Το αγαπημένο μου κοτοπουλάκι πανέ είναι της μαμάς μου πάντως…
Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα μαγειρευτά εμένα και οι σούπες πάρα πολύ, κυρίως οι ψαρόσουπες… :lol::lol::lol:
dmembra
December 17, 2012, 1:30am
cinnamon:
ψησου να το κανεις
βλεπε 1.
1 και μισή το βράδυ, χωρίς υλικά τι να κάνω;
Δεν ξέρω να μαγειρεύω (μόνο πιτσα ξέρω να φτιαχνω). Ξέρω μόνο να τρώω. και δεν είναι εδώ και η κοπέλα μου για να μου μαγειρέψει (με έχει καλομάθει η καλή μου, τι να κάνω;)
επίσης βαριέμαι τόσο πολύ που το μόνο πράγμα που μπορεί να με σηκώσει αυτή τη στιγμή είναι να πιάσει φωτιά το σπίτι.
cinnamon:
τηγανιτο ρυζι με κοτοπουλο, λαχανικα κι αυγο της σιναμον.
ρυζι προηγουμενης μερας απο το ψυγειο (για να μην εχει υγρασια)… αλλιως βραζουμε ρυζι, το ξεπλενουμε (να φυγει τυχον αμυλο) και το απλωνουμε σε ενα ταψακι να στεγνωσει.
κοτοπουλο προηγουμενης μερας, βραστο ή ψητο σε λεπτα κομματια. αν δεν εχουμε, κοβουμε φιλετο κοτοπουλο σε μικρα κομματια (βολευει να ειναι μισοπαγωμενο απο καταψυξη), το αλατιζουμε και τα τσιγαριζουμε μελιγο λαδακι σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι. οταν ειναι ετοιμο το βγαζουμε απο το τηγανι κ το βαζουμε σε πιατακι.
χτυπαμε αυγα και τα κανουμε ομελετα. τα ριχνουμε στο τηγανι. οταν ειναι ετοιμα τα βγαζουμε απο εκει, τα βαζουμε σ ενα πιατακι και τα λεπτοκοβουμε.
παιρνουμε λαχανικα απο αυτα της καταψυξης που εχουν φασολακι, αρακα, καροτακι, πιπεριτσα. τα σωταρουμε με πολυ λιγο λαδακι στο τηγανι μεχρι να μαλακωσουν. τα βαζουμε σ ενα πιατακι.
καθαριζουμε καλα το τηγανι (εγω το καθαριζω με κουζινοχαρτο). αναβουμε το ματι και το ακουμπαμε. περιμενουμε να καψει καλα, γιατι το τηγανιτο ρυζι μαγειρευεται καλυτερα σε πολυ υψηλη θερμοκρασια, γιατι ετσι παιρνει μια λιγο καπνιστη γευση. ειναι σε σωστη θερμοκρασια αν ριχνουμε επανω σταγονες νερο και εξατμιζονται αμεσως κανοντας ΦΣΣΣΣ.
-ριχνουμε λιγο σπορελαιο, και στη συνεχεια το ρυζι (με προσοχη μη μας καψει). ανακατευουμε συχνα πυκνα, μεχρι να καταλαβουμε οτι αρχιζουν τα ρυζακια να κολλανε λιγο μεταξυ τους.
Εύγεεεεεεεεεεεεεε θα το δοκιμάσω!!!
dmembra:
1 και μισή το βράδυ, χωρίς υλικά τι να κάνω;
Δεν ξέρω να μαγειρεύω (μόνο πιτσα ξέρω να φτιαχνω). Ξέρω μόνο να τρώω. και δεν είναι εδώ και η κοπέλα μου για να μου μαγειρέψει (με έχει καλομάθει η καλή μου, τι να κάνω;)
επίσης βαριέμαι τόσο πολύ που το μόνο πράγμα που μπορεί να με σηκώσει αυτή τη στιγμή είναι να πιάσει φωτιά το σπίτι.
οκ το διορθωσα λιγο:Ρ
λογοι απολυτως κατανοητοι! over and out!
dmembra
December 17, 2012, 1:36am
μωρέ, αφού σου είπα δεν μου αρέσουν οι μονοί αριθμοι :Ρ τς τς τς…γυναίκες όλα θέλετε να τα διορθώνετε :Ρ