και για τους δυο ειναι τα πρωτα αλμπουμ που ακουω (αν και ειχα μια επαφη με Pineapple Thief). Στον Toby Driver μπορεις να πεις οτι πιο πολυ βαζω τον ιδιο τον καλλιτεχνη ψηλα παρα τον δισκο. Στους Pineapple Thief τρελαινομαι για White Mist.
Αλλα και παλι στην εικοσαδα τους εχω. Οχι πιο πανω.
edit: τωρα ειδα οτι το dissolution εχει bonus disc acoustic
αν δεις οτι απο τα 7 που ποσταρα ειναι το μονο που κυκλοφορησε μηνες πριν, καταλαβαινεις οτι μου πηρε αρκετο καιρο να μεγαλωσει μεσα μου. Αλλα ναι μου αρεσει. Contrarian, Doomed, Hourglass, Talk Talk, Disillusioned ειναι ωραια τραγουδια.
επισης αυτο που ειπα τον μαιο εξακολουθει να ισχυει (σχεδον)
“πολλες ωραιες κυκλοφοριες μεχρι τωρα αλλα τιποτα λιγα για να πω αυτο θα παει ξερω γω τοπ 5 τοπ 10”
Groza - unified in void
Human Serpent - For I the misanthropist
Cultes Des Ghoules - Sinister or treading the darker paths
Varathron - Patriarchs of Evil
Aseroe - Aseroe
Και δεν εχει τελειωσει τιποτα ακομη, κοιταξτε να δειτε τι θα σκασει οπου να ναι απο Dodsferd και Himonas…
Manes - Slow Motion Death Sequence Audrey Horne - Blackout Anna Von Hausswolff - Dead Magic Black Rebel Motorcycle Club - Wrong Creatures! Riverside - Wasteland
Λίγο πιο κάτω:
Emma Ruth Rundle - On Dark Horses Parquet Courts - Wide Awake! Coheed and Cambria - Vaxis – Act I: The Unheavenly Creatures Fantastic Negrito - Please Don’t Be Dead Graveyard - Peace Uncle Acid and the Deadbeats - Wasteland Sangre de Muerdago - Noite Poem - Unique Dead Can Dance - Dionysus
Slugdge - Esoteric Malacology
Μετά τα πρώτα ακούσματα θα αναρωτιέσαι το προφανές, γιατί οι Mastodon να μην παίζουν death, στα επόμενα απλά θα ξεχάσεις τους Mastodon, όταν θα αρχίσεις να διαβάζεις και τους στίχους τα λέμε… Parius - The Eldritch Realm
Το ερωτεύτηκα αυτό το πάντρεμα της Twilight Zone αισθητικής και ενός απλοποιημένου μέν αλλά υπεργαμηστερού tech-prog death στυλ. Unreal Overflows - Latent
Τα μουσικά όργια των Death, Cynic και Pestilence έχουν όνομα, Unreal Overflows, επιστημονική ωδή και στους τρείς με μια ελαφριά κλίση προς τους Death λόγω, εκτός των άλλων, στα ιδιαίτερα φωνητικά που θυμίζουν Chuck στο Symbolic. Sacral Rage - Beyond Celestial Echoes
Εν έτη 2018 οι Sacral Rage επαναπροσδιορίζουν το Power/Thrash και το πάνε στο διάστημα!!
O ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ POWERTHRASH ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!!
Bonus μπρουταλιά: Serocs - The Phobos/Deimos Suite Οτιδήποτε θυμίζει Spawn of Posession, όσο παρανοικό και να είναι, είναι άξιο αναφοράς στα τοπ της χρονιάς για μένα.
Sacral Rage - Beyond Celestial Echoes ή αλλιώς πως να παίξεις speed με προσωπικότητα εν έτη 2018. Ghost - Prequelle. Ο Καραολίδης τα εξηγεί ωραία: "Ως βλαμμένος μουσικόφιλος έχω ξοδέψει τη μισή μου ζωή σε ηλίθιες συζητήσεις γύρω από το Χ ή το Ψ συγκρότημα, αν ο Α δίσκος είναι καλύτερος από τον Β, ποια η διαφορά ανάμεσα σε rock και rock ‘n’ roll (και αν υπάρχει καν1), ποιος θα κερδίσει σε έναν υποθετικό αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στον Elton John και τον Billy Joel2 κλπ., όμως στη φετινή συζήτηση γύρω από τους Ghost δεν μπήκα στον κόπο να συμμετάσχω, ούτε καν για να τρολάρω – η κουβέντα παραήταν ηλίθια ακόμα και για το δικό μου χαμηλό πήχυ: Όλοι εσείς που σκοτωθήκατε για το αν οι Ghost είναι metal ή όχι3, αν το hype είναι καλό ή κακό πράγμα4 και αν η αμφίεση του Cardinal Copia είναι καλύτερη ή χειρότερη αυτής του «προκατόχου» του5, ακούσατε τα σπουδαία ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ; Δώσατε καμία βάση στους ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ο-ύ-ς στίχους και στο τι αλληγορίες μπορεί να κρύβονται πίσω από το Μεσαιωνικό concept; Όχι ε; Εσείς χάνετε. Metal ή όχι, με hype ή χωρίς, ο δίσκος γαμάει στεγνά.
1. Υπάρχει.
2. Ο Billy Joel φυσικά.
3. Είναι.
4. Εξαρτάται.
5. Στα παπάρια μας. Judas Priest - Firepower γιατί αν κάποιος μας έλεγε πως θα βγάλουν οι Priest ένα από τους καλύτερους δίσκους τους θα τον περνάγαμε για τρελό Khemmis - Desolation γιατί έβγαλαν τις πιο κλασσικομεταλλικές επιρροές τους στην επιφάνεια και η ποιότητα του είναι ανάλογη (αν όχι ανώτερη) του προκατόχου του Varathron - Patriarchs of Evil γιατί ποτέ δε λείπει ελληνική ΒΜ κυκλοφορία από λίστα μου, όχι λόγο ψυχαναγκασμού αλλά ποιότητας (και μάλλον είναι ότι καλύτερο άκουσα στο είδος από το τελευταίο Thou Art Lord) Harakiri for the Sky - Arson Γιατί έχει ατμόσφαιρα, συνδυάζει το BM με το post/shoegaze καλά και το γεγονός ότι οι οπαδοί είχαν mixed αντιδράσεις μου λέει ότι πρέπει να βρω χρόνο να ακούσω τα 3 προηγούμενα τους Voices - Frightened Δεν ξέρω πως να περιγράψω αυτό που παίζουν, progressive black λένε πολλοί αλλά προσωπικά ακούω περάσματα από Paradise Lost μέχρι New Order. Όμορφα πράγματα. Tourniquet - Gazing at Medusa Αγαπημένη μπάντα, απρόσμενα καλός δίσκος.
Λογικά θα μπουν στη λίστα μου οι Obliteration, Sigh με το εξαιρετικό avant-garde black metal τους, Azusa, Βehemoth που δεν τα έχω ακούσει όσο θα ήθελα και παραλίγο να ξεχάσω Satan, Primordial, Poem, Deafheaven και Zeal and Ardor που είναι σε πολύ υψηλές θέσεις στην προσωπική μου λίστα και μάλλον έχω ξεχάσει κι άλλα.
edit: και η ωνασουγαμησω στιγμή που ανακαλύπτεις ότι έβγαλαν δίσκο οι Soen (το Lykaia ήταν στα τοπ-3 της προηγούμενης χρονιάς για μένα)…
Το “κακό” με αυτές τις λίστες είναι ότι ανακαλύπτεις άλλες τόσες κυκλοφορίες που ποστάρουν άλλοι χρήστες και θα φας το μισό 2019 να ανακαλύπτεις πράγματα από το 2018! Ήδη από τη λίστα του @Dr.Feelgood και του @matia ξεσηκώνω πράγματα!
Αυτές οι φάσεις είναι ατέλειωτης φύσεως. Προσωπικά, δεν έχω ακούσει τίποτα από το νέο Dead Can Dance και θέλω κάποια στιγμή να το κάνω. Το καλό είναι ότι δεν υφίσταται ψυχαναγκασμός, οπότε έρχεται μια στιγμή που λες “τώρα θα το ακούσω”, μαγεύεσαι, ασχολείσαι μαζί του για καιρό και ξεχνάς ό,τι άλλο κυκλοφορεί εκείνω τω καιρώ. Ή και όχι - αν δεν σου αρέσει.