Τζίμης Πανούσης

Εγώ όταν τα άκουγα αυτά, έδινα μια μικρή πιθανότητα να ήταν συμφιλιωτικό το κλίμα και να μην το είχα καταλάβει. Σε φάση “ο εχθρός είναι κοινός- όλοι αγαπημένοι”. Αλλά όταν άκουσα τον Θύμιο να κατηγορεί τον Πανούση πως εκμεταλλεύται τους νεκρούς συγγενείς του για να προπαγανδίσει κατά του ΚΚΕ, εκεί τους έκλεισα. Ούτε από περίεργεια δεν ήθελα να άκουσω άλλο.

τραγικότητες. ο πανουσης το είπε για να δείξει οτι ρε παιδιά, και εγω απο δω είμαι, αλλά αφού δεν τσουλάει το πράγμα.τι να κάνουμε τώρα? ψέμματα να λέμε?
πρώτη φορά τον είδα και τον πανουση πάντως να τσιμπάει και να ειναι τόσο δύσκαμπτος. κανονικά θα το γυρνούσε εκεί που θέλει, όπως το θέλει. ισως ειναι κουρασμένος απο την προετοιμασία για την νεα παράσταση. ειδε οτι το ύφος απο ελληνοφρενεια που ηταν λανθασμένο και απάντησε με ιδια λογική. σπάνιο. δεν ξέρω πως και έτυχε

Θεωρώ πως αν ο δημοσιοκαφρος εστίαζε καθαρά στην “επαγγελματική διψα” τέτοιων εκπομπών για ακροαματικοτητα/τηλεθέαση και στην γνωστή διάθεση που έχουν να κατευθύνουν τον συνομιλητή,χωρίς όμως να χρησιμοποιησει χαρακτηρισμους κλπ θα είχε πιο νόημα η κριτική του. Τώρα βέβαια απ’την άλλη μπορεί να μου πεις ότι ο δημοσιογράφος είπε ουσιαστικά ότι και ο Αγγελακας ας πούμε στην συναυλία του που φωνάζανε για φασίστες και κρεμάλες και τους απάντησε για τον φασίστα που κρύβουμε μέσα μας και σάστισαν.Βέβαια εκεί το είπε Ο Αγγελάκας και εδώ ένας δημοσιογραφίσκος.

Νταξει δεν ειπε τπτ καινουριο ο τζιμακος. Τις κλασικες λαικιστικες αερολογιες των αγανακτισμενων επανελαβε πασπαλισμενες με το δικο του γραφικο στυλ. Βαζουμε λιγο απο αγανακτισμενο χαρυ κλυν με δωσιλογους-αργεντινη- εξω τα κομματα -μια νυχτα μαγικη προσθετουμε και ενα ιεχωβαδες για τους κκεδες κι εχουμε το νεο αγανακτισμενο παπαρολογο πρωην καλλιτεχνη, κατα φαντασιαν χιπη και αναρχικο, στην πραγματικοτητα ενας ακομη εκκολαπτομενος φασιστακος που σε λιγα χρονια θα βαζει υποχηφιοτητα με τους ανελ και θα μιλαει για ψεκασματα

Ειδικά για το ΚΚΕ ο Τζιμάκος έχει συνεπή άποψη εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
Φάουλ του αυτή η εξίσωση φασιστών με αριστερών. Η αφετηρία της σκέψης του ωστόσο δε νομίζω πως βρίσκει πολλούς αντίθετους. Σε μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις παγκοσμίως και διαχρονικά, την κυβέρνηση του Βορίδη, του Άδωνι, της Βούλτεψη, του Γιακουμάτου, το Βενιζέλου και του Σαμαρά, το ΚΚΕ έχει μετά βίας ένα 4% και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τους ίδιους του τους (αριστερούς) ψηφοφόρους με τα στρογγυλέματα των θέσεων του.

Μπορεί να φαίνεται, αλλά δεν είναι άσχετο με το θέμα που συζητάμε

Επίσης, μην παρεξηγούμε κάποια πράγματα, όπως το ΚΚΕ δεν ταυτίζεται με τον κομμουνισμό έτσι και η επίθεση κατά του ΚΚΕ δεν ταυτίζεται με την επίθεση κατά του κομμουνισμού. Ο Πανούσης (άσχετα με το μπουκάλι, το τζιπ και άλλα προσωπικά που δεν παίζουν ρόλο) έκανε κριτική εξ αριστερών στο ΚΚΕ. Και φαντάζομαι ότι γι αυτό ενοχλεί και τόσο, αν ήταν άλλος ένας δεξιός που κριτικάρει το ΚΚΕ δε θα έδινε κανένας σημασία. Αν, δε, κριτίκαρε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνοφρενίτες θα του φιλούσαν το χέρι ακόμα, εκεί δε θα υπήρχε πρόβλημα.

αμα ειναι αυτη η κριτικη εξ αριστερων που γινεται στο κκε τοτε σωθηκαμε…

αλλα το θεμα δεν ειναι η “κριτικη” στο κκε. Τις ιδιες μαλακιες που λεει για το κκε τις λεει εδω και 30 χρονια, τις εχουμε μαθει απεξω πλεον κι αντε να ασχοληθουμε για το γραφικο του πραγματος. Το θεμα ειναι ολα τα υπολοιπα που λεει και συνοψιζουν αυτο που στη σημερινη ελλαδα αποκαλειται “αντισυστημικος” λογος

Όσοι υποστηρίζουν τους φασίστες και είναι κυρίως νέοι, το κάνουν μόνο για τους μετανάστες και από αντίδραση. Και από μια πλευρά καλά κάνουν, είναι υγιής αντίδραση με λάθος τρόπο. Σου λέει ο άλλος. δεν θέλω αυτό το κοινοβούλιο, θέλω να μπεί μέσα ένας πιθηκάνθρωπος και να τους αρχίσει στα σκαμπίλια.

Το έχουνε στήσει πολύ καλά το πράγμα, οι Εβραιοναζήδες

Αυτοί θα εξαφανιστούνε σε λίγο καιρό που θα λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες. Γιατί έχουμε γεμίσει καλάσνικοφ και μπαίνουν παντού και κάποιος πρέπει να κάνει μήνυση στο Σαμαρά που είχε ανοίξει τα σύνορα και γέμισε η χώρα από τους φυλακισμένους της Αλβανίας.

Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο».?

αν αυτος ο χυδαιος ακροδεξιος λογος ειναι αντισυστημικος τοτε εχουμε πολυ ακομα για να πιασουμε πατο

// mandrake αφου εφτασες στο σημειο να ποσταρεις και αρθρα του νεο-αυριανιστη-πασοκου αυνανιστακη σορρυ ρε φιλε αλλα κοιταξε το λιγο

και πες μας αν θες ποιες ηταν οι κατακτησεις των αγανακτισμενων και της πλατειας. Να μαθουμε κι εμεις οι σταλινικοι. το 27% που εδωσε στο συριζα η κατω πλατεια και το 10% στη χρυση αυγη απο την ανω; γιατι εγω κατι αλλο δεν ειδα, ουτε τα μνημονια φυγανε, ουτε ελικοπτερα απογειωθηκανε σε νυχτες μαγικες, ουτε αμεσες δημοκρατιες ειδα, ουτε καμια αυξηση ειδα στο πορτοφολι μου. Αντιθετα αυτο που βλεπω ειναι να καθονται πλεον ολοι στους καναπεδες τους και να περιμενουν το μεσσια Αλεξη να τους επαναφερει το μισθο στα 751 ευρω και κατι ψιλα

Περίμενε γιατί πήρες φόρα.

Δεν κρίνω τον Πανούση και τις αντιφάσεις του γενικά. Και πολλές έχει και λάθη έχει κάνει και διάφορα παράπονα εξέφρασα δημοσίως και για τον τελευταίο του δίσκο. Η συζήτηση είναι για το τι είπε στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Τι είπε λοιπόν; Ότι το ΚΚΕ έχει πάψει να είναι επαναστατικό κόμμα. Μα το αμφισβητεί κανείς; Μιλάμε για το κόμμα που πριν 3 (νομίζω) εκλογικές αναμετρήσεις έβγαινε με το σύνθημα “ψηφίστε μας ακόμα κι αν δεν πιστεύετε σε εμάς ως αντίδραση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”; Δεν είναι εξ αριστερών κριτική όταν απαιτεί από ένα κομμουνιστικό κόμμα να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους με αίτημα και διακύβευμα την εξουσία; Έχεις ακούσει πολλούς δεξιούς να κρίνουν έτσι το ΚΚΕ; Δεν είναι εξ αριστερών κριτική όταν λες ότι ο κόσμος ήταν/είναι πιο έτοιμος να ακούσει ριζοσπαστικά αιτήματα, ακόμα και βίαια, και επειδή η αριστερά κακώς δεν τα προσφέρει στρέφονται στους ναζί;

Όσο για τον αρθρογράφο, ούτε πρόσεξα ποιος είναι ούτε και με ενδιαφέρει, Αν συμφωνώ με μία άποψη δεν εξετάζω το παρελθόν του εκφραστή της. Πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου δε με ενδιέφερε τόσο η άποψη του αρθρογράφου όσο το κείμενο της ΚΝΕ.

Τέλος, για τις κατακτήσεις των αγανακτισμένων, αλίμονο αν η αριστερά, στις πρώτες μαζικές, αυθόρμητες και ως ένα βαθμό στοχευμένες, διαδηλώσεις-εξεγέρσεις που έγιναν εδώ και δεκαετίες γυρίσει την πλάτη επειδή ήταν “αναποτελεσματικές”. Πέραν του ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο τα μετρήσιμα (αν ανέβηκε ο μισθός ή αν έπεσε τελικά η χούντα του κοινοβουλίου), πέραν ότι θα μπορούσα να δώσω μία πολύ φθηνή απάντηση σχετικά με το τι έχουν πετύχει οι ενέργειες του ΠΑΜΕ (και θα ήταν φθηνή γιατί δε θα την πίστευα, προτιμώ χίλιες Χαλυβουργίες κι ας μην πετύχουν τυπικά τίποτα), πέραν του ότι αν ο κόσμος αυτός δεν κατάφερε να πάρει πιο επαναστατική τροπή, πάλι ευθύνη της αριστεράς είναι, το σημαντικότερο είναι ότι αν φθάσει η αριστερά να κρίνει τους όποιους αγώνες από τα υλικά αποτελέσματά τους …ε, δεν υπάρχει μέλλον. Κάποτε λέγαμε ότι “χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε γίνονται”, τώρα φτάνουμε στο “χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δίνονται”.

Να μας πει και το Πάμε όμως για τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα ποιος ηταν ο ρόλος του.

Είδα αυτό. Γνώμες;

ε παλι τις ιδιες πιπες ειπε, 2 σωστα και 10 υπερβολες. Σε καθε συνεντευξη που κανει τα ιδια λεει, κουραση.

Τουλάχιστον έχει συνέπεια. Μια ζωή έκραζε το ΚΚΕ, τώρα πάει κόντρα στο ρεύμα για τον Σύριζα, στον οποίο πολλοί αριστεροί εναποθέτουν τις ελπίδες τους (και λίγοι φοβούνται τις συνέπειες μιας διάψευσης των προσδοκιών για την Αριστερά και που αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει, είναι περιττό να πούμε πως η αριστερά θα έχει μία και μοναδική ευκαιρία).

Τώρα για τα περί ιντερνετ, ανάγκης για αγώνες με αίμα κλπ. επαφίεται στην κοσμοθεωρία του καθενός το κατά πόσο τα ασπάζεται.

Πανούσης κι Αγγελάκας έβγαλαν τραγούδι κατά του ΚΚΕ :expressionless:

ο πανουσης δεν κρύβει(καλά πλέον το φωνάζει.και άτσαλα κιόλας) ότι αυτό το κκε δεν τον αντιπροσωπεύει σε κανένα επίπεδο.
για τον αγγελακα δεν νομιζω η αριστερά να έχει σχήμα και οντότητα. σαν ιδέα μπορεί να πιστεύει, αλλά σε οτιδήποτε άλλο, πολύ το αμφιβάλλω.
δεν μου μοιάζει και τραγικό πάντως.
περισσότερο με πειράζει η εμμονή πλέον του πανουση στις αριστερές αδερφές, και στο οτι εχει βάλει στην άκρη τις καλλιτεχνικές του θέσεις(που παίρνουν να τις τραβήξεις και στον θεο), και προσπαθεί τώρα στα πίσω πίσω να κάνει νορμάλ κουβέντα. περισσότερο πρόσφερε με την σάτιρα

Ο Αγγελάκας σιχαίνεται την “οργανωμένη”-μαντρωμένη αριστερά που διοχετεύει την αντίδραση του λαού καταπώς τη βολεύει.

Ο Τζιμάκος έχει γνωστές απόψεις τις οποίες έχει τεκμηριώσει κιόλας. Αν δέχεται ή όχι κανείς τις απόψεις αυτές είναι προσωπικό θέμα.

Η μόνη μου ένσταση είναι η εξίσωση με τη Χ.Α. κατά τα άλλα, μια χαρά τα λέει…

…στο τελευταίο συμφωνώ απόλυτα:):!:

Κρίμα για τον Αγγελάκα που συμμετείχε στην συγκεκριμένη παπαριά του Πανούση.

[I] [B]“Αριστερά που δεν αντέχει τη κριτική και δεν διανοείται την αυτοκριτική είναι κατα φαντασίαν αριστερά”.[/B][/I]

[B]Γιάννης Αγγελάκας[/B]

https://www.youtube.com/watch?v=xaesQ9XB10c

Αλητεία.