3ετία ήταν κατά την απογραφή με εκείνες τις συμβάσεις που είχαν κάνει για ένα 3μηνο-4μηνο. Τα λεφτά τα πήρε μετά από ένα χρόνο. Η αδερφή του γιατρός στην Αγγλία παίρνει 4000 λίρες το μήνα. Αυτός βρήκε δουλειά στο αντικείμενο του με 550 λίρες τη βδομάδα. Συγκατοικούν και το ενοίκιο είναι 600 λίρες το μήνα.
Βέβαια όποιος έχει ζήσει Αγγλία έστω και μία βδομάδα, έχει επισκεφτεί ένα σουπερμάρκετ ή έχει βγεί για μία μπύρα, θα έχει δεί πως το κόστος ζωής, πλην των ενοικίων φυσικά, είναι σημαντικά μικρότερο απ’ότι στην Ελλάδα.
Αυτά είδα και γνωρίζω εγώ.

Παράδεισος δεν είναι, αλλά στα χάλια των 450 ευρώ για full-time εργαζόμενο δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ.


#380

Ακριβώς. Τα 1200 -1400 λίρες [U]είναι ΤΩΡΑ[/U]. Πρίν δεκαετία, τυπικοί μισθοί χτυπούσαν μέχρι [B]4.000 - 4.500 λίρες[/B]!!! Δηλ. οικείος μου, με πτυχίο multimedia programming το 2003 εργαζόνταν σε κατάστηλα ηλεκτρονικών-Η/Υ στο Λονδίνο. Και πόσα το μήνα; Ακριβώς 4.000 λίρες!8O Τ’ακούγαμε τότε και ζηλεύαμε. Ζηλεεεευαμε, μιλάμε!!! Παραυτά, το 2005 έδιωξαν τους μισούς υπαλλήλους από το συγκεκριμένο κατάστημα ([I]που έπαιρναν τέτοιους μισθούς[/I]) και τους επόμενους που προσέλαβαν, τους πλήρωναν 3.700 λίρες (!).
Σήμερα, μου λέει πως α-π-ο-κ-λ-ε-ι-ε-τ-α-ι να ξαναβρεί δουλειά με τέτοια λεφτά. Τώρα εργάζεται σε άλλη πόλη, σε δουλειά με…προμήθειες. Καταφέρνει γύρω 1.600 λίρες/μήνα και κάτι “μπόνους” ξεφτίλας. Λοιπόν, άστα…:?


#381

Ναι ρε φιλε, Αγγλια μενω. Στο λονδινο σε μια πολη που λεγεται New Malden.
Σε αποσταση 10 λεπτων εχω 3 φαρμακεια.
Ενα της αλυσσιδας BOOTS (κατι σαν τα Hondos Center) και 2 παραδοσιακα.
Το πιο κοντινο μου, που επισκεφτομαι πιο συχνα, ειναι ενα παραδοσιακο το οποιο εχει τους ιδιους υπαλληλους οτι ωρα και να εχω παει, πραγμα που σημαινει οτι ειναι αδυνατο να δουλεουν part time, γιατι θα πετυχαινα διαφορετικους υπαλληλους εδω και εναμιση χρονο που πηγαινω εκει. Στο BOOTS μπορει να εχει part time υπαλληλους, οι οποιοι ομως επι το πλειστον ασχολουνται με εξυπηρετηση τυπου “Ποναει ο λαιμος μου - Δοκιμασε καραμελες για το λαιμο”. Ο κανονικος φαρμακοποιος που θα σου δωσει τα φαρμακα απο συνταγη, που θα συζητησεις μαζι του για το τι συμπτωματα εχεις και αν μπορει να σε βοηθησει κλπ κλπ ειναι συνηθως μεγαλυτερης ηλικιας απο τον νεο αποφοιτο και μου φαινεται λιγο δυσκολο να δουλευει για 400 λιρες το μηνα!

Ναι το γνωριζω!
Οι Αγγλοι λενε οτι απο το 2008 εχει ξεκινησει το recession!
Εχουν πεσει παρα πολυ οι μισθοι, εχουν μειωθει οι δουλειες, τεραστιος ανταγωνισμος (στο Λονδινο), εχουν ανεβει νοικια και travel expenses κλπ κλπ
Κοιτα ομως εχουν 2013 και ακομα κρατανε, οποτε δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθουν με την Ελλαδα, ουτε μπορει να προεξοφλησει κανεις οτι θα εχουν το ιδιο μελλον με την Ελλαδα!

Ολα αυτα ειναι σχετικα! Πχ αν καποια απο τα νοικοκυρια που δεν μπορουν να τα βγαλουν περα ειναι πιτσιρικια που φυγανε απο το σπιτι στα 16, καναν οικογενεια στα 18 και στα 20 με 22 τους ζουνε μονο με benefits λογικο ειναι μην μπορουν να τα βγαλουν περα! Εδω απλως να αναφερω οτι ο μισος πληθυσμος του λονδινου παιρνει benefits και επιπλεον παρα πολλοι αγγλοι (και μη) ξεκινανε τη δικια τους οικογενεια σε παρα πολυ μικρη ηλικια!


#382

Μετακομισα Λονδινο πλεον, και κοντα στο κεντρο (ζωνη 2).
Παιζουν δουλειες. Μεχρι τωρα εχω κανει δυο αρπαχτες αλλα ηταν μονο για δυο μεροκαματα αποκλειστικα.
Ωστοσο παιζει και ανταγωνισμος, 10 μυρια ειναι αυτα~
Παλι καλα που δινω ξεφτιλα λεφτα για νοικι. Ευτυχως δηλαδη γιατι αλλιως θα ειχα μεινει Μαντσεστερ.
Αρα προς το παρον benefit μεχρι να βρεθει κατι, που πιστευω πως θα βρεθει συντομα.


#383

Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει η συγκεκριμένη είδηση, αλλά…

H Eυρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.

Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.
Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.
Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.
Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Πηγή: Κλείνουν τα σύνορα για Έλληνες που αναζητούν εργασία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124181#ixzz2gevIQekl


#384

νομιζω αυτο κυκλοφορει απο περισυ.
δεν νομιζω οτι στεκει και πολυ.
σιγουρα η καθε χωρα μπορει να παρει μετρα του στυλ να μην δινουν ευκολα επιδοματα σε μεταναστες, αλλα να απαγορευτει η μετακινηση μου φαινεται λιγο δυσκολο.


#385

Αυτη τη χαζομαρα τη βλεπω να κυκλοφορει αυτες τις μερες και μου την εχει δωσει στα νευρα…
Ειναι βασισμενη σε μια περσινη ειδηση που εβγαλε η Αγγλια σε περιπτωση που δεν επαιρνε τη δοση η Ελλαδα και επτωχευαμε.
Τωρα μια κολοφυλαδα εχει κανει αυτο το αρθρο και ολοι το εχουν αναδημοσιευσει κανοντας το “ειδηση”.
Πηγες τσεκαρατε? Ουτε μια πηγη δεν εχει… Θα μας πει δηλαδη οτι η iefimerida εχει τοσο γατονια δημοσιογραφους που το ξετρυπωσανε?
Συνελθετε λιγο και φιλτραρετε τι διαβαζετε. Τοση σαβουρα υπαρχει στο interwebz, μη γινεστε δεκτες itrolling.


#386

Sorry guys. Και εγώ με επιφύλαξη την πόσταρα όπως είδατε.

Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα για το ιστορικό της και με ένα γουγλ σερτς βγήκε σε αρκετά αλλά μάλλον το ίδιο αχρηστοσαιτ.

False alarm…Αpologies.


#387

προσωπικά το πρωτοείδα στο πρώτο ψέμα (από κοινοποιήσεις φίλων), οπότε αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να μην πιστέψω τπτ :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: 8):lol::lol::lol:


#388

Κυριοι,

Θελω μεταφορικη απο Εδιμβουργο προς Τσεχια, συγκεκριμενα Μπρνο.

Φορτηγο, οχι κουρριερ.Προτασεις, δοκιμασμενες λυσεις?


#389

Λοιπον παιδες, στην περιπτωση που ψαχνει κανεις δουλεια σαν μηχανικος δικτυων και ειναι κατοχος ccna (και προθυμος να ερθει Τσεχια), pm.

Η AT&T εδω περα εχει ανοιξει παρα πολλες θεσεις, για 2nd line support.


#390

Κανεις που βρισκεται Ταυλανδη, Κινα, Σιγκαπουρη, Φιλλιπινες και γενικα ΝΑ Ασια να δωσει καποια εμβαθυνση? Απο τις 6 Δεκεμβερη θα μενω Bangkok.


#391

Έφτασα και γω σαν καλό παιδί στην Γερμανία.


#392

Υπαρχει πιθανοτητα να αφησω την Καμποτζη και απο μεσα Μαιου μεχρι και Αυγουστο να βρεθω στο Συδνευ της Αυστραλιας με τουριστικη βιζα. Επιτρεπεται μεχρι 3 μηνες, οσους και θα κατσω αν τελικα πεταξω προς τα εκει. Μετα μαλλον θα ξαναγυρισω Ταυλανδη η μπορει και Ισπανια για δουλεια.

Γνωριζει κανεις περα απο τους συμβατικους τροπους μεταναστευσης (φοιτητης, εργατης) που και τι αλλο θα μπορουσα να ψαψω κατα την παραμονη μου εκει ωστε να μου επετρεπε με καποιον τροπο να μετοικησω στην Αυστραλια στο μελλον?

Εχω δωρεαν διαμονη και διατροφη στο Συδνευ για οσο θελω. Κυριολεκτω.


#393

Να παντρευτείς μια αυστραλή; :stuck_out_tongue:
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για παραμονή εκεί.