Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

H αγγλική λέξη thug (?noun. 1. a cruel or vicious ruffian, robber, or murderer.) είναι ινδικής προέλευσης και προέρχεται από την ινδική Αδελφότητα “thag”, που τα μέλη της έστηναν ενέδρες στους Άγγλους άποικους και τους δολοφονούσαν τελετουργικά στο όνομα της θεάς Κάλι.

Αυτό δεν είναι άχρηστο, είναι γαμώ τα τρίβια!

Ε τότε πάρε άλλο ένα, ακόμα πιο καμμένο.

Η λέξη Assassin (απαντάται στα ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά κ.α.) που σημαίνει “δράστης πολιτικής/θρησκευτικής δολοφονίας” είναι αραβικής προέλευσης, συγκεκριμένα από την ομάδα Ισμαηλιτών Νιζάρι “Hashshashin”, οι οποίοι κατά το μεσαίωνα ήταν περιζήτητοι και είχαν ξεπαστρέψει πολλά VIPs της τότε Μέσης Ανατολής.

Ηγέτης τους ήταν ο Hassan-i Sabbah (:roll:) και το όνομά τους βγαίνει από την αραβική λέξη “Hashish” (:roll:) που σημαίνει “χόρτο”, λόγω της συνήθειάς τους να πίνουνε λιβάδια πριν προβούν στις δολοφονίες τους. :hippy:

Η Δύση τους έμαθε από τις διηγήσεις του Μάρκο Πόλο.

Πόσα Thief έχεις τερματίσει? :stuck_out_tongue:

Εξίσου ωραίο. Πηγούλα γι΄αυτό? Γενικώς η γλωσσολογία πάντα πίστευα πως είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες επιστήμες, από ιστορική/λαογραφική/πολιτιστική σκοπιά.

Δεν έχω παίξει ποτέ μου Θηβ. :expressionless:

Παραξενο λεπον ποσο ακιουρετ ηταν το Πρινς Οβ Περσια: Δε Μουβι.

αυτές είναι ιστορίες :hippy:

και μιας και είπατε για ετυμολογία κλπ, το ζειμπέκικο βγαίνει από το Ζευς(=Δίας)+μπέκος(το ψωμί. από ‘κει και το μπουκιά και το bake απ’ όσο ξέρω). επειδή χορεύεται όταν έρχεται ο χάρος, υποτίθεται πως “ξεκουράζει” ψυχή(Δίας) και σώμα(ψωμί, δηλαδή την ύλη).

Υπάρχει και μια μπάντα με αυτό το όνομα.

(θέλω να ελπίζω πως) εννοεί κάτι ΑΝΩΤΕΡΟ

:hippy:

Επισης, υπαρχει η ιστορια οτι ο Hassan-i Sabbah εκανε τους στρατιωτες τους να πολεμησουν με τον εξης τροπο:
Τους ποτιζε χορτο μεχρι τελικης πτωσης και οταν τους επαιρνε ο υπνος τους μετεφεραν ολους σε λιβαδεια. Οταν ξυπνουσαν, αντικρυζαν το σκηνικο μαζι με πουτανες που τους ειχε φερει και πολυ χορτο παλι. Οταν ξανακοιμοντουσαν τους μετεφεραν παλι στο καστρο και μετα το ξυπνημα τους τους ελεγαν οτι αυτο που βιωσαν ηταν οραμα απο το μελλον και οτι γι΄αυτο πρεπει να πολεμησουν. Ε και το εκαναν :stuck_out_tongue:

Πιστεύω οτι ξέρω να ξεχωρίζω το όνομα της μπάντας από τον τίτλο του τραγουδιού 8)

οι αγελαδες μπορουν να ανεβουν σκαλες αλλα οχι να κατεβουν

κανενα κομματι χαρτι δεν μπορει να διπλωθει πανω απο 7 φορες

αυτος που κανει/εκανε την φωνει του bugs bunny ειναι/ηταν αλεργικος στα καροτα

κανεις δεν μπορει να γλειψει τον αγκωνα του (γνωστο)

αν σου κοψουν το κεφαλι ,για δεκα δευτερολεπτα θα βλεπεις και θα ακους ακομα (απο το prison break το εμαθα)

για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις δεν μπορεις να διπλωσεις ενα κομματι χαρτι στην μεση 7 φορες! αλλιως διπλωνεται και πολυ ανετα πιστευω!

αυτό ισχύει, και μάλιστα κατά τον μεσαίωνα μετά από έναν απαγχονισμό σήκωναν το κεφάλι του (πλεον) νεκρού για να δει και να ακουσει για τελευταία φορά την αποδοκιμασία του κοινού.
[νερντ μοουντ ον]
τα υπόλοιπα τα ήξερα ήδη, αν και υπάρχουν μερικοι άνθρωποι που μπορουν να γλύψουν τον αγκώνα τους
[νερντ μοουντ οφ]

Όντως,μια ξαδερφή μου το κάνει!

Ο μονος κανονας ειναι αυτος.Τηρωντας τον:

Γεια σου ρε νερντ…

Νερντ ον:
Αποκεφαλισμος λεγεται

δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει αλλα μου εχουν πει οτι το τσουγκρισμα των ποτηριων αρχισε απο την αρχαια ελλαδα ή ρωμη με σκοπο αν εχει δηλητηριο ενα ποτηρι να παει και στα υπολοιπα (γινοταν δυνατα το τσουγκρισμα)

:wink:

ναι…τότε δεν ήταν τσούγκρισμα(νομίζω)…έριχναν πριν πιουν από το ένα ποτήρι στο άλλο για να δείξουν πως δεν είναι μέσο δολοφονίας…ειδικά σε καλεσμένους…
τώρα δεν κάνουμε αυτό…απλά τσουγκρίζουμε…αλλά από εχθρούς μια χαρά πάμε…