Παίδες δυστυχώς η ΕΛΑΣ απότι φαίνεται έχει πολιτικές εντολές για να διαλύει τις όποιες συγκεντρώσεις. Με τα μέτρα ΔΝΤ που έχουν παρθεί η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκρηξης.
Οποιος δεν εχει δει το memoria del saqueo ενα γνωτο ντοκιμαντερ για την Αργεντινη των τελευταιων 40 χρονων απο τη δικατορια της μεχρι την εκρηξη το 2001 ας κανει τον κοπο.Παρ’οτι ειναι δημιουργημα ενος πρωην βουλευτη(ο οποιος εχει μενει αναπηρος απο σφαιρες:! δειχνει παρ απολυ ωραια τη κατασταση(δεν ξερω με ποση εγκυροτητα αν και συγκρινοντας με τα εδω πολυ μεγαλη).Δειτε πως δερναν και πυροβολουσαν το 2001 οι μπατσοι εκει και θα καταλαβετε τι μας περιμενει.:!:
Το δα πριν λιγες μερες, πραγματι ενδιαφερον.
Με αγγλικους υποτιτλους
συγκλονιστικο:!:
H ΕΛ.ΑΣ μια ζωή το έκανε αυτό…τώρα με τον Χουντοχοιδή έχει ξεσαλώσει!!!
Ορίστε τι κάνουν τα ΜΑΤ του ΜΠΑ.ΤΣΟΚ
σιγα το νεο…
παντα “σκυλια” θα ειναι…
Πρώτα απ’ όλα, γιατί να αναποδογυρίσει έναν κάδο? Μετά τι δουλειά έχει ένας 15χρονος σε πορεία για τον Ηρακλή? Και γενικώς με ποιο δικαίωμα διαδηλώνει κάποιος για τα δικαιώματα μιας ανώνυμης εταιρείας η οποία Α.Ε. χρωστάει τα κερατά της στο Δημόσιο…? Ψυχανώμαλα πράγματα.
Έπειτα αν πράγματι υπήρχε η πολιτική βούληση για διάλυση των συγκεντρώσεων θα επιστρετευόταν η πυροσβεστική. Μάνικες μπροστά, νερό υπό πίεση και απλά δεν υφίστανται διαδηλώσεις.
ΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ. 8)
Όπως και όλοι σε αυτή τη χώρα :roll:
Και για αυτο με λιγο ξυλο απο μικροι θα γινουμε σωστοι πολιτες:)
Συλας με οποιο δικαιωμα γουσταρει διαδηλωνει.Και γω συμφωνος ειμαι οτι πρεπει να εισαι ηλιθιος για να διαδηλωνεις για μια ομαδα/εταιρια αλλα αλλο αυτο.
Αν επιστρατευονταν η πυροσβεστικη η αυτα τα νεα οχηματα με τις τρελες μανικες θα ειχαμε θανατους και οχι καταστολη των διαδηλωσεων πραγμα που δεν συμφερει το κρατος.Για πες μου πιστευεις οτι με τους υπαρχοντες ‘‘μηχανισμους’’(ξυλο ανελεητο με γκλοπς,μηχανες πανω σε διαδηλωτες,επικινδυνα χημικα κλπ) δεν υπαρχει θεληση για εκφοβισμο και καταστολη των διαδηλωσεων?
Όταν ήμουν στο Λονδίνο το χειμώνα του 2008-2009, όταν και είχε γίνει η εισβολή στη γάζα από τους Ισραηλινούς, περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωναν σχετικά ειρηνικά στην πλατεία Τραφάλγκαρ έξω από την Εθνική Πινακοθήκη. Το ξύλο που έπεσε από Εγγλέζους μπάτσους σε διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισβάλουν στην Εθνική Πινακοθήκη και να κλείσουν τον παρακείμενο σταθμό του υπογείου με άφησε άναυδο.
Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη βία των Ελλήνων μπάτσων. Συμπεραίνω λοιπόν ότι συζητήσεις περί αστυνομικής βίας ανάγονται σε μία σχετικιστική σφαίρα του λιγότερου ή περισσότερο βίαιου. Αλλά η βία αυτή είναι εγγενής των αστυνομικών σωμάτων. Δεν είναι ένα ελληνικό ή εγγλέζικο φαινόμενο αλλά κάτι συνδεδεμένο με την ίδια την ύπαρξη σωμάτων ασφαλείας. Πώς να στο πω… Είναι σαν Φεστιβάλ της ΚΝΕ χωρίς Παπακωνσταντίνου… Γίνεται? Δε γίνεται…
Θέλω όμως να σταθώ στο διαδηλώνει για όποιο λόγο γουστάρει? Μπορείς να μου αναλύσεις το δικαίωμα αυτό? Πώς δηλαδή μπορεί ο καθένας να εκτονώνει τις ορέξεις του αναποδογυρίζοντας κάδους (“διαδηλώνοντας” όπως λες) και να είναι ανεκτός από την υπόλοιπη κοινωνία?
Ρε παιδι μου τι θελω να σου πω.Το να διαδηλωνει για οποιο λογο γουσταρει ειναι δικαιωμα του.Και δικαιωμα του καθενος.Ειδικα οταν δεν θιγει καποιον αλλον.Το γυρισμα τενεκε ειναι αλλο θεμα.Δεν σχολιασα αυτο.
Συμφωνω στο οτι μπατσοι χωρις ξυλο δεν γινεται αλλα αυτο δεν αποτελει και δικαιολογια για κανεναν.Και φυσικα το ξυλο πεφτει για λογους καταστολης.
Επειδή το θέμα κρατιέται, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: ο κόσμος μια ζωή κατέβαινε στους δρόμους από ανάγκη και όχι από καπρίτσιο ή έτσι για να ξεκαυλώσει. Αυτό ήταν και είναι το κύριο και δεν μπορεί να μπλέκεται με καταστάσεις τύπου “διαδήλωση φανατικών οπαδών υπέρ μιας συγκεκριμένης ΠΑΕ” ή διάφορα τέτοια. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό τί θέλω να πω: δεν είναι όλες οι διαδηλώσεις αυτό που λέμε “χρήσιμες”, αλλά απ’ την άλλη δεν μπορούμε να συζητάμε για το ποιοί έχουν το “δικαίωμα” να διαδηλώνουν και ποιοί όχι. Το αστικό κράτος θέλει εδώ και χρόνια να τελειώνει με τις διαδηλώσεις και στο στόχαστρό του δε βρίσκονται π.χ. οι καημένοι οι Ηρακλειδείς, αλλά οι απεργίες, τα συλλαλητήρια, οι εργατικές και λαϊκές πορείες και κινητοποιήσεις. Αυτά είναι που δε θέλει. Όσο λοιπόν σ’ εμάς “από κάτω”, έστω και με καλές προθέσεις, “ζυμώνεται” το θέμα των διαδηλώσεων και του “κάτι πρέπει να γίνει”, η αστική εξουσία τρίβει τα χέρια της γιατί βλέπει ότι δημιουργείται σιγά σιγά το κατάλληλο έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσουν πάσης φύσεως απογορεύσεις, περιορισμοί, πράγματα που σήμερα θεωρούμε αδιανόητο να περάσουν.
Πάντως ρε Γράκχε, ειδικά για πορείες “περιορισμένης απήχησης” όπως αυτή των οπαδών του Ηρακλή (που οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της πόλης έχουμε πολύ σοβαρότερες εννοιες από το θέμα του) δεν βλέπω πως θα παραβιαζόταν το δικαίωμα τους στην διαμαρτυρία αν υποχρεώνονταν να μείνουν πάνω στην πλατεία Συντάγματος ή μπροστά στους Ευζώνους στο πεζοδρόμιο (χώραγαν…) χωρίς να κλείσει η Αμαλίας. Όσο δικαίωμα έχουν αυτοί να διαμαρτύρονται έχει και ο κάθε Αθηναίος να μετακινειται ανεμπόδιστα. Δεν είναι δουλειά το να κλείνουν οι δρόμοι με το παραμικρό και το γράφω αυτό με κάθε συμπάθεια για τους οπαδούς μίας ομάδας που έχει πρόβλημα, είναι γνωστό πόσο ποδοσφαιρόφιλος είμαι.
Ενδιαφέρον, αλλά πού θα έβαζες τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις «περιορισμένης απήχησης» και τις άλλες ή τις «χρήσιμες» και τις άχρηστες, όπως λέει ο Γράκχος;
Ακριβώς η ίδια η φύση αυτών των διαμαρτυριών είναι ασυμβίβαστη με περιορισμό τους αν λάβουμε ως κριτήριο το περιεχόμενό τους. Ο κόσμος αυτός φωνάζει γιατί δεν ακούγεται. Θα ήταν αντιδημοκρατικό να κρίνουμε το αν πρέπει να φωνάζει με κριτήριο αυτό που λέει. Αντιθέτως, ο περιορισμός τους με κριτήριο τη δράση τους είναι μάλλον πιο θεμιτός. Κάθε διαμαρτυρία έχει κάποιο όριο πέραν του οποίου η κοινωνία δεν την ανέχεται. Ας έχουν όλες το ίδιο όριο.
ΈΛΑ ΕΛΑ(Σ) αφήστε τα ποδήλατα και το σπαμ και τσεκάρετε αυτό…
Ποινή αργίας τριών μηνών σε έναν ανθυπαστυνόμο και δύο μηνών σε 4 αστυνομικούς επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., που συνεδρίασε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη σκευωρία που στήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη εις βάρος 23χρονου φοιτητή, γνωστού ως φοιτητή με την «πιτζάμα».
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1182502
Κοινώς το νου σας αν κατεβαίνετε σε διαδηλώσεις αναρχοκομμουνιστάδες γιατί έχουμε δημοκρατία
@Red Rum
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο. Το ότι διαφωνείς με χαροποιεί (ειλικρινά!) δεδομένου του πόσο νοητικά καθυστερημένος είσαι.
@γράκχους μπαμπαστρούμφ.
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Να νιώσω τι? Μπορείς να παραθέσεις κάποια στατιστική όπως πριν?
Σωστά. Τί να νιώσεις.
Άιντε στην ευχή του Θεού και της Παναγίας.
Εγώ τι να νιώσω βρε κακομοίρη? Γραφικό παπαγαλάκι μιας δήθεν εργατικής ιδεολογίας είσαι και στατιστικολόγος!
Οι καημένοι οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, μας κληροδότησαν μία τόσο εύρωστη και επικερδή επιχείρηση!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 200 ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ!