Λοιπόν παίδες, σήμερα ξεκινάει το καλό πράμα. Το μεγαλύτερο από όλα τα ραδιο-φονικά μας ταξίδια! Παράλληλα πρόκειται για το μεγαλύτερο από όλα τα αφιερώματα που έχω ετοιμάσει για την εκπομπή μέχρι τώρα.
Το αφιέρωμα θα είναι σε συνέχειες, ακόμα δεν γνωρίζω πόσες. Σίγουρα αρκετές πάντως. Δε θα το πάω μονότερμα μόνο με τζαζ τις επόμενες βδομάδες, θα υπάρξουν γενικά και εμβόλιμες εκπομπές που θα ασχοληθούμε με άλλα μουσικά είδη - ωστόσο το αφιέρωμα στη τζαζ θα καλύπτει γενικά τα 2/3 των ερχόμενων εκπομπών μου, μέχρι να τελειώσει.
Οι φίλοι της τζαζ να δώσετε το παρόν να θυμηθούμε όμορφα πράγματα. Όσοι πάλι δεν ασχολείστε και ιδιαίτερα (έως καθόλου), αλλά θα θέλατε να μάθετε πέντε πράγματα, νομίζω το συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε! Ειδικά οι δεύτεροι αξίζει να περάσετε μια βόλτα (και να κρατήσετε σημειώσεις! :P).
Θα τα πάρουμε όλα από την αρχή! Όσο αφορά την αποψινή εκπομπή, αντιγράφω από το γκρουπ της εκπομπής στο facebook:
H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ JAZZ - Μέρος Ι: ΟΙ ΡΙΖΕΣ
Θα κουρδίσουμε την χρονομηχανή μας μέχρι το απώτατο της άκρο και θα φτάσουμε ως τα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου! Θα οσμιστούμε τον διάχυτο από μυρωδιά λουλουδιών και μπαρούτης (ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν κοντά…) αέρα μιας μακρινής εποχής που ονομάστηκε “Μπελ Επόκ”…
Την είχαν ονομάσει και “The Good Old Times”… Μια εποχή κατά την οποία βασίλευε η Βρετανική Αυτοκρατορία, τα ήθη της βικτωριανής εποχής παρέμεναν ριζωμένα στις συνήθειες των ανθρώπων, ενώ στις ΗΠΑ ήταν νωπές ακόμα οι μνήμες από την μακραίωνη σκλαβιά των μαύρων…
Κάπου εκεί, στα μπουρδέλα της Νέας Ορλεάνης, κάτω από τα κόκκινα φανάρια της νύχτας, γεννήθηκε μια νέα μουσική, η οποία θα σημάδευε την πορεία του αιώνα που θα ερχόταν…
Προσοχή: Αυτή την Πέμπτη ανατρέχουμε στις ρίζες! Εκεί που όλα ξεκίνησαν! Και εδώ δεν αναφέρομαι μόνο στην Jazz… αλλά στις ρίζες όλης σχεδόν της δημοφιλούς μουσικής του 20ου αιώνα!
Αυτή την Πέμπτη η “Μηχανή του Χρόνου” δε γράφει Ιστορία, αλλά Προιστορία! - καθώς δε θα ακούσουμε παρά τις μουσικές που υπήρξαν ΠΡΟπάτορες της τζαζ, που συνέβαλαν στο να γεννηθεί, ενώ η εκπομπή μας θα τελειώσει με την… ευτυχή γέννηση του μουσικού μας μωρού.
Αυτά λοιπόν! [B]22.00 - 1.00[/B], τα λημέρια γνωστά. Τα λέμε εκεί. 8) :trombone::blues: