Αλκίνοος Ιωαννίδης - Νεροποντή

Και πολύ επίκαιρος ο τίτλος:p
Το περιμέναμε αρκετό καιρό και επιτέλους το έχουμε.
Δεν το έχω ακούσει ακόμα, αλλά σίγουρα μέσα στην μέρα ή αύριο θα το κάνουμε.Το κατέβασα και εγώ αρχικά, αλλά σίγουρα θα πάω να το αγοράσω.
Οπότε επανέρχομαι σε λίγες μέρες.

Now playing: Iced Earth - A Question of Heaven
via FoxyTunes

Το έχω βάλει κ εγώ τώρα και το ακούω. Δεν θα προλάβω να το ακούσω όλο τώρα. Όσο έχω ακούσει πάντως μ’αρέσει!

Με το που βγήκε ο δίσκος ‘‘Νεροποντή’’ έπιασε:p:!:
1)Ο Δρόμος Σου Είσαι Εσυ - Αργού τέμπο κομάτι που εκεί που λέει ΄΄εσύ γεννάς την θάλασσα…’’ στο live τά’χωνε, κάτι που στο cd δεν κάνει.
2)Πατρίδα - Πολιτικό μεν ΟΧΙ στρατευμένο δε τραγούδι που τα χώνει. Χώστααααααα:!:
3)Μια Νύχτα - Δεν μου άρεσε, θέλει ακροάσεις.
4)Μη Με Κλειδώνεις - Ύμνος, πολύ καλό τραγούδι.
5)Απόψε - Αργό, τρυφερό, μοναχικό, υπέροχο. Ευτυχώς τα γενέθλιά μου αργολυν γιατί θα με είχε πάρει από κάτω.
6)Ηταν Ανάγκη - ΥΜΝΟΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΩ. Ατάκα φοβερή ''τα παιδιά με φωνάζουν θείο Αλκίνοο, με ενοχλεί μα τελευταίως το καταπίνω΄΄ ΘΕΟΣ

1. Παιδί - Για τα παιδιά του…
    8)Πέρασμα - Ωραίο το ‘‘Περασμα’’ της Σόνιας Θεοδωρίδου, θυμίζει κάτι από τα παλιά.
    9)Επιτυχία - Intro του 10) Έλα Κοντά - Χαβαλεδιάρικο, Χατζηγιαννικό, μπορεί και επιτυχία.
    11)Εις Μνήμην - Αργό τέμπο και αυτό, δεν ενθουσιάζει με την πρώτη αυτιά. Θέλει ακροάσεις.
    12)Σπορά - Άλλο ένα κομάτι που χρήζει πολλών ακροάσεων. Ωραία ενορχήστρωση. Θέλει και την ηλεκτρική του κιθάρα. Πολύ καλή ερμηνία από τον Αλκίνοο.
    13)Είπα Να Ζήσω - Πολύ καλό τραγούδι με πολυφορεμένους στίχους θα έλεγα. Φανταστικός ο Αλκίνοος.
    14)Αύριο - Πολύ αργό, δεν το πολύ κατάλαβα.
    15)Σαν Μιχάλης - Μόνο μουσική , αφιερωμένο στον Μιχάλη Σιγανίδη. Δεν είμαι fan αυτής της φάσης.

Καλός δίσκος με καλές ερμηνίες και ενορχηστρώσεις από τον Αλκίνοο. Έχει μαμάτες στιγμές και άλλες που θέλουν πολλές ακροάσεις.
Του λείπει σε μερικές φάσεις το νεύρο, η ένταση, ο ηλεκτρισμός, οι κιθάρες που θα τα δώσουν όλα αυτά.
Μετά από πολλές αυτιές θα επανέλθω:!:

Εχω ριξει τρελα χεντμπαγκινγκ με το δισκο.Slamia απο τις λιγες.

Εχει ηρεμήσει πολύ το παλληκάρι, όπως παρατήρησε ο Ιωάννου εχθές. Μεγάλες οι διαφορές με προηγούμενες δουλειές. Το Μη με κλειδώνεις μάρεσε μόνο…

ΥΜΝΟΙ
Πατρίδα, Μη Με Κλειδώνεις, Ήταν Ανάγκη, Πέρασμα.
Καλά τραγούδια
Ο Δρόμος Σου Είσαι Εσύ, Απόψε, Σπορά, Είπα Να Ζήσω
Επιτυχία - Έλα Κοντά αυτοσαρκασμός και χαβαλές αντίστοιχα αλλά μέχρι εκεί.
Παιδί - συγκινητικό αλλά μέχρι εκεί.
Ψιλοβαρετά ή θέλουν ακροάσεις τα Μια Νυχτα, Εις Μνήμην, Αύριο.
Σαν Μιχάλης - συγκινητικό αλλά αδιάφορο.
Αυτά μετά από τρεις γεμάτες ακροάσεις.
Θέλει τον χρόνο του.
Καταλαβαίνω απόλυτα ότι μπορεί σε πολύ κόσμο να μην αρέσει ο Αλκίνοος και το θεωρώ σεβαστό.
Σε αυτού που τους αρέσει θα πρότεινα να ακούσουν όταν μπορούν το δίσκο αρκετές φορές, και ακόμα να ακούσουν live τα τραγούδια και βλέπουμε.

Με έχει ενθουσιάσει ο δίσκος.Σαφώς με τον καιρό θα το εκτιμήσουμε ακόμα πιο πολύ.Άντε να αρχίσουν και οι παραστάσεις να πάμε σε καμιά…

Τι δίσκος είναι αυτός! Βρήκα χρόνο ανάμεσα στις ακροάσεις νέου Άησις και νέου Ράηχ και το άκουσα 2-3 φορές, αρκετές για να σε κατακτήσει φαίνεται.

Ο Αλκίνοος πάντα ήταν πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Το αποδεικνύει με αυτόν το δίσκο, που είναι αρκετά πιο πειραματικός από τους υπόλοιπους. Μην περιμένετε το κομμάτι κράχτη -ντάξει θα παιχτεί κανένα “Μη με κλειδώνεις” πολλές φορές στο ράδιο να γουστάρουν τα κοριτσάκια. Εδώ όμως έχουμε συναίσθημα συνδυασμένο με παράνοια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς.

Respect. Θα πέσει πολύ λιώσιμο. Α, και να τον ακούτε ολόκληρο ε.

Συμφωνώ. Αν και δν έχω κάτσει ακόμα να τον ακούσω με την ησυχία μου όσο έχω αξίζει πολύ.

Όσο πιο πολύ το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει!Πολύ καλός δίσκος!!
Ο Δρόμος Σου Είσαι Εσύ,Πατρίδα,Ήταν Ανάγκη,Μη Με Κλειδώνεις,Απόψε,Μια Νυχτά, Είπα να ζήσω, ύμνοι πραγματικά.!!!Τα υπόλοιπα κομμάτια θέλουν και άλλες ακροάσεις για να τα χωνέψεις πιστεύω.
Πολύ καλή δουλειά από τον Αλκίνοο για άλλη μια φορά!Άντε να τον δούμε και από κοντά!

Σε κάθε επόμενη ακρόαση ο δίσκος ακούγεται πιο υπέροχος, φανταστικός, μεθυστικός θα έλεγα.
Την άλλη εβδομάδα θα ακούσω και live τα τραγούδια και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα.
Συμφωνώ, ο δίσκος ακούγεται ολόκληρος και το έχω κάνει ήδη πάνω από δέκα φορές αυτό, απλά σε κάποια κομάτια το χέρι μου ξεφεύγει της προσοχής μου και πατάει το repeat:p:!:

Μόλις μπήκε και το Μια Νύχτα στα πολύ αγαπημένα μου:!:

Ήταν Ανάγκη παίζει να είναι το αγαπημένο μου!Ύμνος το τραγούδι!!!

Now playing: Eternal Tears Of Sorrow - Dirge
via FoxyTunes

Μάλλον το Ήταν Ανάγκη και η Πατρίδα θα είναι τα πιο περιζήτητα στα live ήδη από τώρα.
Εγώ θέλω όμως να ακούσω και τα Μια Νύχτα, και Πέρασμα:!:

Πράγματι, θα ήθελα σίγουρα να ακούσω 5-6 τραγούδια από το καινούργιο χαλαρά.Τελικά έκανε και πάλι το θαύμα του ο Αλκίνοος!

Θέλω να δώ αν θα βγει κάποιο video clip, και πιο θα είναι αυτό:!:
Εγώ θα έλεγα το Έλα Κοντα. Μικρό χαβαλεδιάρικο, αν χώσεις μαζί και το Επιτυχία, έχει μέσα και τον τίτλο του δίσκου ‘‘Νεροποντή’’

Στο Νο 2 στα charts της I.F.P.I. η Νεροποντή, και για τα Ελληνικά cd,και στον κατάλογο Ελληνικών-ξένων cd:!:
Άσχετο αλλά οι Mastodon είναι Νο 1 στα ξένα cd και Νο 9 στα Ελληνικά-ξένα:!: