Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Γιατί τους λέμε όμως “μπάχαλα”? Αν τα σπάνε δίχως λόγο δεν είναι “μπάχαλα”. Είναι απλά τρελοί

ΥΓ. Άρα κακώς δεν έβαζα ως τώρα στα ποστ μου και την κάστα των “αναρχικών” σε όσους τα σπάνε; Κάθε φορά την έγραφα, αλλά μετά σκεφτόμουν πως κάποιος θα βγει να πει “αυτοί δεν είναι αναρχικοί”. Πλέον μαζί με μπάχαλα, Χρυσαυγίτες, ασφαλίτες, μπορώ και “νόμιμα” να λέω “αναρχικοί”.

νομιζω οτι αυτα ειναι αρκετα για να εξηγησουν την κατασταση…συμφωνω απολυτα…λιγη περισσοτερη οργανωση και λιγο περισσοτερο μυαλο χρειαζετε και ολα αυτα θαταν τοοοσο μα τοοοσο πιο ομορφα μεστα και πιο ουσιαστικα…

αυτοί που το έγραψαν το κείμενο του manson, είναι “μπάχαλα” ή “αναρχικοί”? Ποια είναι η δικιά σου άποψη?

Τη Δευτέρα το βράδυ όταν άρχισε να καίγεται και το δέντρο στο σύνταγμα, έναςφίλος μου έστειλε SMS: “Zoύμε τελευταίες μέρες Ρώμης”
:frowning:

Αναρχικοί. Η δικιά σου άποψη; (αν και θα την δω αύριο αλλά λέμε)…

Αυτο ακριβως,απλοι μαλακες.Το μονο που ζηταν ειναι να τα κανουν ολα μπαχαλο.Βασικα κανενας πραγματικος αναρχικος δεν θα σπαζε το μαγαζι η το μαγαζακι ενος μεροκαματιαρη,κατι τετοιο ειναι τελειως αντιθετο με την ιδεολογια του αναρχισμου.Οντως τα σπανε οι αναρχικοι,αλλα σπανε τις τραπεζες,δεν πειραζουν τα μικρομαγαζα.Βεβαια υπαρχουν πολλοι,οπως πολυ καλυτερα απο μενα γραφει και ο Isis,που το παιζουν αναρχικοι και νομιζουν οτι αναρχισμος σημαινει σπαστα ολα.Αυτοι που τα σπαν ολα παντως δεν ειναι πραγματικοι αναρχικοι

Δεν έχω άποψη, γιατί δεν έχω μελετήσει τα θεωρητικά της αναρχίας εις βάθος και τώρα αρχίζω σιγά σιγά να καταλαβαίνω το νόημα του “μπάχαλο”.

Πάντως, έχουν γράψει και μερικές μπούρδες στην προσπάθεια τους να υπερβάλλουν, αλλά το δέχομαι ως έξυπνη επικοινωνιακή πολιτική…

δεν κατάλαβα το τελικό συμπέρασμα!!!:lol::lol::lol:

Ακολουθώ παράδειγμα manson και πάω για ύπνο. Θα δω τις απαντήσεις αύριο

Θα μπορουσα να βγαλω ακρη αν ηξερα πως υπεγραψαν το κειμενο. Δεν μου κανει σαν τυπικο κειμενο αναρχικων γιατι συνηθως αυτα ειναι πολυ επιθετικα. Κ επισης δεν θα σχολιαζαν αυτα περι γννιας των 400 ευρω κλπ. Ποτε δε τα σχολιαζουν. Μου φαινεται σαν κειμενο της Αντιεξουσιαστικηης Κινησης, μια ομαδας πιο life style αναρχισμου, κατι σαν τον συριζα των αναρχικων. Μπαχαλα σιγουρα οχι, θα εγραφαν ακομη πιο επιθετικα του στυλ φωτια στην κοινωνια της απαθειας κλπ.

Ας μας πει ο Μανσον πως υπεγραφη το κειμενο.

νομιζω οτι σε καθε σελιδα αυτου του Thread πρεπει καποιος να κανει ενα qoute για να φαινετε αυτο το POst μηπως κ κανεις ξυπνησει!

δεν θα μου φαινοταν περιεργο να το σβηνατε!
τις τελευταιες μερες εχω καραφλιασει μεσα στο φορουμ!

οσο για σας που φοβαστε να πατε στις πορειες δεν μπορειτε ρε να καταλαβετε οτι αυτος ειναι ο σκοπος τους!
να σας φοβησουν να βγειτε να φωναζετε κ να διαμαρτυρεστε μηπως σας χτυπησουν οι “κακοι” αναρχικοι!
οι ιδιοι μπατσοι ρε σας δερνουν κ στις πορειες αλλα κ στην ιδια σας την ζωη κ μια ζωη θα ειστε με σκημενο το κεφαλι κ θα τους γλυφετε τα @@!

εχω απογοητευτη πληρως με την γενια μου…:frowning:
φοβουνται να διαμαρτυρηθουν πιστευουν οτι με την αστηνομεσυη θα αλλαξουν ολα προς το καλυτερο στο τελος θα πουν “ε καλος ηταν κ ο Παπαδοπουλος σιγα τι εκανε…”

δν εχω δει αν εχουν γραφτει πριν αλλα ποσταρω καποια πραγματα που καλο θα ηταν να ειναι γνωστα και εμεις περισσοτερο υποψιασμενοι για τα παντα.

(1) 3ηχητικα documenta απο ραδιο

επισης…
(2) Ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης που τράβηξε τις φωτογραφίες των αστυνομικών να σημαδεύουν διαδηλωτές απολύθηκε από την εφημερίδα!!!
check!! >> http://www.tvxs.gr/v1407
(ψαχτε στο σιτε εχει φωτο απο “κουκουλοφορους”)

(3) κοιταχτε ποιος ανελαβε τον “αστυνομικο” και την προιστορια του :lol:

Τετοια ωρα τρεχα γυρευε:pΕννοω οτι φυσικα και μπορεις να λες οτι οι αναρχικοι τα σπανε,αλλα δεν μπορεις να πεις οτι αυτοι που σπαν μικρομαγαζα ειναι πραγματικοι αναρχικοι,η ηλιθιοι ψευτοαναρχικοι ειναι,η απλα ηλιθιοι με καλο σε μεγεθος Πελλοπονησου (aka μπαχαλακιδες),η προβοκατορες,ειναι τελειως λαθος να συγχεεται η εννοια του αναρχισμου με αυτες τις πιπες

Και δυστυχώς bluezlick και η γενιά που έπεται δεν είναι και ιδιαίτερα καλύτερη ή ποιο ξύπνια :? :? …

την δευτερα ειδα στο δρομο τοσα παιδια που δεν το πιστευα!
εστω κ τα 10% να ηξερε τι εκανεκ γιατι ειναι πολυ καλο!

δεν μαρεσει να κρινω τους μικροτερους μου γιατι αυτοι ειναι το μελλον κ εαν δεν τους στυριξω τοτε θα γινουν τα ιδια σκατα με εμας! γιατι κ εμας οι περισσοτεροι μεγαλυτεροι μας ειχαν στο τραξιμο κ λεγανε συνεχεια κ η γενια σας ειναι χαλια κ κ το ενα κ το αλλο.
κ πελον πιστευω οτι ειμαστε απο τις πιο συντηριτικες γεννιες της χωρας μας…

Εννοείς ότι σβήσαμε κάτι που δεν θα έπρεπε; :-k

Το postαρισα έτσι όπως το βρήκα. Ανέβηκε στο indymedia. Τα μπάχαλα δεν θα έγραφαν τίποτα. Δεν έχουν ιδέες να γράψουν.

«Είναι αδιανόητες παρόμοιες ταραχές στη Γερμανία»: συνέντευξη με τον γερμανό κοινωνιολόγο, ειδικευμένο στις συγκρουσιακές σχέσεις, Γιοχάνες Μπέκερ. στη deutche welle

Ο γερμανός ερευνητής Γιοχάνες Μπέκερ τονίζει σε συνέντευξή του προς την Ντόιτσε Βέλλε ότι ο θάνατος του 15χρονου ήταν η αφορμή των ταραχών, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο πίσω από όλα αυτά, όπως χαρακτηριστικά λέει, κρύβεται η άθλια θέση των νέων στην Ελλάδα:

«Αφορμή των ταραχών, όπως μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ήταν ο θάνατος ενός παιδιού από το όπλο ενός αστυνομικού που φαίνεται να είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Ράμπο. Αλλά πρόκειται μόνον για την αφορμή. Αν εξαιρέσει κανείς την παρούσα οικονομική κρίση και των καθημερινό φόβο των ανθρώπων, που έχουμε και εμείς εδώ στη Γερμανία, τα βαθύτερα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν στην άθλια θέση στην οποία βρίσκονται οι νέοι στην Ελλάδα».

Ο κ. Μπέκερ υπενθυμίζει ότι το περασμένο έτος η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ που κινούνταν στο 26 %. Αρκετοί κοινωνιολόγοι ωστόσο, όπως λέει, υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι διπλάσιος. Αυτό σημαίνει ότι το 50 και πλέον τοις εκατό των νέων στην Ελλάδα δεν διακρίνουν προοπτικές για το μέλλον τους, σύμφωνα με τον γερμανό ερευνητή.

Για το ρόλο της κρίσης και των σκανδάλων

Ο κοινωνιολόγος υπογραμμίζει ότι ο ρόλος της παρούσας οικονομικής κρίσης δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθεί, καθώς οι νέοι δεν αισθάνονται να θίγονται άμεσα. Το ζήτημα αρχίζει να τους απασχολεί και να τους ανησυχεί περισσότερο όταν, για παράδειγμα, δουν τους γονείς τους να χάνουν τη δουλειά τους.

Αναφερόμενος στο ρόλο των σκανδάλων που συγκλονίζουν την κυβέρνηση Καραμανλή, ο Γιοχάνες Μπέκερ εκτιμά ότι:

«Η δημοτικότητα της κυβέρνησης έπεσε εξαιτίας μίας μεγάλης αλυσίδας σκανδάλων, μικρών και μεγάλων, που όμως δεν είναι τόσο συγκλονιστικά. Ωστόσο η πολιτική της κυβέρνησης συνοδεύεται από μία κοινωνική πολιτική που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Και αυτό σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπως την Πορτογαλία, όπου η ένταξη ωφέλησε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών. Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα».

«Η αστυνομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί»

Αναφερόμενος στις ταραχές των τελευταίων ημερών, ο ερευνητής εκτιμά ότι η αντίδραση της ελληνικής αστυνομίας δεν ανταποκρίνεται στο μέτρο των περιστάσεων. «Η αστυνομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Παρόλα αυτά», όπως τονίζει ο κ. Μπέκερ, «δεν θα πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και στη Γερμανία η ποιότητα των επεμβάσεων της αστυνομίας διαφέρει συχνά από πόλη σε πόλη».

«Η Ελλάδα», μας είπε στη συνέχεια ο κ. Μπέκερ, «ήταν μία ήρεμη χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε αντίθεση όμως με άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία με τα προβληματικά προάστια του Παρισιού, η ελληνική αστυνομία δεν έχει εμπειρίες για να ξέρει πώς να χειριστεί ανάλογες καταστάσεις».

Κι εγώ είδα την δευτέρα πολλά πιτσιρίκια και μικρότερα από μένα …
τώρα το τι έκαναν, τι έχουν καταλάβει δεν το ξέρω…

όπως είπες ένα 10% από αυτά να ξέρει τι του γίνεται δεν θα ήταν και άσκημο …
αλλά μήπως αυτό το 10% δεν είναι και καμία αλλαγή ???
αλλά απλά έρχεται να αναπληρώσει το 10% της προηγούμενης γενιάς το οποίο είχε αναπληρώσει και αυτό με τη σειρά του το 10% της προ προηγούμενης … :-k:-k
δηλαδή κάθε γενιά έχει το δικό της μικρό ποσοστό από " συνειδητοποιημένα " άτομα και απλά αυτοί που βλέπουμε γύρο μας ανήκουν σε αυτό το ποσοστό ???

μαύρος και άραχνος ο ορίζοντας … :(:frowning:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η μεσημεριανή πορεία κύλισε πολύ ομαλά, αν και ήταν πολύ μικρή (ουσιαστικά ένα μεγάλο κύκλο κάναμε…). Χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε ούτε ένας μπάχαλος ωστόσο τα δακρυγόνα έπεσαν για άλλη μια φορά έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όταν η πορεία φώναζε συνθήματα στους παρατεταγμένους στρατιωτικά ΜΑΤατζήδες (οι οποίοι λογικά απαντούσαν με διαφόρων ειδών βρισιές ως γνωστόν…!). Επίσης την ίδια ώρα έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου (το κεντρικό στην πόλη) είχαν μαζευτεί μαθητές.
Το απόγευμα στο Αριστοτέλειο πραγματοποιήθηκε ανοικτή σύγκλητος με πρύτανη, αντιπρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της συγκλήτου ο πρύτανης μας ενημέρωσε ότι εκείνη τη στιγμή γινόντουσαν επεισόδια στη φιλοσοφική σχολή. Αποφασίστηκε συλλογικά να πάμε να διώξουμε τα ΜΑΤ και έπειτα τους μπάχαλους όπως και τελικά έγινε. Εκεί κάποιοι άρχισαν να συζητάνε -άλλοι ήρεμα άλλοι πιο έντονα- και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά ότι οι περισσότεροι -όχι όλοι- μπάχαλοι είναι παιδιά μέχρι 17 χρονών το πολύ, χωρίς ιδεολογία, που τον κάνουν για το χαβαλέ, είναι ΠΑΟΚ ενώ εντοπίστηκε άτομο που έδινε 20ευρά στα παιδάκια για να κλέβουν απο το πανεπιστήμιο… Τέλοσπάντων για να μην τα πολυλογώ, μέχρι αυτή τη στιγμή (5 το πρωί περίπου) οι φοιτητές κατάφεραν να διαφυλάξουν το άσυλο.

Θέλω να κάνω ένα σχόλιο λίγο πιο γενικό. Κατ’αρχήν προσωπικά δεν ανήκω σε καμία παράταξη, δεν πηγαίνω σε όλες τις συνελεύσεις, ούτε όταν πηγαίνω ψηφίζω πάντα τα πλαίσια της ίδιας παράταξης. Σήμερα στη σύγκλητο κάποια στιγμή πήρε το λόγο ένας φοιτητής της Πανσπουδαστικής (παύλα ΚΝΕ παύλα ΚΚΕ) και άρχισε να λέει για το πως πρέπει να συνεχίσουμε τους λαϊκούς αγώνες και το πως πρέπει να περιφρουρήσουμε το πανεπιστήμιο και το άσυλο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, Η Πανσπουδαστική γενικά στις καταλήψεις που γίνονται δε συμμετέχει. Αυτός ο καραγκιόζης που περηφανεύεται για τις ειρηνικές πορείες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, και διαλαλεί με τόσο πάθος τη θέλησή του να υπερασπιστεί το άσυλο, όλες αυτές τις μέρες είναι άφαντος στην περιφρούρηση του Πανεπιστημίου, όπως και όλοι οι όμοιοί του . Και όλο αυτό, απλά επειδή οι φοιτητές δεν ψήφισαν το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής! (Όταν όμως ψηφίζεται το δικό τους πλαίσιο λένε ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την απόφαση του συλλόγου). Τι να πω… ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΙ

Απο την μια λεω οτι “πιασαμε πατο, παει παρακατω??”, απο την αλλη ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τα χειροτερα επονται και θα 'ναι ποικιλομορφα. Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι ολα αυτα εχουν ισχυρο κοινωνικο ερεισμα αφου μου φαινεται οτι η πλειοψηφια του ελληνικου κοπαδιου (αυτου που χαρακτηριζουμε “λαο”) θεωρει πολυ πιο σημαντικα τα επεισοδια απο τα αιτια τους. Βεβαια πολυ απ’αυτους αρκετα βοδια ωστε να καταλαβουν και πια ειναι αυτα τα αιτια.

Μονο εγω βλεπω οτι το να εχει ο συνηγορος των κατηγορουμενων πρωτος απ’ολους την ιατροδικαστικη γνωματευση ειναι πιο βρωμικο και απο βοθρο??

Αληθεια πως θα πληρωσουν αυτοι οι καημενοι μεροκαματιαρηδες ειδικοι φρουροι (2 στον αριθμο) εναν δικηγορο που για καθε υποθεση παιρνει χιλιαδες ευρω?? Μηπως τους βοηθησε καποιος προσλαμβανοντας τον για αυτους (βοηθοντας και οικονομικα βεβαια) ξεροντας οτι ο Κουγιας ειναι ανθρωπος “ειδικων αποστολων”?? (πολυ ειδικων ομως)

Το να πει ο συνηγορος…συγνωμη, ειδικος φρουρος στην απολογια του οτι “το δικαστηριο θα αποφασισει αν αυτος ηταν ενας αδικος θανατος”, δεν μπορει να βγαλει αλλη μια κατηγορια εις βαρος του??? Τι αλλο θα ακουσουμε δηλαδη.

Στην αρχη σκεφτομουν οτι ο μπατσος θα τιμωρουταν αυστηρα προκειμενου να γινει το εξιλαστηριο θυμα. Βεβαια αυτο δεν μου ελεγε και πολλα εμενα γιατι το προβλημα δεν εγκεται στον συγκεκριμενο μπατσο μονο αλλα σε ολο το σωμα της ΕΛ.ΑΣ. που ειναι μεσα στην σαπιλα.
Πλεον φοβαμαι οτι ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ και αυτος να την σκαπουλαρει.
Εδω εν μεσω “ασυμετρων απειλων” (α ρε καρναβαλοι) στα περισσοτερα αστικα κεντρα, ειχαμε την θρασυτατη αποπειρα υποβαθμισης των κατηγοριων για τους “μπατσους-ζαρτινιερα” (ξερετε, αυτα τα πυλινα, μακροστενα δοχεια με χωμα-τα συγκεκριμενα ειχανε και “φυτα” μεσα-που εχουν και ακρα για “αυτοαμυνα”).

απαλευτη η κατασταση τις τελ.μερες
αλλα εξισου απαλευτες και μερικες αποψεις που με εκπληξη διαβασα στο φορουμ-πολυ περαση εχει τελικα ο καρατζαφερης και οι αλλες δημοκρατικες δυναμεις…

χτες ειδα αθηνα ψευτομαγκες να βαρανε 6 και 7 ατομα εναν πιτσιρικα πακιστανο με το προσχημα του πλιατσικου και μου πεταχτηκαν τα ματια εξω,για να μην μιλησω για αγανακτισμενους πολιτες-χρυσαυγιτες.
ευχομαι να φυγω εκτος ελλαδος νωριτερα απο οτι υπολογιζα,ευχομαι στους υπολοιπους το ιδιο
να μεινουν στη χωρα μονο πολιτικοι παππαδες μπατσοι και φασιστες και να φαγωθουν μεταξυ τους.
ΖΩΑ