Για πολλούς και διάφορους λόγους πιστεύω πως θα μου αρέσει περισσότερο από το ντεμπούτο…θα δείξει βέβαια.
Πειραζει που γουσταρω με τα χιλια???
[B]Hellveto - Damnaretis[/B]
Έτσι Caesar’s Palace ενώ υποδεχόμαστε τη Μέρκελ!
Horizon’s End-Sculpture On Ice
Πολλες φορες επευφημουμε(ή και το αντιθετο) εναν δισκο μονο και μονο επειδη δημιουργηθηκε απο Ελληνικη μπαντα ή καποια μελη που καταγονται απο εδω.Ε λοιπον προκαλω οποιοδηποτε (που ακουει ομως Προγκ Μεταλ) και να βρει κατι αρνητικο σε αυτον τον δισκο.Ολα κυλανε αψογα.Δινουν περισσοτερο βαση στον λυρισμο και στις ενορχηστρωσεις παρα στην δυναμη και την τεχνικοτητα με ενα επιθυμητο αποτελεσμα.Δεν ξερω αν ειχαν ‘‘βυσμα’’ και κυκλοφορησαν το ντεμπουτο τους απο την WMMS,αλλα αν δεν συμμαινει κατι τετοιο,το τζιμανια της εταιριας μυριστηκαν κατι πολυ καλο και μπραβο τους.Χαμενο προγκ διαμαντι των 90ς.
Steve Tucker - φωνητικά (πρώην Morbid Angel)
Rune “Blasphemer” Eriksen - κιθάρες (πρώην Mayhem)
Flo Mournier - drums (Cryptopsy)
Οι παραπάνω κύριοι μας δίνουν το άλμπουμ που στέκεται όσο το ακούω μέσα στα καλύτερα του 2011. Λυσσασμένο Death metal συνδυασμός της νοσηρότητας των riffs των Morbid Angel, μερικών Black metal δυσαρμονιών ala Mayhem και τεχνικών ξεσπασμάτων του Mournier που φέρνουν αυτό τον ήχο στο σήμερα.
Aυτο μαλλον επρεπε να το βαλω στα ''Albums που ξεθαψατε…??.Ποσα χρονια ειχα να το ακουσω!!!
Aμερικανικο rock at its best!
Hopeto,αν δεν το εχεις,ψαξ?το!!!
Το’χω!!!
Τι ψυχεδελιλα ειναι αυτο το απο πανω???
Veni Domine-Material Sanctuary
Πανω στο αυτοκολλητο στο cd αναγραφεται:
’‘Epic Orchestral Metal from Sweden like old Queensryche & Sanctuary’'
Η αληθεια απεχει αρκετα.Οι Veni Domine παιζουν Doom οπως οι εξισου Σουηδοι Candlemass & Solitude Aeternus.Τα φωνητικα του Ohlsson θυμιζουν εντονα Tate,ισως γι αυτο να υπαρχει και η συγκριση με τους Queensryche.Τα τραγουδια ειναι μεγαλης διαρκειας,επικα δλδ σε διαρκεια και οχι σε στιχουργια μιας και εκει παιζει πολυ θετικη εσωτερικη αναζητηση.Εξαιρετικες ενορχηστρωσεις σε καθε τραγουδι με πρωτευοντα το ομωνυμο,το Ritual of the Sinner και το Behold the Signs.
Πολύ συμπαθές συγκρότημα οι Veni Domine.
Τους έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με τους επίσης υπερσυμπαθείς Memory Garden
ναι,θα ταιριαζε πολυ ανετα μια συγκριση με τους Memory Garden και τους Memento Mori,πιθανοτατα επειδη εχουν αυτο το power στοιχειο μεσα στην μουσικη τους.Εκτος αν βρισκεις και κατι αλλο κοινο…