Στου ψυρρή τι έγινε ? Έλληνες τη πέσαν σε κάτι τύπισσες Αλβανέζες και ένας Αλβανός έβγαλέ όπλο και τον πυροβόλισε στα αχαμνά…
Λέω εγω τώρα, τύποι πέφτουλες, είτε Ελληνες είτε Αλβανοί που δε σέβονται κανέναν και είναι ικανοί να σου χαλάσουν το βράδυ, ειναι για φάπες και για πολύ ξύλο. Αλλά, αναρωτιέμαι ποιό είναι σοβαρότερο γεγονός,ο μαλάκας πέφτουλάς ή το οτι ένας Αλβανος σαβατόβραδο σε πολυσυχναστη περιοχη της Αθήνας κυκλοφορούσε με όπλο ?
Έίναι κοινά αποδεκτό, οτι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που έχουν στη κατοχή τους όπλά. Απο τη Κρήτη μέχρι και τον Έβρο. Που τα είχαν πάντα, αλλά, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλήμα. Αλλά επίσης ύπαρχουν πολλά, πάρα πολλά όπλα κυρίως Kalashnikov υπο κατοχή Αλβανών, που τα έχουν σπίτια τους. Αμα ξέσηκωθούν θα βγούν πολλά Kalashnikov και, οι Αλβανοί δεν μας πάνε μια, είναι γνωστο αυτο. Σίγουρα δε θέλω να τα παραλέω, και σίγουρα δε νομίζω οτι θα ξεσηκωθούν κάποιο και θα αρχίσουν να πυροβολάν όποιον βρουν ή θα γίνομαι σαν την Κολομβία όπου στις 8 κλείνουν όλοι τα παντζούρια τους δίοτι αρχίζουν τα πιστολίδια.
Αλλά, όταν τα όπλα πέφτουν σε λάθος χέρια ειναι άσχημο πράμα και , όταν δεν υπάρχει έλεγχος και τάξη θα υπάρξει η λογική η μάλλον η πολιτικη των Κρατών. Δηλαδή, δεν μπορείς ρε φίλε να κάνεις πυραυλική ασπίδα δίπλα μου, δεν μπορείς να έχεις στο μπαλκόνι σου 10 πυροβόλα να κοιτάν το δικό μου μπαλκόνι, έτσι απλά γιατι φοβάσε κάποιον και να μην περιμένεις να βάλω και έγω πυροβόλα μου στο μπαλκόνι μου. Με λίγα λόγια, θα βρέθούν πολλά όπλα σε λάθος χέρια για το τίποτα.
Με λιγα λόγια άμα δεν υπήρχε ουτε ένα οπλο στον κόσμο δεν θα υπήρξε πρόβλημα, απο την στιγμη που υπάρχει έστω και ένα, τότε θα υπάρχει και δεύτερο απο την απέναντι μεριά.
Επειδή ζούσα στην Βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του 90, Αλβανοί με τσουβάλια γεμάτα περίστροφα και Kalashnikov που τα δίναν έναντι 500 δρχ, ήταν συχνό φαινόμενο. Ο Σόμπολος έλεγε προχθές, στο ρεπορτάζ του τότε με το μπάμ στην Αλβανία του πουλούσαν έναντι 5000 δρχ ένα τανκ! Το πιστεύω αυτο , άμα αναρωτηθεί κάνεις οτι ο Σαμαράς έλεγε , ελάτε, ελάτε στην Ελλάδα τις Τηλεοράσεις της πετάμε απο τα παράθυρα!