Φημες για συναυλιες #2

Πολλα μπραβο στο Release. Αν ημουν Αθηνα,ανετα θα πηγαινα σε ολες τις ημερες !!
Αγιου Νικολαου πιανουμε αυριο και ουτε φωνη ουτε ακροαση απο τον didi.

Νομίζω καθαρά λόγω μάρκετινγκ ίσως έπρεπε να ανακοινώσει κάτι πριν τις 15/12 πχ

Δεν ξέρω από αυτά. Απλά αυτό μου φαίνεται λογικό γιατί στο μυαλό μου έχει μείνει τραγικά πίσω

Μπορεί να το βλέπω και λάθος

Ο ανταγωνισμός του κάνει όργια και φαντάζομαι θα πλαισιώσει τις μέρες και με άλλες καλές μπάντες

Επίσης ο άλλος γιατί έχει φάει κόλλημα με Editors. Έκανε εξαιρετική κίνηση με τους Cure, μπορεί καλύτερα

Καλα σωστο και αυτο.

1 Like

Λες και αν ανακοινώσει Metallica ή Tool ή Helloween ή ό,τι, δεν θα πάει ο κόσμος επειδή οι άλλοι ανακοίνωσαν νωρίτερα και αυτός άργησε.

Να σας πω και ένα άλλο μυστικό: οι περισσότεροι που πάνε στις συναυλίες εδώ δεν πάνε γενικά και στα φεστιβάλ έξω…οπότε κλάιν ο προγραμματισμός.

1 Like

Δυστυχώς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω η περιοδεία των Helloween τελειώνει τέλη του 2018 οπότε χλωμό να έρθουν το καλοκαίρι του 2019.

Καλως τον.να μην σχολιασω γιατι θα με πειτε τρολ και θα ζητησετε την διαγραφη μου

Ναι, αλλά εδώ ο Τσίπρας θα τους φέρει με 20 ευρώ.

2 Likes

Οι Metallica παίζουν σε σχετικά μικρούς χώρους στις Η.Π.Α, σε σχέση με το εμπορικό τους εκτόπισμα , (μιλάμε για αρένες 12-15.000) και έτσι τα εισητηρια είναι πανάκριβα. Επίσης γενικά στις Η.Π.Α είναι πολύ ακριβά τα εισητηρια στις καλές συναυλίες, ήδη για Maiden πέφτει κλάμα σε διαφορά αμερικανικά φορουμς σε σχέση με τις τιμές των εισιτηρίων και οι Maiden δεν είναι mainstream στις Η.Π.Α.

Και όταν έπαιξαν σε ανοιχτά γήπεδα στο ανάλογο leg της τρέχουσας περιοδείας, πολύ ακριβά ήταν τα εισιτήρια, δε φταίνε οι μικροί χώροι.

" Fortunately the tour is by no means over, and dates in the US and Canada are next on the schedule – there will also be, due to the tremendous demand, additional dates in Latin America to follow: And as first class support, no other than KREATOR and ARCH ENEMY will be firing up the stages for the Pumpkins! Final shows with the full UNITED cast will take place at the end of 2018 with a right royal farewell blast: In Hamburg, right where all the madness started in 1984, PUMPKINS UNITED will burn down the house with the tour‘s last show in the legendary Sporthalle on December 22nd."

Από το site της Nuclear Blast. Λένε ότι η περιοδεία τελειώνει στο Αμβούργο, οπότε στις 22/12.

Το 2019 πράγματι μπαίνουν στο studio και ότι σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν άλμπουμ το 2020.

Τώρα για το καλοκαίρι κανείς δεν ξέρει, λίγο δύσκολο βέβαια να ξαναβγούν για περιοδεία. Αν είμαστε τυχεροί ίσως παίξουν σε μερικά καλοκαιρινά φεστιβάλ.

ούτε εγώ είμαι φαν των μεταλικα αλλα σε αυτό το επίπεδο δεν κάνουν εκπτώσεις οι μπάντες. εδώ οι helloween σε μικρά venues στην Ευρώπη ζητάνε 70-100 ευρω! σε πιο μεγαλα πέφτει το κόστος.

αν κατέφερει ο promoter να φέρει 20.000+ κόσμο στους μεταλικα μπορει να ρίξει τις τιμές.

Πραγματικά είναι απίστευτο που μάζεψαν τόσο κόσμο οι Maiden χωρίς κάποια ιδιαίτερη προώθηση.
Η δική μου εντύπωση είναι ότι στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο κοινό και πιο πιστό κοινό από Sabbath και Metallica.

Οι Metallica μπορούν και αυτοί να μαζέψουν 25-35.000 ανάλογα με την προώθηση.

Οι Scorpions έχουν μεγάλο κοινό και είναι και αρκετά οικονομικοί, γι’ αυτό και έρχονται συχνά. Εγώ είμαι φανατικός οπαδός του Roth και των παλιών Scorpions μέχρι το 79. Τότε ήταν κορυφαία hard rock μπάντα με τεράστιο κιθαρίστα. Μετά έπαψαν να με ενθουσιάζουν.

Οι GNR ήταν εμπορικοί παλιότερα σήμερα δεν πρόκειται να φέρουν τον κόσμο των Maiden. Πριν από 20 χρόνια μπορεί. Δεν είμαι φανατικός οπαδός τους αλλά είναι από τις λίγες καλές glam-metal μπαντες.

Ε και εγώ τι έγραψα ? Ότι παίζουν σε σχετικά μικρές αρένες (12-20.000 είναι μικρός χώρος και έχουν παίξει και σε μικρότερους ) και οι Maiden παίζουν στην ίδια πόλη σε χώρο 17.000 χωρίς να είναι ούτε κατά προσέγγιση όσο δημοφιλείς είναι οι Metallica στις Η.Π.Α. Κακώς το κουράζουμε με τους Metallica , ο λωρης το ανοικτό ΟΑΚΑ για metallica δεν το νοικιάζει και καλά κάνει διότι για ΤΕΤΟΙΟ χώρο ακόμα και οι Metallica θα χρειαζοντουσαν μια πολύ γερή δόση marketing. Από την στιγμή που το σόου τους δεν κάνει για χωράφι παπαλα.

Συγνώμη παιδιά αλλά τι συγκρίνετε; Οι Metallica αυτή τη στιγμή παίζουν στις μικρές αγορές, σε κάτι Spokane και Boise Idaho. Τι μικρές αρένες λέτε, μιλάμε για πόλεις που 2-3 μπάντες μπορούν να εμφανιστούν. Η κυρια περιοδεία τους στις ΗΠΑ ήταν πέρυσι σε στάδια και ήταν αναμενόμενα sold out. Όπως σε στάδια έρχονται φέτος στην Ευρώπη και πάρα τις υψηλές τιμές πολλές ημερομηνίες είναι ήδη sold out.
Δεν έβγαινε να τους φέρει και δεν τους έφερε. Απλά πράγματα. Ότι παίζουν σε ένα χωριά στις ΗΠΑ με 15.000 κόσμο δε σημαίνει ότι ζητάνε τα ίδια στην ευρωπαϊκή περιοδεία του χρόνου.

1 Like

Καλημερα… Για Metallica Ελλαδα και εγω το βλεπω πολυ δυσκολο ειναι παρα πολυ ακριβοι . Και ισχυει οτι εχει ειπωθει παραπανω οτι τωρα το καλοκαιρι παιζουν σε μεγαλα σταδια με πανακριβο εισητηριο… Εγω που εχω παρει για Βιεννη εδωσα 83 ευρω και ηταν το φτηνοτερο… Η αμεσως επομενη τιμη εκανε 108 ευρω κατι τετοιο…Οποτε αν πει οτι τους φερνει το εισητηριο θα ειναι πανω απο 80 τιμη ακριβη ειδικα για τα οικονομικα δεδομενα στην Ελλαδα… Μακαρι βεβαια αλλα πολυ δυσκολο…

Ως συνήθως ο καθένας θα δει τα πράγματα όπως θέλει να τα δει, αρκεί να εξυπηρετεί την αλήθεια που έχει προσχηματίσει στο μυαλό του.

Κάποιος μπορεί να πει ότι παίζουν μόνο για 13 χιλ. κόσμο, αλλά από την άλλη σπάνε το ρεκόρ προσέλευσης σε συναυλία της πόλης του Spokane (που είναι γαμάτη για δυο άλλους λόγους). Μιας πόλης λίγο μεγαλύτερης από την Πάτρα.

Μπορεί κι αυτοί να είναι σαν τους Disturbed και όλες τις άλλες αμερικάνικες μπάντες, που μαθαίνουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες όσο φαίνεται. Με νούμερα ε!

2 Likes

Απίστευτο δεν είναι αν το σκεφτείς… απλά έκατσαν οι συγκυρίες (φθηνό εισιτήριο + απουσία συναυλίας πραγματικά μεγάλου ονόματος για πολλά χρόνια + το πακέτο με judas priest που ήταν έξυπνη κίνηση).

παίδες σε 100στάρικο παίζουν πολλά που θα τραβάγανε λαό.
King Diamond, Helloween & Running Wild. (ίσως και κάτω απο κατοστάρικο έκαστο).
Με λιγη φαντασία, μπορεί να κάνει ΓΑΜΩ τα φεστιβάλ. Ας φέρει και 5-6 ΝΕΑ πράγματα
και ωραία που δεν είναι ακριβά για να πλέξει, λίγο και θα έχει ΦΕΣΤΙΒΑΛΑΡΑ.

2 Likes

κοιτα να δεις που αυτο το φορα εχει πιο πολλους διοργανωτες συναυλιων απο οπαδους… :slight_smile:

3 Likes

Εγώ εντωμεταξύ ήθελα να κάνω ένα απλό πόιντ ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης δεν θα έχει επίπτωση στην προσέλευση αν φέρει καλά ονόματα. Και άρχισε από κάτω γαϊτανάκι “μα πώς να φέρει Μετάλλικα ή Helloween” “και ποιους να φέρει;” “να φέρει τον King Diamond” “μα πώς να τον φέρει και πόσοι θα πάνε;” “ε, και ποιους να φέρει;” και δώστου πάλι και αρχίζουν τα estimates.

Που ΟΚ, για κουβεντολόι όλα δεκτά, μαντεύουμε τι κόσμο θα μάζευε μια μπάντα αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από το προμόσιον, το hype, τις συγκυρίες και δεν είναι μαθηματική επιστήμη, έχει ρίσκο η πρόβλεψη και καμιά φορά (δηλαδή πολλές φορές) πέφτει έξω, ενίοτε πολύ έξω και σπανιότατα πέφτει έξω με την καλή έννοια (πχ, δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς μια 40άρα στους Μέηντεν).

Ας μείνουμε στις φήμες που έχουν μια βάση (δηλαδή το ακούσαμε από κάπου έστω και λίιιιγο αξιόπιστα) και ας αφήσουμε τις προσωπικές εκτιμήσεις στο μίνιμουμ, τουλάχιστον για πράγματα που δεν έχουμε ξανασυζητήσει, αφού όλους τους μεγάλους τους έχουμε κουβεντιάσει και ξανακουβεντιάσει, πλέον μένει να δούμε.

Οντόπικ για να είμαι συνεπής:

Φήμη που άκουσα: Slayer (και καλά 100%). Και ό,τι παλεύεται για King Diamond. Και ξέρω από διοργανωτή που έφαγε πόρτα από τους Running Wild πέρυσι “ρωτήστε μας ξανά για το 2019” οπότε φαντάζομαι θα ξαναρωτήσει.