Αεκαρα

Summary

image

Είπαμε, πληρώνω για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο :joy:

1 Like

Είναι ρίσκο. Μπορεί να σου βγει Τερίμ, μπορεί να σου βγει και Μεντιλίμπαρ. Έχει πολλές πλευρές το πράγμα.

Και ο σουπερ Μαριο μπορει να σου βγει κυριος Ιωαννης :smile:

Τίποτα δεν αποκλείεται γενικά, αλλά ντάξει για κύριος Ιωάννης δεν έχει δώσει δείγματα… για Τροχανάς ίσως :stuck_out_tongue:

1 Like

Αν μου επιτρέπετε, επειδή αναφέρατε τον Μέντι, πρώτον ο Ράφα δεν είναι Μέντι (εντελώς διαφορετικά βιογραφικά και πορείες) και δεύτερον δεν πιστεύω ότι μια ομάδα που θέλει να χτίσει πρέπει να ψάξει έναν Μέντι. Τον έχω αγαπήσει παράφορα, αλλά μιλάμε ξεκάθαρα για περίπτωση “αν σου κάτσει” που τελικά έκατσε 100%. Για ένα απίθανο ματς με τη Μακάμπι εκτός, έμεινε (κι ας είχε ανακοινωθεί και καλά η παραμονή του πριν την πρόκριση) κι έγινε ό,τι έγινε.

Μια ομάδα που θέλει να χτίσει όπως η ΑΕΚ πρέπει να ψάχνει για βιογραφικά τύπου Πέδρο Μαρτίνς (αν το δείτε θα καταλάβετε). Αλλά φυσικά πρώτα πρέπει να έχει στήσει ένα διοικητικό σχήμα σταθερό, να μιλάει με ατζέντηδες και contact persons, να μπει στο παιχνίδι των αγορών/πωλήσεων/δανεισμών (δεν είναι πάντα ευχάριστο για τους οπαδούς και ανα περιόδους μπορεί να προκύψουν κακές ομάδες και σεζόν -ελλάδα είμαστε, έτσι έχουν τα πράγματα).

Επίσης μην συγκρίνετε τον Μαρινάκη με τον Ηλιόπουλο. Πέρα από τα επιχειρηματικά μεγέθη, που ίσως δεν έχουν τόση σημασία, ο πρώτος είναι μέσα στον Ολυμπιακό από μικρό παιδί.

5 Likes

Όπως ακριβώς ο κύριος Ιωάννης μας :joy:

2 Likes

Δηλαδή για Μουρίνιο ήταν μουφα να πούμε?

Νιώθω πως η ομάδα θα δώσει μεγάλο κοντεντ με τη νέα σεζόν.

1 Like

Πρωτον, αναφερεστε σε Ραφα λες και ειναι ο Κυρσταυρος Διαμαντοπουλος και δεν ταιριαζει στην ΑΕΚ. Που λογικα εκεινος θα ψαχνει σε κανενα transfermarkt να βρει αν του προτεινουν να δουλεψει στην ΑΕΚ ή στην ΑΙΚ.

Δευτερον, πιθανως ο Βενγκα να κανει δουλεια στο παρασκηνιο που δεν γνωριζουμε. Αλλα εχετε πραγματικα ψευδαισθησεις οτι ενας οποιοσδηποτε ιδιοκτητης σε οποιαδηποτε ομαδα του κοσμου μπορει να αλλαξει ενα μοντελο λειτουργιας με τις πιο σωστες κινησεις και αυτο το μοντελο θα λειτουργησει ως δια μαγειας μεσα στο καλοκαιρι; Εδω το μαναζτμεντ σε ενα μικρο καταστημα πας να αναλαβεις και μεχρι να πεισεις τους εργαζομενους οτι ολα αλλαζουν, θελεις μισο ή ενα χρονο. Ετσι θα αλλαξει ξαφνικα μια ομαδα;

Ολα αυτα θελουν χρονο και χαμενο χρημα. Ακομη κι οταν ο οργανισμος ειναι καλα δομημενος, η αλλαγη ιδιοκτητη μεταφραζεται σε χαμενα λεφτα. Κανεις δεν εχει μαγικες ικανοτητες.

1 Like

Μεγαλο ονομα, αλλα εδω και χρονια οπου παει αποτυχαινει. Ακομα και στην Κινα. Καθε χρονο αλλαζει ομαδα. Διαμαντοπουλος προφανως και δεν ειναι, αλλα δεν φανταζει και πολυ δελεαστικη περιπτωση. Αν ο Μαριος θελει να μεινει σαν ενας τυπος που καθε χρονο απλα πουλαει μοστρα με φουσκες ζητω που καηκαμε. Ο Benitez ειναι αντιστοιχη περιπτωση του Λαμελα, του Μαρσιαλ κτλ. Παιχτες που φετος κοιταμε πως θα ξεφορτωθουμε.

Μακαρι να ισυχουν τα υπολοιπα που λες και ο Βενγκας να κανει τις κινησεις του.

1 Like

Δεν πάει ακριβώς έτσι με τους προπονητές. Ότι θα είναι επιλογή ρίσκου, θα είναι. Μερικές φορές τους ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έρθει να κολλήσει ένσημα.

1 Like

Φιλαράκια μου δυστυχώς, δεν το βλέπω για Ποστεκογλου που ακούστηκε…

Εγω δεν θα έπαιρνα Ράφα, αλλά για μια ομαδα που ειχε Καρέρα και Κετσπάγια, δεν θα πάθει κάτι.

Eιναι κ αυτο μια αληθεια.

@mixalis_purple σιγουρα. Κατα αντιστοιχια το λεω. Δεν μπορω να πιστεψω οτι θα χει ορεξη ο Μπενιτεθ. Θα δειξει. Περα παντως της ορεξεως για μενα ειναι κ ποιοτικο το θεμα, απο την στιγμη που εδω κ χρονια εχει αρνητικες σεζον

Με τι υλικό όμως; πόσο έκατσε; πόσο σχεδίασε; Είναι πολλά που παίζουν ρόλο.
Η εκτίμησή μου πάντως είναι πως θα έρθει αυτός από την Οσασούνα και η ανακοίνωση δεν έρχεται για να τελειώσει η σεζόν στη La Liga

Έχεις δίκιο. Δεν είχε πετράν :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Likes

Κοιτα αυτο το επιχειρημα δεν μου αρεσει, γιατι δουλευει και ετσι και αλλιως.

Ο Αλμευδα πηρε μια ομαδα εκτος Ευρωπης, επαιξε μπαλαρα, κερδιζε τον Ολυμπιακο με τα δευτερα και τον ΠΑΟΚ με 10. Αλλαξε ολη η δομη ; Οχι. “ηθελε χρονο”? οχι.

νομιζω ειμαι καπου στη μεση - πχ για τις ακαδημιες θα δουμε χρονια τι θα καταφερουν και ισως τοτε να εχει φυγει και ο Ριμπαλτα. Αλλα να ερθει ενας Ισπανος, να διωξει γεροντες, να παρει νεοτερους, να κρατησει το μεγαλυτερο μερος του ροστερ (στο οποιο εγω πιστευω προσωπικα), και να φτιαξει μια ομαδα που κατ αρχας, θα περασει Ευρωπη, ε ναι αυτο γινεται. Δεν νομιζω οτι ζηταμε τα αστερια.

Επισης αν ο Μαριος εχει οντως δωσει τα κλειδια στον Ριμπαλτα και ο Ριμπαλτα δουλευει 24/7 μακρια απο τα φωτα, θα το δουμε τους επομενους 2 μηνες. Δεν θα αλλαξει η ΑΕΚ 100% σε δυο μηνες, αλλα μπορει να στησει ενα οργανισμο, που μεχρι τον Γεναρη ηταν δευτερος στο πρωταθλημα και εντος κυπελλου.

η ΑΕΚ παραδοσιακα εχει ταση “φταινε ολοι, φυγετε ολοι” και μετα της παιρνει 5 χρονια να συνελθει. Ελπιζω οι ανθρωποι της να ειναι πιο σοφοι πλεον.

H AEK B και γενικα οι ακαδημιες μας ειναι πολλα χρονια πισω σε οργανωση,δεν εχουμε βγαλει καποιον παικτη δικο μας,να τον αναδειξουμε και να τον πουλησουμε για να υπαρχει και κερδος,πολλες υποσχεσεις αλλα λιγα πραγματα.

Ο Μπενιτεθ εμενα δεν με ψηνει,ενας προπονητης στη δυση της καριερας του συνολικα,το μονο που εχω να θυμαμαι ειναι η πορεια του με τη λιβερπουλα,αργοτερα τον εχασα.

Αν δε απο την αλλη επιλεξεις καποιον φερελπυ,νεο κλπ,ενδεχεται να περασεις τα ιδια οπως με Αλμευδα.

1 Like

Ρε συ, τι διαφορετικο ειπα; Καμια ομαδα δεν αλλαζει σε δυο μηνες. Ναι, μπορεις να στησεις οργανισμο, εννοειται. Αλλα τα αποτελεσματα θα τα δεις σε βαθος χρονου. Τα μοντελα λειτουργιας ειναι δυο: προπονητης-τα-κανω-ολα, προπονητης-διαχειριστης για να υπαρχει συνεχεια στον οργανισμο. Οταν λοιπον γραφω οτι κανεις ιδιοκτητης δεν μπορει να αλλαξει το μοντελο μεσα σε ενα καλοκαιρι, εννοω οτι πρεπει να επιλεγει ενα μοντελο. Αν θελεις να τα κανεις και τα δυο, κινδυνευεις να χαθεις. Αποψη μου βεβαια, μπορει να κανω λαθος.

1 Like

ε καλα μαζι ειμαστε. το μοντελο το εχουν διαλεξει οπως φαινεται με Ριμπαλτα (ειχα αποριες τον Γεναρη, αλλα τωρα φαινεται οτι καταληξανε)

2 Likes

Σε αυτη την περιπτωση θελει αρετη και τολμη. Αλλα και επιμονη, στικ του δε πλαν. Αμφιβαλλω αν υπαρχει, αλλα ποτε δεν ξερεις. Αυτος ειναι παντως ο σωστος δρομος στο συγχρονο ποδοσφαιρο.

1 Like