Μπράβο στην ομάδα, έπαιξε όντως με κέφι!
Μακράν ο καλύτερος του γαύρου σήμερα ο Μουζακίτης.
Μπήκε μέσα ο μικρός και πήγε να αλλάξει το ματς, δύο ασίστ και δύο καλά σουτ.
Φοβερό ταλέντο, θα τον χρυσοπουλήσει ο μαφιοζος.
Επιτυχημένη και η σημερινή προσπάθεια και συνολικά η φετινή πορεία της ομάδας, με τέτοιο ρόστερ downgrade σε σχέση με πέρυσι συν τις απουσίες (ο Ελ Καμπί έλειψε κυρίως στο εκτός) συν την όποια “ατυχία”.
Κι επόμενη σεζόν διαβάζω League Phase CL
Μια χαρά
Να δούμε και καμιά ομαδάρα στο γήπεδό μας
Αν:
- πάρουμε το πρωτάθλημα και
- δεν το πάρει η ρέηντζερς (είναι πολύ πίσω) και
- δεν πάρει το τσ.λ. μια έκ των βίλα, ντόρτμουντ
Να ταν τέτοια όλα τα αν.
Κανένα παράπονο από την ομάδα. Οι απουσίες που είχαμε δεν μπορέσαμε να τις καλύψουμε. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί να μην ξεκινήσει ο Γιάρεμτσουκ από την αρχή.
Τεσπα… όλα καλά. Ότι και να γινόταν σήμερα ήμουν σίγουρος ότι δεν θα απογοητευτώ γιατί βλέπω προσπάθεια και ικανότητα να επιβληθούμε στο γήπεδο και να πάρουμε έστω τη νίκη που είναι πολύτιμη.
Νομίζω - βασικά εικάζω - πως ο Μεντι κατέβασε την ομάδα προσεκτικά, με την λογική να πάει στο ημίχρονο με 0-0 ή με 1-0 και να τον βάλει στο δεύτερο φρέσκο να δώσει επιπλέον ενέργεια. Αν είχε πιασει το τρικ, θα τον λέγαμε θεό, επιστήμονα, μαγο, κλπ. Έπρεπε να αποφύγουμε αυτό το γκολ…
Κατόπιν εορτής βέβαια, το παιχνίδι έδειξε ότι με ένα φορ να γεμίζει την περιοχή θα είχαμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε 1-2 φάσεις πιο εύκολα. Το θεωρώ σίγουρο να σκέφτηκε όπως το είπες.
Το ότι ο Ουκρανός πέταξε δυο παστέλια, σημαίνει πως αν έπαιζε από την αρχή θα χε χάσει τουλάχιστον 3
Μετα απο 15 χρονια ξαναπηγα Καραϊσκακης, θυμηθηκα λιγο τα παλια. Δεν ειδα καμια “καλη ομαδα” Μποντο, ειδα μια γρηγορη και δυνατη ομαδα, αλλα ως εκει. Μπηκαμε χωρις στραικερ στο πρωτο ημιχρονο, αποδειχθηκε οτι ηταν ενα ρισκο του Μεντι που δεν επιασε. Μετα Χριστον προφητες, μπορουμε να πουμε οτι ηταν λαθος επιλογη. Αλλα τι να του πεις; Τπτ. Παρ’ ολα αυτα, δυο καθαροτατες ευκαιριες για γκολ υπηρχαν στο πρωτο ημιχρονο και εφαγες γκολ στη μοναδικη προσπαθεια των νορβηγων σε ολο το ματς. Bad luck.
Το προβλημα που ειδα εγω ηταν απλο: επιθεση με διαφορετικους παικτες να αλλαζουν θεση σε ρολο false nine, με πολλες στιγμες που υπηρχαν 4 μεσοι και 4 επιθετικοι του Ολυμπιακου στο 1/3 του γηπεδου της Μποντο. Ομως η μπαλα γυριζε γυρω γυρω και κατεληγε συνηθως σε προσπαθεια για σεντρα. Ελειπε ο παικτης που θα εμπαινε στο κενο μεταξυ των δυο γραμμων αμυνας της Μποντο, για να σπασει η μπαλα με καποιο 1-2 και να αναγκαστουν να χαλασουν τις θεσεις τους οι νορβηγοι. Προφανως ο Μεντιλιμπαρ ξερει περισσοτερα απο εμενα, εβαλε τον Γιαρεμτσουκ (οποτε γεμισε η περιοχη), περασε Μουζακιτη που επαιξε αυτον τον ρολο του anchor εξω απο την περιοχη και αλλαξαν ολα.
Στο 65 ηταν ηδη 2-1 το ματς, το χαμενο πεναλτι ηταν ευκαιρια αλλα δυο λεπτα αργοτερα μπηκε το γκολ οποτε μαλλον πρεπει να θεωρηθει ως “κουκουλωμα”. Ακομη κι ετσι, υπηρχαν καθαρες ευκαιριες για γκολ που απλως δεν μπηκαν. Μεχρι το τελος μαλιστα και αυτο ειναι επισης στα συν των παικτων και του προπονητη. Μολις φορεσε γαντια ο Ρετσος ειπα “θα σκασουν τη μπαλα τελετουργικα στο κεντρο του γηπεδου και παμε να φυγουμε”. Αντ’ αυτου, ο Ολυμπιακος εκανε 2-3 φοβερες φασεις για να βαλει γκολ και ρισκαρε οσο ηταν δυνατον.
Η… υπερομαδα που απεκλεσε τον Ολυμπιακο, εκανε μια φαση σε ολο το ματς, επεφτε κατω και μαζευε καρτες για καθυστερησεις απο το πρωτο ημιχρονο κιολας. Το μονο που μπορω να δω ως θετικο τους ηταν οτι πηραν ολες τις εναεριες διεκδικησεις. Στο δευτερο δεν υπηρχαν στο γηπεδο, ο Ολυμπιακος τελειωσε με 54% σε αυτον τον τομεα. Με δυο λογια, ας προσεχαν περισσοτερο στο πρωτο ματς, ηταν μια χαμενη ευκαιρια. Ή εστω να μην ετρωγαν αποψε γκολ, δεν το αξιζαν καν.
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το ότι στο πρώτο παιχνίδι άργησε να μπει στο κλίμα, μας έπαιξαν όπως μας έπαιζαν όλες οι μικρές ομάδες εδώ, με φουλ αντεπιθέσεις απλά αυτοί ήταν φουλ αποτελεσματικοί, όπως φάνηκε και στο χθεσινό, ενώ εμεις χωρίς Ελ Κααμπι έχουμε σοβαρό θέμα στο σκοράρισμα. Ωστόσο χθες το Ουκρανικό τανκ έκανε ότι μπορούσε και νομίζω άδικα τρώει τόσο κράξιμο, θέλει ρυθμό ο παίκτης και αυτό κάνει μπαμ.
Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια αλλά από την στιγμή που έχουμε όντως ανέβει επίπεδο πρέπει ξεκάθαρα να πουμε ότι ο αποκλεισμός από τέτοιου τύπου ομαδούλες πονάει.
Έτσι είναι η μπάλα, τι να πει και η Άστον Βίλα που αποκλείστηκε από εμάς με 2 νίκες και 6-2 γκολ.
Μας έπιασαν στον ύπνο και πέρασαν.
Επίσης πόσο σωστή η κόκκινη που παίρνει ο Τζολάκης για να προστατέψει τη νίκη.
Μετά αντί να καταστρέψουμε το παιχνίδι μη τυχόν και βγάλουν κάποιο σουτ απέναντι στο Ρέτσο που έγινε τερματοφύλακας, προσπαθήσαμε να κάνουμε το 3-1. Όταν τους βλέπω έτσι δεν μπορώ να έχω παράπονα.
Θέλαμε νίκη με 4 γκολ διαφορά, άρα πιο πιθανή η πρόκριση με παράταση παρά χωρίς. Ο Γιαρεμτσουκ θα έπρεπε να παίξει 120 λεπτά, με τα τελευταία 60 κόντρα σε ξεκούραστασους αμυντικούς. Δε νομίζω πως υπήρχε δεύτερη σωστή επιλογή πέρα από αυτό που έκανε ο Μεντιλιμπαρ.
Συμφωνώ. Η λογική ήταν να έχουμε κατοχή και χειριστές μπάλας (Όρτα, Ζέλσον) στο πρώτο ημίχρονο και να πάμε στο 0-0 ή έστω με 1-0 (το ιδανικό σενάριο). Δυστυχώς στη πρώτη (και μοναδική) καλή επίθεση των Νορβηγών το φάγαμε.
Ο Μέντι προτίμησε να κρατήσει τους game chagers στο πάγκο, με κορυφαία επιλογή τον Γιαρεμτσουκ (υπήρχε και ο Πάλμα και Βέλντε, αλλά ο τελευταίος δεν έπαιξε). Εν μέρη δικαιώθηκε. αλλά υπήρχε εκείνο το καταραμμένο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δύσκολα μπορούσε να γυρίσει το ματς.
Πάντως, και μόνο τογεγονός ότι συζητάμε τη πιθανότητα να είχαμε προκριθεί (ή έστω παράταση) υπό αυτές τις συνθήκες (ήττα 3-0 έξω και 0-1 από ημίχρονο μέσα), κάτι σημαίνει για το τί έχει φτιάξει ο Μετιλίμπαρ και τί ψυχολογία έχει δώσει σε παίκτες και κόσμο. Τέσσερα ημίχρονα παίξαμε, σκοράραμε μόνο στο τελευταίο (οι άλλοι σκόραραν στα υπόλοιπα), και πάλι λέμε “αχ” “κρίμα” κλπ.
Να πει μπράβο που αποκλείστηκε από την ομάδα που τελικά το πήρε…
Υπάρχει περίπτωση αυτή η Μπόντο κάτι να πάει παρακάτω στο Europa; Δύσκολο
Τζαμπα και βερεσέ τωρα για ενα κακο ματς στην Νορβηγία. Και λατσιο στα ισα μπορούσαμε να παίξουμε. Τεσπα να δουμε θα γινει σωστό χτίσιμο για το τσου λου η θα έχουμε ενα καλοκαίρι και θα φέρουμε 2 παλαίμαχους στο τελος παλι;
Και οι απεναντοι το ιδιο btw. Για ενα κακο ημίχρονο δεν πηγαν 8αδα να παιξουν με την τσελιε.
Θα διαφωνήσω.
Δεν υπάρχει τζάμπα και βερεσέ.
Παίξε όπως πρέπει και θα το πάρεις το αποτέλεσμα με αυτές τις ομάδες, εύκολα ή δύσκολα.
Και οκ δεν θα ασχοληθώ με εσάς, αλλά όσον αφορά εμάς το “για ένα κακό ημίχρονο” δεν μου λέει κάτι.
Αν μπήκαν σαν τουρίστες με μηδέν πάθος στο πρώτο δεν τους φταίει κάποιος. Και οκ, όχι ότι κάναμε και τίποτα φοβερό στο δεύτερο, απλά παίξαμε κάτι.
Στην ουσία ναι δεν υπάρχει αλλα οταν μιλας για νοκ αουτ δεν γίνεται να μην το αναφερεις. Ηρθαν κολλητα ντέρμπι ηταν και οι συνθήκες εκει δυσκολες κερασάκι ήμασταν και εμεις κακοι. 1 ματς στράφι η Ευρώπη. Κατα την ταπεινή μου γνώμη είμαστε καλυτερη ομαδα απ τους Νορβηγούς και όχι οριακά μάλιστα. Αλλα ετσι ειναι το ποδόσφαιρο.
Αντίστοιχα ο παο έπαιξε με μια ομαδα σίγουρα καλυτερη του αλλα αρκετα τρωτη. Και φαίνεται απ το 2ο ημίχρονο ότι μπορούσε. Μιλάμε για τεράστια χαμενη ευκαιρία. Γιατι οσα χρόνια βλεπω μπάλα ακομα και στο κονφερενς πιο χαμηλης δυναμικής αντίπαλος απ την τσελιε για 8αδα δεν υπήρξε ποτέ.
Anyway παιξαμε η μαλλον δεν παιξαμε και χάσαμε. Νομίζω πως είσαι υπερβολικά κυνικός για ενα φορματ που καταστρεφονται ολα σε ενα ματς, ενα ημίχρονο κάποιες φορες και σε μια στιγμή.
Υγ προφανώς αυτα θα μπορουσαν να ειπωθούν και απ την αλλη πλευρά έτσι. Ανετα θα μπορούσε να πει το ίδιο πραγμα ο οπαδος της φενερ και της βίλα.
Η Μπόντο βέβαια είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο παίρνει το πρωτάθλημα στη Νορβηγία και προκρίνεται από τον όμιλο Γιουρόπα ή Κόνφερενς που συμμετέχει (φέτος ήταν στην 8άδα μέχρι και προτελευταία αγωνιστική, ισοφαρίστηκε από τη Νις στο '75 και από 6η έπεσε 9η), απλά στην ελλάδα συνεχίζουμε να υπερτιμάμε τις ομάδες μας σε τραγικό βαθμό.