5 Μαιου
6 Μαιου
Και φυσικα ποσα και ποσα αλλα περιστατικα τα οποια δεν εχω ορεξη να ψαχνω ή δεν εχουν τραβηχτει σε βιντεο.
5 Μαιου
6 Μαιου
Και φυσικα ποσα και ποσα αλλα περιστατικα τα οποια δεν εχω ορεξη να ψαχνω ή δεν εχουν τραβηχτει σε βιντεο.
Ένιγουει σε πιο σοβαρά(edit: πιο σοβαρά σε σχέση με το ποστ του indifferent) θέματα που αφορούν την αστυνόμευση και το Υπουργείο προστασίας του πολίτη διάβασα σήμερα το κύριο άρθρο της Καθημερινής.
Η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η επιχείρηση «σκούπα» που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. δίνει μια ανάσα στις ταλαιπωρημένες γειτονιές της πρωτεύουσας, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Για να υπάρξει ριζική λύση απαιτείται η άμεση και αποτελεσματική συνεργασία όλων των κρατικών φορέων ώστε να μεταφερθούν αλλού τα κέντρα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών κ.λπ. Δυστυχώς κανένα άλλο υπουργείο, πλην αυτού της Προστασίας του Πολίτη, δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και κρισιμότητα του προβλήματος. Η κυβέρνηση και ο δήμος πρέπει να δώσουν μαζί τη «μάχη της Αθήνας» με αποφασιστικότητα και σχέδιο για να μην την αφήσουν με ένα τεράστιο γκέτο βρωμιάς και εγκληματικότητας.
Περιμένω να δω ποιος θα έχει την κυριότητα των ακινήτων στην περιοχή αυτή όταν θα “εκπολιτιστεί”. Για να ξέρω με σιγουριά ποιους βόλευε να αφήσουν την περιοχή να σαπίσει τόσο καιρό.
Πάντως ο Χρυσοχοίδης τα πάει όντως σούπερ. Έχει αποδοχή από όλα τα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας, κρίνεται ως ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης, οι εφοπλιστές ζήτησαν να συνομιλούν μαζί του και όχι με την Κατσέλη…Βρε μπας και τον δούμε πιο ψηλά στην επόμενη κυβέρνηση?
Δεν καταλαβαίνω αν το άρθρο αναφέρεται στα Eξάρχεια ή στις περιοχές γύρω από Αθηνάς, Πειραιώς, Αγ. Κωνσταντίνου. Λογικά στα Εξάρχεια, γιατί όσο είδαμε πρωτάθλημα με Γιαννάκη άλλο τόσο είδαμε και επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις υπόλοιπες.
Αναφέρεται στην επιχείρηση σκούπα που επιχειρείται πλέον κυρίως στις περιοχές στην Ομόνοια. Στόχος το παρεμπόριο ( δλδ ντου και ξύλο στους πρόσφυγες ) , τα ναρκωτικά ( δλδ οκ ότι πουλήσανε πουλήσανε τώρα αλλάζουν τα κόζια) και προφανώς πάνε για αναβάθμιση της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν έχει ξεκινήσει φουλ η επιχείρηση. Πάντως στο Μοναστηράκι γίνονται συνέχεια προσαγωγές και ντου.
Δεν έχω πετύχει προσωπικά, αλλά ποιο Μοναστηράκι τώρα? Εκεί (βασικά του Ψυρρή) ότι ήτανε να πουληθεί πουλήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, γεμάτη μαγαζιά και κόσμο που διασκεδάζει είναι η περιοχή. Όπως και στο Γκάζι που κι εκεί παλιά μαζεύονταν και πρεζάκια και άτομα “αποκλίνουσας συμπεριφοράς” γενικότερα. Οπότε αποκλείεται να αναφέρεται εκεί όταν μιλάει για εγκληματικότητα και ναρκωτικά.
Βασικά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αναφέρεται στα Εξάρχεια, άλλωστε ο χαμός με dealers που γινόταν μέχρι τα Χριστούγεννα στην Ομόνοια πλέον έχει μεταφερθεί (σε μικρότερο βαθμό πάντως) Πατησίων & Τοσίτσα. Η πλατεία βέβαια έχει καθαρίσει σχεδόν απόλυτα με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής αλλά και των σταθερών θαμώνων με συνεχή events, προβολές ταινιών, ακόμα και μπασκέτα έχουν στήσει και ποδοσφαιράκια! Αυτά φυσικά διέφυγαν απ το ρεπορτάζ της Καθημερινής. Τα Εξάρχεια είναι περιοχή-φιλέτο και αναξιοποίητη μιλώντας με καθαρά εμπορικά κριτήρια, ο σκοπός είναι να την κάνουν νέο Γκάζι.
Οι άλλες περιοχές που είπα (στενά κοντά στην Ομόνοια γύρω από Αθηνάς, Πειραιώς, Αγ. Κωνσταντίνου) θα συνεχίσουν να είναι γκέτο, βολέυει το κράτος να είναι μαζεμένος χωροταξικά ο υπόκοσμος.
Aπο το παρακατω αρθρο
εστιαζω στο εξης :
Η κυρία Μπιρμπίλη υπενθύμισε ότι εντός Ιουνίου προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Θεάτρου και της οδού Μενάνδρου
Στόχος είναι η δημιουργία ενός δημόσιου χώρου, που θα δώσει νέο στίγμα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, με την δραστήρια συμμετοχή κατοίκων, εμπόρων αλλά και επιχειρηματιών της περιοχής.
Επίσης προβλέπεται η άμεση κήρυξη της οδού Ευριπίδου σε οδό των «μπαχαριών και των παραδοσιακών μαγαζιών», με διατήρηση της παραδοσιακής τους χρήσης.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=337477&dt=14/06/2010#ixzz0rZkcEFja
Μιλαμε για το πλεον υποβαθμισμενο τμημα του ιστορικου κεντρου της Αθηνας. Οι τιμες των ακινητων στις περιοχες αυτες εχουν πεσει δραματικα τα τελευταια χρονια λογω ακριβως αυτης της (ηθελημενης) υποβαθμισης. Οποτε τωρα περναμε στο επομενο σταδιο. Εκκαθαριση της περιοχης απο τα luben στοιχεια και χαρισμα αυτης στους μεγαλοεργολαβους των κατασκευαστικων και της κονσερβοποιημενης διασκεδασης.
Χμ, οπότε κάνω λάθος.
Βέβαια τα Εξάρχεια είναι και πολύ “δύσκολη” περιοχή οπότε οι όποιες εξελίξεις θα αργήσουν.
Έχω καιρό να περάσω από Μενάνδρου, αλλά τελευταία φορά ήταν κανονικό γκέτο.
Επίσης είναι στα σχέδια (όταν και όποτε) η γραμμή 4 του μετρό να έχει στάση πλατεία Εξαρχείων …
οποιοσδήποτε παραλληλισμός με άλλες περιοχές με παρόμοια πορεία είναι εκ του πονηρού … :lol::lol:
το εκανε και σημερα το θαυμα της η ΕΛ.ΑΣ!!!
κυνηγουσε διαδηλωτες μεχρι και μεσα στον ηλεκτρικο!!!
[SIZE=“5”]ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!! [/SIZE]
Τα πράγματα έχουν αγριέψει πέρα από κάθε φορά. Τα σχετικά βίντεο που υπάρχουν πρώτη φορά φαίνεται τόσος κόσμος - δε ξέρω από ποιο χώρο ήταν ή δεν ήταν - να επιτίθεται στα ματ με γυμνά χέρια!
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Στο Σύνταγμα που την έπεσαν σε τυχαίους κάτι τύποι με ξύλα δεν έκαναν τίποτα. Αλλά γιατί να κουράζονται; Όσοι ήταν στο Σύνταγμα είδαν τι έγινε και μετά ανέλαβαν αυτοί να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο πόσο επικίνδυνες είναι οι πορείες με τα σκηνικά στον ηλεκτρικό. Τα υπόλοιπα η τηλεόραση.
Στο Συνταγμα εγινε αυτο…Μεχρι που πηραν απο εναν Μτατζη το γκλοπ…Αλλους 2 παραλιγο να τους τραβηξουν μεσα στο κοσμο.Φυσικα τα νεα χημικα εκαναν τη δουλεια τους.Τραγικες καταστασεις.Κοντα στην Ομονοια στο τελος καναν απροκλητη επιθεση απο παντου…Δυστηχως ημασταν λιγοι και το μονο που φαγαν ηταν βρισιδι.Αυτος ηταν μαλλον και ο λογος που μπηκαν στο Μετρο και ριξαν ξυλο.Τους κακοχαρακτηρισαμε.
*Δελτας επεσε στην Ομονοια(μονος του) και ηταν ακτω για αρκετη ωρα,συγνωμη σε καποιους αλλα το χαρηκα παρα πολυ.:!:
[SIZE=“3”]ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΜΠΑΤΣΟΣ!!![/SIZE]
ατσα η αστυνομια βολτα στην αποβαθρα
τους εχω ξαναδει να μετακινουνται βεβαια αλλα οχι να παιζουν ξυλο στο κοσμο…
Η κατασταση εχει αγριεψει προ πολλου βεβαια.
Οτι σπειρεις θεριζεις
ετσι ειναι αυτα
και επονται και χειροτερα
ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΑ! :yahoo:
ρε σοσιαλισμο εχουμε:lol::lol::lol:
σχετικο-ασχετο
πως το ειχε πει ο τζιμακος…
“τωρα ειναι η ωρα…θα ειμαστε κοτες που κανουν τις παπιες ή θα αντιδράσουμε…??”
έρχονται ωραιες μερες…8)