Ραδιοφωνικοί σταθμοί

ωραία εκπομπή! :slight_smile:

λοιπόν το εφιαλτικό πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι καρφί copy/paste εκπομπή του Τζερόνιμο Γκρούβι του τότε! :slight_smile: Που να φανταστώ ότι θα έπαιζε και πάλι στο ράδιο το Step by Step 22 χρόνια μετά… δηλαδή εκπομπή που και τότε μας έστειλε στα χέρια των

RED HOT CHILI PEPPERS, NIRVANA, PEARL JAM, RAGE AGAINST THE MACHINE, ALICE IN CHAINS, SONIC YOUTH, PIXIES κα που έβαλες

όπως και σε κάποιων που ξέχασες (όλοι με δίσκους 1990-1992) όπως
METALLICA, SEPULTURA, DREAM THEATER, MEGADETH, ΝICK CAVE, JUDAS PRIEST, ALICE IN CHAINS, PANTERA, BAD RELIGION, MIDNIGHT OIL, AC/DC, CINDERELLA, DEAD CAN DANCE, SKIDROW, QUEEN, DEATH, GUNS N ROSES, ENTOMBED, SLAYER, SOCIAL DISTORTION, DANZIG, QUEENSRYCHE, CHARLATANS, KYUSS, PJ HARVEY, TOOL κτλ

Σε βρίσκω κομμάτι αυστηρό mindcrimek. :slight_smile:

Καταρχάς πάνω από τα μισά συγκροτήματα που αναφέρεις πως “ξέχασα” ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του [U]metal & hard rock[/U] με το οποίο είπα ξανά και ξανά (και έγραψα και πάνω) πως θα ασχοληθώ σε [I]ξεχωριστή[/I] εκπομπή/αναδρομή τον επόμενο καιρό. H μόνη σωστή παράλειψη που αναφέρεις ήταν οι Kyuss, ίσως και ο Danzig (αν και ο δεύτερος ειδικά θα κολλούσε πιο πολύ για μένα στην μέταλ εκπομπή). Άντε, και οι Midnight Oil.

Κάποιοι άλλοι πάλι που ανέφερες όπως Nick Cave, Bad Religion, Tool (not a big fan here), και PJ Harvey, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν μπει χθες, δεν μπήκαν απλά γιατί: θα υπάρξουν άλλες δύο εκπομπές για την ευρύτερη (πλην μέταλ) σκηνή των '90ς, όπου σκόπευα να αναφερθώ εκεί σ’αυτούς. Δε χωράνε όλοι σε μία εκπομπή, επομένως αναγκαστικά επιλέγεις. Σύμφωνοι, ο Cave κυκλοφόρησε το “Henry’s Dream” το 92 που ήταν δισκάρα, αλλά εξίσου δισκάρες είναι τα “Murder Ballads” και “Let Love In” που ακολούθησαν, επομένως η αναφορά μπορεί να γίνει και στα επόμενα μέρη του αφιερώματος.

Παρέλειψες επίσης να αναφέρεις τους Radiohead, που επίσης δεν έβαλα, οι οποίοι τότε είχαν κυκλοφορήσει και το ντεμπούτο τους και είχαν σαρώσει το σύμπαν με το “Creep”. Αλλά δεν τους έβαλα σκόπιμα, γιατί τους φυλάω για “μετά”. Όπως και άλλους. :wink:

Όσο αφορά το “Jeronimo Groovy”, ναι, υπήρχε μια διάθεση τέτοια κατά το πρώτο μέρος της εκπομπής, αλλά τα 90ς δεν ήταν μόνο ροκ. Ήταν και ο MC Hammer. Ήταν και η ραπ της εποχής (Pucblic Enemy, Ice Cube, Arrested Development, LL Cool J που έβαλα, τρομερά σημαντικοί ράππερς των αρχών των ‘90ς - άλλο που δεν είναι του γούστου σου αυτό το μουσικό στυλ). Ήταν και η ευρύτερη εναλλακτική/mainstream σκηνή των καιρών (Stereo MC’s, Massive Attack, Primal Scream), αλλά και η ποπ (από την οποία εστίασα σε ορισμένα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια (MJ, Concrete Blonde, Maggie Reilly, Sinnead O’ Connor).

Δε κάνω μόνο ροκ εκπομπή εν ολίγοις. Στο παρελθόν από τη συγκεκριμένη εκπομπή έχω κάνει αφιερώματα από την ιστορία της soul ως την ιστορία της new wave σκηνής, και από disco σε αναδρομή στις μουσικές της Καραιβικής! Α, όσο αφορά τους Dead Can Dance που επίσης “δεν έβαλα”. Τρεις βδομάδες πριν, με αφορμή την συναυλία τους, στην πρώτη μου εκπομπή για φέτος, έκανα αφιέρωμα στους Dead Cand Dance και στην δισκογραφία τους. Δύο ώρες έπαιζα μόνο Dead Can Dance. :stuck_out_tongue:

Τέλος, ναι, έβαλα και ένα τραγούδι από boy-band της εποχής. Γιατί όχι. Το άκουγα μικρός. Έχει συνδεθεί και αυτό με τους καιρούς. Ανήκει και αυτό σε ένα αφιέρωμα που προσπαθεί να καλύψει όσο γίνεται το πνεύμα των καιρών, πέρα από ταμπέλες και είδη. Και το οποίο αφιέρωμα (όπως είπα πολλές φορές), θα έχει ακόμα 3 με 4 [I]συνέχειες[/I]. Τα 90ς δεν τελειώνουν στα έτη 90 με 92. :slight_smile:

Αυτά, thanx for dropping by. :wink:

μα δε σου τη λέω, πόσα χαμογελάκια να βάλει κάποιος? :slight_smile: άλλωστε άλλοι σε καληνύχτησαν με το που άρχισαν οι rage against the machine! :smiley: και για να μη μπερδεύεσαι το πρώτο μέρος είχε περισσότερο ενδιαφέρον αφού τα επόμενα εδώ και κει τα ακούμε έτσι κι αλλιώς

και προφανώς δεν περιμεναμε αυτή την εκπομπή για να ακούσουμε τις κλασικές μεταλ μπάντες, απλά τις αναφέρω εδώ… name dropping περισσότερο για τη διετία αφού όταν κάνεις τη ροκ/μεταλ εκπομπή θα καλύψεις όλη τη δεκαετία, όχι?

oι radiohead που κολάνε? εγώ τους έμαθα στο bends αλλά και το ντεμπούτο πότε βγήκε? 1994?

η εκπομπή κάθε πότε είναι?

To Creep κυκλοφόρησε ως single το 92. Αργότερα (το '93 νομίζω) βγήκε και το ντεμπούτο άλμπουμ τους…

Κατα τ’ άλλα ανέφερες τη λέξη “ξέχασα”, εξ’ου και το σχόλιο μου. Πάντως όταν θα κάνω την μέταλ εκπομπή για τα '90s (η οποία μάλλον θα γίνει σε δύο μέρη, σιγά μη χωρέσουν όλα σε ένα), θα ανατρέξω μία-μία σε όλες τις μπάντες που ανέφερες, για να είμαι βέβαιος πως δε ξέχασα καμία! 8)

Κάθε Πέμπτη η εκπομπή, 22.00 με 1.00. Πέρυσι την έκανα δύωρη, αλλά πάλι είχα πρόβλημα “χώρου και χρόνου”, δε πρόφταινα να βάλω όσα ήθελα σε δύο ώρες, και την πήγα στις τρεις! Τελικά πάλι δε μου φτάνουν. :PP

“άτιμα” εισαγωγικά… :stuck_out_tongue:

Ξέρω τι συμβαίνει. Κάποιος θέλει να μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου.:stuck_out_tongue: Με πολεμούν ακόμα και στο πισι.
Εγώ πάλι ως πάσχουσα από αυτή την ασθένεια που ανέφερες -στα αρχικά της στάδια ακόμα και όχι και για πάρα πολλά είδη μουσικής- τρελαίνομαι για αιφνίδιες αλλαγές είδους μουσικής από τη μια στιγμή στην άλλη. Και γενικά από ότι καταλαβαίνω τα
90’s είναι ατέλειωτα. Κάποια είδη και υποείδη τότε άνθιζαν και αναπτύσσονταν και άλλα συνέχιζαν την επιτυχημένη πορεία τους οπότε τι να πρωτοπείς?

ellanor, τώρα που δεν έχει και πολύ κρύο, για ετοίμασε καμία εκπομπή με φανκιές. Αν θες βοήθεια για έμπνευση, κοίτα και τα παρακάτω διαμαντάκια:

[SPOILER]California Funk: Rare Funk 45?s from the Golden State / Now Again 2010

Carolina Funk: First in Funk / Now Again 2004

Country Funk 1968-1975 / Light in the Attic 2012

Florida Funk 1968-1975 / Now Again 2007

Golden State Funk: Impossibly Rare Funk from the Bay Area / BGP 2007

Midwest Funk: Funk 45?s from Tornado Alley / Now Again 2004

New Orleans: The Original Sound of Funk 1960-75 / Soul Jazz 2000

New Orleans: The Original Sound of Funk Volume 2 / Soul Jazz 2008

Southern Funkin?: Louisiana Funk and Soul 1967-1979 / BGP 2005

Texas Funk: Black Gold from the Lone Star State 1968-1975 / Now Again 2005[/SPOILER]

:slight_smile:

Υπερπολίτιμες προτάσεις CJ! Αγαπάμε φανκ όσο δε πάει άλλο (ειδικά '70s funk). Η τρίτη εκπομπή μου πέρυσι βασικά ήταν αφιερωμένη στο φανκ και στην ιστορία του, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνω ένα part 2 στάνταρ. Δε ξέρω αν θα το κάνω πολύ άμεσα, αλλά θα γίνει σίγουρα.

Φαντάζομαι πέρασες και από το jazz thread, οι προτάσεις σου για το αφιέρωμα που έρχεται (ειδικά όταν μεταβώ στα '60s, 70s) είναι απαραίτητες. 8)

@ Μαρία, χαίρομαι που η αρρώστια βρίσκει εξάπλωση. Η αλήθεια είναι πως παλιότερα αν έκανα εκπομπές θα εστίαζα σε πολύ συγκεκριμένα μουσικά στυλ και μόνο, αλλά πλέον μου είναι αδύνατο. Το μόνο πράγμα που δεν θα παίξει ποτέ από μένα είναι σκυλάδικα.

Επειδή γνωρίζω ωστόσο πως ο περισσότερος κόσμος είναι “υγιής και καθαρός”, φροντίζω να ενημερώνω κάθε φορά πριν την εκπομπή για το περιεχόμενο της, ώστε να γνωρίζει ο καθένας τι θα ακούσει…

Αν έμπαινα πιο βαθιά και καταπιανόμουν ειδικά με το grunge χθες θα έβαζα και Screaming Trees (που ανέφερες) ή Mudhoney ας πούμε. Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο αφιέρωμα καταπιάνεται γενικά με τα '90ς και τη μουσική τους, ίσως αν κάνω κάποτε τίποτα ειδικά για τη grunge σκηνή να επανέλθω.

Κάτι έγραψες επίσης στην πρώτη πρόταση αλλά δεν το κατάλαβα. Κόπηκε, για κάποιο λόγο μου ήρθε έτσι:

:stuck_out_tongue:

Χρειαζόμαστε περισότερη Jazz στα Ελληνικά ραδιόφωνα, ιντερνετικά και μη (καλά στα τελευταία, το είδος αγνοείται χρόνια τώρα…[-X)
Μπράβο Ellanor, εδώ θα είμαστε να στηρίζουμε. 8)

Είπα να κάνω και εγω τη προσπάθειά μου για έναν online σταθμό:D
http://myradiostream.com/dirtwizardradio

Σήμερα στις 22:00 στο Downtuned Radio αφιέρωμα στο ψυχεδελικό rock! Θα καλυφθούν οι χρονιές 1965-1970, όπου και πραγματικά άνθισε το είδος!

ECHOES IN THE DARK Radio Show @ www.downtunedmag.com
09-10-2012 playlist

1. Dust - Suicide
  2. Hawkwind - The Psychedelic Warlords
  3. Sam Gopal - Midsummer Nights Dream
  4. The Mothers Of Invention - Hungry Freaks, Daddy!
  5. Iron Butterfly - Are You Happy?
  6. The Collectors - Sheep on the Hillside
  7. Golden Earring - Magnificent Magistral
  8. Circus 2000 - Must Walk Forever
  9. Blue Oyster Cult - Dominance And Submission
  10. Rush - Best I Can
  11. Message - Dreams And Nightmares (Dreams)
  12. Blood Ceremony - Master Of Confusion
  13. Witchcraft - An Alternative To Freedom
  14. Karma To Burn - Waiting On The Western World
  15. Monster Magnet - Medicine
  16. UFO - Timothy
  17. Necromandus - Still Born Beauty
  18. Frijid Pink - Mr. Blood
  19. East Of Eden - Communion
  20. Hunger - Portland 69
  21. David Bowie - Moonage Daydream
  22. Jethro Tull - For A Thousand Mothers
  23. Reaction - Funeral March Of A Marionette

πολυ ωραια οσο προλαβα η χθεσινη εκπομπη απο πανω!

σημερα 20:00-21:30 η εκπομπη γιατι μετα ακολουθει αυτο στα ξενα-διαφορα

[B]“JUST A BURN” Radio Show (playlist 10-10-2012)[/B]

[COLOR=“Green”]01. The Soft Moon - Visions
02. Aver - Decay
03. Circassian - Sally
04. King Hobo - Moonshine
05. Blind Dog - Would I Make You Believe
06. Steak - Gore Whore
07. Monkey3 - One Of These Days
08. The Hellacopters - Disappointment Blues
09. Boots Electric - Love You All The Thyme
10. Spider - Gracious Man (Unplugged)
11. Nightstalker - Galactic Revolution
12. Monster Magnet - Superjudge
13. Planet Of Zeus - Same Mistakes
14. Blind Tendril - Another Day
15. Universe 217 - Insane
16. The Underground Youth - Hope & Pray
17. The Rosewood Brothers - I Got Mine Woman
18. Superdoz - Line
19. Datura - Euphoria
20. The Rise and The Fall of The Pterodactyl - Kiss The Canvas
21. White Manna - Acid Head
22. V.I.C. - Krasi[/COLOR]

DOWNTUNED RADIO

Γεια σας είμαι ο Rick Deckard και από αύριο και για κάθε πέμπτη στις 8 το απόγευμα, το διαστημόπλοιό μου θα εκπέμπει από τις συχνότητες του voodooradio, για δύο ώρες.

http://www.voodooradio.net/en/voodoo-live-shows/87-do-androids-dream-of-electric-sheep

καλή αρχή:)
μόνο μουσική εκπομπή θα είναι ή όχι?

Ευχριστώ πολύ!!
θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μυστήρια τους σύμπαντος. Αλλά επειδή μάλλον δεν θα το καταφέρουμε τόσο εύκολα, θα ακούμε κυρίως μουσική :stuck_out_tongue:

[SIZE=“3”]Έλα να μαζευόμαστε όλες οι groupies!!:p:p

Θα σου φέρω τα πιο κολασμένα Nexus-6 του κόσμου για cheerleading (ειδική παραγγελία σε Tyrell Corporation):!:[/SIZE]

:lol::lol::lol:

Μη μας ζώσουν τα φίδια μόνο

:smiley:

Πάντως εγώ στηρίζω και επίλυση των μυστηρίων του σύμπαντος ε:lol:

Καλού-κακού ξεκίνα εσύ με μουσική και βλέπουμε:p

Κάπου εδώ θα ήθελα να παρακαλέσω να μη ζητάτε Παντελίδη από την αρχή, γιατί θα παίζει σε όλο το τελευταίο μισάωρο.

το μόνο που με προβληματίζει είναι κάποιες αντιδράσεις όταν διέρρευσε το ντέμο της εκπομπής:
ρόμπερτ φριπ: η εκπομπή είναι τόσο εκτός ρυθμού που η μουσική μου μοιάζει ποπ μπροστά της
Τζον Αντερσον: Νόμιζα ότι έγραφα ακατανόητες παπαριές μέχρι που άκουσα αυτό το πράμα
στιβεν γουίλσον: δεν τον ξανακούω, δεν έβαλε ούτε ένα κομμάτι του Μιχάλη μου

Θεός:lol::lol:. Είσαι σίγουρος ότι δε θα μιλάς πολύ στην εκπομπή;

Τι να κλάσει και ο Jon Anderson ρε…δεν φοράει καν γυαλιά:p:!: