Ολυμπιακός

'Εχει. Αλλά ακριβώς μπορεί να σου πέσει καμία Ντόρτμουντ ως “4η”… :roll:

όλη η ελλαδα, τέτοιο γκρουπ περιμένει…:stuck_out_tongue:

Παντώς το φετινό ΤσάμπιοΛιγκ μου φαίνεται μια σταγόνα πιο “αποδυναμωμένο” . Δηλαδή κάποιες χρονιές ήταν σχεδόν άβατο και το 2ο γκρουπ και πανηγυρίζαμε με ομάδες τύπου Λυών ή Βέρντερ( καλά κάναμε για τη δεύτερη :stuck_out_tongue: ) .Για μια χρονιά δεν είχε πέσει και η Ρεάλ στο δεύτερο γκρουπ ή μλκιες λέω? Αν και δεν είμαι σίγουρος , αν αυτές οι αναμνήσεις είναι πριν απ το υπάρχον σύστημα προκριματικών :stuck_out_tongue: 1-2 ομάδες τύπου Ντορτμουντ/Νάπολι πάντα υπήρχανε να σου χαλάνε την ψυχολογία 8)

Μην το ψάχνετε, με Ρεάλ και Πόρτο θα πέσουμε.

Άκυρο, είναι 1ο γκρουπ και οι δυο.

Και μιας και λέγαμε για Κάρπετ λίγο παραπάνω:

Τα συμπεράσματα της ανάγνωσης

O Βαλβέρδε πρέπει να ευχαριστήσει τον Πατσίνι που πέτυχε δυο γκολ από τα πουθενά και του διευκόλυνε τη ζωή. Αν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με δέκα παίκτες την Ιντερ, το λιγότερο που θα του ζητούσαν, οπαδοί και Τύπος, για του χρόνου είναι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η νίκη στο φιλικό θα ήταν η απόδειξη ότι η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Επίσης, ο προπονητής πρέπει να ευχαριστήσει τον παίκτη και για την ευκαιρία που έχασε στο 90’. Αν είχε βάλει γκολ και οι Ιταλοί είχαν ανατρέψει το σκορ, ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τις ίδιες καλοκαιρινές κρίσεις, θα ήταν για πέταμα ή θα χρειαζόταν οκτώ αμυντικά χαφ, τέσσερα στόπερ και τρία φορ. Και σίγουρα, απλώς για να κατεβεί στο πρωτάθλημα, να ανασκολοπιστεί ο Ουρτάδο.

Κρίσεις

Πέρασα το καλοκαίρι χωρίς να δω πολλά φιλικά και διασκεδάζοντας κατά βάση με τις κρίσεις των περισσότερων εφημερίδων για τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του πρωταθλητή. Το συμπέρασμα της ανάγνωσης είναι καταπληκτικό και θέλω να το μοιραστούμε. Ο Κοστάντσο εμπνέει ανησυχία, αλλά ήταν καταπληκτικός με την Ιντερ. Ο Μαρκάνο είναι βαρύς αμυντικός που σίγουρα δεν μπορεί να παίξει ακραίο μπακ, αλλά με την Ιντερ έτρωγε… παιδιά ως τέτοιος. Ο Χαβίτο ήταν αέρινος και έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία, αλλά έπειτα από δύο λάθος πάσες μάλλον θα δοθεί δανεικός. Ο Γκρμπιτς ήταν διάδοχος του Γκαλέτι στα πρώτα φιλικά, αλλά πλέον δεν έχει τακτική παιδεία. Ο Κάταϊ δεν υπήρχε και ήταν έτοιμος να πάει στον Πανιώνιο, μετά πονοκεφάλιαζε τον Βαλβέρδε να του βρει θέση βασικού και τώρα πάλι δεν κάνει. Ο Φέισα ξεκίνησε ως μάλλον αργός και φοβιτσιάρης, σήμερα είναι ηγέτης και σκόρερ, αύριο θα τρώει παιδιά. Να μην ξεχάσω ότι πριν τον δούμε να παίζει (είχε τραυματισμό) ζητάγαμε επιτακτικά από τον Βαλβέρδε να αγοράσει αμυντικό χαφ ακόμα κι αν χρειαζόταν να βάλει υποθήκη το σπίτι του, που λέει ο λόγος. Αν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την Ιντερ, θα τους τρελαίναμε όλους ?είναι το μόνο σίγουρο.

Εντυπώσεις

Ολες αυτές οι κρίσεις οφείλονται στη (βαριά πλέον) ασθένεια των ανθρώπων του Τύπου μας να βγάζουν γενικά συμπεράσματα (σχεδόν αξιωματικά) έπειτα από ένα και μόνο ματς, αφήνοντας κατά μέρους κάθε φορά το ιδιαίτερο της στιγμής. Ενας παίκτης μπορεί να είναι καλός ή κακός σε ένα παιχνίδι για πολλούς λόγους, αλλά η κρίση δεν μπορεί να αφορά τίποτα πιο πολύ από την απόδοσή του σε ένα ματς: το καλοκαίρι με τους νεοφερμένους μάς πιάνει η φρενήρης διάθεση να φτάσουμε σε αξιωματικά συμπεράσματα, ενώ το πιο πολύ που μπορούμε να καταθέσουμε είναι εντυπώσεις. Μάλιστα, αρκετά επισφαλείς.

Τρέξιμο

Τι είδα εγώ με την Ιντερ; Οτι η ομάδα αλλάζει εύκολα διάταξη και σχήμα ?αλλά αυτό το ξέραμε κι από πέρυσι. Οτι δεν έχει πρόβλημα ανάπτυξης όταν παίζει με δύο κόφτες, αλλά ότι δεν κάνει σωστά κατοχή γιατί η κίνηση χωρίς την μπάλα είναι ακόμα ανεπαρκής. Είδα ότι η άμυνα, ακόμα και με τον Ουρτάδο στο κουμάντο, ξέρει να παίζει σωστά την ευθεία, αλλά, από την άλλη, αν αυτή η άμυνα πρέπει να ανεβεί, με τον Μέλμπεργκ και τον Αβραάμ έχει πρόβλημα. Είδα επίσης ότι οι ακραίοι μπακ θέλουν μεγαλύτερη κάλυψη κι αυτό πρέπει να διορθωθεί γρήγορα, γιατί στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν συγχωρούνται τόσα ένας εναντίον ενός όσα επιτράπηκαν στους φλύαρους κυνηγούς της Ιντερ. Είδα τέλος ότι κανένα αμυντικό χαφ δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αν δεν υπάρξει περισσότερο τρέξιμο, ειδικά από όσους παίζουν μπροστά: ο Ολυμπιακός αν θέλει να παίζει με τον Γέστε (ή τον Ιμπαγάσα), τον Φουστέρ, δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς κι ένα φορ, για να αμυνθεί ικανοποιητικά, πρέπει όλοι αυτοί χωρίς την μπάλα να σκίζονται. Αλλιώς και τον Εσιέν 22 χρόνων να βρει, πάλι θα ‘χει αμυντικό πρόβλημα. Και διαφωνώ με τις εκτιμήσεις ότι ο Μακούν, ο Εστράδα ή ο Τζιόλης (αν είναι δυνατόν) θα τον βοηθήσουν ν’ αλλάξει επίπεδο.

Ικανούς

Στην αρχή του καλοκαιριού σάς έγραψα ότι ο Βαλβέρδε ήθελε, μετά το τέλος της προετοιμασίας, να έχει περισσότερους παίκτες από πέρυσι ικανούς για την πρώτη ενδεκάδα. Οι μεταγραφές που θα γίνονταν θα ήταν παίκτες δεκαοκτάδας, προσθήκες που θα τον βοηθήσουν στην πρώτη φάση της σεζόν να κάνει αρκετό rotation. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ευχαριστημένος απ’ όσους ήρθαν: βλέπω ότι προσπαθεί να πάρει απ’ όλους κάτι παραπάνω ώστε να καταλάβει πόσους μπορεί να εμπιστεύεται. Αυτό είναι κάτι βασικό για έναν προπονητή: τον Ουρτάδο π.χ. τον εμπιστεύεται. Μπορεί να ευλογήσει την πώλησή του, αλλά θα το κάνει με βαριά καρδιά. Οχι τυχαία στο δυσκολότερο φιλικό της χρονιάς τον κράτησε στο γήπεδο 90 λεπτά.

Αφεντικό

Τι θα έπαιρνα αν ήμουν Μαρινάκης; Ευτυχώς, δεν είμαι. Αν ήμουν, θα έδιωχνα τους παίκτες τους οποίους ο κόουτς δεν πιστεύει. Για να καταλάβουν και φέτος όλοι ότι αυτός είναι το αφεντικό.

σε γενικες γραμμες συμφωνω με καρπετ, ωστοσο εχει πλακα οταν αναφερεται στην ασθενεια των ενθρωπων του τυπου ενω ειναι κι αυτος μερος της…:lol:

…ας αρχίσει το Τσάμπιονς-Λιγκ, να δούμε και λίγη μπάλα, και ας είναι και αυτός ο όμιλος:):!:

Θέλω (1):

Μπαρτσελόνα
Μίλαν
Οτελούλ

Θέλω (2):

Μπάγερν
Μαρσέιγ
Γκενκ

Χειρότερη δυνατή:

Ρεάλ
Λυόν
ΑΠΟΕΛ

Κρισπ η Μπάγερν δεν είναι σαν τις γερμανικές που έχουμε “περιποιηθεί” τα τελευταία χρόνια, είναι άλλο επίπεδο…

To Μπαρτσελόνα Μίλαν το θεωρείς καλό???:-k

Γνώμη μου πως αμα απο το πρώτο μας κάτσει η μπαρτσα ας βγουν 2 ομάδες που μπορούμε να τις παίξουμε απο 2ο(σίγουρα όχι μίλαν) και απο το 4ο.Τπτ Οτελουκ ή πλζεν.Για να καθαρίσει η μπαρτσα όλα τα ματς και μετα να είναι στο χέρι να πάρουμε την πρόκριση.

Θέλω (1):

Παίζουμε με 2 από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (που δεν έχουμε ξαναπαίξει), μετράμε τις δυνάμεις μας σε 4 ματσάρες και περνάμε ως 3οι στο ΟΥΕΦΑ χωρίς κανείς να μπορεί να μας πει τίποτα.

Θέλω (2):

Παίζουμε με 1 μεγαθήριο (που δεν έχουμε ξαναπαίξει) και παλεύουμε για 2η θέση.

Η λογική να πάρουμε την “χειρότερη” ομάδα από κάθε γκρουπ και πάμε φουλ για πρόκριση πάντα μου φαινόταν επιεικώς ηλίθια.

Ουτως η αλλως οταν στο α’ γκρουπ ‘‘χειροτερη’’ ειναι η Πορτο και στο 'β η βιγιαρεαλ δεν πας φουλ για προκριση!

Εγώ θέλω Άρσεναλ, Μίλαν/Μαρσέιγ, Ντόρντμουντ

Οι πιο εύκολοι προορισμοί για να πάω και στα 3 εκτός έδρας!!!

Σωστά μαντέψατε!!! Θα πάω και στα 3, άρα δε θα κάνουμε διπλό! Τα έχω συμφωνήσει με τον Μπέο :stuck_out_tongue:

Οι καλύτερη κλήρωση κατά τη γνώμη μου:

Ίντερ (ή Άρσεναλ)
Μαρσέιγ (ή Μπενφίκα)
Οτελούλ Γκαλάτι (από το 4ο γκρουπ καλό είναι να μην πέσουμε με Ντόρτμουντ ή Νάπολι).

δεν θέλω αγγλικές. από κει και πέρα ότι νάναι :slight_smile:

Εγω παντως θελω γιουναιτεντ για να παω στο γηπεδο να δω την ομαδαρα μας(για την γιουναιτεντ μιλαω):wink:

Κι εγώ θέλω μια πολύ μεγάλη ομάδα μέσα, προτιμώ Γιουναϊτεντ και από κει και πέρα έχει ο θεός…

Όχι πάλι Γιουνάιτεντ ρε παιδιά, ας παίξουμε και με κάναν άλλον.

εχουμε πολυ καιρο νομιζω ρε συ!

Πώς αποφασίζεται σε ποιο γκρουπ θα είναι η κάθε ομάδα;

Αναλογα με τους ποντους που εχει στην ΟΥΕΦΑ οι οποιοι προερχονται απο την γενικοτερη πορεια της καθε ομαδας στις ευρωπαικες της διοργανωσεις!