ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ε όχι ρε φίλε, δεν γίνεται τέτοια ομοιότητα. :lol3:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ε όχι ρε φίλε, δεν γίνεται τέτοια ομοιότητα. :lol3:
κατα τα άλλα δεν ήξερε τί πόσταρε όταν είχε βγεί φώτο με την μπλούζα του UCK το εθνίκι ο έργκους…
GR: : Η σελίδα δεν εχει καμιά σχέση με τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ERGYS KACE . Η σελίδα διαχειρίζεται απο απλούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ και FANS/συμπατριώτες του ίδιου του ΚΑΤΣΕ .
Μην ποστάρετε χωρίς να κοιτάτε λίγο καλύτερα…
οπότε δεν φορούσε την μπλούζα που φορούσε λες την προηγούμενη φορά?
επίσης κάποιος που απλά διαχειρίζεται ενα ανεπίσημο προφίλ, βρήκε την φώτο του την ίδια ώρα που γύριζε και την ανέβασε? τέτοια κάψα με τον κατσε?
Τι δεν κατάλαβες από αυτό που έγραψα? Εγώ μιλώ για το συγκεκριμένο περιστατικό που ο άλλος μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, είτε εκφράζει είτε όχι τον Κάτσε. Ούτε είπα πουθενά τι σχέση έχει με μαζί του, ούτε αν τον ξέρει ή όχι. Και είναι πανεύκολο να ψάξεις φωτος από τα επεισόδια, ειδικά σαν αφορμή για να περάσεις δικές σου εθνικιστικές αντιλήψεις.
Για το άλλο που θυμήθηκες, νομίζω πως έχει γίνει αρκετή συζήτηση στο παρελθόν και αρκετά άκουσε και ο ίδιος. Αν θες να πεις κάτι επίκαιρο μετά χαράς.
θέλω. αν είναι ίδιος με την προηγούμενη φορά ο λογαριασμός, μας(σας) δουλευει ψιλό γαζί. αυτά
άσε βρε τώρα βρε που δουλεύονται οι παοξήδες
Εϊπαμε, εσείς ξέρετε καλύτερα πάντα. Εμείς είμαστε οι γραφικοί ουγκ. Δεν πειράζει
Ναι ρε αλίμονο, εθνικισμός και σύγχρονο ποδόσφαιρο; Που ξανακούστηκε
Σε αντίθεση με το παλιό καλό ποδόσφαιρο ας πούμε που το βλέπανε μόνο ριζοσπάστες διεθνιστές;
Έλα τώρα κι εσύ.
Btw, έμαθα ότι ο Κάτσε αποκήρυξε την επίμαχη σελίδα.
Μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα για τα μυαλά που κουβαλάει (και μάλλον δε σημαίνει), αλλά ξέρω γω, ας το κρατήσουμε - όσο μπορούμε - τεκμήριο [U]της αθωότητας[/U] και όχι [U]της ενοχής,[/U] τι λέτε;
Υποθέτω ο Nameless εννοεί κυρίως την εμφανή (τις τελευταίες δεκαετίες) παρουσία του ακροδεξιού χώρου σε πολλές κερκίδες ανά την Ευρώπη (τόσο σε συλλόγους όσο και σε εθνικές).
Ειδάλλως οι αγώνες μεταξύ εθνικών ομάδων είναι αυτονόητο να γεννούν έναν εθνικισμό συνήθως ήπιο και αβλαβή και άλλοτε (πιο σπάνια) έντονο όταν υπάρχουν πολιτικά προηγούμενα μεταξύ των αντίπαλων χωρών (όπως στο Σερβία - Αλβανία).
Φυσικά στη δεύτερη περίπτωση ρίχνεται λάδι στη φωτιά για το φαινόμενο της πρώτης πρότασης.
Αυτό βασικά, με βρίσκει σύμφωνο σε όλα. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές κερκίδες, δυστυχώς είναι συχνότερο φαινόμενο πλέον η εμφανής ακροδεξιά παρουσία όπως είπατε. Όχι πως δεν υπήρχε και παλιότερα βέβαια, απλά ήταν κάπως πιο συγκαλυμμένη.
Απλά ο Nameless έχει αυτή την τάση του “fuck modern football” κι έτσι, που βέβαια από αγωνιστικής άποψης, καθώς και σε ό,τι έχει να κάνει με την όλη εμπορευματοποίηση του αθλήματος, δε με βρίσκει (εντελώς) αντίθετο, απ’ την άλλη όμως το να επεκτείνουμε αυτήν την “τομή” παντού, ακόμα και σε επίπεδο ας πούμε “πολιτισμικό”, για να αποδείξουμε την αρχική θέση, μου φαίνεται τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά.
Μη γελιέστε, το ποδόσφαιρο, ως το πιο λαϊκό άθλημα που υπάρχει, πάντα πήγαινε χέρι χέρι με τον εθνικισμό. Από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία μέχρι τη Λατινική Αμερικη (βλ. Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή κτλ.), και από την Ισπανία του Φράνκο μέχρι τις αντιθέσεις Βορρά - Νότου στην Ιταλία και πάει λέγοντας.
Ένα ακόμα για το νέο “σκάνδαλο” με Κάτσε: πέρα απ’ το ότι οτιδήποτε έχει σχέση με “Μεγάλη Αλβανία”, UCK κτλ., εννοείται ότι βγάζει μαυρίλα, αυτή η ιστορία τις τελευταίες μέρες ξύπνησε (και έβγαλε) εδώ έναν αντι-αλβανισμό πραγματικά αηδιαστικό, οπότε κρατήστε και τις αποστάσεις σας.
Ο αντιαλβανισμός που βγαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αντίστοιχος με τον αντισημιτισμό που βγαίνει όταν λέμε για τα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστίνιων.
Πρόκειται για ακροδεξιά/ρατσιστικά ρεφλέξ ανθρώπων με μειωμένη αντίληψη και μειωμένη ικανότητα ανάλυσης των καταστάσεων. Αυτό όμως εμένα προσωπικά δε με εμποδίζει να ρίχνω έναν κουβά σκατά στους Αλβανούς (και στους Σέρβους) εθνικιστές όπως έριχνα και στους Ισραηλινούς και στο ISIS και σε οποιοδήποτε ανάλογο σκουπίδι του πλανήτη αυτού.
Τώρα για τον Κάτσε τι να πούμε του κάνανε το χουνέρι πέρσι με τη φωτογραφία και παρολαυτά η σελίδα συνέχισε να υπάρχει κάναν χρόνο ακόμα, εκείνος δεν ασχολήθηκε (και με τι μυαλό ν’ ασχοληθεί), του ξανακάνουνε χουνέρι φέτος, κανονικά θα πρέπει να τιμωρηθεί λόγω βλακείας και μόνο αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.
Ω, ναι, δεν το συζητώ, απόλυτα σύμφωνος (άλλωστε κι εγώ ως γνωστόν μια απ’ τα ίδια, “αντισημίτης” και όλα τα υπόλοιπα έχω βγει εδώ πέρα), απλά το μυαλό μου ήταν συγκεκριμένα στην ιστορία με τον Κάτσε. Χμ, τώρα που το ξαναβλέπω, δικαιολογημένη η παρανόηση καθώς έκανα μια απρόσεχτη γενίκευση και φάνηκε σα να αναφερόμουν συνολικά στο θέμα που δημιουργήθηκε με αφορμή τα του Σερβία - Αλβανία, γράψε λάθος.
Ωραία, τώρα που συμφωνήσαμε, άλλαξε το νικνέημ σου ρατσίσταρε :!:
:’)
OK, τι θα λεγες για “Dancing with 6 Stars”;
Χαίρομαι που οι άνθρωποι με συνεπή παρουσία σε τέτοιες συζητήσεις κατάλαβαν τι εννοούσα με την (ομολογώ) άστοχη χρήση της έννοιας “modern football” στο θέμα. Ναι, ακόμα και το '90 ένας τελικός κυπέλλου μεταξύ Ερυθρού Αστέρα (ας πει κάποιος πόσο τον εκνεύριζε πάντα που αυτό το όνομα χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα) στάθηκε αφορμή για κολοσσιαίες εξελίξεις. Είπα “σύγχρονο” όμως γιατί το να πέφτουμε από τα σύννεφα τη σήμερον ημέρα με εθνικιστικές τάσεις στο ποδόσφαιρο, μου φαίνεται ειλικρινά αστείο. Και λόγω διακίνησης της πληροφορίας, και λόγω κυριαρχίας των φασιστών στις κερκίδες.
Παρών, αν και ιδεολογικά με την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν έβγαζες άκρη γενικώς.
Δεν το 'χω ψάξει τόσο, αλλά μόνο και μόνο συμβολικά είναι εξοργιστικό.