ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014

Και να το παρει η Αγγλια θα τσιμπιομαστε μπας και ξυπνησουμε.

Dalglish αποκλείεται…Σκωτσέζος…

Αλλά όλοι οι άλλοι ναι…
Και με έχουν πείσει ότι μπορούν να μην πάρουν το μουντιάλ με περισσότερους τρόπους από αυτούς που ο μπασκετικός Ολυμπιακός μπορεί να χάνει το πρωτάθλημα…

Ναι αλλά τι ομάδες υπήρχαν τότε που απέτυχαν όλοι αυτοί.

Το 90 φτάσανε ημιτελικά πάντως. Και αυτό που λέω είναι να είναι ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο. Εσείς τους έχετε του κλότσου και του μπάτσου.

Και ναι ο Lallana είναι το χαφ που θέλει 20 μύρια να σκάσει η Liverpool και αν είχες δει λίγο την φετινή Southampton θα καταλάβαινες γιατί. Ο Lukaku δηλαδή γιατί είναι τόσο μεγάλος και το Βέλγιο τόσο ουαου όταν κατά γενική ομολογία η φετινή Everton οφείλει πάρα πολλά σε Baines & Coleman?

Επίσης το namedropping σε μία περίοδο 50 χρόνων μπορεί να σημαίνει ένας - άντε δύο από αυτούς ανά 4ετία. Οι υπόλοιποι ανά 4ετία ποιοι ήταν…;

Anyway δεν τους υποστηρίζω και δεν τους πολύπαω κιόλας ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια αλλά φέτος μου φαίνονται αρκετά πλήρης και ανταγωνιστικοί.

Τώρα αν κρίνετε φανέλες ΟΚ είναι δικαίωμα σας.

https://www.youtube.com/watch?v=UisTDu3tGGY

Ολες οι ομαδες που εχουν κατακτησει το μουντιαλ απο το 30 μεχρι σημερα, θεωρουνται πως εν δυναμει φλερταρουν με το τροπαιο ως μεγαλες δυναμεις. Αυτο ισχυει παγκοσμιως. Στο αρχικο ερωτηματολογιo του εν λογω thread υπαρχουν ολες εκτος απο την Αγγλια. Απλα μου φανηκε παραξενο. Για αυτο ρωτησα.

Σωστός, my bad.

1. Το 90 δεν υπήρχε ούτε έμμεσο
  2. Του κλώτσου και του μπάτσου τους έχει όλος ο πλανήτης
  3. Αν υπάρχει ένας λόγος (in fact είναι πιο πολλοί από ένας) που το Βέλγιο είναι ομαδάρα φέτος, αυτός σίγουρα δεν είναι ο Lukaku.

Εσύ μου έκανες name dropping από το 1950 και μετά, το 1990 σε πείραξε και το έμμεσο; Άρα δεν υπήρξε παίκτης Maradona και Εθνική Αργεντινής αφού ήταν προ 1990, right?

Επίσης να σου θυμίσω πως δεν τα κατάφερε ούτε ο Baggio, ούτε ο Viali, ούτε ο Ravanelli, ούτε ο Pepe Squilacci αλλά τα κατάφερε ο Grosso και ο Toni και μάλιστα ο πρώτος είχε τρομερά μεγάλη συνεισφορά στο ημιτελικό με Γερμανούς.

Btw 4 από τα 7 goal των φιλικών του Βελγίου ο Λουκάκης.

Δωσμουδύναμηθεεμου

Πάμε πάλι. Το έμμεσο το είπα διότι η τελευταία αξιόλογη πορεία τους που ανέφερες ήταν αισίως 24 χρόνια πριν - άρα δεν είναι λογικό επιχείρημα για το ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί (ακόμα) σε υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν για να μειώσω τις ομάδες του τότε (βου και α , βα, να Λόλα ένας πούτσος).

Πάμε πάλι. Η Ιταλία είχε συνεπέστατη απόδοση και παρουσία από το '82 μέχρι το '06 που το ξαναπήρε. Your argument is even more invalid.

Πάμε τέλος. Δυο επιθετικούς έχει πάρει ρε μεγάλε όλους κι όλους.

Κακώς συζητάτε το θέμα “Αγγλία” με αγωνιστικά κριτήρια.

Το ζήτημα είναι μεταφυσικό και η παράδοση λέει ότι “η Αγγλία πάντα θα βρει έναν θεσπέσιο και δραματικό τρόπο να αποκλειστεί”.

Μα στα πέναλτυ, μα με κόκκινες κάρτες, μα με γκολ από τα 40 μέτρα επειδή ο Σίμαν είναι ο Σίμαν, κάποιος τρόπος θα βρεθεί.

Συμφωνα με αυτη την λογικη η Ουρουγουαη που τελευταια φορα το πηρε το 1950, δεν θα επρεπε ουτε αυτη να αναφερθει.

Nameless μίλα με κανέναν άλλο και πέτα έξυπναδες.

Βρες μου την τελευταία μεγάλη πορεία της Αργεντινής και πες μου γιατί δεν τους λέει loser όλος ο κόσμος…

Θα μείνω στο σχόλιο του ChrisP για το αγωνιστικό και το μεταφυσικό κομμάτι και δεν θα συνεχίσω.

Εγώ προσπάθησα απλά να πω ότι αγωνιστικά βλέπω μία πολύ καλή και ανταγωνιστική 23άδα. Και σε αυτούς και στους Γάλλους.

Τώρα να δεν το σηκώσει κανείς από τους δύο έλα γράψε μου πόσο άμπαλος είμαι.

• Ο Lukaku δεν θεωρείται από τους λόγους που το Βέλγιο μοιάζει ανταγωνιστικό και αξιόπιστο
  • Μα αδερφέ μοιάζει να είναι On Fire. Έχει 4 γκολ σε σε δύο ματς.
  • Μα έχει πάρει μόνο 2 επιθετικούς φέτος (σαν να λέμε αν είχε πάρει 3 θα ήταν δια 3 τα γκολ. μουχαχαχα).

Λόλα να ένας τι…;

Αστο, ναι, μην το συνεχίζεις.

Είμαι εντελώς αντίθετος με κάθε μεταφυσική ερμηνεία φαινομένων, καταστάσεων και διεργασιών του φυσικού (νοητού) κόσμου, αλλά υπάρχει μία εξαίρεση: η Αγγλία (ναι μωρή Αλβιώνα, άλλη μια πρωτιά). Θα πάω μ’ αυτό το ποστ. Η Αγγλία θα αποτύχει [U]γιατί έτσι.[/U] Γιατί αν δεν αποτύχει δε θα σπάσει απλώς η παράδοση, θα πρέπει να μετανοούμε γιατί πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου κτλ.

Η Ουρουγουάη δεν αναφέρεται επειδή πήρε τα Παγκόσμια Κύπελλα του '30 και του ‘50 (γιατί μετά απ’ αυτό για δεκαετίες δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη), αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια έχει (και πάλι) ομαδάρα και παικταράδες.

Ποιούς δε λέει loser όλος ο κόσμος, τους Αργεντίνους; :lol:
Προφανώς και τους λέει :lol:

(Κι αυτό μας πονάει ακόμα περισσότερο απ’ ότι για την Αγγλία :()

Anyway, εγώ λέω, μακάρι με κάποιον μαγικό τρόπο να αποδειχθεί σωστός ο tyler και να δούμε την Αγγλία να πηγαίνει μέχρι τον τελικό ξέρω γω, θα είναι μια συγκινητική στιγμή για το άθλημα.
Αλλά είπαμε. Μετά θα χει πυρκαγιές και σεισμούς και κατακλυσμούς και πολέμους και Πολυκέφαλα Κτήνη και Πόρνες της Βαβυλώνες.

Γράκχε δεν διαφωνώ με το βασικό point.

Απλά όπως πολλές φορές ξεπερνάμε το βάρος μιας φανέλας ή την χ ρετσινιά που κουβαλάει μία Εθνική π.χ. Βέλγιο, Ουρουγουάη και πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και λέμε πω ρε φίλε έχει Godin, Suarez, Cavani & Rodriguez η ομάδα και μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα γιατί με τους Άγγλους ή τους Γάλλους δεν κάνουμε το ίδιο ή δεν προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο.

Έρχονται νέοι παίχτες, ίσως απαλλαγμένοι από κάθε ρετσινιά του παρελθόντος και μπορούν να κάνουν την ζημιά. Η φετινή Liverpool δηλαδή πως το έκανε; Δεν είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη loser ρετσινιά; Έπρεπε δηλαδή να το πάρει φέτος για να της βγάλεις το καπέλο; Ήταν αποτυχημένοι; Εγώ της το έβγαλα προσωπικά. Και οι Henderson, Sterling, Sturrigde & Gerrald ήταν η μισή ομάδα.

Η Chelsea του Zola & του Flo ήταν ότι είναι η tottenham σήμερα, πέσανε τα χρήματα ήρθαν παίχτες τεράστιας αξίας και ξαφνικά βάρυνε η φανέλα. H City το ίδιο.

Πως λοιπόν τόσο ελαφρά αναιρούμε ποιοι φοράνε μια φανέλα απλά επειδή είναι losers?

Αυτό είναι το point μου ξαναλέω και για τους Γάλλους. Και είπα πάλι πως εγώ θεωρώ αυτήν την στιγμή την Γερμανία ως πιο μεγάλο φαβορί, περιμένοντας βέβαια να δω και κάποιες ομάδες που δεν έχω τόσο καλή εικόνα.

Οι Αγγλοι παιζουν υπο ασφυκτικη πιεση.Δινανε 12 εκ ευρω στον Καπελο
για να τους οδηγησει στην επιτυχια.Τα περισσοτερα λεφτα που επαιρνε
κοουτς (σιγουρα πρωτος σε εθνικες ομαδες).Καθε τουρνουα μας
βομβαρδιζουν με τα ειναι η σειρα μας και τετοια.Και εχουν και μακραν τους
πιο κουρασμενους παιχτες καθε φορα με τα 100 ματς που κανουν καθε
χρονο γιατι εχουν και κανα 3-4 διοργανωσεις.Αν δεν αλλαξουν οι ιδιοι δεν
θα δουν διαφορα στα εθνικα τουρνουα.

Σε αντιθεση με Ουρουγουαη,Βελγιο και οποιαδηποτε αλλη μικροτερη δυναμη.
Αν και η Ουρουγουαη ως η πιο μικρη χωρα με τα περισσοτερα διεθνη τροπαια
μονο μικρη δυναμη δεν ειναι αλλα ας το παμε ετσι.

Η Γαλλια μετα την φουρνια του Ζιζου ειχε καποια χρονια με μετριες εως
αποτυχημενες πορειες.Εγω δεν την θεωρω φαβορι αλλα ειναι μια ομαδα με
καλους παιχτες που αν εχουν καλο τουρνουα δεν αποκλειεται να παει καλα.

Οσον αφορα την Αργεντινη,οσα χρονια την βλεπω μετα την αποχωρηση του
Ντιεγκο συμβαινει καθε φορα το ιδιο πραγμα.Ταλεντο,πολλοι παιχταραδες
αλλα χωρις ψυχη,παθος και ποτε μα ποτε ομαδα.Κατι χαφ με κατι παιχταραδες
μπροστα και οτι βγει.

Οσον αφορα την επισημη αγαπημενη μου ελπιζω με Φαν Χααλ να παιξουμε
το ποδοσφαιρο που αγαπησαμε και οχι την μισητη και κακιστη Ολλανδια του
Μααρβαικ.Το ταλεντο υπαρχει,εφτασε την προηγουμενη φορα τελικο αλλα
νομιζω οτι αυτη η φουρνια τερματισε τις δυνατοτητες της.Ελπιζω να με
διαψευσουν !

Σου εξηγήσαμε πιο πριν, και ο ΚρισΠ και εγώ: γιατί για την Αγγλία δε μετράει τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι ένα μεταφυσικό πράγμα. Είναι καταδικασμένη να αποτυγχάνει.

Ή, για να στο θέσω αλλιώς:

Για να σπάσει η κατάρα της Αγγλίας, πρέπει:

α) να αναστηθούν οι Brian Clough και Peter Taylor και να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία,
β) να ανακαλυφθεί το ελιξήριο της νιότης χάρη στο οποίο οι Gascoigne, Lineker, LeTissier, Hoddle και Rush (τουλάχιστον) θα ξαναγίνουν 25-30 χρονών και θα κληθούν στην Εθνική,
γ) (τώρα που το σκέφτομαι, να βρεθεί καμιά άκρη να πάρει την αγγλική υπηκοότητα ο Georgie Best - αυτό θα είναι το κύριο πρόβλημα γιατί το άλλο με την ανάσταση το λύσαμε ήδη εκ των προτέρων με Clough και Taylor),
και δ) να σπάσουν ορισμένα ποδάρια βασικών στελεχών αντίπαλων μεγάλων εθνικών ομάδων.

Με πιάνειιιις;

Βρε σε κατάλαβα αλλά εγώ δεν τα πολυπιστεύω αυτά εφόσον υπάρχουν παίχτες, ομάδα, προπονητής. Μπορεί να αποδειχθεί κάποιος από αυτούς λίγος, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω.

Αλλά μπορεί να αποδειχτούν και αρκετοί για κάτι καλό.

Το ίδιο θα μου έλεγες στην αρχή της season αν σου έλεγα ότι η Liverpool φέτος πάει για κούπα.

Θα γέλαγες, θα μου έλεγες να αναστηθεί ο Ian Rush & o Grobelar γιατί γελάει ο κόσμος με τον τυχάρπαστο Mignolet, θα μου έλεγες να σπάσει το πόδι του Yaya & του Rooney κτλ κτλ.

Τι έγινε όμως…; Anyway κουραστικό να λέω κάτι τόσες φορές, πιάνω το point σου απλά δεν συμφωνώ, ή συμφωνώ εν μέρει.

Έχασαν την κούπα :’)

Ψήφισα Ουρουγουάη γιατί πιστεύω στον συνδυασμό μπαλαδοσύνης και αλητείας της και φυσικά στην παράδοση (μουντιάλ στη Λατινική Αμερική, προηγούμενο μουντιάλ στη Βραζιλία κλπ.).
Αλλά είναι μία πρόβλεψη με ρίσκο.
Συμφωνώ πως το Βέλγιο έχει μία πολύ καλή φουρνιά παιχτών, αλλά επειδή τελικά δεν νομίζω και να υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί αυτό, δυσκολεύομαι να το χρίσω “πιθανή έκπληξη”.
Θέλω να πώ πως αν χωθεί τετράδα θα είναι πράγματι έκπληξη. Αλλά για μία ομάδα που έχει να πάει σε μουντιάλ δεκαετίες, και από τον όμιλο να προκριθεί μόνο κανονικά είναι επιτυχία. Εδώ όμως φαίνεται να υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες από όλους που μάλλον αποτυχία θα θεωρηθεί!

Το θέμα της Αγγλίας δεν είναι μόνο μεταφυσικό όπως γράφετε. Υπάρχει ένα καλό άρθρο του Λίνεκερ για τον τρόπο που λειτουργούν οι υποδομές των συλλόγων στην Αγγλία και τη νοοτροπία του κοινού που είναι αρκετά κατατοπιστικό. Δυστυχώς δεν έχω λινκ πρόχειρο, ψάξτε το!

Για την ώρα πάντως μάλλον το αντίθετο πρέπει να αποδείξουν - ότι [U]δεν[/U] είναι λίγοι :stuck_out_tongue:

Βλέπεις, αυτό είναι το θέμα. Ότι ενώ κανείς στην πραγματικότητα - πέρα από πλακίτσες - δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναχτυπήσει η Αγγλία κορυφή κάποτε, εσύ ποντάρεις σε κάτι τέτοιο φέτος που έχει ένα τσούρμο συμπαθητικούς έως καλούς παίκτες.

Ε, γι’ αυτό έχεις φάει (και συνεχίζεις να τρως) δούλεμα.

Αν η Αγγλία περάσει απ’ τον όμιλο, θα είναι σούπερ έκπληξη και ουσιαστικά τεράστια επιτυχία γι’ αυτή την ομάδα.

Ρε αυτός έστειλε στον τάφο Ρας και Γκρόμπελαρ!
(με φωνή Γεωργίου) τι ν αυτός ρεεεεε

Wut

Σιγά μην έχει να πάει και αιώνες.
To 2002 εκεί ήταν.