Εγώ να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω; Ο Καραμανλής δεν απαντάει στον Τατούλη ευθέως γιατί δεν έχει τα κότσια, γιατί δε θέλει να χάσει τους 151 βουλευτές, γιατί φτιάχνεται να τον βρίζουν, για ποιο λόγο ακριβώς;
Λογικα για να μην χασει εναν ακομα βουλευτη θα πεσει η κυβερνηση αλλιως. Και ο Τατουλης πιστευω αυτο εκμεταλευεται και μιλα ανοιχτα αλλιως … Και για να μην δειξει οτι πραγματι υπαρχουν τριβες μεσα στο κομμα του.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές πια. Σήμερα στη ΔΕΘ θέλω να δω αν ο κόσμος έχει όντως ξυνπήσει καθόλου ή θα περιμένει τις εκλογές για να διαμαρτυρηθεί. Επίσης να σημειωθεί ότι στη δημοκρατικότατη Ελλάδα του 2008 από σήμερα 2000 μπάτσοι θα κυκλοφορούνε μέσα στην πόλη, θα έχουν το ελεύθερο να μπουν στο άσυλο, αλλά και θα έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ όλες τις εισόδους των πανεπιστημίων με κλούβες και ΜΑΤ. Αν αυτό δεν είναι καταπάτηση του ασύλου από πριν, δεν ξέρω τι είναι.
[QUOTE=Leper Jesus;434789]Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές πια. Σήμερα στη ΔΕΘ θέλω να δω αν ο κόσμος έχει όντως ξυνπήσει καθόλου ή θα περιμένει τις εκλογές για να διαμαρτυρηθεί.[QUOTE]
Μπα μη νομιζεις.Μακαρι με τις εκλογες ν’αλλαξει κατι αλλα απο τη στιγμη που ο ενας ειναι χειροτερος απ’τον αλλο πως να γινει αυτο.Παντως αν αναλογιστουμε καποια συμφεροντα που παιζουν απο πισω(λογικο αφου σημερα ολοι κοιτουν τη παρτη τους)δεν αποκλειεται να ξαναδουμε τη ιδια κυβερνηση στις επομενες εκλογες και χειροτερη μαλιστα.
Μα σαφώς και δεν πιστεύω ότι με τις εκλογές θα αλλάξει κάτι. Δυστυχώς, όμως, ο πολύς ο κόσμος αυτό πιστεύει.
Τι μας λες!
Αν γίνουν εκλογές θα πάρουμε ένα σωρό άδειες στο στρατό!
Για αυτό να φύγει ΤΩΡΑ ο Τατούλης!
Βασικά, αν γίνουν εκλογές αναστέλλονται όλες οι άδειες επειδή μπαίνει ο στρατός (μαζί με αστυνομία, σώματα ασφαλείας κτλ) σε κατάσταση επιφυλακής!!8O Και επίσης θα ψηφίσεις στη μονάδα σου, εκτός αν δεν προλάβουν να μεταφέρουν τα εκλογικά διακαιώματα των φαντάρων. Οπότε είσαι τυχερός που δεν έχουμε εκλογές.
Σοβαρά?
Εγώ έμαθα ότι πέρσι με τις εκλογές δώσαν αβέρτα άδειες…
Άδειες δίνονται, απλά όχι σε όλους. Κάποιοι πρέπει να μείνουν να φυλάνε… οπότε αν έχεις βύσμα διάβαινε… (έτσι την είχα πατήσει πρόπερσι στις δημοτικές )
Δώσαν άδειες επειδή δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα εκλογικά δικαιώματα και να ψηφίσουμε στο στρατόπεδο.
Χθες βράδυ γύρισα από Θεσσαλονίκη όπου βρισκόμουν για το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ. Βρισκόταν κανείς άλλος εκεί από εδώ μέσα;
Ήμουν εγώ.
Αυτο περιμενα να εχει ηδη αναφερθει…
Καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή ο Γ.Κεφαλογιάννης
Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην υπουργός και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης. Σε έξι μήνες, επίσης με αναστολή, καταδικάστηκε ο Αρκ.Σπανουδάκης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Κεφαλογιάννης κάθησε στο εδώλιο του δικαστηρίου έπειτα από καταγγελία δύο αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) Ρεθύμνου πως ο πρώην υπουργός τούς ζήτησε να κάνουν τα «στραβά μάτια», προκειμένου να απαλλαγεί καλλιεργητής κάνναβης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε πως -όταν δεν απέδωσαν οι προσπάθειες του Αρκ.Σπανουδάκη, ο οποίος επί μήνες πίεζε τους αστυνομικούς ως απεσταλμένος του- φέρεται να κάλεσε ο ίδιος τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά και τους ζήτησε να συναντηθούν στο πολιτικό γραφείο του. Στο ραντεβού ανταποκρίθηκε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, από τον οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του χασισοκαλλιεργητή τον δράστη.
Κατά την απολογία του ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ο κ. Κεφαλογιάννης δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, επιτιθέμενος κατά των μαρτύρων -στο διάστημα που μεσολάβησε από την αγόρευση του εισαγγελέα ως την έκδοση της απόφασης χρησιμοποίησε βαρύτατες και υβριστικές εκφράσεις κατά των αστυνομικών μαρτύρων-, ενώ μετά το τέλος της δίκης επιτέθηκε κατά των δικαστών, λέγοντας πως ντρέπεται γιατί αμαυρώθηκε πολιτική ιστορία 50 ετών.
Ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματίου και της πρόκλησης σε τέλεση αδικήματος.
Newsroom ΔΟΛ
Πρωην υπουργος και συμβουλος του πρωθυπουργου, ενοχος για για παρέμβαση υπέρ της απαλλαγής καλλιεργητη κάνναβης. Χμ …μαλιστα, αυτοι που ειναι κατά της αποποινικοποιησης της χρησης, είναι οι ιδιοι που προστατευουν τα κυκλωματα. Κοιτα να δεις κατι πραγματα.
Το τραγελαφικά της υποθεσης είναι :
- Μετά την έκδοση της απόφασης, ο πρωην υπουργος επιτεθηκε στους δικαστες φωναζοντας για σκευωρια.
- Παρ’ολα αυτα έκανε εφεση και αφεθηκε ελευθερος, ενώ απλοί χρηστες ουσιών, φυλακιζονται χωρις αναστολη. Τι να κανουμε άλλο χρηστης, κ αλλο προστατης εμπόρων ναρκωτικών. Δεν ειναι ισα κ ομοια.
Άσχετο, τώρα το θυμήθηκα.
Ο νυν κουμανταδόρος της ΔΑΠ ΠΑ.ΜΑΚ (και πρών αρχηγός ΟΝΝΕΔ) και γενικώς ‘‘κεφάλι’’ της ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση, γιατί μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΥΑΘ πήγαν να προχωρήσουν σε έργο για το οποίο δεν υπήρχε σύμβαση, δεν υπήχαν επιμετητρικά στοιχεία, αλλά ούτε και απόφαση ΔΣ.
‘Νταξ’, θα πληρώσει και θα βγει, αλλά για να ξέρουμε τι φιντάνια κάνουνε κουμάντο στο ΠΑΜΑΚ (ναι, ο Παπαμιμίκος μαζί με τον πρύτανη Κουσκουβέλη κάνουνε κουμάντο).
πραγματικα απιστευτο ετσι…μου ρχεται να ξερασω απ την αηδια!!!:?:?:?:?:?κοπροσκυλα!!!
Με βάση το post σου, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Καταρχήν δεν αναφέρομαι σε 'σένα, αφού δεν ξέρω καν πώς είσαι σαν άτομο, απλώς πήρα αφορμή από το post σου.
Ήθελα να 'ξερα όλοι εσείς που διαβάζετε μία στο τόσο ένα σκάνδαλο και σκίζετε τα ρούχα σας από αγανάκτηση και μετά από ένα λεπτό το ξεχνάτε, τι προσπαθείτε να κάνετε; Δε θέλω να πω ότι εγώ είμαι ο φωστήρας κλπ. κλπ., απλά μου φαίνεται απίστευτο πόσο απαθής είναι η πλειοψηφία των πολιτών γενικά. Βλέπετε τα σκατά κάθε μέρα, βρίζετε την τηλεόραση και μέχρι εκεί. Το καθήκον σας το κάνατε, δηλαδή. Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια.
Πραγματικά, starstruck, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι σε 'σένα, στο κάτω κάτω δεν έχω ιδέα τι τρόπους επιλέγεις εσύ για να αντιδράσεις σε ό,τι θεωρείς αναγκαίο να αντιδράσεις, και δεν έχω κανένα δικαίωμα να κρίνω και κάτι τέτοιο.
:lol::lol:
Αυτά είναι
Αυτες τις μερες λαμβανει χωρα η μεγαλυτερη απεργια πεινας που εχει πραγματοποιηθει ποτε,ισως και παγκοσμιως με 5600 κρατουμενους να βρισκονται σε απεργια πεινας και 19 μαλιστα να εχουν ραψει το στομα τους δηλωνοντας πως δεν εχουν φωνη.
Κειμενο των κρατουμενων με τα αιτηματα τους:
Εμείς οι κρατούμενοι στα κολαστήρια που κατ? ευφημισμό καλούνται φυλακές του ελληνικού κράτους, κουρασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις όλων των υπουργών δικαιοσύνης τα τελευταία 10 χρόνια, για καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης και βελτίωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, αποφασίσαμε να κινηθούμε δυναμικά, ώστε να απαιτήσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.
ΖΗΤΑΜΕ
- Κατάργηση των πειθαρχικών ποινών. Τροποποίηση των άρθρων του Σωφρονιστικού Κώδικα 68, 69, 70, 71. Σε κάθε περίπτωση οι πειθαρχικές ποινές να εξαλείφονται μετά την έκτισή τους, να μην υπολογίζονται αθροιστικά και να μην λαμβάνονται υπόψη για τις άδειες, την εργασία, την εκπαίδευση και την υφ? όρους απόλυση μετά τη λήξη τους.
- Να μειωθεί το όριο έκτισης της ποινής για την υφ? όρων απόλυση, από τα 3/5 στα 3/7. Να καταργηθεί άμεσα η αντισυνταγματική διάταξη που επαύξησε στα 4/5 το όριο, για τα αδικήματα περί ναρκωτικών.
- Εφάπαξ μείωση κατά 3 έτη όλων των ποινών, για να διευκολυνθεί υφ? όρων απόλυση και η αποσυμφόρηση των φυλακών. Όχι στις νέες πανοπτικές φυλακές, που χτίζονται απομονωμένες μακριά από τον ιστό από της πόλης.
- Κατάργηση των φυλακών ανηλίκων. Καθιέρωση ανοιχτών δομών φροντίδας και προστασίας των εφήβων και των νέων.
- Μείωση της «οροφής» των 25 ετών συνεχούς κράτησης. Μείωση του ελάχιστου ορίου έκτισης για την υφ? όρων απόλυση στην περίπτωση των ισοβίων στα 12 χρόνια από τα 16 που είναι σήμερα, σε εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες.
- Να εφαρμοστεί αυτόματα χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, η χορήγηση αδειών, αναστολών και λοιπών ευεργετημάτων με μόνο κριτήριο τις προϋποθέσεις του νόμου, με μείωση των ελάχιστων ορίων έκτισης ποινής για την ενεργοποίησή τους. Να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών σε 60 μέρες για όσους δικαιούνται πενθήμερες και σε 96 μέρες για τους δικαιούμενους οχταήμερες.
- Να σταματήσει η κατάχρηση του μέτρου της προφυλάκισης και να μειωθεί το όριο στους 12 μήνες.
- Είναι γνωστή την τελευταία 8ετία, η υστερία των παραδικαστικών κυκλωμάτων, που οδήγησε σε εκδικητικά εξοντωτικές ποινές. Ζητάμε ανάλογες ποινές και ευρεία εφαρμογή του μέτρου αναστολής και υφ? όρων απόλυσης.
- Πλήρης, μόνιμη και 24ωρη ιατρική κάλυψη και σεβασμός στους ασθενείς. Δημιουργία και βελτίωση επαρκών χώρων υγιεινής (λουτρά και τουαλέτες). Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, με πρόβλεψη πτερύγων για τις γυναίκες και τους ανήλικους, που τώρα δεν υπάρχουν. Άμεση μεταφορά των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία, με ασθενοφόρα και όχι σε κλούβες δεμένοι πισθάγκωνα.
- Να παρέχεται το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, στη φοίτηση, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα επαγγελματικά εργαστήρια και στη συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα, σε όλους τους κρατούμενους αναλογικά και χωρίς καμία διάκριση. Να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες, σε όλους τους κρατούμενους, που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για σπουδές εκτός φυλακών και για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης. Ουσιαστική επέκταση των θεραπευτικών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές.
- Κατάργηση του άβατου των φυλακών. Ελεύθερη πρόσβαση των: κοινωνικών και πολιτικών φορέων, Δικηγορικών Συλλόγων, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΕΙΝΑΠ, οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ΜΚΟ και διεθνών οργανισμούς. Ελεύθερη διακίνηση πολιτικών και επιμορφωτικών εντύπων, χωρίς καμία εξαίρεση.
- Θέσπιση εναλλακτικών μορφών κράτησης, διεύρυνση των αγροτικών φυλακών και εφαρμογή του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης καθώς και του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας.
- Διεύρυνση του θεσμού του ελεύθερου επισκεπτηρίου σε ανθρώπινες συνθήκες με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των κρατούμενων και των επισκεπτών. Ιδιαίτερος κλειστός χώρος για τη συνεύρεση με τον /την σύντροφό μας.
- Εργασία και πρόσβαση σε δημιουργικές δραστηριότητες για όλους και όλες. Ευεργετικός υπολογισμός των ημερών απασχόλησης στην ποινή.
- Δικαίωμα επιλογής έκτισης της ποινής στη χώρα καταγωγής για τους αλλοδαπούς κρατούμενους αν και εφόσον αυτοί το επιθυμούν.
- Εξανθρωπισμός των συνθηκών μεταγωγών με τη βελτίωση των χώρων στα απαράδεκτα μεταφορικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. Πρόβλεψη τακτικότερων σταθμεύσεων, βελτίωση των χώρων κράτησης στα άθλια «Μεταγωγών» και ταχύτερη προώθησή μας στις φυλακές.
Δυστυχώς τα Μ.Μ.Ε., πέρα από κάποιες εφημερίδες, θάβουν το γεγονός. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη απεργία πείνας που έγινε ποτέ.
Το καλό είναι ότι όλες αυτές τις μέρες, πάρα μα πάρα πολλοί άνθρωποι/συλλογικότητες δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των φυλακισμένων. Από ψηφίσματα γενικών συνελεύσεων και τη νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέχρι πορείες αλληλεγγύης αναρχικών.
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ