Φιλαράκι απο Ζάκυνθο είμαι στον Λαγανά πέφτει τρελό ξύλο κάθε μέρα…δεν μπορείς να βγάλεις έτσι συμπεράσματα…αν έχεις πάει θα καταλάβεις το τι γίνεται με τους μεθύστακες Άγγλους…
Πλακώνονται για πλάκα έχω δεί και χειρότερα σκηνικά video με Άγγλους+άσχετους να έχουν καταλάβει μπατσικό και να χοροπηδάνε πάνω του…
2004 ήτανε
Τα ποστ κάτω από το βίντεο δείχνουν την τραγικότητα και των δύο “αντιμαχόμενων πλευρών”. Οι μεν Ελληναράδες να βγάζουν όλο το φασιστικό, ρατσιστικό, εθνικιστικό τους μίσος (φαντάζομαι θα είδατε το κόμμεντ που έλεγε “shut up you communist bastard, go fuck off in Cuba” ή κάτι τέτοιο), οι δε Άγγλοι να βγάζουν με τη σειρά τους όλο τον ιμπεριαλιστικό τους οχετό του τύπου “ου ρε κακομοίρηδες Έλληνες, αν δεν ερχόμασταν εκεί να ακουμπάμε τα ΛΕΦΤΑ μας θα ψωμολυσσάγατε”. Η νοοτροπία του κακομοίρη που νομίζει ότι είναι κάποιος επειδή η “πατρίδα” του έγινε μεγάλη και τρανή ξεζουμίζοντας το μισό πλανήτη για αιώνες.
Δεν ξέρω για σας, εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να ταχθεί κανείς με καμία πλευρά όταν και οι δύο είναι τόσο σιχαμερές και κατάμαυρες.
Και βέβαια μόνο λύπηση αξίζει στους θρασύδειλους “αγανακτισμένους πολίτες” που τόλμησαν να εκφράσουν την “αγανάκτησή τους” μόνο με τις πλάτες της αστυνομίας.
Όποιος λόγω καταγωγής ξέρει τί θα πει “Χερσόνησος” και άλλα τέτοια “θέρετρα” που αναφέρθηκαν ήδη, αλλά έχει και λίγο μυαλό, καταλαβαίνει ότι όταν δέχεσαι ο τόπος σου, ένας οποιοσδήποτε τόπος, να γίνεται ο άτυπος γαμιστρώνας, τεκές και χέστρα της Μεσογείου στο όνομα της “τουριστικής ανάπτυξης”, θα έχεις τέτοια σκηνικά. Απ’ τη μία εξαχρειωμένους προλετάριους που στο δικό τους τόπο τον πίνουν τόσο σκληρά που όταν βρίσκουν έναν τόπο σαν αυτόν που περιγράφηκε βρίσκουν την ευκαιρία να συμπεριφερθούν “ελεύθερα” σαν ζώα (τα ζώα που τους μετέτρεψαν τα αφεντικά τους). Και από την άλλη άλλα ανθρωπόμορφα ζώα, νοικοκυραίους και λουμπεναριά στην πλειοψηφία τους, που το πρόβλημά τους δεν έγκειται στο ότι ο τόπος τους είναι μπουρδέλο, αλλά στο ότι φαίνεται τέτοιο. Που δεν ύψωσαν ποτέ τους ούτε μια φωνή αντίδρασης για το ότι οι κυβερνήσεις που φιλούν εγγλέζικους, αμερικάνικους, γαλλικούς κτλ. κώλους διάλυσαν κάθε προοπτική ανάπτυξης και τους άφησαν να περιμένουν έναν, δύο, τρεις μήνες το χρόνο (όταν έρθουν οι τουρίστες) μπας και χτυπήσουν ένα ψωρομεροκάματο (κι αυτό εν μέσω ατέλειωτων επικύψεων και αηδιαστικών χαμόγελων). Και που αν συμπεριφέρονται με τέτοια αγριότητα απέναντι στα δυτικοευρωπαϊκά ινδάλματά τους, μόνο να φανταστεί κανείς μπορεί τί κάνουν στους φτωχοδιάβολους από την Ασία, την Αφρική, την Ανατολική Ευρώπη. Και απ’ αυτά άντε να γίνονται ειδήσεις 1 στα 10 περιστατικά.
Σε πρώτη φάση όντως αυτό που λες δείχνουν. Από κει και πέρα αυτή η “ελευθερία” της ανωνυμίας δε συνεπάγεται ακριβώς το ότι βγάζουν τον αληθινό τους εαυτό;
Γενικεύεις όμως και αδικείς όσους προσπάθησαν και προσπαθούν, ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους να μην είναι γαμιστρώνας και τα παιδιά τους να μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα έξω από το σπίτι, χειμώνα-καλοκαίρι. Δε το επιλέγουν όλοι για το τόπο τους και σε πολλές περιπτώσεις (όπως και το εν λόγω μέρος στη Ζάκυνθο) αμφιβάλλω κι αν ήταν ντόπιοι αυτοί που πήραν τις αποφάσεις και μάζεψαν όλους τους σεξοτουρίστες.
Έρχομαι από νησί, που με νύχια και με δόντια παλεύει να είναι ανεξάρτητο και να μη χρειάζεται τους τουρίστες (Έλληνες και μη) για να έχουν οι κάτοικοι του ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και πίστεψε με κάτι τέτοιο, μόνο εύκολο δεν είναι, γιατί οι μόνοι που θέλουν κάτι τέτοιο είναι ένα μεγάλο ποσοστό των ντόπιων. Ο υπόλοιπος κόσμος (και που λαμβάνει τις αποφάσεις) δε το θέλει.
Κάρβου, ο Γράκχος ανέφερε συγκεκριμένες περιοχές που ζουν αποκλειστικά από τέτοιου τύπου αγγλικό τουρισμό. Έχω πάει και Ζάκυνθο και βόρεια Κρήτη (Ηράκλειο-Χερσόνησος-Μάλια) και ένιωθα σα να ήμουν σε μια κακή κόπια της αγγλίας.
Έδιτ: Και δεν είναι σεξοτουρισμός, είναι ένας σχετικά φτηνός (για τους ξένους) τουρισμός για ένα υπερβολικά καταπιεσμένο κομμάτι της αγγλικής κοινωνίας.
To video δε το είδα όλο γιατί είναι τεράστιο. Αλλά και πάλι αμφιβάλλω αν αυτοί οι φουσκωτοί είναι από τη Ζάκυνθο.
Εγώ έχω πάει μόνο στη Ζάκυνθο και όλο το νησί ήταν πανέμορφο, εκτός από το συγκεκριμένο μέρος. Και στο συγκεκριμένο μέρος, δεν έβρισκες άνθρωπο να παραγγείλεις στα Ελληνικά, τα ξενοδοχειακά κέντρα ήταν τεράστια και δούλευαν απευθείας με ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία και αμφιβάλλω αν μπορούμε να λέμε “ας μην άφηνε ο μαθιηματικός της περιοχής να γίνει ο τόπος του γαμιστρώνας” γιατί αμφιβάλλω κι αν τον ρώτησε ποτέ κανείς ή του έδωσε τη δυνατότητα να προστατέυσει τον τόπο του.
Και πάλι δεν μπορεί να υποστηρίζεις ότι άνθρωποι από την Αθήνα επέλεξαν τον Λαγανά στη Ζάκυνθο για να στήσουν αγγλικό τουρισμό. Από ντόπιους ξεκίνησε όλο αυτό, από ζακυθινούς τρέχουν τα ξενοδοχεία (άσχετα να μένουν όλον τον χρόνο εκεί), απο ζακυθινούς και τα εστιατόρια/παμπ/κλαμπ. Ζακυθινοί ήταν και οι μπάτσοι, άρα το ζήτημα είναι τοπικό.
Δεν αντιλέγω ότι η υπόλοιπη Ζάκυνθος είναι πολύ όμορφη.
Ο καθένας έχει τον τουρισμό που του αξίζει. Όταν οι ντόπιοι στήνουν άθλια καταλύματα, ταβέρνες με τα πιάτα σε φωτογραφία απ’ έξω και τουριστικά μαγαζάκια του κώλου από αυτά που πουλάνε αγαλματάκια με τον καυλωμένο σάτυρο και όλα αυτά σε τιμές ξεφτίλα για να μαζεύουν τα χουλιγκάνια της Γουίγκαν κάθε καλοκαίρι, ναι έτσι γίνονται αυτές οι περιοχές.
Ο Γράκχος ξέρει σίγουρα την εναλλακτική σε αυτού του είδους τον τουρισμό γιατί Κρήτη δεν είναι μόνο η Χερσόνησος και τα Μάλια ευτυχώς…
Βασικά, η πλειοψηφία των νεαρών άγγλων που έρχονται το καλοκαίρι, πάνε με φτηνά πακέτα από τα τουριστικά τους γραφεία και τους έχουν συγκεκριμένες τιμές ποτών σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Κοινώς, άφραγκοι μπεκρίδες πολλοί από αυτούς που έρχονται να ξεσπάσουν και μετά να γυρίσουν στη μίζερη ζωή της βροχο-χώρας. Αν περίμενε από αυτούς η “βαριά βιομηχανία” μας…