Γιαννης Οικονομιδης

6 Likes

Τυχαίο tag @ChrisP

4 Likes

Ρε εχουμε θρεντ για Οικονομιδη?

Τον αγαπαω πραγματικα, ευτυχως προλαβα και ειδα Σπιρτκουτο και Ψυχη στο Στομα στην εποχη τους, πριν γινουνε καλτ για να γελαει ο καθε καγκουρας (εδω υπαρχουν ανθρωποι που βαζουν το Σπιρτοκουτο στην ιδια κατηγορια και επιπεδο με το Τσιου. Με το Τσιου μαλακα μου) οποτε με ειχανε χτυπησει παρα πολυ ασχημα. Τελος Σπιρτοκουτου, εξουθενωση. Τελος Ψυχης, μια μαυριλα, ενας μηδενισμος για τα παντα. Μαχαιροβγαλτης πολυ αλλαγη τεμπου, πανεμορφα πλανα του Αττικου βιομηχανικου τοπιου, Μικρο Ψαρι εξαιρετικο σε ολα τα επιπεδα. Επισης περασα παρα πολυ καλα και με την Μπαλαντα, εξαιρετικη, χωρις να πεσει στην παγιδα της αυτοπαρωδιας, ειναι μια ταινια Οικονομιδικη, σοβαρα γραμμενη και εκτελεσμενη, απλα χωρις να παιρνει τον εαυτο της τοσο σοβαρα, οπως θα επρεπε να ειναι καθε μαυρη κωμωδια δηλαδη.

Περιμενω πως και πως την καινουρια.

3 Likes

Δεν τρελαίνομαι με τη μπαλάντα (από συζητήσεις έχω παρατηρήσει ότι είναι η αγαπημένη του mainstream κοινού) αλλά οι υπόλοιπες είναι φανταστικές. Πώς να ξεχάσω την πρώτη φορά που είδα το μικρό ψάρι…

σαν meme generator of all thing economides φανταζει, για να δουμε τι θα πιουμε

btw, μουσικαρα, αλλα αναμενομενο για οσα νιωθουν :upside_down_face:

7 Likes

Είναι σίκουελ της “τρύπιας καριδάς”; Γιατί και ο τίτλος και οι κοινοί πρωταγωνιστές κάτι τέτοιο φανερώνουν.

Επειδή ο μικροαστισμός, είναι αστείος και κουραστικός, δεν θέλω να τον βλέπω και σε ταινίες.

Οικονομίδης : καρικατούρες χαρακτήρων, διαβρωμένοι απο χρήμα και ύλη με το εγώ υπερθεματισμένο σε μια άρενα. Οκ.
Και το “μιούζικαλ” τι ήταν ? Μια αρπαχτή? Γιατί όχι ?! Κυνικό !

Πραγματικά, θεωρώ οτι ο τύπος έκανε ένα φθηνό πείραμα, έπιασε σ’ενα βαθμό και τώρα μας τα έχει κάνει τσουρέκια κι αυτός και ο μουρικής/ η μούσα του. Τι φριχτό τις πέντε που βραδιάζει να παίζουν τέτοιες μ@λακίες.

Θεματική : Ο τάκης χρωστάει και τα κάνει όλα μουνί καπέλο, περιθωριακοί χαρακτήρες και οχετός απο βρισιές. Οι μόνες 2 σκηνές που γέλασα, γιατί για γέλια είναι - είναι το μαλάκα τάκη και τα ντούι - ρε μαλάκα, λιγότερο όμως.
Tο σπιρτοκουτο ήταν τραυματικό με το γυμνό και το ιδρωμένο φανελάκι και τα σαπιόδοντα.

Ένας παπάς και ένας δημόσιος υπάλληλος έλειπαν απο όλες αυτές τις ταινίες.
Να κάνει μία που να είναι 2 τέτοιοι κυνηγημένοι εραστές με κόμπλεξ κι άλλα ψυχολογικά και να τους κάνει ο μουρίκης τον ηγούμενο και να τους μπινελικώνει Η να παίξει όλους τους χαρακτήρες ο μουρίκης - σαν άλλος τζον μαλακοβιτς. Μιλάμε για σίγουρα φράγκα.

Άρχισε να κουράζει ο μαν, αν δεν κούρασε ήδη. Δεν είναι για πολλά το στυλ αυτό. Κι ο Μπισμπίκης είναι copy/paste. Θα το δω, λογικά, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος πως…θα κουραστώ :stuck_out_tongue:

Άντε το σπιρτόκουτο είχε λίγο γούστο, το επόμενο που σκηνοθέτησε ( ψυχή στο στόμα; ) δοκίμασε τα όρια μου. Τώρα και να με πληρώνεις δεν… ούτε για την καλτιλα.

ΈΒΛΕΠΑ!!!

Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε τι λες αλλά το σπιρτόκουτο και το μικρό ψάρι τα έχω πολύ ψηλά.
Η μπαλάντα ήταν κακή και βαρετή ταινία και δυστυχώς βλέπω πως και η σπασμένη φλέβα θα είναι σε αυτό το επίπεδο.
Ο Μπισμπίκης δε με πείθει με τίποτα…

μη σου πω, έβλεπα κι εγώ, πλάκα έχει ο μουρίκης απλά τον έχει ΠΑΝΤΟΥ.
Για μένα είναι απλά είναι ΠΟΛΥ κλισε ο οικονομίδης, ο μπόγρης και 2-3 άλλοι στο στύλ.
άσε που πχ ο μπόγρης πχ , έχει πιο ωραία φωτογραφία λχ. θα μου πεις μπορεί ναναι εσκεμμένο (η για λόγους budget).
Τέσπα. μαιχαιροβγάλτη δεν έχω δει, τα άλλα ναι, και προφανώς όχι το σπασμένη φλέβα αν και θα πω οτι μ’αρέσει το εικαστικό στην αφίσα.

1 Like

Εγω αγαπαω πολυ Οικονομιδη, οποτε δεν ειμαι αντικειμενικος. Βοηθαει οτι Ειχα δει Σπιρτοκουτο και Ψυχη τοτε και οχι μετα που το εμαθε και ο καθε πικραμενος για τις ατακες, και με ειχαν χτυπησει πολυ γερα και οι δυο.

Μαχαιροβγαλτης ειναι πολυ ωραιος, ισως η πιο ‘ηρεμη’ και αργη ταινια του, μου εχουν μεινει κατι πανεμορφα πλανα απειρης μιζεριας απο Ασπροπυργο, γενικα στην απεικονιση της νεοελληνικης μιζεριας σε ολα τα επιπεδα ειναι μαστορας.

Η Μπαλαντα προσωπικα μου αρεσε. Ουσιαστικα πηγε να κανει μια ταινια αγκαλιαζοντας το cult status που εχει αποκτησει αλλα για εμενα πετυχε το πειραμα γιατι εκανε μαυρη κομωδια με τονισμενα τα cult στοιχεια του Σινεμα του χωρις να πεσει στην παγιδα να γινει παρωδια.

Η Φλεβα ωραια μου φαινεται, θα τιμησω εννοειται.

2 Likes