Εκλογες 2007

Κι όμως. Δεν είδα το debate. Προτίμησα τους Simpsons. Μα να μη δω τους υποψηφίους μας, τα καμάρια μας, τώρα που είναι καλοντυμένοι και έτοιμοι για όλα? Πολιτική ανευθυνότητα? Απολιτίκ στάση? Αδιαφορία?

Μπα, μάλλον πολιτική επιλογή θα έλεγα…

Ουτε εγω το ειδα. Προτιμησα τους Tool…

Δεν κάνω χαβαλέ ίσα ίσα που νομίζω πως είναι σοβαρό το θέμα…
Και όσο για το μπινελίκι ήταν πάνω στα νεύρα, ούτε εγώ θέλω να ξεφύγει η κουβέντα…

Ουτε γω το ειδα, ειχα παει για μπαλα!!:har:

Με το που γυρναω σπιτι το εβλεπε ο πατερας μου, οποτε γυρναω και του λεω: “Τι γινεται? Εχει μικυ-μαους η τηλεοραση?”

Λοιπόν, αν μπεί στη Βουλή ο Καρατζαφέρης θα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί και μην μασάτε τα παραμύθια περί εθνικών θεμάτων. 1)Ο Τούρκος πολίτης άλλη δουλειά δεν έχει από το να καταστρώνει σχέδια εισβολής στην Ελλάδα?
2)Στο θέμα της Μακεδονίας τίποτα δεν είναι όπως παρουσιάζεται και αν ψαχτεί κανείς θα βρεί και κάποια καθόλου τιμητικά στοιχεία για την Ελλάδα όσον αφορά την συμπεριφορά της προς τους Σλαβομακεδόνες, χωρίς να υποστηρίζω τις εθνικιστικές εξάρσεις ούτε της μίας ούτε της άλλης πλευράς…
3)Το ΛΑΟΣ αποτελείται από ένα μάτσο φασίστες που υιοθετούν μεθόδους των `60s, όπως τόσα πεσίματα που έχουν κάνει σε αριστερές παρατάξεις, εξωκοινοβουλευτικές βέβαια για να μην άρουν δημοσιότητα τα θέματα και ρεζιλευτούν.
4)Ο διαβόητος νεοναζιστής,αντισημίτης και δηλωμένος χουντικός Κώστας Πλεύρης είχε διατελέσει στέλεχος του ΛΑΟΣ.

Αντί να δώ το τσίρκο μεντράνο προτίμησα να πάω για μπύρα.:stuck_out_tongue:

Πάντως αν ο Καραμανλής χαρακτήρισε ταραξία όποιον διαφωνούσε με τα μέτρα της παιδείας, επιβεβαιώνει αυτό που λέω, ότι είναι γνήσιος απόγονος του παρακράτους της δεξιάς. ¶ντε να καθαρίσουμε και όσους τεμπονέρες έχουν μείνει, τ`ακούς Μεϊμαράκη? Θα ξαναφτιάξεις την ομάδα Κένταυρος??

Καλά χαλάρωσε, μην πεις και “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά…”!
Ούτε εγώ συμφωνώ γενικά με τον Καρατζαφέρη, αλλά εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, θες δε θες, και μερικά θέματα με τα οποία ασχολείται είναι μείζονος σημασίας. Και δεν βλέπω το λόγο που θα επέλθει η καταστροφή αν μπει στη βουλή!

Bασικα το διευκρινισε σε μια επομενη ερωτηση οτι δε εννοουσε κανεναν φοιτητη η σπουδαστη αλλα τους ανωνυμους κουκουλοφορους που τα καναν γυαλια καρφια και ειναι ποινικα διωξιμοι.Δεν ξερω αν το ειπε για να τα μπαλωσει,αλλα η κοινη λογικη δεν νομιζω να δεχεται οτι κοτζαμ πρωθυπουργος με ολοκληρο επιτελειο επικοινωνιολογων απο πισω και εχοντας ηδη ετοιμα τα οσα θα ελεγε,να πετουσε τετοια μαλακια ανενδοιαστα.
Για τον Καρατζαφερη θα συμφωνησω κι εγω να μεινει εκτος βουλης.Δεν χρειαζεται ακρα η βουλη,νηφαλιες αποψεις χρειαζεται.Επισης πολλα στελεχη του ΛΑΟΣ τα θεωρω επικινδυνα φασιστοειδη υποκειμενα και μεγιστους τραμπουκους.Ο ΣΥΡΙΖΑ πχ αν και διαφωνω με το μεγαλυτερο μερος των αποψεων του,εχει κανα 2 θεσεις που βρισκω ενδιαφερουσες,πχ διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας,περιβαλλοντικα ζητηματα.Ας μπουν οι Οικολογοι τουλαχιστον,στη Γερμανια πχ παιρνουν ενα σεβαστο ποσοστο απ οσο ξερω…

Στη Γερμανια ομως εχουν κομμα και οι ναζι :roll:

Και δω εχουμε,αλλα φτιασιδωμενο…

Παιδιά, το οτι εκφράζει ένα κόμμα μέρος των απόψεων ενός λαού δε σημαίνει κάτι απαραίτητα. Ο “λαός” δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να εξιδανικεύουμε, όπως δε θα έπρεπε να αδιαφορούμε κιόλας. Ζούμε σε μια εποχή που η λεγόμενη κοινή γνώμη δίνει τη θέση της περισσότερο στις δημοσκοπήσεις, τα στερεότυπα, τις αντιλήψεις που αντλεί ο κόσμος απο την οικογένεια, τα συμφέροντα, την τεράστια επιρροή των ΜΜΕ, και κυρίως, την ουσιαστική έλλειψη ενδιαφέροντος για την πολιτική και την αποκλειστική εξομοίωση της με τους κύριους με τις γραβάτες σαν αυτούς που πρόβαλε χθες η TV.

Ο Χίτλερ υπήρξε τρομερά δημοφιλής στη Γερμανία στις αρχές των 30ς. Με δημοκρατικότατες διαδικασίες πήρε την εξουσία. Σε ένα βαθμό το ίδιο και ο Μουσολίνι, όπως και ο Μεταξάς εδώ σε μας. Το βασικό όπλο του Χίτλερ στην επιχειρηματολογία του, στο οποίο μεθούσε απο ηδονή ο γερμανικός λαός, ήταν το εξής: Δυνατή Γερμανία έξω (με κατακτήσεις, διώξιμο των ξένων, επέκταση κεφαλαίου) και Δυνατή Γερμανία μέσα (με κοινωνικά έργα). Γι’ αυτό και το σύστημα του το ονόμασε εθνικοσοσιαλισμό. Και είναι γεγονός πως σε μια εποχή που λόγω της παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης στις δυτικές κοινωνίες υπήρχαν τεράστια ποσοστά ανεργίας, ο Χίτλερ είχε καταφέρει στη χώρα του να την εξαλείψει σχεδόν ολοσχερώς. Πρόσφερε και στο λαό του το ραδιόφωνο, και το αυτοκίνητο του λαού (το Volkswagen)… Όλα για τον λαό, με άλλα λόγια. Και ο λαός απο κάτω αποθέωνε. Hail, hail!!!

Προσοχή λοιπόν, ο λαός είναι μια δυνατότητα για το καλύτερο ή για το χειρότερο.

Αν το ΛΑΟΣ εξεφραζε ενα μεγαλο μερος των Ελληνων τοτε θα ηταν τουλαχιστον τριτο κομμα με κανα 20% και οχι εξωκοινοβουλευτικο.

Για να πούμε κάποια πράγματα.

Κάποια μέλοι της οικογενειάς μου υποστηρίζουν-με τη ψήφο τους- τον Καρατζαφέρη απ’ τη πρώτη στιγμή.Πολύ πρωτού φτιάξει το ΛΑ.Ο.Σ.Στο γυμνάσιο τον γούσταρα και εγώ#-o Έχω ακούσει και δεί από κοντά τους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν-δεν ενοώ συνεργάτες-,ψηφοφόρους του.Τον θαύμαζα σχεδόν.

Τώρα αυτά που πιστεύω για αυτούς δεν είναι και τα καλύτερα.Ο τύπος είναι παντελώς άχρηστος να κυβερνήσει,έχει όμως τρομερή ικανότητα στο λόγο,και είναι αρκετά πονηρός ώστε να ποντάρει σε πράγματα τα οποία θα του απωδόσουν ψήφους.Με λίγα λόγια,ταλαντούχος δημαγωγός.Και τουλάχιστον για εμένα,αν καταφέρει να μπεί στη βουλή είναι κάτι το πολύ ανυσηχιτικό,όχι επειδή ο ίδιος αποτελεί κύνδινο,όσο για το ότι αν καταφέρει να σταεροποιηθεί εκεί μέσα θα δώσει μια πολύ καλή-και καλά καμουφλαρισμένη- πολιτική βάση σε εθνικιστές και ανάλογες ιδεολογίες.

Όσο για τους συνεργάτες του,δεν τους ξέρω όλους,αλλά γνωρίζοντας και μόνο ότι έχει μέσα τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη-ναι,τον γιό του γνωστού Πλεύρη- τότε καταλαβένει κανείς για τη κόμμα μιλάμε.Όσο για σοβαρότητα,έχει μέσα τη Σαρρή,τι άλλο να πεί κανείς?:lol:

Οταν ακουω επιχειρηματα τυπου “δεν ειναι ικανος να κυβερνησει”, “τι θα κανουν αν βγουν στην εξουσια” κλπ για μικρα κομματα γελαω. Τουλαχιστον.

Δεν το λέω γιατί δυστυχώς ο λαός ξεχνάει πολύ εύκολα τι σημαίνει δεξιά, απόδειξη το ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι δεξιά (ναί και το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει εκφυλλιστεί σε ένα θατσερικό κόμμα…)
Για το ποσοστό των ελλήνων που εκφράζει, έχω πεί και στο αντίστοιχο τοπικ για τις εθνικιστικές εξάρσεις πολλών ανθρώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του είναι άνθρωποι με όχι ιδιαίτερες παραστάσεις, προερχόμενοι κυρίως από χωριά της επαρχίας, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από τους δύο μεγάλους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι παίζει με τις απόψεις του Καρατζαφέρη και τον αντιμετωπίζουν ως εναλλακτική λύση. Για τον αριθμό των οπαδών του που αυξάνει και που γιαμενα αυτό είναι ανησυχητικό, φταίει σε κάποιο βαθμό και η αριστερά, καθώς ποτέ δεν προσπάθησε να τους πάρει με το μέρος της αν και θα μπορούσε.... Τώρα για το αν μπεί στη Βουλή, εφόσον δηλώνει διάδοχος της δεξιάς του 50-60 (όντως το δηλώνει),εκφράζεται κολακευτικά για τη χούντα, ενώ έχει εκφράσει ρατσιστικές απόψεις κατά ομοφυλόφιλων και εβραίων (τις οποίες μετά μάζεψε γιατί βγήκαν στη φόρα) και έχει κάνει αντικομμουνιστικά κυρήγματα που φέρνουν στο μυαλό τη χούντα, έχει ταχθεί υπέρ κάθε αντιλαϊκής μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης, αλλά απαιτώντας να επιβληθεί βίαια με την χρήση της Αστυνομίας,όχι μόνον υπάρχει κίνδυνος εφόσον εισαχθεί στη βουλή, αλλά εγώ φοβάμαι ότι θα ξανανοίξει το θέρετρο της Μακρονήσσου…
Επίσης, όσον αφορά τα θέματα “μείζονος σημασίας” πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσει εκστρατείες για να καταλάβουμε την Πόλη και τη Μακεδονία και εγώ προσωπικά δεν έχω καμμία όρεξη να υπηρετήσω τους μεγαλοϊδεατισμούς του.

Πάντως,πάντα εκφράζω προσωπικές απόψεις.

Εφ`όσον δεν χαρακτήρισε έτσι τους φοιτητές/μαθητές παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό.
edit: Ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας έπρεπε να είχε επέλθει εδώ και χρόνια, αλλά…

O Καρατζαφέρης είναι λαικιστής που όταν τέλειωσε το debate, πετάχτηκε να ζητήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα… (ενώ είχαν αποδεχτεί όλα τα κόμματα τους όρους του ντιμπέιτ)

Έχω ακούσει ότι ο καρατζαφερ δεν έχει ούτε απολυτήριο λυκείου και ότι ήταν εμπειροτέχνης δημοσιογράφος.:lol: :lol: :lol:

Ναι αλλα αν αρχισουμε να κρινουμε τον κοσμο αναλογα με το αν εχει απολυτηριο λυκειου η οχι γινομαστε εμεις λαϊκιστες…

Υπαρχουν ενα σωρο πραγματα να κριτικαρει καποιος στην πολιτικη του ΛΑΟΣ…

Aπλά το έβαλα γιατί αυτός το παίζει μορφωμένος, ο πλέον κατάλληλος πολιτικός με τις τεράστιες γνώσεις κλπ.

Ε, δεν μπορεί εσύ που λες ότι το κόμμα σου έχει τα πιό άξια στελέχη και είσαι μορφωμένος κλπ. να μην έχεις ένα απολυτήριο λυκείου…

#Στην ωραία αυτή εικόνα βλέπουμε την πεφωτισμένη αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία της Αυστρίας. Ανάμεσα σε άλλες μεταρρυθμίσεις, συνέβαλε αποφασιστικά στον διαχωρισμό του Κράτους απο την Εκκλησία, σε μία χώρα ιδιαίτερα θρησκευτική μάλιστα, όπως η Αυστρία. Έζησε ανάμεσα στα 1717 εως το 1780.

#Σε αυτή την όμορφη πόζα παρατηρούμε την κρυφή φιλοδοξία ορισμένων σύγχρονων πολιτικών για τους εαυτούς τους, καθώς και για το ποιά θα έπρεπε να είναι η σχέση της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην Ελλάδα του 2007.

Για ψηφοθηρικους και μονο λογους τα δυο μεγαλα κομματα δεν θα τολμησουν κατι τετοιο. Εδω η ΝΔ χαρισε 30 εκατομμυρια στην Εκκλησια για να φτιαξει ιδρυματα τα οποια φυσικα θα παραγουν ψηφοφορους της, αξια χριστιανοπουλα. Χαρισε δλδ το κρατος στην Εκκλησια λεφτα για να κανει ιδρυματα. Εδωσε λεφτα ο Κοκκαλης στον Αγγελοπουλο για να επεκτεινει τις επιχειρησεις του. Αυτο μονο…
Και βεβαια εχουμε τον αρχιεπισκοπο Θεσσαλονικης να προσευχεται να ειναι καλα ο Καραμανλης.