Ολυμπιακός

εχεις δικιο αλλα ο πολυς κοσμος τον βριζει γιατι το πραγμα φαινόταν απο την αρχη…
αφησε την ομαδα του ακαλυπτη αγωνιστικά και εξωαγωνιστικα…
εκει ειναι η μεγαλη γκρινια…
και οχι γιατι θα εχανε αυτα που εχασε…

Για αυτό έγραψα όχλος. Γιατί αρνούνται να δούν λίγο το bigger picture. Και ο Κόκκαλης όση μπάλα ξέρει ο πολύς κόσμος ξέρει. Κι αυτός το έβλεπε πως η ομάδα δε τραβάει. Αυτό που όμως ξέρει καλύτερα από όλους είναι το λεγόμενο “business plan”.

Ο κόσμος νομίζει πως αυτή τη στιγμή όλος ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει να αγοράσει την ΠΑΕ. Δεν είναι έτσι. Ο Κόκκαλης θέλει σοβαρή προσφορά, από σοβαρό επιχειρηματία. Προσφορά που δε θα του φέρει χασούρα εκατομμυρίων ? και δε θα δώσει την ομάδα σε κάποιον τυχοδιώκτη, με αποτέλεσμα να τον βρίζει η εξέδρα σε λίγα χρόνια. Όπως έγινε στην ΑΕΚ π.χ. Τον 71χρονο Κόκκαλη τον νοιάζει η υστεροφημία του. Θέλει ο κόσμος να εκτιμήσει αυτά που έκανε αυτά τα 15 χρόνια. Και όταν ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου, σιγά μη του χαριστούν αν την ομάδα την αγοράσει καμιά ENIC γιατί μόνο αυτή έκανε σοβαρή προσφορά.

Για να έρθει σοβαρή προσφορά, ο Ολυμπιακός έπρεπε να ελαχιστοποιήσει το λόγο χρέη/έσοδα ανά χρόνο που ήταν κοντά στο 2. Αναγκαστικά κόπηκε το budget, προτιμήθηκε να μη γεμίσει η ομάδα το ρόστερ της με Γκώνιες, Γ.Χ. Γεωργιάδηδες, Κατεργιαννάκηδες, Στολτίδηδες, Καφέδες, Τάτσηδες, κλπ ελπίζοντας να σου βγουν 4-5 αλλά να αγοραστούν 2-3 11αδάτοι ποδοσφαιριστές (Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Μαρέσκα) και να κάνουμε το σταυρό μας για τη φετινή χρονιά, μη μας χρειαστούν αναπληρωματικοί. Τελικά, με αυτό το ιατρικό επιτελείο, αυτούς τους γυμναστές και αυτούς τους προπονητές ο Ολυμπιακός ήθελε ρόστερ 45 ποδοσφαιριστών. Άσε που με το budget και τα προβλήματα που είχαμε, ευτυχώς που προτιμήθηκαν αυτοί οι 3 και όχι 10 φτηνοί. Όταν πήραμε 10 φτηνούς και νταμπλ έκανε ο ΠΑΟ, αλλά και 7άρα φάγαμε από Γιουβέντους. Τώρα προκριθήκαμε Ch.L. και νικήσαμε τον ΠΑΟ μέσα έξω! :smiley:

Πραγματικά τραγικό πάντως, την ώρα της απεργίας στην Αθήνα, κάποιοι να τσακώνονται στον Πειραιά γιατί η ομάδα δε βγήκε Ch.L…

Η προσφορα και η αξια του Στολτιδη(στα καλα του)τι σχεση εχει με τους υπολοιπους και τον εβαλες στο ιδιο παραδειγμα?

έχεις δίκιο σε αυτά που λες …
άλλα σταματήστε όλοι να λέτε αυτό με τα χρυσόψαρα…!!!
έχει αποδειχτεί πως δεν ισχύει πλέον…!!!

και ον τοπικ, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει φεύγοντας να ακούσει ευχές και όχι μπινελίκια…

Μια χαρά μπήκε στο παράδειγμα. Φτηνός που δεν ήξερες αν θα σου βγει. Από εκείνη τη χρονιά άλλοι βγήκαν (Στολτίδης, Πάντος, Καφές) και άλλοι όχι (Κατεργιαννάκης, Γ.Χ., Τάτσης, Γκώνιας, Κουλοχέρης, κλπ).

Πιθανόν να μη το θυμάσαι, αλλά όταν τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός, ελάχιστοι οπαδοί του Ολυμπιακού πίστευαν σε αυτόν. Άλλο που από το πρώτο ματς Τσ.Λ. απέδειξε πως θα ήταν κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Ως αναπληρωματικό του Καρεμπέ τον είχαν βαφτίσει τα ΜΜΕ όταν τον πήραμε και κανένας δεν περίμενε τέτοια καριέρα όταν έκανε την πρώτη του προετοιμασία στον Ολυμπιακό.

Α,τρομαξα ετσι πως το γραψες.

Κατα τ’αλλα το point σου περι Κοκκαλη ποιο ειναι?Καταρχας η δυσκαρεσκεια δεν αρχισε απο φετος,ενα το κρατουμενο.Επισης στις ποσες κουπες κερδιζει ασυλια ενας προεδρος,για να ξερουμε.Ο λογος που λες πηγε μονος του στο 2?Ο Κοκκαλης γενικα εβγαλε τιποτα απ τον Θρυλο τοσα χρονια η μπα?Εμπρακτως κι οχι στα λογια,εχεις δει σε τιποτα εισιτηρια και τετοια…αχαριστια απο μεριας κοσμου και αρχιζεις και λες “μην ειστε αχαριστοι”?

Να σταματήσει ο κόσμος να σκέφτεται πως ήρθε η καταστροφή που ο Ολυμπιακός έχασε ένα τίτλο και αν δε φύγει ο Κόκκαλης αύριο, δε θα διορθωθεί η κατάσταση ποτέ. Το θέμα δεν είναι το ποιος θα φύγει, αλλά το ποιος θα έρθει.

Συμφωνώ. Η γκρίνια προς τον Κόκκαλη ιστορικά, ποτέ δε σταμάτησε. Για αυτό και μιλάω για όχλο. Πάντα αυτός έτρωγε το κράξιμο που η ομάδα έπαιρνε τίτλους αλλά στην Ευρώπη δεν πήγαινε καλά (97-2007 και πέρσι). Κράξιμο έτρωγε και όταν η ομάδα πήγαινε καλά στην Ευρώπη αλλά δεν έπαιρνε τίτλους (φέτος). Κράξιμο έφαγε και πρόπερσι που η ομάδα πήγε καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά ο κόσμος προτιμούσε να χαθεί το πρωτάθλημα από τον Ίβιτς και τον Λεμονή.

Ρώτα ένα φίλο της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ. Ακόμη καλύτερα ρώτα κάποιον που θυμάται τα πέτρινα χρόνια. Και δε λέγεται ασυλία. Λέγεται εμπιστοσύνη. Επομένως σε ρωτάω εγώ. Στις πόσες κούπες και στην πόση γιγάντωση της ομάδας σου μπορείς να εμπιστευτείς τον πρόεδρο σου και να καταλάβεις πως αυτός ξέρει καλύτερα από εσένα και την Sportday;

Υγεία είναι να είναι ψηλά ο λόγος κατά τη διάρκεια της θητείας ενός ιδιοκτήτη. Μπράβο στον Κόκκαλη που το έφτασε στο 2 και δε το άφησε στο 0.5 για να βγάζει λεφτά. Έτσι βλέπεις Ριβάλντους και Καρεμπέδες στην ομάδα σου. Το θέμα είναι στο τέλος της θητείας να είναι χαμηλά για να συνεχίζει η ομάδα να είναι καλή επένδυση για τον επόμενο σοβαρό επιχειρηματία και να μη νιώθει ο όποιος ενδιαφερόμενος πως Ολυμπιακός=χασούρα εκατομμυρίων ?.

Τα κέρδη του ήταν περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά (για το ενδεχόμενο ξεπλύματος όπως άλλοι πρόεδροι δε γνωρίζω). Με καλό deal τώρα ίσως βγάλει και οικονομικό κέρδος. Αν αγνοήσουμε όμως τα πολιτικά κέρδη, τότε μάλλον ζημιωμένος βγήκε μιας και η μισή Ελλάδα μισεί αυτόν και τις επιχειρήσεις του αλλά και αυτός θα μπορούσε να είχε αφιερώσει όλο αυτό το χρόνο στις επιχειρήσεις του που είχαν καλύτερη απόδοση κέρδους και όχι στο γιατί ο Μήτρογλου δε θέλει να είναι αλλαγή.

Σε γενικές γραμμές όμως, δε βλέπω γιατί το να βγάζει κέρδος ο ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ δεν είναι δείγμα υγιούς ΠΑΕ. Προτιμώ Κόκκαλη με κέρδος, παρά απογοητευμένους Αγγελόπουλους που ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τη χασούρα (περίμενε λίγα χρόνια και θα το δεις - ήδη ο μπαμπάς Αγγελόπουλος κράζει)

Για τον Κόκκαλη και για να του πουν ευχαριστώ αγόραζε διαρκείας ο κόσμος; Επειδή ο Κόκκαλης έφτιαξε ομάδα ελκυστική και όμορφο γήπεδο αγόρασε ο κόσμος διαρκείας. Θεωρούσε πως άξιζε το προϊόν. Όχι ο πρόεδρος. Για αυτό και στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός δεν ξεπουλούσε ούτε τις τυρόπιτες. Άσε που ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη σχεδόν πάντα πουλούσε εισιτήρια. Και πριν Κόκκαλη. Δεν αποδεικνύουν τίποτα τα sold out στο πιο όμορφο γήπεδο της Ελλάδος.

Αχάριστος είναι ο κόσμος. Σόρυ pumpkin, αλλά that’s my belief. Απλά τους εύχομαι ποτέ στη ζωή τους να μην κριθεί το έργο τους, από κριτές το ίδιο αχάριστους και αυστηρούς με όσους θεωρούν τώρα πως ο Κόκκαλης είναι ο καρκίνος του Ολυμπιακού και πρέπει να φύγει άμεσα, με οποιοδήποτε τρόπο.

Karvou απαντησε μου μονο σε 2 πραγματα.

Γιατι διελυσε την ομαδα(και το μοντελο ομαδας) Λεμονη - Ιβιτς και γιατι εκανε το ιδιο με την ομαδα Βαλβερδε

Καταρχάς δεν είχαμε ομάδα μοντέλο επί Λεμονή. Σε αυτό πολλοί διαφωνούν με εμένα και τις θέσεις μου τις έχω γράψει πολλές φορές. Συνεχίζω να πιστεύω πως ο Λεμονής πήγαινε ντουγρού να χάσει το τίτλο (τελικά τον πήραμε με +1 βαθμό, ύστερα από ένσταση για ματς επί Λεμονή και αφού ο Σεγκούρα έχασε ένα ματς μόνο στα εναπομείναντα 9 παιχνίδια, ενώ επί Λεμονή η ομάδα έχανε minimum 2 πόντους ανά 3 αγώνες) και η ομάδα είχε σοβαρά τακτικά και εσωτερικά προβλήματα στα ματς πρωταθλήματος. Οι περισσότεροι όμως διαφωνούν με εμένα και έχουν το ισχυρό επιχείρημα πως στους ομίλους του Ch.L. και στο ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟ, η ομάδα του Λεμονή ήταν εξαιρετική. Μαζί τους κι εγώ, με τη διαφορά πως συνεχίζω να πιστεύω πως με Λεμονή η ομάδα θα το έχανε το πρωτάθλημα, γιατί εκεί δεν ήταν αντίστοιχη των περιστάσεων.

Επιπλέον, δεν υπήρξε ποτέ δίδυμο Λεμονής-Ίβιτς. Ο Ίβιτς από το Σεπτέμβρη είχε ζητήσει να διώξουν τον Λεμονή και είχε βρει αντικαταστάτη του καιρό πριν απολυθεί ο Λεμονής. Πιθανότατα, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που τον κλαψαμε. Ο άλλος πρέπει να ήταν σίγουρα οικονομικοτεχνικός και σχετικός με τη διαχείριση του budget, τις μεταγραφές, τον τρόπο που (δεν) έκανε τα παζάρια και δεν ξέρω και εγώ τι ακόμη. Επομένως, ακόμη κι αν ο Κόκκαλης δεν έδιωχνε και τους 2, ένας από τους δύο θα έφευγε έτσι κι αλλιώς γιατί δε μπορούσαν να συνεργαστούν.

Η περσινή ομάδα τέλος δε διαλύθηκε από πρόθεση αλλά από λανθασμένες επιλογές. Και δε διαλύθηκε για την ακρίβεια, απλά … έκανε αγρανάπαυση (:p) και μείωση budget. Τώρα είναι αργά όμως και δε γράφω περισσότερα. Όταν βρω ξανά χρόνο θα γράψω την άποψη μου για τη φετινή χρονιά και για το τι πήγε λάθος.

Τέλος, μην ξεχνάτε, πως αν ο Ολυμπιακός είναι όντως ομάδα δημοσίου, τότε το 13ο και το 14ο έπρεπε να του κοπεί όπως σε όλο το δημόσιο. Του παραχρόνου θα είναι πάλι δικό μας για 12 χρόνια!!! :lol:

O κοσμος κραζει οταν δε βλεπει προκοπη στον οριζοντα,οχι για μια χαμενη κουπα,μη κοροιδευομαστε.Κι οταν λεω δεν αρχισε η δυσκαρεσκεια τωρα,δεν εννοω οτι ηταν διαχρονικη οπου και το πηγαινεις εσυ αλλα οτι οι σοβαρες γκρινιες αρχισαν με την απολυση Λεμονη.9/10 συζητησεις με συγγαυρους θα σου πουν ολα τα αλλα εκτος απο το “οχι ρε γαμωτο,χαθηκε η κουπα”.

Καταρχας η Sportday κι η καθε Sportday δε συμβαλλει στην απαξιωση.Γραφει τις μαλακιες της αλλα απο κει και περα μπορει ο καθενας μονος του να δει καποια πραγματα στο τροπο διοικησης σε επιλογες και σε ολα που απλα δε στεκουν.Και δεν υπαρχει “καβα εμπιστοσυνης”.Η εμπιστοσυνη ανανεωνεται και κερδιζεται καθε χρονο αναλογα με τα πεπραγμενα του καλοκαιριου,δε καταλαβα δηλαδη…Και να λεγες οτι τα πηραν στη πρωτη στραβη οι οπαδοι και γυρισαν τη πλατη στην ομαδα,να σου λεγα εχεις δικιο…και το 2004 το χασαμε.

Για τα χρεη το πα απλα για να επισημανω οτι αυτη η ανοιχτοχερια επομενο ηταν να χε και καποιες συνεπειες μακροπροθεσμα.Δε με χαλασε προφανως απλα το παρουσιασες οπως ηθελες:p

Τα αφήνω όλα τα άλλα στην άκρη και κρατάω αυτό. Τα 11-12 πετυχημένα καλοκαίρια στα 13 χρόνια, σβήνονται για σένα από τα πεπραγμένα του 14ου καλοκαιριού. Είμαι βέβαιος πως και ο Μπαμπινιώτης, αχαριστία θα το ονόμαζε. Καληνύχτα.

Mπράβο, τώρα τα έχετε και με τη δική σας τη γαβροφυλλάδα τη sportday? :lol:

Μπράβο στην ομάδα του βόλεϋ για χθες, κάθε τίτλος και ειδικά με αντίπαλο τον βάζελο μου δίνει χαρά. Αλλά μέχρι εκεί. Όλοι ξέρουμε ότι η καψούρα του οπαδού του Ολυμπιακού είναι η μπάλα.

Κάρβου φτάνεις στο άλλο άκρο όμως.

1. Προφανώς το κράξιμο “να φύγει ο θείος, να δούμε προκοπή” είναι άστοχο τουλάχιστον για όσους θυμόμαστε καλά τα πέτρινα χρόνια (τότε όμως κερδίζαμε τα ντέρμπι τουλάχιστον). Φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι το κράξιμο του κόσμου και η “αχαριστία” αλλά ότι ο Κόκκαλης δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο. Γέρασε, κουράστηκε, είναι άρρωστος δεν το ξέρω. Ήταν από την αρχή της χρονιάς φανερό όμως, από κει που πήγαινε στα συμβούλια της Λίγκας, στο Ρέντη μετά από κάθε κακή εμφάνιση κτλ., μίλαγε στα κανάλια, φέτος τίποτα. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έλληνες και ξένοι είχαν να το λένε για τον πρόεδρο, φέτος άκουσες κανέναν?

2. Αυτό που μας πειράζει δεν είναι το χαμένο πρωτάθλημα, ούτε καν το χαμένο τσάμπιονς λιγκ. Είναι ότι από τον Δεκέμβρη και μετά που προκριθήκαμε ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ούτε για 45 λεπτά συνολικά μπάλα άξια λόγου. Η ομάδα έτρωγε γκολ και κανείς δεν ασχολιόταν να γυρίσει το ματς. Ολόκληρα 90λεπτα τελείωναν χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ σωστά οργανωμένη επίθεση που να τελειώνει σε ευκαιρία. Μπορούμε να κατηγορήσουμε Κετσπάγια, Ζίκο, γυμναστές, φροντιστές, διαιτητές αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι το σύνολο των παικτών χαρακτηριζόταν από πλήρη αδιαφορία και ο σύλλογος απέπνεε διάλυση.

3. Με Χρυσικόπουλο, Δ. Θεοδωρίδη και Λούβαρη στα 80 του πάλι θα περιμένουμε την επιστροφή του προέδρου απ’ τη Μύκονο και τη Νέα Υόρκη για να “τρέξει” την ομάδα. Υπάρχει άραγε λόγος που δεν έχουμε κλείσει προπονητή ακόμα? Υπάρχει και ξέρουμε ποιος είναι, αν η ομάδα έβγαινε στο τσ.λ. θα κρατούσαμε Μπόσκο είναι βέβαιο. Εδώ πλέον πρέπει να έχει δοθεί ρητή εντολή στα ΜΜΕ να αποφεύγουν να γράφουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού για να μην εξαγριωθεί άλλο ο κόσμος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πάμε για ένα καλοκαίρι με προπονητή Βαλβέρδε (για να ησυχάσει ο κόσμος που κάνει ανεξήγητα τα στραβά μάτια στη νέα αποτυχία του στη Βιγιαρεάλ) και 3-4 μεταγραφές τύπου Καφέ, Πάντου, Στολτίδη όπως είπες άντε και κανενός δανεικού ξένου. Αυτός είναι ο Κόκκαλης του 2010, ούτε εγώ είμαι της άποψης να φύγει “για να σωθεί η ομάδα” αλλά να μαι ειλικιρνής τα ίδια και χειρότερα βλέπω για του χρόνου αν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ παραμείνουν όπως είναι και ανέβει και η ΑΕΚ. Χωρίς να λέω ότι είναι απίθανο να πάρουμε και πρωτάθλημα, αλλά για μπάλα ούτε λόγος.

συμφωνω απολυτα με ChrisP

παντως για αυτο που ειπωθηκε για χασουρα, πειτε μου λιγο:
ποια ομαδα στην ευρωπη επαιζε απο το 96 ανελλιπως στους ομιλους του τσλ (με εξαιρεση 1 χρονια επι βαλβερδε αν δεν κανω λαθος) εκοβε τοσα εισιτηρια οσο ο οσφπ, ειχε πολυ μεγαλα ποσα απο τηλεοπτικα και φανταζομαι και απο χορηγους
οσο για το γηπεδο, δεν νομιζω να φτιαχτηκε απο χρηματα του κοκκαλη (αν και δεν γνωριζω\θυμαμαι καλα)
δηλαδη τι μπατζετ ειχε\εχει ο ολυμπιακος για να υπαρχει τετοια τρυπα? 70 εκατομμυρια ευρω καθε χρονο? η θελετε να πιστεψουμε πως τον κοκκαλη χτυπησε η κριση :lol:

1. Οι σοβαρές γκρίνιες άρχισαν με την απόλυση Λεμονή; Ούτε καν! Αυτό εδώ το τόπικ ξεκίνησε με το τίτλο “Αγγελόπουλε Θεέ, πάρε την ΠΑΕ” και αυτό γιατί ο Κόκκαλης δεν έδωσε στο Ριβάλντο τα τρελά λεφτά που ζητούσε με αποτέλεσμα να κλαίει ο Ριβάλντο στις κάμερες! Λίγες μέρες μετά ο Καστίγιο πουλήθηκε και ο κόσμος ζητούσε επίμονα να φύγει ο Κόκκαλης που είχε αφήσει την ομάδα δίχως Ρίμπο και Καστίγιο και με το Λεμονή προπονητή! Με την καμία δεν ξεκίνησε η γκρίνια γιατί έφυγε ο Λεμονής. Απλά έχει δημιουργηθεί ένα μύθος για την ομάδα Λεμονή και όλοι πλέον αυτό θυμούνται…

2. Η εμπιστοσύνη ανανεώνεται και κερδίζεται κάθε καλοκαίρι για σένα. Το βλέπουμε τελείως διαφορετικά.

χίλιες φορές ΦΩΣ και Πρωταθλητής για να βλέπεις τι πραγματικά ισχύει εντός Ολυμπιακού, παρά Sportday για να ακούς θεωρίες για αγρίους γύρω από τον Ολυμπιακό. Απλά αναπαράγουν ό,τι πουλάει και οι περισσότεροι εκεί μέσα έχουν “παιδική” ποδοσφαιρικά σκέψη που μόνο κακό κάνει. Όσο διαβάζεις σοβαρά μερικούς εκεί μέσα, τόσο πιο άμπαλος γίνεσαι (Κουντούρη π.χ. για το ρεπορτάζ Ολυμπιακού).

Μα δε σου λέω πως ο Κόκκαλης τρέχει την ομάδα όπως πρέπει για να παίζει η ομάδα μπάλα και να σαρώνει. Σου λέω πως ο Κόκκαλης τρέχει την ομάδα όπως πρέπει για να έρθει σοβαρός αντικαταστάτης του. Και ναι, φέτος την ομάδα την άφησε γυμνή σε πολλούς τομείς αλλά του έκατσαν και πολλά στραβά.

Δηλαδή τον Ζίκο πόσοι τον περιμέναμε να αποτύχει τόσο άσχημα; Το συμβόλαιο του Ζίκο δεν ήταν μικρό και αυτό που προσπάθησε να κάνει με τον Ζίκο, ήταν αυτό ακριβώς που λες. Να φέρει κάποιον που θα τα αναλάβει σχεδόν όλα και θα μαζέψει αυτός τα φώτα επάνω του. Όταν έφυγε ο Ζίκο, τα αποδυτήρια ήταν το μεγαλύτερο σκορποχώρι, οι παίκτες δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους και ο Ντομί ρωτούσε “what is Defensive Midfielder, that coach asked me to play?”.

Λάθη έγιναν και προσωπικώς δε νομίζω πως ο Ολυμπιακός θα το πάρει του χρόνου. Και όχι γιατί ο Κόκκαλης δε θα ασχολείται, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια transition περίοδο. Και ο Κόκκαλης να φύγει θέλει. Αλλά θέλει να φύγει δίχως να καταλήξει να είναι αυτός ο μαλάκας της υπόθεσης. Όλες οι ομάδες περνάνε μια τέτοια περίοδο. Ας το καταλάβει ο κόσμος και ας σταματήσει να γκρινιάζει για τον Μπελούτσι (που εγώ κι αν ήμουν φαν του!!!) κι ας χειροκροτήσει για αυτά τα 14 χρόνια. Εκτός αν κάποιος πιστεύει πως ο Ολυμπιακός του χρόνου θα μπορούσε να είναι χειρότερος από φέτος. Αν κάποιος το πιστεύει τότε πραγματικά δεν ξέρει τον Κόκκαλη.

Και ο Μπάντοβιτς δε θα έμενε. Το θέμα έχει λήξει εδώ και καιρό. Μέχρι και ο Μπάντοβιτς δήλωσε “ο νέος προπονητής θα αποφασίσει αν θα μείνω”. Σκάουτερ είναι ο άνθρωπος, το ξέρει και το δηλώνει. Ο μόνος λόγος που έβγαινε προς τα έξω πως το σκέφτεται ο Κόκκαλης ήταν μπας και βάλει τα πόδια του στη φωτιά ο Μπράβο, σοβαρευτεί ο Λούα και κάνει κανένα τρέξιμο παραπάνω ο Μήτρογλου.

Τέλος, το “να επιστρέψει ο Κόκκαλης από τη Μύκονο” είναι κάτι που ο πολύς ο κόσμος γελάει μαζί του. Η αλήθεια είναι όμως πως πάντα ήταν από τα πλέον χρήσιμα τρικ. Στα παζάρια έριχνε τις τιμές δίχως να διακοπούν οι συνομιλίες και στα δύσκολα ηρεμούσε τη μεταγραφολογία που έταζε παίκτες που ο Ολυμπιακός δε θα έπαιρνε.

Αν ο Κόκκαλης ήθελε να τρέξει την ομάδα ώστε να έρθει σοβαρός αντικαστάτης του:

1. Θα έβαζε μοναδικό στόχο την πρόκριση επί της Μπορντώ που πιθανόν να ήταν 10 εκ ευρώ παραπάνω στα ταμεία.

2. Θα ασχολιόταν με την ομάδα βάζοντας Σάββα ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον που να μπριζώσει τους παίκτες στα πλέη οφ ώστε να διεκδικήσει και τα έσοδα από το τσ.λ.

Εγώ νομίζω ότι απλώς δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο ούτε για να ξαναφτιάξει την ομάδα ούτε για να την παραδώσει όπως πρέπει. Το μπάσκετ της περιόδου 2000-2005 είναι οδηγός.

Η ΚΑΕ είναι μια εξ’ορισμού ζημιογόνα επιχείρηση. Η ΠΑΕ όχι. Κακώς τις συγκρίνουμε νομίζω. Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας το ίδιο θα έκανε. Όπως έγραψα και ποιο πάνω και ο μπαμπάς Αγγελόπουλος, που τα δούλεψε τα λεφτά του περισσότερο από τους γιους του, ήδη τους κράζει που σκορπάνε τα λεφτά του δεξιά κι αριστερά για μαλακίες (ΚΑΕ). Ας μην παίρνουμε για παράδειγμα τον Γιαννακόπουλο που χάνει λεφτά από την ΚΑΕ του για μη μπασκετικούς λόγους.

Τέλος, με τη Μπορντό δεν ήμασταν τόσο κακοί. Δεν ήμασταν καλύτεροι και για να γίνουμε καλύτεροι χρειαζόμασταν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Αλλά ήμασταν όπως έπρεπε για να κλέψουμε το ματς. Λούα Λούκα και Ντατόλο για αυτό το λόγο ήρθαν (σχεδόν φτηνά). Και μας ακυρώθηκε και γκολ κανονικό. Και όλα αυτά, όταν δίχως να το περιμένει κανείς οι 3 ποιοτικότεροι μας παίκτες βρέθηκαν εκτός ομάδας (Γκαλέτι, Ντούντου, Ντιόγο = 15 εκ. ευρώ που επένδυσε ο Κόκκαλης τα τελευταία 2 χρόνια). Μια χαρά το κυνήγησε το Τσ.Λ. Απλά δεν έδωσε 8 εκ. για να έχει κέρδος 2 σε περίπτωση πρόκρισης και 8 χαμένα σε περίπτωση αποκλεισμού. Έδωσε 1 και ήλπιζε να έχει κέρδος 9. Τελικά έχασε 1.

Τέλος, για μένα θα ήταν ηλίθιο ο Ολυμπιακός να μην επιμείνει στο Ντιόγο. Όπως όταν πέφτει η τιμή της μετοχής σου η σωστή τακτική είναι να επενδύσεις ακόμη περισσότερο σε αυτή τη μετοχή, έτσι πρέπει να κάνει και ο Ολυμπιακός με το Ντιόγο. Άσχετο με ό,τι έχεις ποστάρει, αλλά ήθελα να το πω :stuck_out_tongue:

Το ματς πήγαμε να το κλέψουμε επειδή η Μπορντώ παρουσιάστηκε εντελώς ντεφορμέ. Αλλά λέω για το γενικότερο κλίμα, είχαμε φτάσει μια βδομάδα πριν το ματς και το κλίμα ήταν “οκ, να περάσει κι αυτό να ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα”.

Μια χαρά ζημιογόνες είναι και οι ΠΑΕ, τρύπα εμείς, τρύπα οι πολυμετοχικοί, χρέη η ΑΕΚ, χρέη ο ΠΑΟΚ, χρέη όλοι.

Καλώς ή κακώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι η χρυσή περίοδος Κόκκαλη στον Ολυμπιακό ήταν όταν και εκείνος τον χρειαζόταν. :wink: