…8O 8O 8O :):!:
Μετραω μερες…
Doors open 15:30
In aevum agere 16:00 ? 16:40
Desperation 16:55 ? 17:40
Arpyian Horde 18:00 ? 18:35
Trial 18:50 ? 19:35
Arrayan Path 19:55 ? 20:45
Paragon 21:05 ? 22:15
Blaze 22:35 ? end
Saturday 8/3/2014
Doors open 15:30
Hundred 16:00 ? 16:40
Ravensire 16:55 ? 17:35
Astronomikon 17:55 ? 18:30
Bio Cancer 18:55 ? 19:30
Wardrum 19:50 ? 20:40
Xentrix 21:00 ? 22:10
Liege Lord 22:30 ? end
οι winterhawk με ποιο τραγουδιστη ερχονται ξερουμε;
Πάω Παρασκευή για δίδυμο Arrayan Path και Paragon (και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει ).
Να υποθέσω ότι θα βρω εισιτήριο στην πόρτα;
οι Winterhawk είναι ο Jordan Macarus. το θέμα είναι ποιοί άλλοι μουσικοί θα τον πλαισιώνουν εκτός και αν βγεί μόνος του με κιθαρίτσα
Ανέβηκε φωτογραφία πάντως του Καραζέρη στο fb με κάποιον που δε θυμάμαι το όνομά του και λεζάντα “original drummer of Winterhawk”…
Πανικός και λαϊκό προσκύνημα στους Blaze
Στους Winterhawk δεν πήγε κανείς από δω; U some kind of gay?
Τέλος πάντων, θεική συναυλία την Πέμπτη και παίξανε (όχι απαραίτητα με σειρά) τα
Hammer and the Axe
Ace In The Hole
Revival
From The Bottom Up (νομίζω μία παραλλαγή του τραγουδιού και όχι αυτή που υπάρχει στο Wind From The Sun)
Άλλα 1 ή 2 τραγούδια που δεν ήξερα
Interlude + There And Back Again
Free To Live
Drum Solo
Period Of Change
Intro
Encore :
Hammer And The Axe (Ξανά!)
και απόλυτη δικαίωση για αυτούς που τους επέλεξαν για headliners…
Χωρίς να τους έχω ξανακούσει στη ζωή μου, και έχοντας και διάφορες προκαταλήψεις περί γιαπωνέζικων συγκροτημάτων να καταπολεμήσω, πέρασα καταπληκτικά με δαύτους. I’m so happy. Αν έφτασα ποτέ στη ζωή μου κοντά στο να ερωτευτώ Γιαπωνέζο άντρα, ήταν χθες (με προτίμηση στον τζουτζούκο θεούλη με την κιθάρα).
Κατά τα άλλα, είχαμε και έκπληξη εμφάνιση των Winterhawk με 3 κομμάτια μεταξύ Paragon και Blaze. Και, πέρα από τη χαρά του να βλέπουμε κάτι πολύ καλό που δεν το περιμέναμε, η σφήνα αυτή λειτούργησε πολύ καλά από μουσική άποψη, για να περάσουμε πιο ομαλά από τον τευτονικό βομβαρδισμό των Paragon στο πάρτι των Blaze. Ευφυές.
Arrayan Path ήταν απλά καταπληκτικοί. Μπράβο, μπράβο, μπράβο. Trial δε με αγγίξανε. Arpyan Horde πολύ καλοί, ιδίως στα ορχηστρικά μέρη. Desperation πολύ ευχάριστη έκπληξη, άρχοντες στο επικό mid-tempo. Πάω να διαβάσω και κανα Αστερίξ. Οι Ιταλοί στην αρχή οριακά κατάλληλοι έστω και για αρχή.
Άψογος ήχος σε Blaze, Arrayan Path, Desperation, ανεκτός στους άλλους.
Γενικά πολύ καλή εμπειρία, στο πρώτο μου Up the hammers. Προσμένω το επόμενο. (Μανώλη, φέρε τους King Leoric).
τι ωρα τελειωσε χθες το πανηγυρι;
Γύρω στη 1
ακούσατε τίποτα γιά το αν αλλάζει χώρο το λάηβ του Gus G?
γιατί μετά την κατεδάφιση λόγω Liege Lord δεν βλέπω το Κύτταρο να ξανανοίγει σύντομα
Παρακολουθώ από την αρχή το φεστιβάλ αλλά η χτεσινή ήταν μια σχετικά αδύναμη μέρα στο σύνολο αν και τελικά καλά περάσαμε και αυτό μετράει, έτσι κι αλλιώς το αλκοόλ ήταν στα σωστά επίπεδα όταν βγήκαν οι πολύ καλοί [B]Liege Lord[/B]
Ξεχώρισα πάντως τις ελληνικές μπάντες ([B]Bio-Cancer[/B], [B]Wardrum[/B]), απογοήτευση οι [B]Astronomika[/B], αδιάφοροι οι [B]Ravensire [/B]και αφού δεν είχα κανα καημό για τους [B]Xentrix [/B]το 1990 ήταν δύσκολο να με κερδίσουν 25 χρόνια μετά.
Μερικά βιντεάκια:
LIEGE LORD [B][U]?rage of angels[/U][/B]
XENTRIX [B][U]?for those advantage? /crimes[/U][/B]
WARDRUM [B][U]?the messenger[/U][/B]
RAVENSIRE [B][U]?drawing the sword[/U][/B]
BIO-CANCER [B][U]live at Up The Hammers festival[/U][/B]
ASTRONOMIKON [B][U]?witch hunter[/U][/B]
ΤΕΝΤΩΜΑ το χτεσινό. Πάμε να δούμε μπάντα προς μπάντα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα τους Hundred και έφτασα όταν είχαν ήδη αρχίσει οι Ravensire.
[B]Ravensire:[/B] True-ίλα, γραφικότητα και προσευχές κάτω από αφίσες Manowar το πρωί μόλις ξυπνήσουν, και το βράδυ πριν κοιμηθούν (πιωμένοι). Μου έμειναν τα πολύ καλά 2-3 τελευταία κομμάτια και ο πολύ καλός ήχος που θα ήταν standard όλη τη βραδιά.
[B]Astronomikon:[/B] Εμένα (και του martian) σε αντίθεση με τον mindcrimeK μας άρεσαν πάρα πολύ. Καύλα, συναίσθημα, πολύ καλές κλασικότροπες συνθέσεις (με στοιχεία και epic, και heavy, και κάτι power-ισμούς), με μία ΦΩΝΑΡΑ που στη διασκευή του “Winter Tears” έδωσε ρέστα και ανέβασε τον πήχυ για το καλοκαίρι με Tsamis-Zonder & Co…
[B]Bio-Cancer:[/B] Αφ’ ενός δεν μου λένε τίποτα το ιδιαίτερο ως μπάντα, αφ’ ετέρου το thrash τους δεν πολυταίριαζε με το ύφος του UTH, οπότε παρά το φιλότιμο και την ενέργεια που βγάζουν, δεν με κράτησαν πολλή ώρα μέσα στο Κύτταρο.
[B]Wardrum:[/B] Ο Βρετός σε ένα υποθετικό ελληνικό G3 είναι στάνταρ μέλος. Πολύ καλή απόδοση, άριστοι παίκτες όλοι τους, ήχος στα πολύ καλά επίπεδα της βραδιάς, και αν και φάνηκε πως ο τραγουδιστής ήταν κρυωμένος, αυτό δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις στα τραγούδια που εκτελέστηκαν σε υψηλότατο επίπεδο. Η μπάντα γενικά ανήκει στις καλύτερες του ελληνικού power-prog (αυτού που συγκρίνεται με τη σκηνή της Σκανδιναβίας και μπάντες σαν τους Tad Morose) και έμενε να το αποδείξει στο σανίδι. Mission accomplished.
[B]Xentrix:[/B] ΩΡΕΜΑΝΑΜΟΥΙΣΩΠΕΔΩΣΗ. Μόνο το δεύτερο (κλασικά) album τους είχα ακούσει αλλά μου διέλυσαν τον εγκέφαλο με το live τους. Χωρίς πολλά λόγια, μόνο μουσική και κέρασμα ένα καινούριο κομμάτι που μάλιστα μου φάνηκε πολύ βαρύτερο απ’ τα παλιά. Για να δούμε.
[B]Liege Lord:[/B] ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ. Setlist βγαλμένο απ’ τα πιο τρελά όνειρα με βάση (προφανώς) στο “Master Control”, ένας καυλωμένος και σε πολύ καλή φόρμα Comeau, μια αλάνθαστη μπάντα, πολύ καλός ήχος και τα μυαλά στα μπλέντερ. Αυτό άλλωστε είναι αναμενόμενο όταν μπαίνεις με “Fear Itself” και “Eye of the Storm” και όταν κλείνεις με “Wielding Iron Fists” και “Broken Wasteland”. Και σαν να μην έφτανε αυτό κάνεις άλλα 2 encore που ξαναπαίζεις “Rage Of Angels” και “Master Control” και φεύγεις μέσα σε πολεμικές ιαχές. Ήρθαν, έπαιξαν και τα 'σπασαν και το “Broken Wasteland” είναι μάλλον το καταλληλότερο κομμάτι για να περιγράψει το Κύτταρο σήμερα.
Cheers και αγάπες σε martian, moonchild, imperium και τραμπάκουλα.
Ακριβώς όπως τα λέει ο Πάνος. Απολαύσανε και μένα στο ρόλο stagediver
Καλά ήτανε μωρέ.
[SPOILER]
Για αρχή, μια αναφορά στο Warm up όπου είχαμε την τύχη να βρεθούμε και να δούμε αφενός Finger of Scorn, που απέδωσαν εξαιρετικά το υλικό των τεράστιων Cirith Ungol(έλα, δεν θέλω γκρίνιες), και αφετέρου τους απίστευτους Winterhawk. Απίστευτους. Jordan Macarus, κιθαριστάρα και μορφάρα είναι understatements. Period Of Change και Free To Live, Revival στις αγαπημένες μου στιγμές φέτος για πλάκα(ναι, και τα τρία).
Από Wardrum και πέρα ήμουν παρών, οι οποίοι πολύ καλοί μεν, με τον τραγουδιστή δε, παρόλο που απέδιδε σε υψηλότατο επίπεδο, να αντιμετωπίζει όντως κάποια θέματα με την φωνή του, ειδικά προς το τέλος. Xentrix κοπάνημα ατελείωτο (προσωπική μου αδυναμία κιόλας απ’ αυτή την μέρα), θα θέλαμε λίγα παραπάνω από For Whose… (ένα False Ideals είναι έγκλημα να μην παιχτεί) αλλά κι οι κομματάρες που παιχτήκανε καλά ήταν. Ψόφος στον τυπάκο που πήγε να παίξει ξύλο προς το τέλος του σετ. Liege Lord προφανώς ισοπέδωση, μπάσιμο με Fear Itself ξεπερνούσε κάθε φαντασία, και γενικότερα το σετ ήταν ό,τι θα έπρεπε να είναι (DARKTALE ρε γατάκια), με εξαίρεση ίσως ένα Warrior’s Farewell που δεν παίχτηκε. Broken Wasteland το απόλυτο συναυλιακό πάρτυ κομμάτι.
[/SPOILER]
Αυτά, cheers σε γνωστούς αγνώστους.
μια παρακληση προς το διοργανωτη
φερε stormwitch
Bump και απορία. Πώς και δεν έχει ανέβει ανταπόκριση απ’ το rocking? Σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα είχατε κάνει.
αμα ειναι οπως αλλες φορές καλύτερα που δεν…
:lol: αυτό είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά είπα να μη γίνω κακός.
Πάντως αν θυμάμαι καλά, πέρσι που το φεστιβάλ ήταν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ήταν πολύ πιο επιεικείς οι ανταποκρίσεις.