Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού


#1176

Η άρνηση πληρωμής φόρων/εισιτηρίων κλπ θα έχει νόημα και αποτέλεσμα, όταν θα γίνεται μαζικά και οργανωμένα, ώστε να: α) πιεστεί η κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της σε αυτά τα ζητήματα, ή, β) να “πέσει” η κυβέρνηση από τη μαζική πίεση των πολιτών. Οπότε έχει βάση αυτό που λέει ο ChrisP.


#1177

Όχι απλώς έχει βάση. Σωστότατο είναι!


#1178

Δεν έγραψα πουθενά για επαναστατική πράξη. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως πως θα ζούσαμε καλύτερα τα τελευταία 4 χρόνια αν απλά ήμασταν όλοι “σωστοί” απέναντι στο κράτος. Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν φορολογεί για να μπορέσει μετά να προσφέρει στους πολίτες φορολογούμενους.Κάθε άλλο…Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν γιατί να επικεντρώσω στους τζαμπατζήδες ή στους φοροφυγάδες? Θα φτιάξει ο Σαμαράς τα ΜΜΜ αν όλοι πληρώσουμε κανονικά?

Η πρόταση μου δεν είναι “μάγκες κλέφτε το κράτος αφού μας κλέβει”. Ούτε μου αρέσει μια φιλεύθερη οπτική του μικρού κράτους και της αγοράς. Μακάρι να είχαμε μια μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών για να μην έχει έσοδα και νομιμοποίηση το σημερινό καθεστώς.


#1179

Προτείνεις την μόνη ενδεδειγμένη λύση πλέον, αλλά ενώ φτάνεις λογικά στο κατώφλι της λύσης, οι πεποιθήσεις σου σε κάνουν να “κωλώνεις” να την αρθρώσεις:
Μικρότερα έσοδα υποχρεώνουν τη κυβέρνηση σε ορθολογικότερη διαχείριση τους, άρα αναγκαστικά μειώνουν το εύρος και το μέγεθος των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης.
Καλώς ήλθατε στο μικρότερο κράτος και στην περιοριμένη κυβέρνηση!
Πληρώνετε λιγότερα, απαιτείτε λιγότερες παροχές, κάνετε κουμάντο οι ίδιοι στις ζωές σας και απολαμβάνετε τα οφέλη ή πληρώνετε τις συνέπειες αντίστοιχα για ό,τι σωστό ή λάθος κάνετε.
Είναι αυτό που ταιριάζει σε ενήλικες ανθρώπους.


#1180

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι λιγότερα έσοδα, σημαίνει αυξημένη φορολόγηση, κυριώς ,όσων δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα. Το εύρος και το μέγεθος του κράτους όντως μειώνεται , αλλά αυτό είναι μια επιλογή μιας ελίτ και όχι της πλειοψηφίας. Ήδη βλέπουμε πολύ μεγάλα “κομμάτια” να δίνονται σε ιδιώτες (π.χ. υγεία) και παράλληλα έχουμε σημαντική μείωση του αριθμού των δημ.υπαλλήλων.

Ο φιλευλευθερισμός θα είχε αξία μόνο αν υπήρχε όντως συνειδητή επιλογή. Τώρα όποιος διαφωνεί τρώει ξύλο ή ψοφάει της πείνας. Επιβλήθηκε με λίγα λόγια η μείωση του κράτους, δεν την επέλεξε ο κόσμος.

Οι πεποιθήσεις μου δεν με τυφλώνουν. Θα προτιμούσα όλοι μας να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων και να έχουμε την ευθύνη για ό,τι κάνουμε .


#1181

Πότε ακριβώς έγινε αυτό;


#1182

Έχει λίγες μέρες που βγήκαν μερικοί σε διαθεσιμότητα


#1183

Όταν συνταξιοδοτούνται Χ δ.υ. και προσλαμβάνονται Χ/5 ή Χ/10 (και σε ορισμένους τομείς Χ*0), τότε λέγεται μείωση του αριθμού. Χώρια το κλείσιμο ορισμένων οργανισμών με την απόλυση των εργαζομένων εκεί, συν το καθεστώς διαθεσιμότητας και για ορισμένους τελικά απόλυσης από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.
Ψάξε τους πραγματικούς αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία αν ενδιαφέρεσαι.


#1184

Ενδιαφέρομαι. “Σημαντική” μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχω δει. Η μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τις οποίες τα κανάλια, οι εφημερίδες και οι λοιπές αγιαστούρες/παπαγαλάκια βαφτίζουν “απολύσεις” ή “απομακρύνσεις” δεν αφορούν δημοσίους υπαλλήλους, αλλά συμβασιούχους, οπότε δεν επιφέρουν κανενός είδους “μείωση”. Επίσης, με τη συνταξιοδότηση ουσιαστικά μετακινείται ένας άνθρωπος από το παραγωγικό δυναμικό στο μη παραγωγικό δυναμικό, τον πληρώνουμε για να κάθεται. Ειδικά για το δημόσιο, υπάρχουν κάτι καταπληκτικές συνταξιοδοτήσεις που συμβαίνουν στα 55 χρόνια, στα 50 ή και στα 45. Αυτό εννοείς “σημαντική μείωση”; Τη συνταξιοδότηση του δημοσίου; “Σημαντική μείωση” θα γινόταν αν κατάφερναν με κάποιον τρόπο να έδιωχναν όλους τους τεμπέληδες, τους απατεώνες, αυτούς που έχουν διοριστεί με πλαστά χαρτιά και λοιπά. Δε βλέπω καμία τέτοια διάθεση.


#1185

Δηλαδή αν το δημόσιο πλήρωνε 70 μόνιμους και 30 συμβασιούχους στους οποίους είτε ανανεωνόταν η σύμβαση είτε προσλαμβάνονταν άλλοι στη θέση τους και τώρα καταργεί αυτές τις 30 θέσεις συμβασιούχων, αυτό δεν συνιστά μείωση; Τι είδους μαθηματικά είναι αυτα;

Το πρόβλημα είναι το πλήθος των δ.υ. ή τα μισθολογικά έξοδα καθαυτά;

Δεν ξέρω πώς ακριβώς έχεις σχηματίσει αυτή την εντύπωση, αλλά η σύνταξη κάποιου είναι χρήματα που ο ίδιος έχει πληρώσει όσο εργαζόταν για να κάθεται. Τώρα αν το ύψος της σύνταξης δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή αξία όσων χρημάτων ο ίδιος πλήρωνε όσο εργαζόταν είναι επίσης απλά μαθηματικά που πρέπει να εφαρμοστούν.

Τέλος πάντων, για τη μείωση των δ.υ. και των δημόσιων δαπανών γενικότερα, μιας είμαστε σε τόπικ ΜΜΜ, μια χαρά την έχουμε βιώσει όσοι τα χρησιμοποιούμε με τα μειωμένα δρομολόγια και τη συνθήκες ασφυξίας ειδικά σε λεωφορεία και ΗΣΑΠ.


#1186

Ο συμβασιούχος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Όταν μάλιστα είναι συμβασιούχος έργου, πληρώνει μόνος του τις και ασφαλιστικές του εισφορές. Επίσης, κοστίζει υποπολλαπλάσια σε σχέση με κάποιον μόνιμο. Με τη μη ανανέωση συμβάσεων, αυτό που μειώνεται είναι τα έξοδα, όχι ο αριθμός των ΔΥ.

Τα μισθολογικά έξοδα. Εγώ εξέφρασα απορία σε σχόλιο περί “σημαντικής μείωσης” των δημοσίων υπαλλήλων, δεν ανέφερα τα μισθολογικά έξοδα. Αυτή είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα.

Τα τελευταία χρόνια εξωθούν τον κόσμο να συνταξιοδοτείται, πρακτική με την οποία διαφωνώ. Ξέρω τι είναι η σύνταξη, απλώς μου είναι λίγο δύσκολο να καταπιώ τις αβυσσαλέες διαφορές μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων. Τόσο στη σύνταξη όσο και σε άλλους τομείς.

Να πω εδώ και κάτι για το μετρό: αυτός που έβαλε την υπογραφή του για να αγοραστούν συρμοί οι οποίοι δε διαθέτουν αρκουδίσιο, πρέπει να μπει φυλακή. Μου παίρνει περίπου μια στάση για να λιώσω στον ιδρώτα όποτε έχω την ατυχία να πάρω παλαιό συρμό (τι παλιό, το 2000 ξεκίνησε να λειτουργεί το μετρό, τέλος πάντων).

Για τα λεωφορεία και τον ΗΣΑΠ συμφωνώ.


#1187

Σου απάντησε ο st.anger

και μετά έγραψες ότι στη σύνταξη πληρώνουμε τους δυ για να κάθονται.


#1188

Το κράτος δεν μειώνεται, ή τουλάχιστον όχι όπως το εννοώ εγώ!
Κόβονται με άγαρμπο τρόπο από υπουργούς με εμπειρία στα… τσεκούρια κάποιες παροχές π.χ. το θέμα των ημερών με τις εξετάσεις που καλύπτει ο ΠΕΔΥ, ενώ εγώ θα ήθελα να πάμε αρχικά σε ένα σύστημα προεγκεκεριμένης μέγιστης δικαιολογημένης δαπάνης ανά ασφαλισμένο και να είναι στην ευχέρεια του ίδιου και του γιατρού του πως θα διαθέσει το ποσό, για ό,τι παραπάνω να πληρώνει από την τσέπη του.
Είναι σημαντικό η επιλογή και η ευθύνη να παραμένουν στον πολίτη και φυσικά όπως γράφεις ο φιλελευθερισμός δεν είναι κάτι που επιβάλλεται με την βία αλλά αντίθετα με τον μη καταναγκασμό κανενός από κανέναν. Αυτό περιλαμβάνει και το να μην καταναγκάζεσαι να πληρώνεις για άλλους. Εγώ αυτή τη στιγμή πληρώνω ένα σημαντικό πσοστό του λογαριασμού της ΔΕΗ για να χρηματοδοτώ καταναγκαζόμενος το λεγόμενο “κοινωνικό τιμολόγιο” δηλαδή το να έχουν φτηνότερο ρεύμα κάποιοι που το κράτος κρίνει πως έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το φτηνότερο ρεύμα από όσο εγώ τα μετρητά που μου παίρνουν χωρίς να με ρωτάνε…
Και η πλάκα είναι πως τα συγκεκριμένα ποσά που πρακτικά είναι φόροι δεν προστίθενται στο ποσοστό της φορολογίας προς το εισόδημα μου, για να μπορεί να λέει ο κάθε Στουρνάρας ή Σταθάκης πως οι Έλληνες δεν πληρώνουμε αρκετούς φόρους.

Το δε εύρος του κράτους όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά έχει αυξηθεί δραματικά: Έχει πρακτικά καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο για να μπορεί το κράτος να κατάσχει μετρητά κατά βούληση. Μαθαίνουμε πως θα αποκτήσει και πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία των πιστωτικών καρτών για να κρίνει τις αγορές μας αν του αρέσουν με το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής (το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών που έχει στηθεί στην ελεύθερη Ευρώπη μετά τον πόλεμο).
Ο κατώτατος μισθός δεν κανονίζεται πλέον μέσω διαπραγματεύσεων αλλά με απόφαση του πάνσοφου υπουργού εργασίας.
Για την “μείωση” των δημοσίων υπαλλήλων απάντησε άψογα ο Παντελής και ειδικά για το κομμάτι των βιαστικών συνταξιοδοτήσεων.


#1189

Κι εγώ πληρώνω φόρους που πάνε στα σχολεία, ενώ δεν έχω παιδιά να στείλω εκεί. Διαφωνώ με αυτή τη λογική σου, ορισμένα πράγματα πρέπει να τα πληρώνουμε και για άλλους. Κοινωνική πολιτική μέσω Α.Ε. βέβαια είναι οξύμωρο να γίνεται, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο να έχουν ίδια τιμή ρεύματος με την ηπειρωτική χώρα αυτοί που μένουν στα νησιά. Το κοινωνικό τιμολόγιο είναι μια άλλη υπόθεση.

Στον λογαριασμό του ρεύματος πληρώνουμε επίσης και αυτούς που ύστερα από πρόσκληση του ανερμάτιστου κράτους μας έβαλαν φωτοβολταϊκά. Δε ρωτήσανε κανέναν καταναλωτή αν θέλει να πληρώνει την ενέργεια σε πενταπλάσια τιμή προκειμένου να χαρακτηρίζεται “πράσινη”.


#1190

Ρε παίδες που να ξέρω εγώ πως χρησιμοποιείτε τη λέξη μείωση με δικό σας τρόπο ; :stuck_out_tongue:

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας…Σε πόσες χώρες επεμβαίνει η αστυνομία τόσο συχνά στη λειτουργία του Μετρό ; Έχει καταγραφεί πουθενά πόσοι χιλιάδες επιβάτες έχουν χάσει άσκοπα το χρόνο τους λόγω τέτοιων παρεμβάσεων ;

[B]Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας και για λόγους ασφαλείας[/B] -όπως ακούγεται από τα μεγάφωνα. Ο λόγος που θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας έγκειται στο γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση και συγκεκριμένα «Αντιφασιστική Αντικρατική Αντικατασταλτική Διαδήλωση», όπως ονομάζεται από τους διοργανωτές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στις 18.00 μ.μ. στα Προπύλαια και αφορά τα γεγονότα στις 20 Ιουνίου του 2008 κατά τα οποία μέλη της Χρυσής Αυγής τραυμάτισαν σοβαρά δύο νεαρά παιδιά με μαχαίρια.


#1191

δεν φταίει η αστυνομία, οι διαδηλωτές φταίνε, τι θα γίνει όλη μέρα στους δρόμους έχουμε και δουλειές :!:


#1192

Η αφετηρία μου είναι πως η φορολογία είναι κλοπή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Για πρακτικούς λόγους λειτουργικότητας της κοινωνίας χρειάζεται να πληρώνουμε κάποια “κοινόχρηστα” που θα έπρεπε να διασφαλίζονται από κάποια χαμηλή φορολόγηση, ιδανικά μέσω ενός έμμεσου φόρου. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο: Tα “κοινόχρηστα” είναι πολλαπλάσια από το “νοίκι” επειδή ο διαχειριστής είναι χρόνια και συστηματικά ανίκανος!
Αυτά που πληρώνουμε για άλλους έχουν απλωθεί τόσο πολύ που είναι αντικειμενικά δύσκολο να ελεγχθούν.
Δες και την σημερινή επικαιρότητα με συντάξεις πεθαμένων, αγάμητες θυγατέρες κλπ.
Μάλλον θα βρεις την λογική μου προτιμότερη.
Για τα όσα έχουν κρεμάσει στη ΔΕΗ που γράφεις στην τελευταία παράγραφο συμφωνώ απόλυτα!


#1193

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64082239

[I]για τις ετήσιες κάρτες αξίας 450 ευρώ, των οποίων η αξία από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μειώθηκε στα 320 ευρώ, επεκτείνεται η ισχύς τους ανάλογα με τον μήνα αγοράς, ως εξής:
?Για τις ετήσιες κάρτες με έναρξη ισχύος από Οκτώβριο 2013 έως Μάρτιο 2014, η ισχύς τους παρατείνεται κατά έναν μήνα.
?Για τις ετήσιες κάρτες με έναρξη ισχύος από Απρίλιο 2014 έως Αύγουστο 2014, η ισχύς τους παρατείνεται κατά δύο μήνες[/I]

απορία… και [B]πως φαίνεται οτι εγω πχ την αγορασα φεβρουαριο του 2014?![/B]


#1194

Κανονικά το γράφει πάνω το πότε την αγόρασες.


#1195

όχι, μόνο τα μηνιαία κουπόνια παίρνεις, εκτός και αν τους δείχνεις πόσα σου μένουν (γιατί τα προηγούμενα τα πετάς, εγώ τουλάχιστον δε τα κρατάω)