:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Το 'χα ξεχάσει αυτό.
Μπρεηντεντ, έχει ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΜΗΝ ΤΗ ΔΕΙΣ
Το είδα τελικά.
Περίμενα περισσότερα, δεν με κράτησε πολύ.
Κουράστηκα λίγο από την υπεραπλούστευση και την αφέλεια.
Εντάξει θα μου πεις, αφού δείχνει τα πράγματα μέσα από τα μάτια του πιτσιρίκου, τι περίμενες ρε παπάρα?
Περίμενα να μην είναι τόσο “παιδική” η αντιμετώπιση, ήθελα περισσότερο βάθος.
Οι ερμηνείες ήταν αρκετά καλές πάντως.
Τι περιμενες δλδ, αυτο ακριβως θελει αν δειξει, πως τα παιδια τα βλεπουν ολα καθαροτερα και το τελος ηταν πολυ ωραιο και [SPOILER]προσφερε μια αλφα καθαρση στον χαρακτηρα του φασιστοπατερα[/SPOILER]
Αλλα εχει εβραιους οποτε μην το δει κανεις.
Ναι εντάξει, το παραδέχτηκα κι εγώ αποπάνω.
Περίμενα πιο δουλεμένους διαλόγους, περισσότερο συναίσθημα.
Ήθελα να με συγκινήσει αλλά δεν τα κατάφερε, ήταν λίγάκι νερόβραστη για μένα.
Άσε που μου χτύπαγε κάπως η υπερβολικά αγγλική προφορά…
Το τέλος ήταν όντως “ωραίο” πάντως.
Βασικά καμία ταινία τέτοιου είδους δεν πρόκειται να ξεπεράσει το “La vita è bella”. Αυτό.
Ρε παιδιά, σύγχυσις και μάλλον φταίω.
Απ’ όσο θυμάμαι (πάνε και 2-3 χρόνια αφότου την είδα) πρωταγωνιστές είναι 2 μωρά.
Οπότε ξέρεις ότι κινείσαι εκεί και γι’ αυτά τα δεδομένα μου 'χε φανεί συγκινητική.
Δεν τη σύστησα ως “ιστορική” ταινία διότι επουδενί είναι τέτοια.
Τη σύστησα ως μια αρκούντως καλή ταινία για κάποιον που θέλει να περάσει ένα 2ωρο χωρίς να δει sex and the city.
btw, προπαγάνδα υπάρχει σχεδόν στο καθετί.
Μπα, καμία σύγχυσις.
Ναι πρωταγωνιστές είναι δύο 8χρονα. Ένα [SIZE=“1”]γερμανάκι[/SIZE] κι ένας ΕΒΡΑΙΟΣ.
Καλά τα λέτε και οι δυο σας, απλά προσωπικά πιστεύω πως είχε τα φόντα να γίνει πολύ καλύτερη. That’s all folks !
edit: Ώπα, με το προπαγάνδα δεν αναφερόμουν στην ταινία και στο πώς παρουσίαζε τα πράγματα (αν παρεξηγήθηκα) αλλά στην ουσία του θέματος. Ούτε περίμενα να δω ιστορικά στοιχεία, αλίμονο.
Μάλλον εγώ δεν εξηγήθηκα όπως έπρεπε προηγουμένως.
αυτη η ταινια ειναι εμετος, seriously speaking now…
Πάντως επειδή λίγο ακόμα και θα βγάλετε τον Lupin αντισημίτη ή ναζί ή κάτι τέτοιο, πρέπει να παραδεχτείτε ότι το στόρι τύπου “παιδάκι/οικογένεια Εβραίων στο Άουσβιτς/Νταχάου/κάπου όπου έχει ναζί τέλος πάντων” πλησιάζει να αντικαταστήσει τη μαφία και τους γκάνγκστερς στον τομέα του πιο κοινότυπου και κλισαρισμένου θέματος στο σινεμά.
naah, η πιο σωστη απαντηση ειναι αυτη, στην προκειμενη περιπτωση:
humor…you should buy some!
Ή,
αν δεν ηταν και 5 το πρωι, θα με αρεσε πολυ να θαβαμε και τη σιωνιστικη μαλακιαρα του Ρομπερτο-ΠΕΘΑΝΕ-Μπενινι, αλλα i guess το κανουμε και αλλη ωρα
Καλα, τραγουδατε σεις, γαμαει το la vita e bella και γενικα ο μπενινις
Κι οσο για τα κλισε στο σινεμα, λολ.
Η αλήθεια είναι ότι το Λαβιταεμπελα είναι μια πολύ συγκινητική ταινία που εντελώς φυσιολογικά αρέσει πολύ στα κορίτσια και στις υπόλοιπες ευαίσθητες ψυχές.
Αν και δεν θα το πήγαινα τόσο μακριά ώστε να αποκαλέσω το La Vita E Bella σιωνιστικό, πιστεύω κι εγώ ότι είναι μια παπαρίτσα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στους περισσότερους αυτό που μένει είναι το, ανά 5 λεπτά, “μποντζόρνο πριντσιπέσα” του Μπενίνι και το κλάμα που ρίχνουν κάθε φορά που το ξεστομίζει και τίποτα από την ουσία της ταινίας. Γιατί σε αυτό ακριβώς είναι που αποτυγχάνει πανηγυρικά και τελικά καταλήγει να είναι (όπως λέει και ο Γράκχος) μια απλά συγκινητική, με εύκολους όμως μελοδραματισμούς ταινία και τίποτα περισσότερο.
[I]
Apokatastasis Pantôn[/I] λοιπόν. O:)
Ο Lupin δεν είναι ναζί (λίγο αντισημίτης μπορεί και να ‘ναι, αλλά αυτό εμένα δε μ’ ενοχλεί ;P)
Κατά τ’ άλλα, γαμώ τα παιδιά (γαμώ τους γιούζερς, γουοτέβερ) είναι και δεν ήταν δυνατόν να υποννοώ (σοβαρά) κάτι τέτοιο.
Για το αποτυχημένο ή ανύπαρκτο χιούμορ μου, ευθύνεται μια παλιά διαφωνία σχετικά με το Waltz with Bashir που μου 'ρθε στο μυαλό μόλις είδα αυτό για τους εβραίους.
Γενικά έχω παρακολουθήσει ποστ του, σε πολλά συμφωνώ, από άλλα, μαθαίνω.
Ε, ψιλοαντιδρώ όταν νιώθω ότι ο άλλος γίνεται απόλυτος.
Θεωρώ αυτονόητο για κάποιον που ασχολείται επισταμένως με κάτι (ταινίες/κινηματογράφος στην προκειμένη) να έχει διαφορετική -από τη μέση κοινή- προσέγγιση. Υπάρχει όμως και η περίπτωση του “μέσου θεατή”, που δε χάφτει απαραίτητα ό,τι του πασάρουν, απλώς τυγχάνει να παρακολουθεί ορισμένες φορές με λιγότερο κριτική ματιά. That’s my point.
Και ναι, φαίνεται ηλίθιο ν’ αναφέρομαι στο lupin λες και βρίσκεται κάπου αλλού, αλλά έτσι έκατσε ;p
[B]Μέρες θυμού - Flammen & Citronen
ΕΤ1 , 22:00[/B]
[B]
Hachiko: A Dog’s Story[/B]
[B]Star , 22:00[/B]
Έχω κλάσει μέντες μιλάμε με αυτό που έχει στον αντ1 τώρα…
Αυτη η εκπομπη, το Blackout που παιζει τωρα στον Αντεννα ειναι τελειως σαπιο και τελειωμενο, εχω πσοφηκει στο γελιο.
[B]Burn After Reading
Ant1 , 21:00[/B]
[B]Goodbye Solo
ΕΤ1 , 22:00[/B]