το γεγονός ότι έχει σφυρίξει Χ φορές ο Κάκος φέτος ΠΑΟ γιατί είναι κακό?
επίσης,το ότι ο επόπτης θα βοηθήσει απ’τα πλάγια δεν είναι κάποιο γεγονός…και αυτό με τον Κάκο,γαυροφυλλάδες το βγάλανε και το κοπανάνε συνέχεια:wink:
Είναι κακό γιατί και υποδειγματικές διαιτησίες να κάνει τελικά ο Κάκος μειώνεται από αυτό το γεγονός η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Φέτος έχουμε ορισμό διαιτητών και όχι κλήρωση. Πόσοι διαιτητές είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας; Aν υπήρχε κλήρωση, ποιές θα ήταν οι πιθανότητες ένας διαιτητής να σφυρίξει 5 εκτός έδρας της ίδιας ομάδας;
Όταν κάποιος τον ορίζει σε αυτά τα παιχνίδια είναι λογικό ο κόσμος να αρχίζει να αναρωτιέται αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και οι εφημερίδες να το επισημαίνουν.
εγώ με θυμάμαι να βρίζω τον Κάκο για σφυρίγματά του…δεν λέει κάτι ο αριθμός των παιχνιδιών.
τον βάζουν δηλαδή με δόλο,είναι πουλημένος,αυτό δηλώνει η επιμονή με τον αριθμό των παιχνιδιών στα οποία τον έχουν ορίσει
Έτσι κι αλλιώς θα έφευγε. Ο Πέτρος δε τον ήθελε, ο Ίλια δε τον ήθελε, ο Σωκράτης δε τον ήθελε. Οπότε, πιο το νόημα να είναι από τώρα? Και νταμπλ να κέρδιζε (περίπτωση Μπάγεβιτς) πάλι θα τον έδιωχναν. Στην προκείμενη, θεώρησαν πως με Λεμονή είναι λίγες οι πιθανότητες για πρωτάθλημα και τον έδιωξαν.
Συνεχίζω όμως να πιστεύω πως το κυριότερο επιχείρημα μου είναι πως η ομάδα ακόμα μπορεί να κάνει αυτά που έκανε με Λεμονή και δίχως αυτόν. Ναι, αυτός τους έμαθε να παίζουν έτσι, αλλά μόνο αυτό έχουν μάθει. Κοινώς η ομάδα χωρίς Λεμονή, θα έπαιζε τουλάχιστον ότι θα έπαιζε και με αυτόν στο πάγκο…
Ναι αλλα εμενα δε με νοιαζει πως θα παιζει η ομαδα. Το ξερω οτι καμια διαφορα δεν θα υπηρχε στο πως παιζουμε. Το θεμα ειναι η συμπεριφορα του Κοκκαλη που δειχνει οτι εβαλε τον εγωισμο του πανω απο την ομαδα. Δεν αντεξε το οτι η ευρωπαϊκη επιτυχια ηρθε στην πρωτη χρονια που δεν ασχοληθηκε αυτος (δλδ οσο το σκεφτομαι, απο τοτε που ανελαβαν Ιβιτς-Πετρος ηταν η πρωτη χρονια που δεν διαβασα το ανεπαναληπτο “οι εξελιξεις στα μεταγραφικα θα δρομολογηθουν με την επιστροφη του Σωκρατη Κοκκαλη απο το Λονδινο/Νεα-Υορκη/Μυκονο”).
Επισης ο Πετρος δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν τον ηθελε, ο Ιλια ναι το ξεραμε, αλλα και παλι κανεις απο τους δυο δεν ηταν συμφωνος με την αμεση αποπομπη του για τους δικους του λογους. Πραγματικα ποιος μου λεει οτι και του χρονου δεν θα κανει το ιδιο πραγμα? Ποιος μου λεει οτι αμα του τη δωσει δεν θα διωξει τον Ιβιτς για να φερει τον Ντεταρι ξερωγω?
Αχαχαχχαα. Είσαι Θεός :bow2:
αδίκως όμως δε χρεώνεται και στον Κόκκαλη η φετινή Ευρωπαϊκή επιτυχία. Ο Ίβιτς είχε από το καλοκαίρι αντικαταστάτη και ο Κόκκαλης απαίτησε να συνεχίσει η ομάδα με Λεμονή, όπως και μετά το ματς με τη Λάτσιο (το 1-1) που προτίμησε να αδειάσει τον Ίβιτς και να βγει να κάνει δήλωση στήριξης υπέρ Λεμονή λέγοντας σε όλους να το βουλώσουν και να συνεργαστούν αρμονικά.
Ξεκαθαρίζω όμως, πως αν ο αντικαταστάτης του Λεμονή είναι επιλογή τύπου Σεγκούρα, Προτάσοφ, Αλέφαντου, Κόλλια, Μπιγκόν ή Λεμονή πρώτης θητείας, τότε θα κράζω και εγώ όσο μπορώ. Αν την επιλογή την κάνει ο Ίβιτς με τον Πέτρο, τότε θα είμαι και πολύ πιο αισιόδοξος…
Ποιον ειχε ο Ιβιτς ετοιμο για αντικαστατη το καλοκαιρι? Κατι εχω χασει…
Επισης, το θεμα με τις δηλωσεις Ιβιτς μετα τη Λατσιο πηρε πολυ μεγαλυτερες διαστασεις απο τα ΜΜΕ. Τεχνικος διευθυντης ειναι κι εξεφρασε τη γνωμη του.
Αυτο που ειχε κανει και τοτε ο Κοκκαλης ειναι να βγει να υπερασπιστει μια ακομη προσωπικη επιλογη του. Λογικο μου φαινεται. Και σαφως και του χρεωνεται μεριδιο της ευρωπαϊκης επιτυχιας. Αν μη τι αλλο, προεδρος ειναι…
μόλις εκλεισα εισιτήρια για την Πέμπτη με Ρεάλ. υπάρχουν στο site.Τρέξτε όσοι ενδιαφέρεστε.
Όλοι μέσα θα είμαστε 8)
Ναι παιδια, ολοι μεσα την Πεμπτη δε λεω.
Αλλα παιζει κι αλλα ματς η ομαδα (πχ. χτες με Αιγαλεω ημασταν δεν ημασταν 3000).
Απαραδεκτη η Θυρα 7 που απουσιαζε χτες σχεδον ολοκληρωτικα. Τα 600 εισιτηρια του τελικου Κυπελλου θα τα απαιτησουν ομως. Μακαρι να μην τους δωσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ο Αγγελοπουλος…
+1000
Μάλλον θα τους δώσει κάτι, δύσκολο το βλέπω να τους αφήσει απ’εξω:-k
Μην τους τα δωσει ολα ειναι το θεμα. Για μενα το σωστο ειναι να εχουν προτεραιοτητα τα διαρκειας, και μετα τα Golden-9…
Εμεις μπηκαμε τσαμπα 8)
Τώρα που θα βρεί η διοίκηση λεφτά για μεταγραφές ΡΕ!!!:lol:
Γαμω την εθνικη μου μεσα, αμφιβολος ο Αντζας για το ντερμπι…
Ρε θα παίξει το παλικάρι μας 8)
To CAS, η απόφαση και το πρωτάθλημα
SportDay / Καρπετόπουλος Αντώνης
Πρώτα από όλα δύο λόγια για τη διαδικασία. Ο Απόλλων Καλαμαριάς προσφεύγει στο CAS έχοντας πρώτα από όλα τη δημόσια υποστήριξη του δικηγόρου κ. Παντελή Δέδε, που είναι ο μοναδικός Ελληνας στη λίστα των 50 επιδιαιτητών από τους οποίους προκύπτει κάθε φορά η σύνθεση μιας επιτροπής που ασχολείται με την κάθε υπόθεση. Το CAS είναι κάτι σαν ανώτατη επιτροπή επιδιαιτησίας και δεν είναι κανονικό δικαστήριο. ως όργανο δεν αποτελείται από τακτικούς δικαστές, αλλά από δικηγόρους. Σε κάθε υπόθεση ο ενάγων μπορεί να εκπροσωπηθεί από έναν επιδιαιτητή και οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν το πενταμελές όργανο είναι κληρωτοί. Αν η Καλαμαριά προσφύγει κατά της ΕΠΟ, θα υπάρξει στο όργανο και επιδιαιτητής του οποίου τη βοήθεια θα ζητήσει η ΕΠΟ. Αν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί ως αντίδικος υποστηρίζοντας ότι έχει έννομο συμφέρον, θα έχει δικό του εκπρόσωπο μόνο αν δεν εκπροσωπηθεί η ομοσπονδία.
Προηγούμενο
Ο Δαμήλος περιμένει ακόμα το σκεπτικό της απόφασης της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ που δεν έχει εκδοθεί. Στο μεταξύ φίλος που παρακολουθεί την υπόθεση από πολύ κοντά (και που μου ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του) με ενημερώνει ότι έχει προκύψει μια πολύ φρέσκια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα έχοντας κάνει τρεις μεταγραφές σε ένα χρόνο και είναι πραγματικά ανάλογη με την περίπτωση Βάλνερ: πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Νταβίντ Φορντέ (τερματοφύλακας) που σήμερα αγωνίζεται στην Μπόρνμουθ (Β’ κατηγορία - League One - Αγγλίας). Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ανήκει στην ουαλική Κάρντιφ (Α’ κατηγορία - Championship - Αγγλίας) και στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου 2007-08 αγωνίστηκε με τις εξής ομάδες: 1) Με τη Λούτον (Β’ κατηγορία - League One - Αγγλίας), στην οποία μετακινήθηκε με δανεισμό διάρκειας ενός μήνα από την Κάρντιφ τον Αύγουστο του 2007. Με τη Λούτον έπαιξε σε 6 επίσημα παιχνίδια, 5 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο. 2) Με την Κάρντιφ, στην οποία επέστρεψε με τη λήξη του δανεισμού του, αγωνίστηκε σε 1 επίσημο ματς (ημιτελικό) για το Κύπελλο Ουαλίας (FAW Premier Cup). 3) Με την Μπόρνμουθ, στην οποία μετακινήθηκε στις αρχές Μαρτίου 2008 με δανεισμό 1+1 εβδομάδας από την Κάρντιφ, έχει ήδη αγωνιστεί σε 3 ματς πρωταθλήματος, στις 8, στις 11 και στις 15 Μαρτίου 2008. Σημειώνω, μου λέει, ότι ο δανεισμός του στη Μπόρνμουθ έγινε με την άδεια της αγγλικής ομοσπονδίας που ζήτησε γνωμοδότηση από τη FIFA, έπειτα από τον θόρυβο και τη γνωστή εξέλιξη της υπόθεσης Κουζέν.
Διαφορά
Η διαφορά της περίπτωσης του Φορντέ με τις περιπτώσεις του Μεγιόνγκ Ζε και του Κουζέν, που απασχόλησαν τη FIFA, είναι ότι αυτοί είχαν μετακινηθεί σε επίσημες μεταγραφικές περιόδους της FIFA και είχαν παραμείνει για πλήρες αγωνιστικό εξάμηνο στις προηγούμενες ομάδες τους. Γι’ αυτό, μου λέει ο φίλος, θεωρώ ορθές τις αντίστοιχες καταδικαστικές αποφάσεις για τις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τον πρόσφατα τροποποιημένο κανονισμό της FIFA, που απαγορεύει συμμετοχή σε τρεις ομάδες την ίδια σεζόν, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τη FIFA σχετικά με τις επίσημες μεταγραφικές περιόδους και τις ελάχιστες διάρκειες συμβολαίων (άρθρο 5, παράγραφος 3). Ομως, αυτές οι προϋποθέσεις δεν τηρήθηκαν ούτε στην περίπτωση Βάλνερ ούτε στην περίπτωση Φορντέ, λόγω του ιδιότυπου καθεστώτος των εμβόλιμων επειγουσών μεταγραφών που ακολουθείται στη Βρετανία. Για τέτοιες περιπτώσεις άλλωστε υποθέτω ότι προστέθηκε και νέα διάταξη στον κανονισμό της FIFA (άρθρο 5, παράγραφος 4), που διατηρεί μεν την απαγόρευση των 3 συμμετοχών, αλλά μόνο σε επίπεδο του ίδιου εθνικού πρωταθλήματος ή Κυπέλλου. Αν όχι, τι νόημα θα είχε η προσθήκη της συγκεκριμένης διάταξης; Αφού ο Φορντέ -που αγωνίστηκε στις προηγούμενες δύο ομάδες υπό καθεστώς ανάλογο του Βάλνερ - αγωνίζεται κανονικά και με τον νόμο σε τρίτη ομάδα, για ποιο λόγο θα πρέπει στην περίπτωση Βάλνερ αυτό να θεωρείται αντικανονικό;
Επιπτώσεις
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και τίποτα. Αν το CAS δεχτεί το δίκιο της Καλαμαριάς, αφότου έχει επικυρωθεί από τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ η βαθμολογία του πρωταθλήματος, η βαθμολογία αυτή δεν αλλάζει με βάση τις μέχρι τώρα πρακτικές. Θα έχει όμως ενδιαφέρον σε μια τέτοια εξέλιξη να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας (ίσως ο ίδιος ο αθλητικός εισαγγελέας) για να καλέσει αυτούς που έβγαλαν στην Ελλάδα την απόφαση για διευκρινίσεις. Θα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο για τα ελληνικά πράγματα να έχει εκπέσει απόφαση του δικαστικού οργάνου της ομοσπονδίας από διεθνές δικαστήριο και μένει να δούμε τι επιπτώσεις θα υπάρξουν γι’ αυτούς που έβγαλαν την απόφαση, αν και εφόσον αυτή αποδειχτεί στο CAS διάτρητη και επιπόλαια. Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν τα πολιτικά δικαστήρια, αν κάποιος μέτοχος της Καλαμαριάς προσφύγει διεκδικώντας αποζημίωση.
Γνωμοδότηση
Ολα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν οι δικηγόροι της Καλαμαριάς δεν έκαναν κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας διαδικασίας το λάθος να ζητήσουν την εξαίρεση του αθλητικού δικαστή κ. Γιώργου Στεφανάκη με το αιτιολογικό ότι ο γιος του δουλεύει ως νομικός εκπρόσωπος της Ιntracom. Ο έμπειρος νομικός θα είχε ζητήσει από τότε γνωμοδότηση της FIFA και θα είχαν όλα τακτοποιηθεί, αφού δεν θα υπήρχε ούτε η απόφαση της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ ούτε η προσφυγή της Καλαμαριάς στο CAS. Ενώ τώρα κάτι μου λέει ότι όχι μόνο δε θα υπάρξει δικαιοσύνη, αλλά θα βγουν τελικά και όλοι χαμένοι?
Θα βγάλει?
Από χθες, που έγινε γνωστό ότι στο κυριακάτικο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό προέκυψε αντί για διαιτητής ζωγράφος, μία μόνο ερώτηση υπάρχει: θα βγάλει ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της η ΑΕΚ (όπως είχε κάνει πέρυσι πριν από το ματς με την Κέρκυρα) ή δεν θα βγάλει; Για την ώρα το «θα βγάλει» πληρώνει 1.15 και το «δεν θα βγάλει» πληρώνει γύρω στο 12. Σε λίγο το «θα βγάλει» θα κλειδώσει?(Ασχετο, αλλά επειδή μιλάμε για Στοίχημα δεν είναι λίγο παράξενο το ότι σε πολύ δύσκολο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν παιχθεί στη Βet Fair στο 2 από τη Δευτέρα 52.000 ευρώ; Σε ποιο ματς; Ε, δεν μπορώ να σας τα λέω και όλα?).
Οχι δεν ειναι καθολου παραξενο.
Αυτοι που ξερουν απο μπαλα στον θρυλο θα πονταρουν για σιγουρο χρημα.
Οχι στους τριτοτριτους 8)