Φημες για συναυλιες #2

Στα βοηθητικά δε νομίζω ότι έχουν αλλάξει και πολλά πάντως.

Οπως το λεει ο Κρισπ ειναι, ποδηλατοδρομιο ειχαν πει αρχικα και το αλλαξανε και εγινε στα βοηθητικα.

Μπορεί να το κάνουν και στο κλειστό που έπαιξαν οι Slayer

Είχα πάει εγώ αλλά δε θαμαμαι και πολλα από το μέρος.παντως ήτανε ψιλοχυμα με κάτι συρματοπλεγματα γύρω. Έχουν αλλάξει τώρα οι διαρυθμισεις εκεί οπότε κάπου αλλού θα γίνει.

2 Likes

Εγώ για maiden δεν θα απεκλεια και το στάδιο.Αν μαζεύτηκαν 40.000 το 19 , με σωστή διαφήμιση, λογικό εισιτήριο κλπ , μια χαρά γίνεται. Εξάλλου στο στάδιο έχουν γίνει και live με πολύ λιγότερο κόσμο, πχ waters

1 Like

απλώς επισημαίνω, να έχουμε ιδέα και τι ισχύει όμως. Καλό θα ήταν να τσεκάρουμε τις επίσημες τιμές ενοικίασης του χώρου πριν μιλάμε για στάδιο:

https://www.oaka.com.gr/ενοικιασεισ-χωρων/

Το κεντρικό στάδιο θέλει 50κ, ενώ το ποδηλατοδρόμιο πχ 5, η διαφορά κόστους είναι χαώδης -και ας μη συνυπολογίσουμε ασφάλιστρα που φαντάζομαι καλείται να υπογράψει η διοργανώτρια εταιρεία για τον αντίστοιχο χώρο.

1 Like

λογικες τιμες εαν πχ το ΟΑΚΑ παιρνει εως 75.000 κοσμο και το ποδηλατοδρομιο 7.500.
το θεμα ειναι μεχρι τοτε πραγματικα κανεις μας δεν μπορει να ξερει ποιες θα ειναι οι συνθηκες λογω Covid. εδω σου λεει πχ Γερμανια απο μεθαυριο παπαλα αυτοι που ερχονται απεξω ανεμβολιαστοι, μπαινουν καραντινα.

Αν ο κόσμος γλυτώσει τα έξοδα του περα δώθε στο χωράφι και βάλεις 5 ευρώ επιβάρυνση στο εισιτήριο τα 50κ βγαίνουν για πλάκα. Άσε που στο ΟΑΚΑ θα έρθει και η κουτσή Μαρία και θα βγουν τα έξοδα.

1 Like

Απλά πιο πριν μίλησες για λογικό εισιτήριο, ενώ τώρα για επιβάρυνση στην τιμή ώστε να βγουν για πλάκα όπως είπες τα 50κ. Κάτι που προϋποθέτει, όπως είπες και πάλι, να έρθει και η κουτσή Μαρία (δηλαδή προφανώς εννοείς πάνω από την προσέλευση του 18, άρα να σπάσει και πάλι το ρεκορ για μεταλ συναυλία στην Ελλάδα) σε μια συναυλία iron maiden το καλοκαίρι του 2022, που όπως είναι εύκολα αντιληπτό, θα περιοδεύουν ΟΛΟΙ και θα υπάρχει υπερπροσφορά θεαμάτων (κοβιντ επιτρέποντος) και οικονομική δυσπραγία.
Άλλωστε, με μια αναζήτηση στις αναμνήσεις σου ή σε κάποια ιστοσελίδα αν είσαι μικρότερος, μπορείς να διαπιστώσεις πως ο κανόνας στην προσέλευση στις συναυλίες maiden στην Ελλάδα δεν είναι οι 40 χιλιάδες κόσμου, αλλά οι 10-20. Κοινώς,

λογικές τιμές αν μαζέψεις 75κ, μάλλον παράλογες αν μαζέψεις 15-20 (ακόμα και με εισιτήριο ας πούμε ψιλοακριβό, πχ 50€). Do the math

1 Like

Εγώ πιστεύω πως η εύκολα προσβάσιμη τοποθεσια (ΟΑΚΑ, δίπλα ΗΣΑΠ, παραδίπλα Αττική οδός και Κηφισιας) σε συνδυασμό με το … στερητικό που επικρατεί συν τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους το 18 συν τη δισκαρα που έβγαλαν φέτος θα έφερνε πάρα πολύ κόσμο, ούτε για αστείο κάτω από 20Κ, το πιο πιθανό θα ήταν να έσπαγε το ρεκόρ του 18 ή έστω να το πλησίαζε.

Όλα αυτά όταν και εφόσον είναι καλύτερα τα πράγματα από πλευράς κοβιντ φυσικά αλλιώς τι να λέμε.

1 Like

Δε θα έγινα ούτε μια στο εκατομμύριο να συμβεί αυτό, μακάρι βέβαια να διαψευστώ. Μπορεί να διαφωνήσεις, ωστόσο, για να μαζευτούν οι 40κ κόσμου το 2018, πολλοί μα πολλοί “τουρίστες” πήγαν μαλακάσα. Προσωπικά, από τον στενό κύκλο μου (που πήγαμε μαζί ας πούμε στη συναυλία), ξέρω τουλάχιστον 10 άτομα που πήγαν εγκυκλοπαιδικά, ή για τη φάση, ή ή ή και φυσικά, δεν είχαν ξαναπάει μειντεν, ούτε θα ξαναπήγαιναν σε ενδεχόμενη επίσκεψή τους, όσο γαμάτα και αν παίξαν το 18, όσο κοντά και να ναι το ΟΑΚΑ. Πως αλλιώς να το πω, οι 40κ δεν ήταν κατά διάνοια μεταλλάδες, απλώς είχαν ακούσει κάνα δυο τραγούδια στη ζωή τους και ακολούθησαν (και πολύ μα πολύ καλά πράξαν!).

2 Likes

Ναι, και εμένα η παρέα μου ήταν 15 άτομα εκ των οποίων οι 5 μόνο τους είχαμε ξαναδεί και θα πηγαίναμε όπου και να παίζανε. Αλλά οι maiden πλέον έχουν ένα τεράστιο αριθμό από άτομα 3 γενιών που θα τους έβλεπαν ευχαριστως αν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, έστω και αν δεν είναι μεταλλαδες και φανατικοί μεηντεναδες. Ένα τεράστιο αριθμό από άτομα δηλαδή με κάποιες πιθανότητες να θελήσουν να πάνε.

Ας πούμε πόσο κόσμο είχαν μαζέψει οι slayer όταν είχαν παίξει στο (κλειστό του) ΟΑΚΑ; 8-10.000? Οι acdc στο ανοιχτό? 40-50.000? (και με πανάκριβο εισιτήριο). Με αυτά δεδομενα θεωρώ απίθανο οι Maiden να μαζεύαν κάτω από 20.000

1 Like

Το 18 ξεχνάς πως η δίψα του κόσμου ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Η συναυλία των μειντεν ήταν το χαπενινγκ του καλοκαιριού, δεν υπήρξε άλλη τέτοιου επιπέδου και μάλιστα με υποψίες τελευταίας φοράς. Του χρόνου, δε χρειάζεται να απαριθμήσω πόσες θα γίνουν.

Αντίστοιχα είχε γίνει με τους μανογουορ το 19, δεν υπήρχε άλλη τέτοιας κλίμακας στο ελληνικό μεταλλικό καλεντάρι του καλοκαιριού. Επίσης, το παράδειγμα των acdc άστοχο είναι, το καταλαβαίνεις και συ. Μιλάμε για 2009, προ κρίσης, για τη μοναδική επίσκεψη του συγκροτήματος στη χώρα.

Οι μειντεν έχουν μαζέψει αρκετές φορές κάτω από 20κ κόσμο (τις περισσότερες) και φαντάζομαι κάπου εκεί θα μαζέψουν και πάλι. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό είναι το “μεταλ” κοινό στην Ελλάδα (άντε ας πω Αθήνα) και τέτοια ιβεντς μπορεί να υποστηρίξει από μόνο του, χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των “φασαίων” -σε αυτούς τους αριθμούς πάνω κάτω παίζει, με την αντίστοιχη αύξηση του μ.ο. ηλικίας των θεατών με την πάροδο των ετών.

3 Likes

Έχοντας δει όλες τις συναυλίες των Maiden ,από το 1988 , στην Ελλάδα, και κάνοντας δουλειά που έχω επαφή με ηλικίες 14 ως 18 , η μεγάλη διαφορά τουωτοτε από το τώρα είναι ότι το συγκρότημα από σούπερ πετυχημένο έχει περάσει στην κατηγορία του ζωντανού μύθου. Όταν ακόμα και οι scorpions είχαν παίξει Λυκαβηττό με 6.000 μόνο και την επόμενη χρονιά με σωστή διαφήμιση άρχισαν ένα σερί με γεμάτα Καραϊσκάκη, καταλαβαίνουμε ότι όλα είναι θέμα μάρκετινγκ. Είναι η τέλεια και ίσως η τελευταία ευκαιρία να κάνουν την πιο πετυχημένη εισπρακτικά συναυλία τους στην Ελλάδα. Τέλος πάντων, νομίζω το κούρασαμε.
Ας γίνει και ας είναι όπου να ναι!!!

3 Likes

αυτή είναι η φράση κλειδί , που θα την έγραφα κι εγώ

Πιστεύω πολλοί πήγαν , μεταξύ άλλων και επειδή θεώρησαν ότι λόγω ηλικίας ή επειδή τα πολύ ακριβά top tier συγκροτήματα δεν έρχονται πια Ελλάδα , ίσως δεν θα είχαν ξανά ευκαιρία να δουν Μεηντεν στην Ελλάδα

ήταν μια αυθαίρετη εικασία αυτή μεν, δικαιολογημένη δε , αν σκεφτούμε ότι η προηγούμενη εμφάνιση τους ήταν το 2011 και ακόμα και σήμερα ψάχνουμε με τα κυάλια τους υπόλοιπους πανάκριβους top tier καλλιτέχνες ( Metallica , GnR κλπ )

2 Likes

Το ejekt ανέβασε story με madrugada.

1 Like

μάλλον για Καλλιμάρμαρο?

Κρίμας γιατι ειχα κρυφες ελπιδες για κατι πιο γκουρμε

Για ghost που ανακοίνωσαν ευρωπαική, να μην το συζητάμε καν εε?

1 Like

Το Ejekt θα κανει ανακοινωση αυτες τις μερες. Δεν ξερω αν θα αφορα το φεστιβαλ η κατι μεμονωμενο.