Τι ακούτε τώρα; #5

Ευχάριστο αλμπουμάκι. Όχι κάτι “τρομερό”… το [U]A light will shine[/U] μάλιστα είναι πολύ ωραίο κομμάτι και έχει και ωραίο βιντεάκι… (βέβαια είναι από 1 προηγούμενο ΕΡ απ’ ότι κατάλαβα)

:slight_smile:

…κλιπάρες απ’το TvWa:p…το γλυρισα μετά την φοβερή ερώτηση στον Σπανούλη…’‘του χρόνου πάλι εδώ’’…τρελάθηκε και ο Σπανούλης:p :slight_smile: :!:

[B]marilyn manson[/B] - mechanical animals

Anthem-No Smoke Without Fire

Heavy Metal απο Ιαπωνια.Κατι σαν Loudness,μονο που αυτοι τραγουδανε και στα Ιαπωνικα,εκτος απο κανα ρεφραιν ή καμμια εκφραση στα Αγγλικα.Αυτος ειναι ο εκτος τους δισκος και δεν ξερω αν κοινουνται στα ιδια μουσικα χωραφια και στο παρελθον μιας και ειναι η πρωτη επαφη μαζι τους,Μουσικα,εκτος απο Loudness που προανεφερα,μου θυμιζουν αρκετα Twisted Sister στα πιο hard rock σημεια τους και Accept στα πιο Heavy τους.Τα φωνητικα εχουν μια πιο ροκαδικη/Αοραδικη χροια και ακουγονται αρκετα ερωτιαρικα.Μελωδιες χαριζουν και τα πληκτρα του Μεγιστου σεσσιονα,Don Airey,ο οποιος κανει τρομερη δουλεια.Ειδικη μνεια στον Hiroya Fukuda που με την ESP του μας χαριζει ιδιαιτερους τοπους ευχαριστησης.Ευκολα γινεται ενα με την κιθαρα του,στα σολος λιωνει ο τυπας,ρευστοτατος.

[B]darkthrone[/B] - a blaze in the northern sky

Limbonic Art - In abhorence dementia

[B]Suffering Mind[/B] Λίγο γραινδκορ

Winter tears-Warlord

Prolwer-IM

Πρώτη μου επαφή με τους Σουηδούς, αυτό το album του 2009 (κυκλοφόρησε σε 500 κόπιες βινυλίου) και το οποίο περιέχει κομμάτια που έχουν γραφτεί το 2004. Η μουσική τους είναι κλασσικό heavy metal, στην οποία κάποια πλήκτρα και ο τόνος των φωνητικών, δίνουν μια επική χροιά. Ομολογώ ότι το πρώτο άκουσμα δε μου άφησε τις φοβερές εντυπώσεις αλλά επειδή μία φορά = καμμία, θα ξανατσεκάρω.

A hard road-Black Sabbath

A national acrobat-Black Sabbath

Πραγματικό υπεργκρουπ στο χώρο του μελωδικού death. Τα ονόματα των Gus G, Lindberg και Ηλιόπουλος νομίζω είναι εγγύηση για το αποτέλεσμα. Το Descent Into Chaos δε φτάνει την ποιότητα του εξαιρετικού ντεμπούτου τους αλλά αποτελεί μια ακόμα πολύ καλή προσπάθεια.

Witchfinder General-Death Penalty

Black Sabbath ειναι η λεξη-κλειδι για τους Witchfinder General.Υπαρχει ο βαρυς ηχος στις κιθαρες,οι συρομενοι ρυθμοι,οι ιδιες δονησεις στα κρουστα,τα oooohhhh yeah κτλ.Πολλα σημεια σε τραγουδια τους θυμιζουν εντολα καποια των B.S.Και ομως μιλαμε για μια εντελως διαφορετικη υποσταση,ανετα κοιταει στα ματια τα περισσοτερα απο τα πρωτα 8 αλμπουμς των Black Sabbath ή καποιο των Saint Vitus που και αυτοι εχουν τις ιδιες επιρροες.Βεβαια μιας και μιλαμε για μεταγενεστερα αλμπουμς,το μικροβιο του NWOBHM ειναι αρκετα διεδομενο στο αιμα των Witchfinder General.Τα τραγουδια ειναι το ενα καλυτερο απο το αλλο,μιλαμε για κορυφαιο δισκο,ογκωδες,αλυσοφερομενο αλλα συναμα γκρουβατο.Αν επρεπε να διαλεψω καποιο τραγουδι ως καλυτερο,το εναρκτηριο Invisible Hate θα επερνε την πρωτια.

Sabbra cadabra-Black Sabbath

Τί πέταξες τώρα… Ε ναι…