Φιλοσοφία

μπα εγω ειμαι της ακριβως αντι8ετης αποψης:p

Ανιατη η κατασταση…

http://www.in.gr/book/vegetti/index.htm

προσυπογράφω

σοβαραααα??8O α πα πααα:p οι αρχαιοι ειναι για γερες σφαλιαρες:p

:lol: :lol: πρεπει να σιχαινεσαι πραγματικα τα αρχαια!!

ναι αλλα στο γνωστο κειμενο ειμαι παραδοξως καλη:) στο αγνωστο…#-o

ναι γτ παπαγαλιζεις την μεταφραση ενω τα σχολια και ο μεγαλυτερος αρχιστοκος τα βγαζει με σχετικη ευκολια

τα σχολια ειναι αρκετα δυσκολα κ πιανουν πιο πολυ απ τη μεταφραση αν δεν κανω λαθος ρε γμτ μου#-o

ενας καλος τροπος για να μαθεις σχολια ειναι να μαρκαρεις στο αρχαιο κειμενο την λεξη που αργοτερα σχολιαζεται και να προσπαθησεις συνειρμικα να συνδεσεις κειμενο και σχολιο… τουλαχιστον πιανεις ενα πολυ καλο βαθμο!

thanks:) αν κ δεν τον βλεπω τον καλο βαθμο γιατι βαριεμαι αφορητα το πολυ μπλα μπλα ρε γμτ…#-o

Μιλάμε πάντα για κείμενο 3ης λυκείου ε;

ναι…:wink:

ενταξει ρε δεν ειχαν καμια ιδιαιτερη δυσκολια

ιδιαιτερα εκει οι εξεις του τελη ειναι πανευκολα τα σχολια

χαχα:lol: ακου τελη κοτζαμ αριστοτελης!ναι αυτο ειναι πραγματικα ευκολο αν κ διαφωνω καθετα με τις αποψεις του8)

Για πες, με ποιές απόψεις του διαφωνείς?

(έτσι, παιχνίδι να γίνεται :P)

που λεει να απεχουμε απ το φαι,το ποτο κ τον ερωτα:p μα ειναι φιλοσοφιες αυτες??τα εζησε αυτα για να τα απαξιωνει κ να τα κρινει??

Αχαχαχα! Μα τι σας λένε στα σχολεία ρε γμτ.

Τέσπα, η συνολική φιλοσοφία του Αριστοτέλη έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος ασφαλώς, καλύπτοντας ένα σωρό θέματα. Δε νομίζω πως συνιστούσε αποχή απο τις απολαύσεις, απλά μάλλον σύνεση και μέτρο. (τουλάχιστον για το φαί έχει μια βάση αυτό περί σύνεσης… φαντάσου να τρως συνέχεια μέχρι σκασμού!)

Αυτό περί αποχής περισσότερο τους μεταγενέστερους χριστιανούς φιλοσόφους μου φέρνει κατά νου.

Πάντως Maria RHCP υπήρχαν και δυο αρχαίοι (που τόσο συμπαθείς!) που τις απολαύσεις τις είχαν θέσει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους, ως στάση ζωής. Ο Αρίστιππος και ο Επίκουρος, μεταγενέστεροι του Αριστοτέλη και οι δύο. Θωερούσαν πως το παν στη ζωή είναι η ικανοποίηση των (σωματικών και μη) απολαύσεων, ως ο καλύτερος δρόμος για την αταραξία της ψυχής. Σίγουρα έχεις ακούσει τη λέξη “επικούρειος”.

Η διαφορά τους είναι πως ενώ ο Αρίστιππος έλεγε ναι στις ηδονές δίχως όρια, ο Επίκουρος έλεγε ναι αλλά μόνο στον βαθμό που δε συνεπιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα (πχ να σε πιάσει πονόκοιλος απο το πολύ φαί). Ναι στις ηδονές, αρκεί να μην επιφέρουν πόνο, σε σένα ή στους άλλους.

Είδες πόση ποικιλία παρουσιάζουν οι αρχαίοι? :stuck_out_tongue:

καλα εσυ παιδι μου εισαι master της φιλοσοφιας:) καλα για το τι μας λενε στο σχολειο δεν το συζητω:? χαχα:lol: οντως αυτους δεν τους ηξερα γιατι δεν μας τους διδασκουν αλλα thanks για την αναφορα:) εγω τσαντιζομαι με ολες τις φιλοσοφιες κ τις λεω παπαροφιλοσοφιες γιατι ειμαι αναγκασμενη να τις μαθαινω απεξω αλλιως δεν θα μπω στη σχολη που θελω… κ προς θεου δεν θελω να μπω σε καμια φιλοσοφικη αλλα στη λογοθεραπεια…γι αυτο ειμαι αντιθετη κατα τ αλλα οντως δεν λενε αποκρουστικα πραγματα αλλα αμα εχεις τον αλλο να σε εξεταζει συνεχεια πανω σ αυτα λογικο ειναι να σ προκαλουν απεχθεια…[-X

Στο σχολειο λενε πως ενας κοσμος υπερανθρωπων θα ηταν σα μια ζουγκλα :slight_smile:
Ποιος ηταν εκεινος ο δουλος που ελεγε οτι πρεπει να εισαι ευχαριστημενος με ο,τι εχεις και ποτε να μη ζητας παραπανω;

δεν χρειαζεται να τα μαθαινεις απ εξω
εγω τουλαχιστον κατανοουσα το κειμενο και τα νοηματα του
με αυτον τον τροπο τα νοηματα εβγαινανπαρα πολυ ευκολα και δεν κουραζομουν κι ολας να παπαγαλιζω σελιδες επι σελιδων

ΥΓ αν θεωρεις οτι αυτοι λενε μπουρδολογιες που να κανεις νεοτερη πολιτικη φιλοσοφια, μεταφυσικη που κανω τωρα…

ειναι απολυτο η σχετικο το οτι κατι ειναι απολυτο η σχετικο???-------------->σκεπτικοι
και αντε να βγαλεις νοημα