Arcturus - The Sham Mirrors
λογικα οι περισσοτεροι που ασχολουνται θα το χουν ακουσει…
οι υπολοιποι αν δε το χετε ακουσει, η ζωη σας δεν εχει πλεον νοημα…θεωρειστε τα άλλα ματαια αφου ενας απο τους μεγαλυτερους δισκους ολων των εποχων περασε για σας απαρατηρητος.
απο wiki. βαριεμαι να γραφω και μετα θα κουραστειτε να τα διαβασετε.
“The Sham Mirrors is a departure from the band’s previous albums. It features a much more modern, “outer space”-influenced sound as opposed to the classical-inspired layered melodies of 1997’s La Masquerade Infernale, and contains elements of trip-hop, ambient music and electronica in addition to the band’s typical heavy and black metal sound. Lyrically, the album deals with abstract science fiction-themed subjects, a departure from the Satanic lyrics of earlier work.”
βασικα για να το κανω πιο σαφες ο δισκος ειναι η έννοια του progressive metal δισκου στη δεκαετια των 00’ς. γιαυτο γελαω δηλαδη οταν (δεν ειναι αιχμη, τη γνωμη μου λεω) μου λενε πως οι Dream Theater συνεχιζουν να πειραματιζονται. αν οι theater πειραματιζονται, τοτε οι Arcturus σε αυτο το δισκο εφτασαν εξωγήινα επιπεδα και οργωσαν το συμπαν.
πριν ομως ο τραγουδιστης φυγει απο Arcturus, εβγαλε μια (ισως) ακομα μεγαλυτερη δισκαρα, που ομως δεν εχει καμια επαφη με το metal.
και αυτο λογικα θα ειναι γνωστο…αλλα δε βαριεσαι…
Ulver - Perdition City
“Ulver’s next two releases, the EP Metamorphosis and full-length album Perdition City, were even more experimental than the ?Blake Album?. The band had moved further away from rock and metal and into a more electronic genre, much like that of Coil. The use of electronics is much more extensive here than on previous albums. Neo-classical composer and film scorer Craig Armstrong may have been an influence on Ulver as his use of electronics, trip-hop and hip hop beats over strings and pianos is somewhat reminiscent of Ulver’s later works.”
βασικα το Perdition City, εκτος οτι ειναι απο τους καλυτερους δισκους που εχω ακουσει γενικα, συνδυαζει ambient, jazz, electronica με αρκετα πειραματικα στοιχεια. οτι και να πω ειναι λιγο ομως. μαλλον η περιγραφη δε θα σας αγγιξει, αλλα τρεχτε ακομα και αν κυριακη και παρακαλεστε τα metropolis (μαλλον στο metal era θα το βρειτε) να ανοιξουν ειδικα για σας…