Αγαπημένη κιθάρα

ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ
ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ[/quote]

Ο unholy σου ειπε να πατησεις το κουμπι που γραφει Caps lock…

Τωρα ο Stelios ειναι 13 και ξερει τη μιση ιστορια του Hard rock… :evil: :evil:

Tο μονο που μπορω να σκευτω οτι εννοει ειναι να εχει αλλαξει τους μαγνητες της.
Μονο που δεν ξερει πως εκεινη την εποχη εβγαζαν παραμορφωσεις στις κιθαρες.
Ο Hedrix επαιζε με εναν Marshall JCM 800.Τοτε δεν υπηρχαν ουτε πεταλακια distorition/overdrive ουτε ενισχυτες με παραμωρφοσεις επανω και πολλα καναλια…
Το μονο που εκανε ηταν να περνει ενα λαμπατο ενισχυτη (Marshall JCM 800) και να υπεροδηγει της λαμπες της προενησχυσης (δηλαδη εβαζε το gain τερμα) και με αυτον τον τροπο εβγαζε ενα μικρο overdrive ο ενισχυτης.Ετσι καπως γενηθηκε η παραμορφωση…

Katalava apla o Stelios apo ti eida se kapoia posts einai poly mikrouli gi ayto tou sygxwroude ta lathakia… :wink:

Συνχωρεμενος να 'ναι…

Νομίζω οτι υπήρχε και ο DiMarzio SuperDistortion!
Αν όχι τότε σίγουρα φόραγε τους Texas Specials(τότε… σήμερα είναι vintage)
Δέν είμαi σίγουρος όμως!

Les Paul (STD h classic - oxi pws exoun kai kammia foverh diafora…)

Ego exo mia fender strat kai einai polli kalli alla mou exoun spasei ta nevra ta single coil pickups tis. Exei polli kallo tone. Omos protimo tis Les Paul alla einai polli akrivi gia na tin agoraso.

Γιατί μόνο Gibson & Strat?Εγώ βασικά ψηφίζω Jackson.
[/b]

Telecaster k Firebird

απο του πρωτους που επαιξαν με drive ηταν ο Hubert Sumlin(αν το γραφω σωστα)
κιθαριστας του Howlin’ Wolf…
Ο Ηendrix χρημοποιουσε Fuzz k συγκεκριμενα το dallas ενα χειροποιητο το οποιο ειχε φτιαχτει για τον Jeff Beck(oxi το συγκεκριμενο) για αυτο ειχε τοσο Drive ενοειτε κ με τα Marshallia τερμα οπως ειπε κ ο Doomed.
τοτε δεν νομιζω να υπηρχαν οι Texas Specials…

Και οι 2 είναι οι αγαπημένες μου κιθάρες, αλλά σαφή προτίμηση έχω στη Fender Stratocaster, ειδικότερα στα μοντέλα των 50’s και 80’s.
Άλλωστε με αυτήν την κιθάρα μεγαλούργησαν οι αγαπημένοι μου μουσικοί, όπως
Rory Gallagher, Ritchie Blackmore.

oi fender einai noumero 1!
kai oi ibanez spernoun metaxu mas

και

:bow2: :bow2: :bow2:

Τί έννοεις αγαπημένη ρε φιρφιρίκο;
καθένα από αφτά τα μοντέλα που παραθέτεις προσφέρει διαφορετικό ήχο και πάει με διαφορετικά είδη μουσικής.
Ανάλογα με το τί θες να παίξεις. Αφενός η λες πώλ θα σου προσφέρει τον γεμάτο ογκώδη και αρχιδάτο ήχο και αφεδύο, η στρατοκάστερ θα σου δώσει το πιο φλέξιμπωλ και πρίμο άκουζμα.
Αρα τί ρωτας, αν αρέσει ο ογκώδης ή ο πιο λάητ ήχος;
Ή απλά ακους ροκ εδώ και μια βδομάδα, άκουσες 5 μαλακίες και ποστάρεις γιατί παριστάνεις το χ τσουτσέκι;

που τον βρηκατε αυτον τον μ@λ@κ@?

:lol:

+1 τραγικός #-o