Τι μάρκα μπύρας προτιμάτε;

kaiser!!:smiley: kai erdinger!!:wink:

Η Carlsberg μαμεί είναι από τις ωραιότερες μπύρες που έχω πιει.
επίσης guinness/macfarland γιατί έτσι μας αρέσει!
duvel όταν έχεις χρήμα πάνω σου…
και φυσικά Tripel Karmeliet που είναι η καλύτερη μπύρα που έχω δοκιμάσει!

Now playing: Avantasia - The Final Sacrifice
via FoxyTunes

Οτι και να λετε παιδια υπαρχει ενα σταδιο στη μπυροποσια που πρεπει να ξεπερασεις τις Heineken,Amstel κλπ που μας εχουν επιβαλει με το ετσι θελω.Σε σχεση με τις “κανονικες” μπυρες, οι παραπανω μου φαινονται πλεον ραδικοζουμα.Καθε μαγαζι που σεβεται τον εαυτο του οφειλει να εχει και καποιες πιο “περιεργες” μαρκες.Τωρα φυσικα στην αφραγκια και στηναναβροχια πινω και τα Amsteloheineken (τυπου γκουμομπασιναδες)
Στο θεμα μας
Οι Weiss ειναι θολες νομιζω γιατι δε φιλτραρονται και μενει η θολουρα απο τη μαγια.
Franziskaner> Paulaner. Και εχει και το μεθυσο μοναχο για σημα:lol:

Αλλη μια Weiss που θα προτεινα ειναι η Meisel Weiss την οποια εχω πιει μονο σε βαρελι αλλα “περνει κεφαλια”

Eνω σε κλασσικη lager Η Quilmes,η αργεντινικη,ειναι Winner!!!

Eνω αναφορικα με τη Duvel τη θεωρω πολυπλοκη γευστικα,αν και κατα γενικη ομολογια ειναι φοβερη μπυρα

ΚΑι κατι τελευταιο,αυτες οι κιτρινοπες μπυρες τυπου Carib,Sol δεν ειναι ασχημες, αλλα η εκνευριστικη εικονα των "παραλιακηδων φλωρων "(δεν εχει κατι κακο η παραλια απλως ειναι μια συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων) με τη μονιμη εκφραση επιτηδευμενου χαβαλε στο προσωπο και μια “μπυριτσα” στο χερι, μου τη βιδωνει αφανταστα (ασχετο αλλα με εκειγε να το πω:p:p)

:lol3: σωστος και γι το παραπανω και για αμστελ χαινεκεν…αμστελ ειδικα θελω να μου λυσει καποιος την απορια αν ειναι γνωστη και σε αλλες χωρες εκτος ελλαδας, γιατι νομιζω οτι εχει καθιερωθει μεσω των εργατων οικοδομης(αμτελ αμτελ):roll:

ναι γαμημενε. κανε εντιτ.

Erdinger, Paulaner
Lapina Culta επισης απο φινλανδια/λαπωνια

Ετσι Lapin Kulta ρε!:slight_smile:

[SIZE=“5”]ΤΗΝ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!! :(:roll:[/SIZE]

Εμφανίζει μεγάλο σημειολογικό ενδιαφέρον η μελέτη των ονομάτων των μπυρών. Αυτή μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η αέναη θεολογική πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού εκπροσωπείται σημειολογικά στις ετικέτες πολλών μπυρών.

Για παράδειγμα, μερικές πολύ γνωστές μπύρες φέρουν ως έμβλημά τους τις πλέον γνωστές ονομασίες του διαβόλου:

Lucifer (8% αλκοόλ)
Satan (8% αλκοόλ)
La Biere du Demon (12% αλκοόλ)
Belzebuth (11,8 % αλκοόλ)

Αυτές οι μπύρες έχουν κοινό το μεγάλο ποσοστό αλκοόλ, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ύπουλες και «πονηρές», αφού δρουν έμμεσα, χωρίς να το καταλαβαίνει ο μέσος ?συνήθως ανέμελος- μπυρόβιος. Με εξαίρεση την πολύ καλή Lucifer, την οποία βρίσκει κανείς βαρελίσια σε κάποιες ελληνικές μπυραρίες, δεν προσφέρονται για μεγάλη κατανάλωση. Άρα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο σατανικός και δαιμονικός τους χαρακτήρας συνίσταται στην ιδιότητά τους να αποπλανούν, να σαγηνεύουν και τελικά να αρπάζουν τις ψυχές των χαμογελαστών μπυρόβιων, χωρίς αυτοί να το πολυκαταλαβαίνουν.

Από την άλλη μεριά, μπορεί κανείς να αντιτάξει πλήθος μπυρών με ονομασίες εμπνευσμένες από αγίους της Καθολικής Εκκλησίας, από τον ίδιο τον Κύριον ημών, τους αγγέλους του ή και τον ίδιο τον ? Θεό, για τις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζονται να μεγάλα μέσα- με πρώτη και καλύτερη την γνωστή σαμπανόμπιρα DEUS, ενώ ακολουθούν οι Divine, Dominus, Petrus, Angelus, Augustijn, St. Bernardus, St. Feuillen, St. Landelin, και ο κατάλογος συνεχίζεται.

θυμαμαι το 96 που δοκιμασα την μπυρα του δαιμονα
θυμαμαι οτι δεν θυμαμαι τιποτα, παρα κατι θολες εικονες
πλακα ειχε
το χειροτερο μπυρομεθυσι ομως το εχω κανει με τις duvel
και δουλευα κιολας
:lol:

Amstel και Καιζερ

2 Θεικές μπύρες που απλά τα ΣΠΑΝΕ

Ειδικά η πρώτη ε!

Παλιοτερα η αγαπημενη μου ηταν η προαναφερθησα Lucifer, αλλα σταματησαν να τη βγαζουν ρε γαμωτο :frowning:
Τωρα ειναι η Corona (oσο και να τη θαβετε, το λεμονακι γαμει και ειναι πολυ δροσιστικο μπυρονι) και η Bud.

Παντως συμφωνω… μπυρα να’ναι κι οτι να’ναι.
[SIZE=“6”]ΜΠΥΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :twisted:[/SIZE]

Ωπ. Ξερω ποιο ειναι!

Τελευταια εμμονη η stella.

8O:D το εχω ξανακουσει αυτο.Βουρ για το περιπτερο του Αμαρουσιουυυυ! :stuck_out_tongue:

Αν και έχω κόψει τις μπύρες (γιατί το γύρισα στο σκληρό αλκοόλ) μία Corona το καλοκαίρι ξεδιψάει ωραία και μία Paulaner το χειμώνα ζεσταίνει όμορφα…

Η Paulaner σε ζεσταινει δλδ?
Wtf.

Χλιαρή μπύρα!

Πφφφ… Γερμανιές :stuck_out_tongue:

Είσαι λίγο εκτός κλίματος αλλά δεν πειράζει.