Τι ακούτε τώρα; #5

Antiquus - Ramayana

…πρόταση του dargaard-79

…ακούγεται εμπνευσμένο μέχρι τώρα, στην πρώτη ακρόαση-γνωριμία

:):!:

Amon Amarth - The Avenger

Ο δευτερος δισκος της μπαντας ειναι πιο γρηγορος και λυσσασμενος στο συνολο αλλα εμφανως κατωτερος απο το φοβερο ντεμπουτο τους. Σε αυτο το δισκο εχουν καινουριο κιθαριστα τον Johan Sοderberg και drummer τον Fredrik Andersson οι οποιο μαζι με τους Johan Hegg, Olavi Mikkonen και Ted Lundstrom αποτελουν το lineup της μπαντας μεχρι σημερα.

Symphony X - Iconoclast 2cd

Κι άντε μετά να τους πείσεις ότι αυτό βγήκε στα '00s:!:

Amon Amarth - The Crusher

Χωρις να ειναι κακος δισκος, θεωρω οτι ειναι με διαφορα ο πιο αδυναμος δισκος της μπαντας. Πεφτουν στην παγιδα της επαναληψης και τα κομματια δεν εχουν ιδιαιτερη ταυτοτητα οπως συνεβαινε στους 2 προηγουμενους δισκους και στο EP. Ακομα και ετσι ομως εχει κομματια που τσακιζουν κοκκαλα οπως τα Masters Of War, The Sound Of Eight Hooves, το επανηχογραφημενο Risen From The Sea (2000) και το ξεχωριστο As Long As The Raven Flies.

Lingua Mortis Orchestra - LMO

Major Lazer ? Free the Universe

Agalloch - Pale Folklore

Amon Amarth - Versus The World

Το πρωτο [SIZE=4]ΕΠΟΣ[/SIZE]… Απο τους αγαπημενους μου δισκους των Amon Amarth. [SIZE=4]ΔΙΣΚΑΡΑ[/SIZE] ολκης με πιο εντονο το επικο στοιχειο, δισκαρα που ανεβαζει επιπεδο την μπαντα… Για πρωτη φορα αρχιζουν να εχουν πολλες αλλαγες στο tempo των τραγουδιων με mid-tempo κομματια να διαδεχονται τα πιο γρηγορα, δινουν περισσοτερη βαση στις ατμοσφαιρες και ο δισκος σαν συνολο προκαλει συναισθηματα που δεν υπηρχαν στις προηγουμενες κυκλοφοριες της μπαντας. Τα φωνητικα του Hegg ειναι ακομα καλυτερα απο τα ηδη τρομερα φωνητικα των πρωτων δισκων και το παιξιμο ολων των μελων ειναι πιο βελτιωμενο.

Danzig - 4

Rage - Speak of the Dead

Foo Fighters-Echoes, Silence, Patience & Grace [2007]

Σαββατιάτικος δίσκος

Labyrinth - Sons of Thunder

The Chasm - Farseeing the Paranormal Abysm

Amon Amarth - Fate Of Norns

Ενας ακομα φοβερος δισκος απο την μπαντα, κατωτερο απο την δισκαρα το Versus The World αλλα και παλι δυνατος δισκος. Πιο mid-tempo στο συνολο και με μια πιο μελαγχολικη ατμοσφαιρα να συνδυαζεται με την γνωστη πολεμικη ατμοσφαιρα των Σουηδων… Περιεχει ενα απο τα μεγαλυτερα hit τους το The Pursuit Of Vikings το οποιο δεν το βαριεσαι ποτε, οσες φορες και να το ακουσεις, οσα χρονια και αν περασουν…

Mortalicum - the end time prophecy .
Σουηδικό heavy epic doom metal στα καλα του . Μοιάζει με grand magus /Candlemas / heavy load αλλα έχουν , καλύτερα σολα με λίγο πιο αδύναμη ,παραγωγή . Σονγκραιτινγκ άψογο , ερμηνείες μπομπα. Και τα τρία τους άλμπουμ γαμανε . Πραγματικά ώρες ώρες νιώθω ευτυχισμένος που υπάρχουν τέτοιες μπάντες εκει έξω

…μια χαρά τα λέει ο dallas1981…έτσι λοιπόν κιεγώ τσεκάρω το
Mortalicum - The Endtime Prophecy

…πέρα απ’το υπέροχο εξώφυλλο, και τα συγκροτήματα που επισημαίνει ο dallas1981, εγώ ακούω και Witchfinder General μέσα στις επιρροές τους, και αυτό μόνο καλό μου φαίνεται
…αυτός ο δίσκος, που είναι η πρώτη μου γνωριμία με το συγκρότημα, είναι γεμάτος ωραία τραγούδια

Atlanta Rhythm Section , το πρώτο .

συχνά διαβάζω για την light ( μην πω φλώρικη) εκδοχή των Skynyrd , έστω και έτσι, εμένα μου αρέσουν. Πάντως τα τρία επόμενα album είναι πιο αντιπροσωπευτικά .