Πριν 2 χρόνια είχε γίνει αυτό αν θυμάμαι καλά, και μάλιστα 2 φορές μέσα στην ίδια χρονιά.
Απλώς επειδή έτυχε να διαβάσω την Ελευθεροτυπία, πάντως, το είχε ακόμα και στο εξώφυλλο και έγραψε εκτενέστατα για τους μαχαιροβγάλτες. Τώρα για άλλες εφημερίδες δεν ξέρω.
Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη στις 5 Μαρτίου στη Νίκαια. Πρόκειται για 26χρονο Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές τον 36χρονο αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και τον καταδίωξε μετά τη ληστεία που διέπραξε στην Τράπεζα Κύπρου. Όπως προέκυψε, ο δράστης είχε διαπράξει από τις αρχές του έτους μαζί με ομοεθνείς συνεργούς του 12 ληστείες σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ. και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.
Λοιπόν αγρίεψε ο κόσμος σαν καζάνι που βράζει,
σαν το αίμα που στάζει, σαν ιδρώτας θολός.
Πότε πότε γελάμε, πότε κάνουμε χάζι
και στα γέλια μας μοιάζει να γλυκαίνει ο καιρός.
Mα όταν κοιτάζω τις νύχτες τις ειδήσεις να τρέχουν
ξέρω ότι δεν έχουν νέα για να μου πουν.
Ήμουν εγώ στη φωτιά κι ήμουν εγώ η φωτιά
είδα το τέλος με τα μάτια ανοιχτά.
Είδα τον πόλεμο φάτσα, τη φυλή και τη ράτσα
προδομένη από μέσα απ΄τους πιο πατριώτες
να 'χουν τη μάνα μου αιχμάλωτη με το όπλο στο στόμα
τα παιδιά τους στολίζουν σήμερα τη Βουλή.
Κάτω από ένα τραπέζι, το θυμάμαι σαν τώρα,
με μια κούπα σταφύλι στου βομβαρδισμού την ώρα
είδα αλεξίπτωτα χίλια στον ουρανό σαν λεκέδες
μου μιλούσε ο πατέρας μου να μη φοβηθώ.
“Κοίταξε τι ωραία που πέφτουν,
τι ωραία που πέφτουν…”.
Είδα γονείς ορφανούς, ο ένας παππούς απ’τη Σμύρνη
στη Δράμα πρόσφυγας πήγε να βρει βουλγάρικη σφαίρα
κι ο άλλος Κύπριος φυγάς στο μαύρο τότε Λονδίνο
στα 27 του στα δύο τον κόψανε οι Ναζί.
Είδα μισή Λευκωσία, βουλιαγμένη Σερβία
στο Βελιγράδι ένα φάντασμα σ’άδειο ξενοδοχείο
αμερικάνικες βόμβες και εγώ να κοιμάμαι
αύριο θα τραγουδάνε στης πλατείας τη γιορτή.
Είδα κομμάτια το κρέας μες στα μπάζα μιας πόλης
είδα τα χέρια, τα πόδια, πεταμένα στη γη.
Είδα να τρέχουν στο δρόμο με τα παιδιά τους στον ώμο
κι εγώ τουρίστας με βίντεο και φωτογραφική.
Εδώ στην άσχημη πόλη που απ’την ανάγκη κρατιέται
ένας λαός ρημαγμένος μετάλλια ντόπα ζητάει
Ολυμπιάδες
κι η χώρα ένα γραφείο τελετών.
Θα σου ζητήσω συγγνώμη που σε μεγάλωσα εδώ.
Τους είχα δει να γελάνε οι μπάτσοι
κι απ’την Ομόνοια να πετάν’ δακρυγόνα στο πυροσβεστικό
στο παράθυρο εικόνισμα άνθρωποι σαν λαμπάδες
και τα κανάλια αλλού να γυρνούν το φακό.
Και είδα ξεριζωμένους να περνούν τη γραμμή
για μια πόρνη φτηνή ή για καζίνο και πούρα.
Έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη η πίστη μας,η καημένη,
ο Σολωμός με Armani και την καρδιά ανοιχτή.
Δεν θέλω ο εαυτός μου να 'ναι τόπος δικός μου
ξέρω πως όλα αν μου μοιάζαν, θα 'ταν αγέννητη η γη
δε με τρομάζει το τέρας ούτε κι ο άγγελός μου
ούτε το τέλος του κόσμου.
Με τρομάζεις εσύ.
Με τρομάζεις,ακόμα, οπαδέ της ομάδας
του κόμματος σκύλε, της οργάνωσης μάγκα
διερμηνέα Του Θεού, ρασοφόρε γκουρού
τσολιαδάκι φτιαγμένο, προσκοπάκι χαμένο
προσεύχεσαι και σκοτώνεις
τραυλίζεις ύμνους οργής
Έχεις πατρίδα το φόβο, γυρεύεις να βρεις γονείς
μισείς τον μέσα σου ξένο.
Κι όχι, δεν καταλαβαίνω
δεν ξέρω πού πατώ και πού πηγαίνω.
Καταγγελία για ξυλοδαρμό γυναίκας από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
Καταγγελία για ξυλοδαρμό γυναίκας από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
newsblog | Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 | 08:00
Καταγγελία αστυνομικής βίας από μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται η γυναίκα, η οποία διατηρεί μικρό παντοπωλείο σε κεντρικό σημείο της συμπρωτεύουσα, έχοντας κάνει λάθος στα κλειδιά που πήρε μαζί της, προσπάθησε να ξεκλειδώσει την πόρτα του κατσατήματος της. Στην προσπάθεια αυτή χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος. Σε λίγη ώρα αστυνομικοί που προφανώς περιπολούσαν κάπου κοντά έσπευσαν στο σημείο για να ελέγξουν την κατάσταση. Βρίσκοντας τη γυναίκα να στέκεται στην είσοδο του καταστήματος, ζήτησαν τα στοιχεία της και εξηγήσεις για το τί έκανε εκεί. Μέχρι να εξηγήσει η γυναίκα τί έχει συμβεί, βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια, και οδηγήθηκε στο Τμήμα. Εκεί, όπως καταγγέλει η ίδια, δέχθηκε επίθεση με χτυπήματα από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Τμήμα. Με σημάδια από τα χτυπήματα, η κρατούμενη πλέον γυναίκα πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την κράτησή της και την παραπομπή της σε ανακριτή, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της αντίσταστης κατά της αρχής και για εξύβριση.
Καταλαβες φιλε μου, αμα σε σαπισουν στο ξυλο και αντισταθεις, εστω και ενστικτωδως, σε πανε κατηγορουμενο για αντισταση κατα της αρχης.
πριν λιγες μερες κατεβηκα ηρακλειο και αντικρισα ενα απο τα πιο εξοργιστικα θεαματα…στην κεντρικη πλατεια(ελευθεριας λεγεται για οσους δεν ξερουν…τραγικη ειρωνια κ ολας το ονομα)καθημερινα ειναι μια κλουβα αραγμενη(που λεει κ το ασμα…)με τα ζαμπον μεσα μονιμως σε ετοιμοτητα και τα αλλα μισα απο αυτα να περιφερονται με αυτοματα(!!!)στους γυρω δρομους για<<περιπολιες>>διοτι τωρα που μεταφερθηκε το αστυνομικο τμημα απο το κεντρο εκει που διαολο το πηγανε…πρεπει λεει να αισθανονται ασφαλεις οι πολιτες!!!οτι βλεποντας να περιφερονται με αυτοματα νοιωθω μεγαλη ασφαλεια εγω και καθε εγω τωρα!!!
ο μεγαλος αδερφος και η πιο <<χαλαρη>> χουντα παρτυ εχουν αρχισει να κανουνε…
Στην ξάνθη να δείτε τι γίνεται απο κρατική τρομοκρατία.Μπορείτε να τα δείτε και στο indymedia όπου είναι στο κεντρικό. Αύριο έχει καλεστεί συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 11 και συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11.30 στα δικαστήρια για 2 φοιτητές που καλούνται στα πλαίσια προανακριτικής για το Δεκεμβρη και έναν άλλο που συνελλήφθη προχθες για κατοχή εκρηκτικών υλών (2 γκαζάκια νομίζω βρήκαν, χωρίς καμία συνδεσμολογία).Για μία πορεία, το Δεκεμβρη, όπου τα ΜΑΤ τραυμάτισαν 3 διαδηλωτές, 1 δημοσιογράφο και έσπασαν τα τζάμια της νομαρχίας. Όλα αυτά απρόκλητα. Εγώ, λόγω Πανελλαδικών δύσκολα θα μπορέσω να πάω, θα προσπαθήσω πάντως. Όποιος μπορεί όμως…
Αστυνόμος έσκισε κοράνι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης “σκούπα” στον Άγ.Παντελεήμονα
Πορεία πραγματοποιούν οι μετανάστες του Αγ.Παντελεήμονα, διεκδικώντας το σεβασμό της θρησκείας τους από την Ελληνική Αστυνομία. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε μετανάστη κατά τη διάρκεια επιχείρησης “σκούπα” στον Αγ.Παντελεήμονα, πήραν από τα χέρια του ένα κοράνι και το έσκισαν, πετώντας το στο πάτωμα και ποδοπαντώντας το. Το tvxs μίλησε στον αυτόπτη μάρτυρα και διοργανωτή της πορείας, Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραήμ.
Το σεβασμό της θρησκευτικής τους ελευθερίας ζητούν οι Σύριοι μετανάστες, μετά από εξευτελιστική και παράνομη συμπεριφορά έλληνα αστυνομικού, με αντικείμενο το Κοράνι που κρατούσε ένας μετανάστης που υποβλήθηκε σε έλεγχο εγγράφων. “Όταν οι αστυνομικοί διενήργησαν τον έλεγχο στο συγκεκριμένο άτομο, του ζήτησαν να τους δείξει όλα τα χαρτιά του. “Τι είναι αυτό;” του λένε. “Είναι κοράνι”, απάντησε αυτός. Και τότε οι αστυνομικοί αρχίσαν να βρίζουν τόσο το κοράνι, όσο και το παιδί. Μετά το αρπάξαν από τα χέρια του, και σκίζοντας μία μία τις σελίδες, τις πέταξαν στο πάτωμα και τις πάτησαν”, δήλωσε στο tvxs ο Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραήμ, που παρευρέθηκε στο περιστατικό.
“Εμείς σεβόμαστε τη θρησκεία, τις εκκλησίες και τα ιερά αντικείμενα των χριστιανών. Απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από την Ελληνική Αστυνομία”, δήλωσε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση άλλος μουσουλμάνος μετανάστης που συμμετέχει στην πορεία. “Για το γεγονός ενημερώσαμε τις πρεσβείες όλων των μουσουλμανικών χωρών στην Ελλάδα, και απαιτούμε να ζητήσει συγγνώμη επισήμως η ελληνική κυβέρνηση για το σημερινό περιστατικό”, προσέθεσε.
Το εν λόγω περιστατικό πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης “σκούπα” που έγινε στον Αγ.Παντελεήμονα, στην οποία συμμετείχαν 200 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 612 άτομα, 123 οχήματα και 37 καταστήματα, ενώ έγιναν 86 προσαγωγές και 44 συλλήψεις.
Εκ των συλληφθέντων, 26 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων επ? αμοιβή προσώπων, 2 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 2 για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και 1 για παράνομη οπλοφορία, ενώ 12 από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 1 για κατοχή πλαστών εγγράφων.
Θα την πω την καφριλα μου ομως ε… Ρε οποιος το κανε να του μπει το ευαγγελιο στον κωλο…Αι σιχτιρ με τους ρατσιστες…
Πρόκειται για μεγαλειώδη μαλακία που ξεφεύγει από το σύνηθες ρεπερτόριο καταπατήσεων ανθρώπινων και συνταγματικών δικαιωμάτων από την ΕΛ.ΑΣ. και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
Κάποιος έγραψε πιό πάνω αστειευόμενος τις λέξεις “ιερός πόλεμος”, αλλά τέτοιες μαλακίες μπορούν να φέρουν τον Ισλαμικό εξτρεμισμό (που κακά τα ψέματα τόσα χρόνια δεν τον έχουμε υποστεί όπως άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) στην Ελλάδα πριν κανείς να πολυκαταλάβει τι έγινε.
Η Δανία στοχοποιήθηκε για μία γελοιογραφία, όχι για απροκάλυπτο νταηλίκι τέτοιου είδους…
Θεωρώ πως το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά, με δημόσια συγνώμη/καταδίκη από τον Καραμανλή και τον Παπούλια, τηλέφωνα στους πρέσβεις των αραβικών χωρών και -έτσι για αλλαγή μία φορά - απόταξη και τιμωρία του συγκεκριμένου κρετίνου.
να συμπληρωσω οτι το “ιερος πολεμος” το ειπα με δοση καυστικου χιουμορ γιατι πραγματικα απο τετοιο νταηλικι μπορει να ξεκινησει ισλαμικος εξτρεμισμος στην ελλαδα!!!συμφωνω απολυτα με τον mule