Η κατάσταση είναι εντελώς Κουρδιστό Ποροκάλι.
[SIZE=“7”][FONT=“Comic Sans MS”]ΒΙΑ => ΒΙΑ[/FONT][/SIZE]
Η κατάσταση είναι εντελώς Κουρδιστό Ποροκάλι.
[SIZE=“7”][FONT=“Comic Sans MS”]ΒΙΑ => ΒΙΑ[/FONT][/SIZE]
+1.
Νταξει μην φτανουμε σε υπερβολες τυπου Χιτλερ…Δεν τους εχω για τοσο ικανους, ευτυχως.
[FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“2”]Εννοείται πως δεν το είπα στα σοβαρά,είναι πάρα πολύ βαριά κουβέντα άλλωστε…
απλά είμαι πάρα πολύ λυπημένη. [/SIZE]
[SIZE=“2”]
Τελικά με τη βιβλιοθήκη τι έγινε; Γιατί στην τηλεόραση τη δείχνει τυλιγμένη στις φλόγες.[/SIZE] :([/FONT]
καπως ετσι βγηκε και ο σαρκοζι στη γαλλια…
Ετσι για να προβοκαρω…
Οπως ειπε καποτε ο Καρολος (τι ποιος Καρολος???ενας ειναι ο Καρολος) :
“H βία είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που κυοφορεί
μια καινούργια”.
μην πεσετε να με φατε …το τονιζω …ειμαι κατα των επεισοδιων απο λουμπεν στοιχεια οπως τα αποψινα…
Σας αγαπω…
Δεν είναι σενάριο. Είναι μια απλή συλλογιστική της τωρινής κατάστασης και του τι θα συμβεί αν κυρηχτεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης και πάρει τον έλεγχο ο στρατός.
Βασικά αν δεν κινητοποιηθεί ο λαός προκοπή δεν φαίνεται. Τριάντα χρόνια αφηνουμε την μοίρα μας σε άλλους. Έχουμε όλοι μας μερίδιο ευθύνης για τα σκατά που τρώμε τώρα… Αν θέλουμε να είμαστε όλοι μας ειλικρινείς με τους εαυτούς μας πρέπει να πάρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.
Στη θέση του Χίτλερ δεν θα έβαζα ένα άτομο. Έχουν αλλάξει τα χρόνια και οι καιροί. Ούτε στρατό βλέπω ούτε τανκς. Δεν χρειάζονται. Στη θέση του Χίτλερ θα έβαζα πολλούς φοβισμένους πολίτες που θα ψήφιζαν νέους τρομονόμους, μείωση των προσωπικών ελευθεριών για το γενικότερο καλό κλπ.
Μια απορια για οσους πηγαν σημερα.Μονο με αμαξι υπαρχει προσβαση?Γιατι ηλεκτρικος,μετρο κτλπ λογικα δε παιζουν…
Απο το πρωι εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι αυτα τα ατομα καθε αλλο παρα τυχαια και ανεξαρτητα με κοινοβουλευτικα συμφεροντα ειναι…
Μη γελιεσαι…δε χρειαζεται ικανοτητα για ενα δευτερο Reichstang…καταλληλες συνθηκες απλως που υπαρχουν
Δεν τα αγαπω τα τσιτατα γτ δεν κολλουν σε καθε περίπτωση…Είναι για να παιρνουν τη θεση τους σε συγκεκριμένα βιβλία και να κάνεις ααααα…διαβαζοντας τα…Ωστοσο δε θα σε χαρακτηριζα προβοκάτορα:p
αυτό το βλέπω σχεδόν σίγουρο πλέον…
btw, αυτή η στιγμή που οι μόνοι που κυκλοφορούνε στους δρόμους είναι οι ανακατωσούρες, δεν είναι και η καταλληλότερη για τυχούσα επιχείρηση? λέμε κ καμμια μαλακία να περάσει η ώρε ρε αδερφέ.
ο προκόπης πρέπει να ναι ο πρώτος πολιτικός που παραιτείται δεύτερη φορά μέσα σε 50 ώρες. εύγε.
Χαχαχα…Η “κυβερνηση “λεει ο Παυλόπουλος” δε θα ανεχτεί…”…Τωρα τρομαξα…θα κανει ο Κωστακης ΜΠΟΥΥΥΥΥ μήπως?
παλι καλα δεν κηρυχθηκαμε σε κατασταση εκτακτου ανάγκης…αποφευχθηκε αυτό τουλαχιστον.
Ακριβώς. Η άλλη όψη του ιδιου νομίσματος με αλλα λόγια.
Προς όλους όσοι ανατριχιάζουν (και με το δίκιο τους) με την σκέψη μιας νέας στρατιωτικής δικτατορίας: Ωραία, αφού δε σας αρέσει, μήπως να ξεπεράσετε τη γαμημένη τη μοιρολατρία του “τίποτα δεν αλλάζει, μάταιο να αντιστέκεται κανεις” και να αρχίσετε να αγωνίζεστε κι εσείς; Γιατί να το ξέρετε, αν περιμένετε κάποιος να έρθει να σας σώσει, είστε (είμαστε) χαμένοι από χέρι… Μονο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα -αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε και ότι πρέπει να πάρουμε και μετρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πόλεμος.
Αν αγωνιζόμουν για κάτι αυτήν τη στιγμή, θα ήταν για να σταματήσω τους #$%@$ που έχουν κάνει μπάχαλο όλην την αθήνα. Sorry κιόλας.
Mano συμφωνώ μαζί σου. Απλά δεν γίνεται να κατέβω στο κέντρο και να τους πάρω τις μολότοφ από τα χέρια. Μπορώ όμως να προσπαθήσω να βρω πως φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση , να βρω τα αίτια και να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πράγματα. Όχι τον κόσμο. Απλά κάποια πράγματα που εμπίπτουν στην ικανότητα επιρροής μου. Ούτε μαγείες ούτε αποκρυφισμός ούτε ηρωισμοί ούτε επανάσταση. Απλές κινήσεις…
Συμφωνώ 100% με zouglau και Gracchus. Όλοι αυτοί που σπάνε και πλιατσικολογούν είναι παράγωγα της κοινωνίας που όλοι ανήκουμε και όλοι είμαστε συμμέτοχοι και στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες. Όσοι ακούν το Παυλόπουλο να μιλάει καταλαβαίνουν το σχέδιο να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη στους ανίκανους την κατάλληλη στιγμή. Μην τους αφήνουμε να μας τρομοκρατούν με αυτό τον τρόπο και να μας κάνουν να λουφάζουμε στα σπίτια μας αμέτοχοι περιμένοντας κανένα πούστη αυτόκλητο σωτήρα. Το κράτος δεν είναι «πατερούλης» κανενός μας. (δεν θέλω να πατρονάρω κανένα και συγγνωμη. Απλά είμαι αλήθεια πολύ εξοργισμένος)
Τι θα έκανες λοιπόν;
Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι. Αλλά είμαι πολύ παρτάκιας (δεν το λέω ειρωνικά) και δεν θα πέρναγα καν από κέντρο αυτήν τη στιγμή, κυρίως για τη σωματική μου ακεραιότητα.
Εσύ όταν λες να αγωνιστούμε τι εννοείς? Με ποιον τρόπο? Και κατά ποιανου?
Κάποια γενικά σχόλια… Sorry αν διακόπτω την κουβέντα.
Αν εμένα μου αφήνει κάποια γεύση το μπάχαλο που επικρατεί δυο μέρες τώρα, αυτή σίγουρα είναι μια γεύση αηδίας. Δε ξέρω αν μπορώ να προσδοκώ κάτι, οτιδήποτε πλέον. Θέλω να πιστεύω πως θα μπορούσε να προκύψει κάτι θετικό από όλα αυτά, αλλά πραγματικά το θεωρώ πολύ χλωμό.
Όσα γίνονται απλά αντανακλούν την εσωτερική πραγματικότητα της χώρας που ζούμε, και των ανθρώπων της. Αυτό μας αξίζει, ναι. Εδώ στο φόρουμ όλοι τσακώνονται. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους πολιτικούς, ή τον κόσμο τον πολύ?
Όταν υπουργός της κυβέρνησης βγαίνει και δηλώνει πως ο αστυνομικός που πυροβόλησε διορίστηκε επί ΠΑΣΟΚ…! Όταν άλλος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πάει και λέει πως «στην πορεία του ΚΚΕ όλα κύλισαν ομαλά, ενώ από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να προκύπτουν τα προβλήματα, γιατί δε την περιφρουρούσαν και προτιμούσαν να βγαίνουν στα κανάλια». Και παρατηρούμε άλλη μια φορά να σχηματίζονται υπόρρητα οι κλασικές - και φαινομενικά αντιφατικές - κομματικές συμμαχίες, που απο παλιά γνωρίζουμε… Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, με εκείνο το γνώριμο γλαρωμένο ύφος του βγαίνει και καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση. Όταν οι ακροδεξιοί τρίβουν τα χέρια τους και ξερογλείφονται από ικανοποίηση. Όταν φτάνουμε να σκεφτόμαστε «τώρα θα έρθουν τα τανκς. Τώρα θα έρθει η χούντα». Εκεί που οι πολιτικοί και η πολιτική αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο.
Όταν βγαίνουν οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί και σου μιλάνε για «πληγή στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, και για σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου». Όταν πάνε οι ανεγκέφαλοι «επαναστάτες» (και ουσιαστικά βοηθοί – ηθελημένοι ή όχι - των παρακρατικών δυνάμεων) και λεηλατούν τα πάντα, φτάνοντας να καταστρέφουν το ίδιο το Πανεπιστήμιο και να καίνε τα βιβλία του, παρουσιάζοντας έτσι τους μπάτσους ως «προστάτες». Όταν ο μέσος πολίτης τρομοκρατείται και φτάνει να λέει 1) δε πάω σε πορείες γιατί γίνονται επεισόδια, και 2) κακοί οι αστυνομικοί και το κράτος, αλλά καλύτερη η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ασφάλεια που μόνο περισσότερο κράτος μπορεί να παρέχει, και μόνο αυστηρότερα μέτρα καταστολής – αυτό πετυχαίνουν οι βάνδαλοι με τις καταστροφές τους.
Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τόσα προβλήματα, όπου οι νέοι μεγαλώνουν σε έναν κόσμο χωρίς ΟΡΑΜΑ, που τους επιφυλάσσει ανεργία, διακρίσεις, εκμετάλλευση, εκπαίδευση της πλάκας. Και τους υπόσχεται μονάχα όνειρα φτηνότερης καρτοκινητής, και τους έχει απλά ως καταναλωτικό εφεδρικό κοινό. Και που η οργή του κόσμου δε βρίσκει διέξοδο για ξέσπασμα, παρά μόνο σε περιπτώσεις όπως αυτή, όπου μια σπίθα είναι ικανή να πυροδοτήσει πυρκαγιά ολόκληρη. Οργή ανεξέλεγκτη, οργή που στρέφεται σε λάθος μονοπάτια.
Έπρεπε να χυθεί το αίμα ενός αθώου παιδιού για να ξεσπάσει όλο αυτό. Για το παιδί αυτό και μόνο που χάθηκε, εύχομαι κάτι να βγει θετικό από όλα αυτά. Κάτι. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αυτός ο λαός.
Άλλο το αν δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος γι’ αυτό. Αυτά.