Αγαπημένος Μπασίστας;

Σε 13 σελίδες thread όπως είναι λογικό έχουν αναφερθεί οι περισσότεροι παιχταράδες.
Συμπληρώνω μερικούς κυρίως από fusion που δεν βλέπω (ή δεν πρόσεξα:wink:) να έχουν αναφερθεί ως τώρα και σίγουρα αξίζει να ακούσει όποιος γουστάρει μπασίστες:

Berry Oakley (Allman Brothers)
Αllen Woody (Αllman Brothers, Gov’t Mule)
Oteil Burbridge (Allman Brothers, solo, διάφορες fusion κυκλοφορίες)
Dave LaRue (Steve Morse Band, Dixie Dregs, Joe Satriani)
Jonas Hellborg (Mahavishnu Οrchestra, John Mc Laughlin, solo)
Andy West (Dixie Dregs)
Rick Laird (Μahavishnu Orchestra)
Miroslav Vitous (Weather Report)
Alphonso Johnson (Weather Report, διάφορες fusion κυκλοφορίες)
Gary Willis (Tribal Tech, διάφορες fusion κυκλοφορίες)
Doug Wimbish (Living Colour, session μουσικός)
TM Stevens (Steve Vai, session μουσικός)
Jeff Berlin
Matt Garrison (Mε ποιόν δεν έχει παίξει από τη fusion σκηνή είναι το θέμα…). Και ο πατέρας του υπήρξε τεράστιος μπασίστας αλλά εδώ μιλάμε για ηλεκτρικό μπάσο, καλύτερα να μην ξεφύγουμε τόσο στο thread.

Steve Harris.Πρεπει να ναι ο πιο γρηγορος μπασιστας στο κοσμο

Και στο συμπαν και στο συμπαν!

αυτη τη στιγμη κολλαω στο ονομα, αλλα εχω να πω τον μοναδικο μπασιστα και lead vocal των KISS. μπορει να μην κανει τα τρελα που κανουν αλλοι, αλλα ο τυπος ειναι ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ.

SIMONS ο θεος

Christian Olde Wolders(Fear Factory)

j. chancellor(tool)
j. caxide(ISIS)
john paul jones(led zeppelin)
flea(rhcp)
carlos dengler(interpol)
cliff burton
t. commerford(ratm)
kai aftos pou paizei stous ska-p

Έχεις ακούσει τον Alex Webster ? Τον Patrice Guers ? To τι ικανότητες έχει ο Martin Mendez ? Ton Tom Angelripper ? (αν και κάπως άτεχνος…) Για να μην μιλήσω για έναν κύριο που προαναφέρθηκε και τα όργια που κάνει σε άταστο μπάσο.

P.S. : Μου αρέσει πάρα πολύ ο Harris και τον θεωρώ πάρα πολύ καλό μπασίστα, από τους αγαπημένους μου…

Chancellor (Tool) —> συχνά νομίζεις ότι ακούς πλήκτρα ή κιθάρα κι όμως είναι μπάσο
Mendez (Opeth)
Burton (συγχωρεμένος)
Flea (Red Hot Chilli Peppers)
Commerford (Rage Against the Machine)
Roger Waters (Pink Floyd)
John Myung (Dream Theater)

κι άλλοι πολλοί… βαριέμαι να γράφω

Τον MacDounagh (πως στο διαολο γραφεται:p)…

Ανδρεας Μικρουτσικος οταν επαιξε στη Eurovision την “Ανοιξη” με το μυθικο πρασινο του μπασο.
Ο Victor Wooten φανταζε τετραπληγικος μπροστα στο μεγαλειο του μετεπειτα πολυσχιδους και πολυπραγμονα παρουσιαστη.

Cliff Burton. Μου χει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά ο τύπος λέμε.

Συμπάθα με, αλλά έχω την εντύπωση ότι το μυθικό μπάσο του θεού Αντρέα “Geddy Lee” Μικρούτσικου ήταν κόκκινο. Έτσι λέει και το youtube :wink:
Μάλλον κάποια άλλη μνημειώδη εμφάνιση του πρέπει να θυμάσαι εσυ :-k

Πω,λες να επεσα τοσο εξω??Blasphemy i would say!!!Μπορει να επαιζε με διαφορετικο στα προκριματικα και με αλλο τη βραδια του διαγωνισμου…χμ…θα το τσεκαρω!8O :stuck_out_tongue:

:lol: :lol: :lol:
Ποιός Wooten;
Έχει φτάσει ο Wooten ποτέ σε τέτοια μεγαλεία να παρουσιάζει εκπομπή με συγγενείς που ξεκατινιάζονται; Nα κάνει “αποκαλυπτική” φωτογράφιση μαζί με την γυναίκα του στο Max;
:stuck_out_tongue:

John Myung : Dream Theater
Cliff Burton r.i.p : metallica
Jason Newsted : Voivod, ex-metallica
Geezer Butler: Black Sabbath
Dave Larue: Planet X, Joe Satriani
Billy Seehan : Mr Big, Steve Vai

Δεν θα πω μόνο έναν, αλλά τρεις που έχω ξεχωρίσει και λατρεύω:

Chris Squire - Υes (τα οποιαδήποτε λόγια περιττεύουν. μόνο :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: αρμόζει εδώ)

Jean-Jacques Burnel - Stranglers (μαζί με τον οργανίστα Dave Greenfield αποτελούν την μουσική ραχοκοκκαλιά των Stranglers και είναι αυτοί που έδωσαν στο συγκρότημα το τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό του ύφος από την δημιουργία του το 1974 μέχρι και σήμερα 8) 8) )

John Myung - Dream Theater (το ίδιο με Chris Squire 8) 8) )

Geezer Butler απλα κορυφη ,στη σκια του santriani
Flea αρχοντας
Les Claypool απιαστος
Billy Sheehan κ αυτος στην σκια αλλων μεγαλων steve vai,mr big,talas,lee roth

Geezer Butler στη σκιά του Satriani;;;;:?

O Sheehan στους Mr Big -και πολύ περισσότερο στους Talas- δεν νομίζω πως ήταν στην σκιά κανενός…
Ακουγόταν μπροστά στη μίξη και έχωνε όσο ήθελε (έστω στους Mr Big όσο του επέτρεπαν τα τραγούδια)

Flea.Τέλος

Robert Augustin Samuel Santiago Trujilo Veracruz - METALLICA