Αγαπημενη μπαλαντα!

Δεν κατάλαβα ποτέ την έννοια μπαλάντα πολύ καλά
αλλά επειδή ξεθαφτηκαν σήμερα παλιά & αγαπημένα

Alice Cooper- take it like a woman (το ρεφρέν κολλητικο)
Black sabbath- she’s gone (ίσως αν το ερμήνευε κάποιος άλλος λιγότερο παραφωνος να μη μου άρεσε)
Deep Purple-soldier of fortune (οικογενειακά λατρεμένο)
Def leppard- long,long way to go (η αλλιώς το τραγούδι του ΚΤΕΛ)
Η γνωστή Angie που ανατριχιαζεις και λιγο

κατά τα αλλά
Megadeth-promises (στίχοι, μουσική τρελαίνομαι)

και η λίστα θα συνεχιζόταν…
συγνώμη που τα κομμάτια που ποσταρα είναι λίγο έως πολύ πασίγνωστα αλλά είμαι σε αυτό το μουντ τωρα:p

ετσι και αλλιώς η μπαλάντες “γράφουν” και μένουν κλασικές.
το promises Λιώνει αυτές τι μερες

*στις σιχαμερές μπορεί να μπει το wind of change

προσθήκη γιατί το είχα ξεχάσει
http://www.youtube.com/watch?v=sdgUR-ayAys&playnext=1&list=PLAA920EBA97BB943D&feature=results_video
απλά λιτό αλλά απίστευτο

ε πως να μην ειναι απίστευτο μωρε. αφού ο άλλος ειναι ο θεος ο ίδιος!! ακομη και οταν ξυρίζεται πιστεύω μπορείς να κάτσεις και να τον ακούς.

Αγαπημένο και χριστουγεννιάτικο
Declan galbraith - Walking in the air

Ή, ακόμα και όταν βάλεις το άλμπουμ με Akerfeldt καλύτερα να πας για ξύρισμα.

έτσι. περίμεναν το στραβοπάτημα οι haters για να βγάλουν την χολή τους :stuck_out_tongue:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

There seems no justice when you fall in love
It gives you blindness when you are the one
The one that’s hurting cause they’ve got the gun
There seems no justice when you fall in love
:slight_smile: Τι μπαλαντάρα

Leatherwolf - Share A Dream

Ολα αψογα, συναισθημα, παθος, στιχοι, ατμοσφαιρα, ΣΟΛΑΡΑ, τα παντα.

My heart is parched, my soul is thirsting
for the cup that your love just won’t fill.
The loneliness leaves me still…

Μετα ακολουθει το απολυτο ρεφρεν και μετα σκαει το σολο. Καπου εκει χανω καθε αισθηση με τον κοσμο.

Wasting love 8)

wonderfull tonight απο τις ποιο αγαπημενες μου…

soldier of fortune για μενα η ποιο κλασσικη ροκ μπαλαντα…

Seventh Avenue-Heart In Your Hand μιας και το ακουω τωρα

σωστος ο κύριος…8)

ον τοπικ: (περιέργως το…) [B]The Hanging Gardens [/B]-CURE

ε,να…οταν έχω τις μαύρες μου + βροχερή η μέρα + μυρωδιά φύσης [I](μετά βροχής) [/I]και το ακούω κάτι με πιάνει…:!:

Oυτε κατα διανοια “περιεργως”.

Οι Cure αν γουσταρουν ξεκωλιαζουν ολο το θρεντ στο ρελαντι. 8)

no time to lose, accept

γραφικότητα και ισως για μερικούς λίγο, αλλά μου αρεσει…

[B]Rammstein - Stirb Nicht Vor Mir (Don’t Die Before I Do) [/B]

I don’t know who you are
I know that you exist

*τώρα παρατήρησα το αγαπημένη… οκ…

Μα τη Μπαναγία, πιο για το μπούτσο πολλ δεν έχω δει σ’ αυτό το φόρουμ εδώ και χρόνια. :lol:

Επίσης διάβασα κάποιες σελίδες πιο πίσω και έχω να θέσω το εξής ερώτημα: μήπως για να απαντήσουμε στο ποιές είναι οι καλύτερες, αγαπημένες μας μπαλάντες κτλ., πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο τί είναι μπαλάντα;
Απ’ ότι είδα πολλοί έχουν πει το αυτονόητο, ή φαινομενικά αυτονόητο (Stairway to Heaven), αλλά αυτή η επιλογή να το χαρακτηρίσει κάποιος μπαλάντα αμφισβητήθηκε επίσης από κάμποσους.

Αν υποθέσουμε ότι το Stairway to Heaven είναι μπαλάντα, τότε μήπως είναι π.χ. και το Dreamer Deceiver; Ή ακόμα και το Beyond the Realms of Death;

Ή μήπως μπαλάντες λέμε μόνο τα αργά με καψούρικους στίχους;

Τότε μήπως αποκλείονται απ’ την κατηγορία βαριά ονόματα τύπου Dust in the Wind;

Το Catch the Rainbow; Τί είναι;

Κομμάτια με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από δύο-δυόμισι λεπτά, αποκλειστικά ακουστικά και που δε συνδέονται με άλλα τραγούδια (τύπου preludes), αλλά στο feeling δεν έχουν τίποτα το αισθησιακό και είναι απλώς ατμοσφαιρικά; Αυτά τί τα λέμε;

Το Epitaph των Judas Priest (Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο) είναι μπαλάντα, ή λειτουργεί μόνο σαν πρόλογος του Island of Domination, έστω και ασυνήθιστα μεγάλος σε διάρκεια;

Ή μήπως για να είναι κάτι μπαλάντα πρέπει να είναι αποκλειστικά formula track τύπου “ήσυχο κουπλέ με ακουστικές κιθάρες/πιάνο - αργόσυρτο ξέσπασμα με παραμόρφωση στο ρεφραίν - ξανά ακουστικό κουπλέ - ξαναμανά αργόσυρτο ηλεκτρικό ρεφραίν - σόλο - ρεφραίν κάμποσες φορές ακόμα - τέλος”;

[U]Αυτό[/U], που δεν είναι τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω, τί το λέμε, αν όχι μπαλάντα;

Τα ερωτήματα τελικά ήταν τελικά πολύ περισσότερο από ένα, σόρι αν κούρασα (…not! χα), αλλά αν θέλετε πείτε τη γνώμη σας, να γίνει και λίγη κουβεντούλα κι όχι μόνο name dropping.

[I]1000 και ενας τροποι για να βρειτε αφορμη για σεντονι[/I]

http://dictionary.reference.com/browse/ballad

Αμφισβητώ κι εγώ επίσης το ότι είναι μπαλάντα το Stairway. Για μένα έχει δύο μέρη το κομμάτι, η ύπαρξη του δεύτερου αναιρεί και τον χαρακτηρισμό μπαλάντα. Το Dreamer Deceiver γιατί θεωρείς πως μπαίνει στην ίδια κατηγορία με το Stairway?Για μένα το Dreamer Deceiver είναι μπαλάντα. Το Beyond the Realms δεν είναι μπαλάντα, λόγω των εναλλαγών με ξεκάθαρα heavy μέρη.

Οι στίχοι δε νομίζω πως έχουν να κάνουν με το αν ένα τραγούδι είναι ή δεν είναι μπαλάντα.

Το Dust in the Wind είναι μπαλάντα όπως και το Catch the Rainbow.

Κομμάτια τύπου preludes για μένα ποτέ δεν μπήκανε στην κατηγορία μπαλάντας καθαρά, καταλαβαίνω νομίζω τη λογική αλλά δεν…

Το Epitaph είναι μπαλάντα και απλά λειτουργεί σαν πρόλογος του Island of Domination.

To Cathedral δεν είναι ο ορισμός της μπαλάντας, γι’αυτές τις τσαχπινιές που κάνει, και πάλι δική μου άποψη βέβαια, όπως και όλα. Το πως θα το χαρακτήριζα όμως…δεν μπορώ να απαντήσω, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.