Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

ε συμφωνω! και με zouglau επισης! ο ρολος των ΜΑΤ και της αστυνομιας γενικοτερα ειναι η καταστολη και η τρομοκρατια του κοσμο! απο δημιουργιας αυτων των οργανων! τι να κανουμε?! απο τη φυση τους ετσι ειναι! τωρα να νομιζει κανεις οτι προσφερουν κοινωνικο εργο τι να πω?! οταν στα Εξαρχεια που ειναι με τα αυτοματα(φρικαρα οταν ειχα κατεβει Αθηνα) και καλα για την καταπολεμηση της εγκληματικοτητας…ποια ειναι η εγκληματικοτητα? οτι υπαρχουν στεκια αντιεξουσιαστων? ή οτι κυκλοφορουν ελευθερα διαφορες αποψεις(αυτο ισχυει και για το Ασυλο στα πανεπιστημια που πανε να το καταργησουν…)

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=8749

Δεν θα απαντήσω όσων αφορά τα ΜΑΤ, και τι ρόλο βαράνε, τι ρόλο θα έπρεπε να έχουν, αν θα έπρεπε καν να υπάρχουν κλπ, κυρίως επειδή εκεί η συζήτηση γίνεται γενική άνευ λόγου, και ξεφεύγει. Με λίγα λόγια: Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, όχι ένοχος πριν κάνεις οτιδήποτε.

Άλλη μαλακία απο’κει, δεν ήξερα πως ανέβαζε τέτοια το indymedia, μάλλον γιατί το παρακολουθώ πολύ περιστασιακά, και ντροπή πιστεύω που ανεβάζει τέτοια το site. Θυμίζει λίγο την λογική που είχε το siteάκι εκείνο όπου τα φασιστρόνια ανέβαζαν φωτογραφίες & στοιχεία από αριστερούς που είχατε ποστάρει μερικές σελίδες πίσω.

Εκεί είναι οι κακοί τρέχτε δείρτε τους… #-o (η λογική) …ρε τους αλήτες να προσπαθούν να μοιράσουν φυλλάδια, που νομίζουν πως είναι σε ελεύθερη-δημοκρατική κοινωνία;; :-k

Και καλά έκαναν και πήγαν στην αστυνομία οι άνθρωποι, οι χρυσαυγήτες εννοώ. Δεν είναι καθόλου περίεργο, μάλιστα το περίεργο είναι που δεν συνέλαβαν οι αστυνομικοί τους πραγματικούς φασίστες της υπόθεσης, δηλαδή τους “συντρόφους” που αναφέρουν στο συγκεκριμένο άρθρο.

Υοjimbo μάλλον δεν ήξερες καθόλου τι είναι το indymedia γιατί το συγκεκριμένο site δεν κάνει τίποτα άλλο από το να σπέρνει μίσος και να παρακινεί σε βία.
Και όλα αυτά με τα λεφτά του μαλάκα του Έλληνα φορολογούμενου αφού το site εξακολουθεί να “φιλοξενείται” στον server του ΕΜΠ! #-o

Πάντως στην ουσία της κουβέντας, ναι μεν καταλαβαίνω αυτό που προσπαθείς να πεις πως κάποιοι είναι προκατειλημμένοι έτσι και αλλιώς με την αστυνομία ό,τι και να κάνει αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ τα ΜΑΤ να χρησιμοποιούνται και να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής. Η εικόνα των Εξαρχείων τα τελευταία χρόνια (και πριν το φόνο του Γρηγορόπουλου) παραπέμπει στη δυτική όχθη και όχι σε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ύπάρχει τεχνολογία και πολύ διακριτικότερες μορφές επιτήρησης μίας περιοχής όπου συμβαίνουν κατά καιρούς επισόδια. Η συνεχής φυσική παρουσία ένστολων, πάνοπλων κλπ. μάλλον πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να ξεκινήσουν επεισόδια παρά τα αποτρέπει.

Και φτάνουμε στο σημείο του ποστ σου που πραγματικά με άφησε άφωνο, μάλλον δεν ξέρεις ούτε τι ειναι η Χρυσή Αυγή:
8O8O

H Xρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα φιλήσυχοι πολίτες που πήγαν στην Αστυνομία για να τους προστατεύσει. Πρόκειται για ακραία οργάνωση που κανονικά πληρεί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί τρομοκρατική. Έχουν κάνει δεκάδες βίαιες επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας εναντίον μεταναστών αλλά και οποιουδήποτε δεν γουστάρουν και έχουν προκαλέσει βαρύτατους τραυματισμούς, δεν έχω μάθει αν έχουν σκοτώσει και κανένα, αλλά και αν δεν έχουν αυτό είναι καθαρά από τύχη.
Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί βίντεο και φωτογραφίες που φανερώνουν συνεργασία αστυνομικών με χρυσαυγίτες στη διάρκεια επεισοδίων, είτε γιατί βολεύει την αστυνομία να έχει “ενισχύσεις” σε συγκρούσεις με αναρχικούς είτε γιατί κάποιοι αστυνομικοί είναι μέλη της οργάνωσης. Και οι δύο περιπτώσεις είναι απαράδεκτες!

συνεχεία σε αυτό που λέει ο [B]mule[/B]

[B]Yojimbo[/B] ο αδερφός μου για όλα τα κακά που εχει πάθει στην ζωή του, κι όλα τα ζόρια που έχει τραβήξει, θέλησε να βρει μια ακραία κατάσταση να χωθεί για να μην νιώθει μόνος…έτσι γνώρισε μερικούς από χρυσή αυγή…
αν σου πω το 1/100 απο αυτά που μου έχει πει από συναντήσεις τους θα ντραπεις να γράψεις έστω το όνομα τους…
δεν μπορεί αυτοί οι τύποι να λογίζονται σαν απλοί άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο στην ασφάλεια…

*ο αδερφός μου δεν εχει πειράξει μύγα και ούτε πρόκειται πλέον…απλά ήθελε να είναι με κάποιους με ζόρια…

O ορισμός του ηλίθιου που νομίζει ότι είναι ανοιχτόμυαλος.
Καμία έκπληξη.

Ξέρω πολύ καλά τι είναι η χρυσή αυγή. Όμως εγώ το άρθρο διάβασα όταν απαντούσα. Αλήθεια εσείς διαβάσατε το άρθρο;;; Αντιγραφή από το άρθρο…

Νωρίς το μεσημέρι καμια 7αρια χρυσαυγίτες μαζί με κουστουμαρισμένο υποψήφιο τους (πιθανόν ο Χρήστος Ρήγας, γνωστό μπραβάκι της νύχτας)[B] επιχείρησαν να μοιράσουν τη κωλοφυλλάδα τους αλλά δεν τους βγήκε.[/B]

Πολύ γρήγορα γίνανε αντιληπτοί από συντρόφους και σαν γνήσιοι ελληνόψυχοι που υπερασπίζονται τα “ιδανικά” τους λάκησαν και βρήκαν άσυλο στα φιλαράκια τους τους μπάτσους στο κτίριο της ασφάλειας στην Ερμού.

Επιχείρησαν να μοιράσουν την κωλοφυλλάδα τους, και τους κυνήγησαν οι σύντροφοι. Μάθετε λοιπόν πως [B]αυτό είναι φασισμός[/B] και μάλιστα ο ορισμός του φασισμού. Και πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στην αστυνομία για καταφύγιο, και το κέντρο των κρυφό-αναρχικών αστυνομικών να ήταν το συγκεκριμένο τμήμα πάλι δεν θα μπορούσε να τους πει να πάνε να γαμηθούν γιατί εκτός απο χρυσαυγήτες είναι πολίτες. Επίσης, ξέρω για την “συνεργασία” της αστυνομίας με την χρυσή αυγή, έχω διαβάσει, έχω δει φωτογραφίες και βίντεο για αυτό το θέμα, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει.

ΚριςΠ σε έκανα report φιλαράκι, να μάθεις να έχεις τρόπους άλλη φορά.

Που να μην ηξερες κιολας τι ειναι χρυση αυγη…

ακριβως αυτο που λεει ο hokam! και τωρα που εκανες report τον ChrisP ικανοποιηθηκε και η δημοκρατια σου

τα έχουμε χαμένα μάλλον…

και επειδή λεει το άρθρο [I]επιχείρησαν να μοιράσουν τη κωλοφυλλάδα τους αλλά δεν τους βγήκε.[/I] πάει να πει πως πρέπει να αφαιρέσεις την ιδιότητα τους από την κουβέντα σου και απο την πράξη τους να κρυφτούν στην αστυνομία??
δεν πήγαν σαν πολίτες.σαν μέλη της χρυσής αυγής που πλακώθηκαν την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια πηγαν…
όταν κάνεις κάτι στο δρόμο, (και προκαλείς,άσχετα αν έχεις δίκιο η οχι)
η ιδιότητα σου είναι αυτή που υπερισχύει…όλοι πολίτες ήμαστε…αλλά μια πορεία φορτηγατζήδων είναι μια πορεία φορτηγατζήδων…δεν είναι πορεία πολιτών…όλοι έχουμε ιδιότητες…

καταλαβαίνεις τι κάνεις? λες [I]ρε τους αλήτες να προσπαθούν να μοιράσουν φυλλάδια, που νομίζουν πως είναι σε ελεύθερη-δημοκρατική κοινωνία;;[/I]…!!! λες και αυτά τα φυλλάδια έγραφαν ζήτω ο παοκ… μπορείς να φανταστείς τι έγραφαν αυτά τα φυλλάδια? και γιατί τους κυνήγησαν??

η ελεύθερη-δημοκρατική κοινωνία που δεν υπάρχει σε πείραξε σε αυτό το περιστατικό??

περι ρηπορτ γιοζιμπου

πληζ αποφευγετε τους χαρακτηρισμους. το αφηνω γιατι ο χαρακτηρισμος ειναι Mild κ στα πολιτικα κατι τετοια ακουγονται συχνα, αλλα παρακαλώ αποφευγετε τους

ευχαριστω

γιοζιμπε φοβαμαι οτι θα μουρμουρας, αν σβησω το ποστ ξερω οτι θα μουρμουρισει ο κρισπ, μαζευτειτε ολοι να μιλατε κανονικα, μεγαλα παιδια ειστε

Δεν θα μιλήσω κανονικά με κανένα που υπερασπίζεται τη χρυσή αυγή είτε λόγω ιδεολογίας είτε λόγω μαλάκυνσης εγκεφάλου.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα, αν θεωρείται ενάντια στους κανόνες ας αντιμετωπιστεί αναλόγως, εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω τη στάση μου. Γνωστός είμαι, δεν κρύβομαι από κανέναν και όποιος θίγεται μπορεί να έρθει να με βρει.

αν θα σε βρει θα κρυφτείς σε κτίριο της αστυνομίας??

Είσαι προβοκάτορας! (κάνε με ριπόρτ :p)

Είχαν κάθε δικαίωμα να καταφύγουν στο αστυνομικό τμήμα, και οι αστυνομικοί κανένα δικαίωμα να τους αρνηθούν. Τώρα αν τραμπούκιζαν κλπ (όπως κάνουν όντως ορισμένες φορές) και μετά έμπαιναν για καταφύγιο σε αστυνομικό τμήμα, και οι αστυνομικοί έχοντας δει αυτούς να τραμπουκίζουν έκαναν τα στραβά μάτια και δεν τους έβαζαν στην φυλάκα τότε θα ήταν μια πολύ διαφορετική υπόθεση. Εγώ διαβάζω από το προφανώς προκατειλημμένο εναντίων τους site, που σίγουρα θα έγραφε την παραμικρή λεπτομέρεια αν έκαναν κάτι κακό αυτοί οι άνθρωποι, πως το μόνο που έκαναν ήταν πως “μοίραζαν φυλλάδια”.

Anyway, για να κλείσω, γιατί η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, προφανώς ορισμένοι μόνο για να βρίζουν και να ειρωνεύονται είναι καλοί… " Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες." - Βολταίρος -

Είμαι σίγουρος πως διαφωνώ με το περιεχόμενο των φυλλαδίων που θα μοίραζαν τα συγκεκριμένα άτομα, όμως θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα τους να εκφράζονται ελεύθερα.

Προς όσους αγνούς users σχολιάζουν εδώ ενημερώνω πως όταν είπα ότι το παρακράτος λειτουργεί εκεί που δεν υπάρχει κράτος έφαγα μπαν για ένα χρόνο χώρις καμία προειδοποίηση.Αυτό προς ενημέρωση στους νέους users.

Yojimbo όταν δεν πουλάς μούρη στα μουσικά λες τρελές πίπες. Βλέπω και τον Damnation τώρα που ετοιμάζεται να ποστάρει για να σου δώσει συγχαρητήρια. Καλά το πας.

Χαίρομαι για τον Ντεμνέησον, επιτέλους δε θα αισθάνεται τόσο μόνος. Υπάρχει φορουμίτης που θα πέθαινε για χρυσαυγίτες. Γιέη.

Χαρακιρι για την σωτηρια των Χρυσαυγιτων.Γινεται και γκρουπ στο facebook ανετα…

Με σήμα τη σβαστικοκατάνα