ακουσα ενα τραγουδι του νικου ξυδη το ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ …
ΕΝΤΙΤ σορρυ λαθος τοπικ:wink:
ακουσα ενα τραγουδι του νικου ξυδη το ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ …
ΕΝΤΙΤ σορρυ λαθος τοπικ:wink:
Αλίμονο αν ταυτίζουμε την αριστερά σώνει και καλά και μόνο με Κίνες, ΕΣΣΔ κλπ. Αυτή είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος. Ξεχνάμε τις δυτικές κοινωνίες, τις ανεπτυγμένες? (που ο Μαρξ ΑΥΤΕΣ και μόνο αυτές θεωρούσε ως απαραίτητη προυπόθεση για την οικοδόμηση μιας εναλλακτικής κοινωνίας).
Οι σοσιαλιστικές, αριστερίστικες, κλπ, ιδέες, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα, και όποιος δε το βλέπει αυτό, απλά αγνοεί την πραγματικότητα. Το κίνημα των γυναικών, τα εργασιακά δικαιώματα, η μείωση των ανισοτήτων (όπου εφαρμόστηκε και σε όποιον βαθμό εφαρφόστηκε), η δωρεάν παιδεία και υγεία (παρά τις διαφορές της απο χώρα σε χώρα), οι συντάξεις, η μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις (αυτό σε χώρες όπως η Ελβετία και η Σουηδία).
Όποιος νομίζει πως αυτά έγιναν ερήμην των κινημάτων, τάχα απο “μόνα τους”, απλά εθελοτυφλεί. Και όσο επηρέασε ο Μαρξ (για παράδειγμα) καθεστώτα σαν της Κούβας, άλλο τόσο επηρέασε και τη σοσιαλδημοκρατία, τύπου Σουηδίας.
Αυτά εννοώ όταν λέω πως πολύς κόσμος τα βλέπει όλα ή μαύρο ή άσπρο.
Όσο αφορά την ακροαριστερά που αναφέρθηκε πριν, ουδέποτε υπήρξε τέτοιο πράγμα στην ΕΣΣΔ ή στην Κίνα. Βασικά δεν υπήρξε καν σοσιαλισμός, με την καμία όμως. Προσοχή, γιατί τα ονόματα μερικές φορές μπορεί να είναι παραπλανητικά
Εναλλακτικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης έχουν γίνει, όσο το έχουν επιτρέψει οι δυνατοί. Στην Ισπανία για πολλά χρόνια πριν τον Εμφύλιο. Σε κολλεκτίβες σαν αυτές που οργάνωνε ο Ρόμπερτ Όουεν στις ΗΠΑ, κατά τον 19ο αιώνα. Τα κιμπούτζ που είχαν οι Εβραίοι. Και, αν είναι να το πάμε σε “αναπτυγμένες μαζικές κοινωνίες”, το παράδειγμα της Σουηδίας είναι γνωστό σε όλους.
Και πουθενά τίποτα δεν ξεπήδησε απο μόνο του.
Το να βλέπουμε παντού και πάντα τα ίδια είναι απλά στενή οπτική του θέματος, κατά τη γνώμη μου, γιατί πολύ απλά δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ.
συμφωνω
αποριες σε 3 πραγματα ομως :
α)ποσα απο τα πραγματα που επιτευχθηκαν με αγωνες εχουν αξια σημερα?
παραδειγμα το οχταωρο!ποσοι δουλευουν αποκλειστικα οχταωρο?και παιρνουν οτι τους αναλογει?
β)σαν ακροαριστερα τι οριζεις?
στην ΕΣΣΔ τι ειχε εφαρμοστει?
γ)ζουμε και σε μια χωρα ρε γαμωτο που ειναι χρονια πισω:
(το ποσταρα και στο θρεντ του rockwave)
πισω απο το Roskilde (φεστιβαλ στην δανια) υπαρχει ανθρωπιστικη οργανωση
που προσφερει χρηματα σε οργανωσεις οπως γιατροι χωρις συνορα και wwf!!!
μπαινω μετα απο πολλες μερες και βλεπω να εχουν γραφτει πολλα και ενδιαφεροντα, οποτε ξεκιναω.
@karvou…την πρωτη φωτο που εβαλα υποθετω οτι δεν την προσεξες καλα…προσεξε την και θα δεις, διπλα στους αστυνομικους, κρανοφορους, κουκουλοφορους και μαλιστα στο σημειο που δειχνουν τα βελακια δυο ροπαλα…δηλαδη μιλαμε για μια ομαδα ετοιμη για πολεμο…κρατα αυτο συν τα γεγονοτα οτι α) η χρυση αυγη ειναι παρανομη σαν οργανωση βασει εισαγγελικης παρεμβασης στο παρελθον β) πολλα απο τα ατομα της χρυσης αυγης καταζητουνται για εγκληματικες πραξεις… οποτε , με συγχωρεις, σε μια τετοια εγληματικη ομαδα δεν μπορει η αστυνομια να συμπεριφερεται τοοοοσο φιλικα… εγω ξερω οτι απο την στιγμη που καταζητειται καποιος ευθυνη της αστυνομιας ειναι να τον συλλαβει…εχεις δει ποτε αναρχικους ετοιμους για μαχη με τις μολοτοφ στο χερι να συζητανε με αστυνομικους??? μαλιστα παρακατω αναφερεις οτι δεν μπορουμε να κατηγορησουμε τους στυνομικους που εκαναν σωστα την δουλεια τους αυτη τη φορα…ως προς τι εκαναν σωστα την δουλεια τους??? ως καλυψη των φασιστων??οταν μαλιστα αυτη μαχαιρωσαν στην ιδια πορεια διαδηλωτη?? (συμφωνα με τον ιατροδικαστη : διατρηση κοιλιακης χωρας με αιχμηρο αντικειμενο μηκους 20 εκατοστων = αποπειρα δολοφονιας)…αναφερεις οτι ο νομος προστατευει αυτους που βρισκονται σε αυτοαμυνα : α) επειδη τυγχανει να τα ξερω πιο καλα πρωτοι επιτεθηκαν οι χρυσαυγιτες, β) και σε καθε περιπτωση το ελληνικο ποινικο δικαιο δεν δικαιολογει την αντι- βια σε περιπτωση αυτοαμυνας…αν μαλιστα ηταν οπως λες θα ειχαν καθε νομιμο δικαιωμα οι διαδηλωτες σε καθε πορεια στην αυθαιρετη βια των οργανων της ταξης να αντιδρουν βιαια (βλεπε περιπτωση ματ - συνταξιουχοι πριν καπποια χρονια).
ας μου επιτραπει να κανω ενα μικρο μαθημα ιστοριας: θα μπορουσανα να αναφερθω σε διεθνη γεγονοτα αλλα θα εστιασω στην προσφατη ελληνικη ιστορια. ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο οτι το αστικο φιλελευθερο κρατος, και κυριως ο επισημος φορεας αυτου που ονομαζεται αστυνομια, συχνα συνεργαζεται με παρακρατικες ομαδες. να θυμισω:
α) την δολοφονια του βουλευτη της ΕΔΑ Γρηγορη Λαμπρακη απο δεξιους παρακρατικους στις 22 Μαιου 1963, υπο την ανοχη της αστυνομιας (εν καιρω δημοκρατιας και επι πρωθυπουργιας Κων. Καραμανλη του πρεσβυτερου.
β) την δολοφονια του καθηγητη Νικου Τεμπονερα απο παρακρατικους της ΟΝΝΕΔ στις 8 Ιανουαριου 1991 στην πατρα, κατα την διαρκεια των μεγαλων εκπαιδευτικων κινητοποιησεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνες τις ημέρες έγιναν 74 επιθέσεις της ΟΝΝΕΔ σε σχολεία όλης της Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει πως η δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα ήταν αποτέλεσμα μια βάναυσης και προσχεδιασμένης πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης. Μαλιστα πριν λιγες μερες συνεβη το εξης: Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τοπικών οργανώσεων ( της ΝΔ Αχαΐας) ο νεοεκλεγείς βουλευτής Νίκος Ππαδημάτος κληθείς να κόψει ένα κομμάτι, δεν το αφιέρωσε στον πρόεδρο του κόμματος, αλλά στον Γιάννη Καλαμπόκα . Παλαιός «Κένταυρος» ο Παπαδημάτος είπε χαρακτηρίστηκα ότι « η παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της» Υπενθυμίζεται ότι ο Καλαμπόκας καταδικάστηκε για την δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα το 1991, όταν ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας»Από τα «ΝΕΑ» 29-1-2008
γ) 2 μερες αργοτερα στις 10 Γεναρη 1991, δολοφονουνται 4 ατομα απο πυρκαγια που
προκληθηκε απο ρηψη βομβιδων δακρυγονου απο την πλευρα των ΜΑΤ, στο κατάστημα του «Κάππα Μαρούση» στα Χαυτεία.
Η βια απο οπου και αν προερχεται (δεξια, αριστερα, κρατος) εχει πολιτικα αιτια. Συμφωνα με την πολιτκη θεωρια καθε πραξη ενος μελους της κοινωνιας ειναι πολιτικη , και ως τετοια πρεπει να ειδωθει και να αναζητηθουν οι αιτιες. Αν καποιος δεν δεχεται τον ορισμο αυτο, πολυ απλα δεν πρεπει να θεωρει τον εαυτο του πολιτη. (ετυμολογικα πολις-κρατος -> πολιτικη ->πολιτης -> πολη και επισης στην ελληνικη μυθολογια οι τιτανες Κρατος και Βια ηταν αδελφια).
Και ας μου επιτρεψετε παλι ενα μικρο μαθημα ιστοριας : η κοινωνια που ζουμε (αστικη φιλελευθερη δημοκρατια) ειναι παιδι της Γαλλικης Επαναστασης (1789), ο θεμελιωδως γνωριζων ιστορια, ξερει οτι ενα τμημα της γαλλικης επαναστασης στηρηχθηκε σε ενα παροξυσμο βιας , επι Μαξιμιλιανου Ροβεσπιερου, στην λεγομενη Απολυτη Τρομοκρατια. Οποτε ας ξερουμε οτι η κοινωνια που ζουμε ειναι προιον ΚΑΙ της βιας, ειδωμενης ως πολιτικης πραξης. Για να κλεισω αυτο το ζητημα η βια ειναι κατι το πολυσυνθετο και μια εννοια που εχει απασχολησει μεγαλους διανοητες του πνευματος οπως οι : Max Weber, Walter Benjamin, Michael Foucault κ.α. Προσωπικα αν με ρωτησετε, στην υπαρχουσα κοινωνικη συγκυρια θεωρω την βια λανθασμενη πολιτικη πραξη και πρακτικη.
η συζητηση ξεφυγε και πηγε στο αν η ΕΣΣΔ ηταν σοσιαλιστικο κρατος η οχι και παει λεγοντας…ηταν και δεν ηταν , και για να καταλαβει κανεις γιατι το λεω αυτο πρεπει να γνωριζει βασικα πραγματα απο την ιστορικη της διαδρομη…αλλα ειναι τοσο τεραστιο θεμα αυτο που ιθελει δικο του φορουμ αφενος και αφετερου ισχυρη θεωρητικη και ιστορικη καταρτιση που μαλλον δεν την εχουμε…οποτε μην ξεφευγουμε οφ τοπικ…ασε που τετοιες συζητησεις πανε παρεα με κοψιδια και ουζο:D
και ενα βιντεακι οπου βλεπουμε παραλληλα με την εφορμηση των ΜΑΤ, απο πισω εμφανιζονται και οι χρυσαυγιτες και παρεουλα φροντιζουν για την ταξη και την ασφαλεια της κοινωνιας…
και για να μην ξεχναμε :
Το ηγετικό μέλος της Χ.Α. Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο “Περίανδρος”, ήταν για 4 χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη. Η επίθεση είχε στόχο τη δολοφονία του Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005, ο “Περίανδρος” παραδόθηκε στις αρχές.[3] Στις 25 Σεπτεμβρίου 2006, ο “Περίανδρος” καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή
Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα του Τύπου, στις 24 Οκτωβρίου 2007 μέλη της Χ.Α. μαχαίρωσαν στα πόδια φοιτητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με αφορμή σχόλιο του τελευταίου για τα πολιτικά συνθήματα που έγραφαν τα μέλη της Χ.Α. στους χώρους της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.
πηγες : Ελευθεροτυπια και Τα Νεα.
edit : …και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος αλλα επιτρεψτε μου να παραθεσω και μια δηλωση του αειμνηστου Μανου Χατζιδακι (και καποτε βουλευτη της ΝΔ για να μην ξεχνιομαστε ) για την αστυνομια :
[B]"…Η αστυνομια εφτασε να εκπροσωπει ο,τι πιο χολεριασμενο και αρρωστο κρυβει βαθια του ο ανθρωπος, για να προστατεψει με εναν ακαθαρτο μανδυα τις εννοιες εθνος, πατριδα, σπιτι, εκκλησια, κρατος, οικογενεια…"
Μανος Χατζιδακις - Καθημερινη[/B]
Ο “θεμελιωδώς γνωρίζων ιστορία” ξέρει επίσης πως η Γαλλική επανάσταση έγινε το 1789.
Αλήθεια. Ψάξε το το αν θέλεις.
πωπω απαραδεκτος ειμαι… εχεις απολυτο δικιο… απλα ειχα κολλησει εκεινηντην στιγμη και εγραψα λαθος…πωπω ντροπηηηηηη…#-o
γιατί όλοι ρε παιδιά μιλάτε σε εμένα στα πολιτικά? Θέλω να αγιάσω και δε με αφήνετε :lol:
χαχαχα…δε μιλαμε ολοι σε σενα ρε ανθρωπε… τουλαχιστον εγω το πρωτο κομματι της απαντησης μου αφορα σε κατι που εγραψες…ισως επειδη εισαι μοντ την ειδαμε αντι(μοντ)εξουσιαστες μερικοι εδω μεσα… χαχαχαχαχα
οκ, τότε θα απαντήσω μόνο σε αυτό.
Για το ποιος έκανε το πρώτο χτύπημα, το τόνισα και προηγουμένως, πώς όχι μόνο δε το ξέρω (και για αυτό δεν επιμένω σε τίποτα, δέχομαι ό,τι μου πείτε), αλλά και πώς θεωρώ ύψιστη χαζομάρα όσων οργάνωσαν και στήριξαν την αντιπορεία γιατί με την πραγματοποίηση της αντιπορείας ήταν θέμα χρόνου να γίνει ό,τι έγινε, αφού πήγαιναν γυρεύοντας. Αιτιολόγησα και πιο πάνω, γιατί θεωρώ χαζή και ζημιογόνα την πορεία που έγινε.
Για τη φώτο που παράθεσες, ευτυχώς που σχολίασες την πρώτη φώτο (μόνο για αυτή μίλησα), γιατί εμένα αυτό που κρατάει ο αριστερά δε μου έμοιαζε ως ρόπαλο (ειδικά όταν έχει μήκος μπαγκέτα ντραμς, θα πρέπει να ήταν πολύ βλάκας αυτός που το πήρε για όπλο, γιατί με τόσο μικρό μήκος στο ρόπαλο του, πήγαινε γυρεύοντας για ξύλο) και στο δεύτερο κυκλάκι ο τύπος με το κράνος μου έμοιαζε ότι κρατά μια ελληνική σημαία. Τον καράφλα στα δεξιά παραδέχομαι ότι δε τον ξέρω. Αν είναι κάποιος καταζητούμενος, τότε όντως η ελληνική αστυνομία ήταν απαράδεκτη.
Κατά τα άλλα, η φώτο καλώς ή κακώς δείχνει κάποιους πολίτες να στέκονται και να μην παρανομούν. Σαφώς και η ΕΛ.ΑΣ. αν ήθελε θα μπορούσε να τους πάει όλους για εξακρίβωση στοιχείων (αλλά αυτό δε το κάνει σε καμία πορεία, είτε δεξιών, είτε αριστερών είτε συνταξιούχων). Αλλά ως εκεί. Υπάρχει και ένα Σύνταγμα σε αυτή τη χώρα που σε αυτή τη φώτο η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να το τηρεί. Δεν είναι ότι βλέπουμε κάποιον να κάνει χρήση ναρκωτικών και η ΕΛ.ΑΣ. να κοιτάει αλλού, ή να έχουν πιάσει έναν άτυχο και να τον σαπίζουν στο ξύλο (συνεχίζω να τονίζω ότι μιλάω μόνο για την πρώτη φώτο) και οι αστυνομικοί να βάζουν στοιχήματα πότε θα λιποθυμήσει ο άλλος από το ξύλο.
Καταλαβαίνω ότι έχετε αποφασίσει ενσυνείδητα να ανήκετε σε έναν πολιτικό χώρο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητάμε για αυτούς που δε χωνεύουμε πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε κανέναν. Βλέπεις στην πρώτη φώτο που παρέθεσες κάποιον που καταζητείται και η αστυνομία θα έπρεπε να μπαγλαρώσει? Αν ναι, πες το μου και θα κάνουμε παρέα την καταγγελία. Κατά τα άλλα η πρώτη φώτο και μόνο δε μου δείχνει κάποια αξιόποινη πράξη (εκτός αν πάλι έχει τραβηχτεί μετά τα επεισόδια, οπότε σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα έπρεπε να πάνε στο τμήμα, αλλά μου φαίνεται απίθανο αυτό το ενδεχόμενο).
Όσο για την αντίσταση ενάντια στην αστυνομία, αυτό λέγεται αντίσταση κατά της αρχής και όχι αυτοάμυνα. Το Σύνταγμα της χώρας είναι ξεκάθαρο για την αντίσταση κατά της αρχής και ο όρος αυτοάμυνα στο ελληνικό δίκαιο απολύτως υπαρκτός και αποδεκτός.
ΥΓ. Εγώ δεν έχω δει αναρχικούς να μιλάνε με τα ΜΑΤ, αλλά στην περίοδο που γίνονταν οι πορείες, αυτή δεν ήταν η φημή που διοχετευόταν κατά κόρον? Ότι αυτούς με τους μολότωφ τους έβαζε η ΕΛ.ΑΣ. να τα κάνουν όλα μπάχαλο και όλοι είχαν δει σε διάφορα στενά της Αθήνας, τα ΜΑΤ να μιλάνε με κουκουλοφόρους?
ΥΓ2. Όσοι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν πιάσει πάτο στην πυραμίδα των ζώων. Αυτό γιατί ικανούς έχω μερικούς να νομίζουν ότι υπερασπίζομαι και τη Χρυσή Αυγή…
Είσαι σίγουρος οτι δε συμβαίνει? Εγώ γιατί ακούω και βλέπω συνέχεια “προληπτικές” συλλήψεις?
Εγώ πιστεύω πως στη χώρα αυτή έχουμε υποτιμήσει πολλή τη βία… Μερικές φορές είναι χρήσιμη…:roll:
των πόσων ατόμων βλέπεις? Έχεις δει των 100 ατόμων? Γιατί για τόσους μιλάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση…
Βασικά ο Isis είπε την πιο σωστή κουβέντα. Αυτές οι συζητήσεις γίνονται καλύτερα με κοψίδια και ούζο, ή κανένα ρακόμελο, να προσθέσω!
Ειδικά όταν το θέμα πηγαίνει στο αν η ΕΣΣΔ ήταν σοσιαλιστική ή όχι κλπ… (το οποίο δεν είναι ακριβώς off-topic, καθώς στα πολιτικά το ένα κυριολεκτικά φέρνει το άλλο, και λογικό είναι). Ωστόσο σε αυτό που με ρώτησε ο signal δε θα μακρυγορήσω. Απλά θα πω πως, όχι, δεν ήταν σοσιαλιστική η ΕΣΣΔ, με την έννοια τουλάχιστον που εννούσαν τον σοσιαλισμό οι θεωρητικοί του (πριν και μετά τον Μαρξ, και κυρίως, ο ίδιος ο Μαρξ). Βασικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απο το οτι “απέτυχε ο μαρξισμός στην ΕΣΣΔ”, κυρίως γιατί ουδέποτε εφαρμόστηκε!!!
Αν θέλεις μια ταμπέλα, το σύστημα που επικρατούσε στην ΕΣΣΔ (και σε όλα τα ανάλογα κράτη) μπορούμε να το πούμε “Κρατικό Καπιταλισμό”. Ένας καπιταλισμός, τη διαχείριση του οποίου όμως αντί να την έχουν οι ιδιώτες, την έχει ένα τεράστιο Κράτος, ένα υπερκράτος.
Τώρα, γιατί, πως, και όλα αυτά, είναι πολύ ωραίο θέμα, και είμαι πολύ πρόθυμος να το συζητήσω, αλλά πραγματικά θα πάμε πολύ μακριά. Απλά είναι χρήσιμο πιστεύω, κυρίως για τον κόσμο που χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τη Σοβιετική Ένωση για να “αποδείξει” πως πέθαναν οι ιδεολογίες κλπ.
Όσο αφορά τα άλλα, που είναι περισσότερο στο θέμα μας, περι Χρυσής Αυγής κλπ… Στοιχεία σαν αυτά του Isis ισχύουν πέρα για πέρα. Είπαμε, το παρακράτος πάει χέρι χέρι με τον επίσημο Μεγάλο του Αδερφό…
Και όσο αφορά τους χρυσαυγίτες, επιμένω… Είναι σιχαμεροί, απλά, είναι αποβράσματα, όπως και όλοι οι φασίστες απανταχού της οικουμένης.
Η βια πρεπει να καταδικαζεται απο που κι αν προερχεται.
Η βία φυσικά και είναι καταδικαστέα, αλλά όταν οι αστυνομικές αρχές επιδίδονται σε προστασία των μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής, προσπάθεια φίμωσης όλων των αντίθετων στα θέλω του συστήματος απόψεων, προληπτικών συλλήψεων, βασανιστηρίων κρατουμένων ναρκομανών, την ώρα που προστατεύουν τους εμπόρους η αντίδραση είναι επιβεβλημένη. Όταν όλα τα άλλα μέσα αντίδρασης αποτυγχάνουν, τότε το έσχατο που είναι και η βία δεν θα πρέπει να απορρίπτεται. Και δεν μιλάω αναγκαστικά για ξυλοδαρμούς ματατζήδων, φασιστών κτλ. αλλά για κατάληψη και βανδαλισμό αστυνομικών τμημάτων και γραφείων της Χρυσής Αυγής…
Η βία φέρνει βία και γι αυτό πρέπει να αποφεύγεται, αλλά η βία αντιμετωπίζεται με βία (σε ορισμένες περιπτώσεις)…
Και να παραθέσω μία δήλωση του Σαββόπουλου που μ’ άρεσε:
Οι ξένοι θα βελτιώσουν τη χώρα μας, αρκεί να μη μοιάσουν στους Έλληνες…
οκ
thanks για την απαντηση σου
αλλα διαβαζωντας τη
μου ερχεται στο μυαλο το εξης:
αυτο θα μπορει να ισχυει και για την ελλαδα
του τεστιν οτι δεν εφαρμοζωνται αυτα που λενε οι θεωρητικοι
και που καταληγουμε παλι στους κυβερνωμενους και οχι στους κυβερνουντες
αν ειναι να γινει αγωνας δηλαδη
ας γινει για να αφυπνηστει ο λαος
και οχι αλλαγη στην εξουσια, οπου στη θεωρια ολα ωραια,αλλα στην πραξη σκατα!
Συμφωνώ στα περισσότερα με τον King Of Angmar. Πολλές φορές η βία είναι λύση, αυτό έχει αποδειχτεί μέσα στους ιστορικούς χρόνους.
'Η οπου δεν πιπτει λογος, πιπτει ραβδος. Μπορει η βια να μην ειναι η ιδεωδης ικανοτητα ενος λογικου οντος οπως ο ανθρωπος, εν τουτις ειναι η ποιο δραστικη μεθοδος και ως εκ τουτου μπορει να γινει και αποτελεσματικη.
και βεβαια αυτο που γραφεις ειναι αληθεια, και το εχω δει πολλακις και γω με τα ματια μου, και προφανως τετοια γεγονοτα τα χρησιμοποιει η ΕΛ.ΑΣ. για τους δικους της σκοπους, και πολλες φορες μαλιστα οι ιδιοι οιν ασφαλιτες ξεκινουν τα μπαχαλα…κ αυτο το ξερω ανεπισημα απο γνωστο μου ασφαλιτη.
στο χθεσινο φυλλο της ελευθεροτυπιας, στον ιο της κυριακης δημοσιευτηκε το εξης κειμενο :
Μια επίσημη έκθεση
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις διασυνδέσεις των νεοναζί είναι ένα ντοκουμέντο της ειδικής ομάδας που συγκροτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το 1999 για την αναζήτηση του «Περίανδρου», απόσπασμα του οποίου δημοσιεύθηκε αργότερα στα «Νέα» (17.4.2004). «Η οργάνωση», διαβάζουμε εκεί, «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς. Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως "αγανακτισμένοι πολίτες"». Μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία που περιέχεται στο ίδιο έγγραφο είναι ότι «τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της Ν.Δ.) παρουσιαζόμενα ως συνοδοί τους».
Το πιο ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο είναι άλλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας φρουρός του υπουργού Δημ. Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν αυτός που ειδοποίησε κάποια μέλη της «Χρυσής Αυγής», πληροφοριοδότες της «ομάδας», να κόψουν κάθε επαφή μαζί της, επειδή δήθεν κινδύνευαν γιατί «η μισή αστυνομία ήθελε να συλληφθεί ο “Περίανδρος” κι η άλλη μισή όχι». Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε πάντως να καλύψει τον άνθρωπό του: «Μια απλή σύσταση έκανε», δήλωσε, «δεν κάρφωσε τις έρευνες»…
πηγη : http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080210.htm
οι υπογραμμισεις δικες μου.
πιστευω οτι μεγαλυτερη αποδειξη απο ενα κειμενο σαν το παραπανω δεν μπορει να υπαρξει…