Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Ti πινεις ρε ρομαντικ?:!:
Σορυ κιολας

Μπύρα Μύθος

Μενω στην πατρα απο το γεναρη του 2007. Αυτα τα τρια χρονια εργαζομουν ως ιδιωτικος υπαλληλος. Οι πεποιθησεις μου ειναι φανερες και δημοσιες. Το μεσημερι της Κυριακης 5/12 και ενω εγω απουσιαζα,η αντιτρομοκρατικη εισβαλει στο σπιτι οπου κατοικω στην οδο Τριτακη. Η αστυνομια “σηκωσε” πραγματα απο το δωματιο μου, οπως κ πραγματα των συγκατοικων μου απο αλλα δωματια.
ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ.
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.
ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΩ ΑΠΟ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Ή ΜΗ.

ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΤΡΑ 7/12/2010

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=9185

Eλα ρε Κιρατζε!!! Μαζι τις τρωγαμε… :stuck_out_tongue:

Χαμος θεσσαλονικη.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1233900

Σε συνδιασμο με τις επιθεσεις των παρακρατικων στο απθ και τα ομορφα σκηνικα στο ναδιρ συνθετουν μια ωραια ατμοσφαιρα.

Παρακαλώ μια απάντηση: Σας αρέσει αυτό το σκηνικό με τον χαμό στο κέντρο και να πέφτει ξύλο και να κλείνουν οι δρόμοι κλπ; Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να πάνε όλοι όσοι θέλουν στο νεκροταφείο ή στον πεζόδρομο που σκοτώθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και να αφήσουν ειρηνικά μερικά λουλούδια; Δεν βρίσκω τον λόγο να επαναλαμβάνονται καταστάσεις που είδαμε και στο παρελθόν.

Ούτε και μένα μου αρέσει, θα προτιμούσα να γίνει (100πλάσιος) χαμός, να κλείσουν οι δρόμοι και να πάρουμε τα όπλα επειδή μας κόβουν τις δουλειές, τους μισθούς, τις κοινωνικές παροχές και γενικά μας γαμάνε τις ζωές μας.

Αυτό ναι. Εκεί η αγανάκτηση βαράει κόκκινο. Μέχρι να πιάσω δουλειά, ως φοιτήτρια, δεν έδινα σημασία σ’όλα αυτά αλλά πλέον άλλαξαν τα πράγματα…

Τι σημαινει αυτο ναι?Το προχτεσινο τι ηταν πιστευεις?Μνημοσυνο?Με αφορμη της συμπληρωσης δυο χρονων μιας κρατικης δολοφονιας ο κοσμος βγαινει στο δρομο με διαφορους στοχους.

Αυτό ναι. Εκεί η αγανάκτηση βαράει κόκκινο. Μέχρι να πιάσω δουλειά, ως φοιτήτρια, δεν έδινα σημασία σ’όλα αυτά αλλά πλέον άλλαξαν τα πράγματα…

Οποτε ελπιζω να μην λες τα ιδια και στις 15 Δεκεμβριου…#-o

Kiratzos, γιατί ακριβώς κατέβηκες να διαμαρτυρηθείς; Για την “κρατική δολοφονία” όπως λες ή για κάτι άλλο; Ξέρεις τί εικόνα βγαίνει προς τα έξω; Ότι το κάνετε για να το κάνετε, ότι εμπλέκεστε στον χαμό γιατί απλά έτσι έχει καθιερωθεί, για να γίνει φασαρία κλπ.

Αν κάτσουμε να σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 10 χρόνια επειδή μερικοί αστυνομικοί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο τότε άστα να παν…θα έπρεπε να κάνουμε πορείες για τον κάθε νεκρό, όχι μόνο για τον θάνατο του αγοριού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον καταδικάστηκε ο ένοχος, έπεσαν ποινές. Οπότε θεωρώ ότι τα πράγματα θα έπρεπε να ηρεμήσουν λίγο. Σκεφτείτε και την μάνα του παιδιού, που δεν αντέχει άλλο η γυναίκα να βλέπει τα τελευταία χρόνια παντού γύρω της αφίσες με το πρόσωπο του παιδιού της και όλη αυτή την αναταραχή. Το είχε δηλώσει ότι επιθυμεί ηρεμία και όχι άλλες εντάσεις.

(Επίσης, για να κάνουμε συζητήσεις για τέτοιου είδους θέματα θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τυχόν “χρωματιστές παρωπίδες” στα μάτια γιατί εδώ χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό η λογική και όχι να αναπαράγουμε πράγματα που ακούμε απ’τα διάφορα κόμματα. Απλά μια σημείωση.)

1. Και από πού ακριβώς βγαίνει αυτή η εικόνα προς τα έξω? Από τα ΜΜΕ που καθοδηγούνται από τα ίδια συμφέροντα τα οποία υπερασπίζεται η ΕΛΑΣ.

2. Πάλι το άστοχο επιχείρημα περί “αστυνομικών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”. Guess what, την κάνουν και πολύ καλά μάλιστα, αυτή είναι η δουλειά τους…

3. Θα έπρεπε! Με σαφή στόχο όμως να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα που προκειμένου να αναπαραχθεί και να διατηρηθεί δεν διστάζει ακόμα και να σκοτώνει. Αυτή είναι και η διαφωνία μου σχετικά με την προχτεσινή πορεία.

4. Εντάξει, αφού καταδικάστηκε οι υπόλοιποι μπορούν να χτυπάνε ελεύθερα.

5. Η μητέρα του παιδιού μπορεί και να επιθυμεί “επι γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία”. Σε μια κοινωνία που δημιουργεί τέτοιες αντιθέσεις όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

6. Θα έλεγα ότι έχει παραγίνει το κακό με όσους από εμάς συνεχίζουμε να αντιδράμε σε πράγματα που θεωρούμε αυτονόητο να καταδικάζονται. Αμέσως θα κατηγορηθούμε ως “χρωματισμένοι”, “κομματόσκυλα”, “ψευτοεπαναστάτες των β.π.” κτλ. Το πιο αστείο είναι ότι κατηγορούμαστε από αυτούς που ως μόνη πηγή ενημέρωσης έχουν την πλύση εγκεφάλου της κρατικής προπαγάνδας και των ΜΜΕ.

Και εν πάση περιπτώσει, Νένιελ, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου με την προχτεσινή πορεία? Χάλασε την ησυχία του τόπου μας? Έμπλεξες στην κίνηση και πήγες αργότερα στη δουλειά σου?

Ωχαδερφισμό και μηδενική αλληλεγγύη το λέω εγώ αυτό.

Wow απο τα λεγομενα μου καταλαβες χρωματιστες παρωπιδες?

Στη πρωτη παραγραφο δεν σου απανταω γιατι απο τη δευτερη παραγραφο σου φαινεται οτι κινουμαστε σε διαφορετικα μηκη κυματος και δεν θα βγαλουμε ακρη.

Ομως για παρα πολυ κοσμο τετοιες δολοφονιες δεν ειναι λαθη,δεν ειναι ενας τρελος,δεν ειναι δεν κανω καλα τη δουλεια μου…Ειναι κρατικη δολοφονια με οτι αυτο συνεπαγεται.Εκφραζει τη βια του κρατους που βιωνει καθημερινα ο καθενας μας στην ακραια μορφη της.Απο τη στιγμη που ενοχος δεν ειναι ο Κορκονεας η ο καθε Κορκονεας αλλα κατι πολυ ευρυτερο η ποινη και η ολοκληρωτικη ριψη ευθυνης πανω του ειναι ενα καλοδουλεμενο τρικ ωστε απο τη μια να μη καει ολη η Ελλαδα(με οτι συνεπειες εχει αυτο) και απο την αλλη η πλειοψηφια που παντα βλεπει τετοια γεγονοτα απο την οθονη να πει οτι επηλθε η νεμεσις και ολα καλα.Ε τιποτα δεν ειναι καλα και το κρατος λογω και των συνθηκων που εχει επιβαλλει εχει γινει ακομα πιο βιαιο και αυτο δεν φαινεται μονοσ τις πορειες φυσικα αλλα στην καθημερινοτητα μας.

Η 6η Δεκεμβρη δεν ειναι πλεον ενα μεμονωμενο περιστατικο,μια γιορτη μνημης η κατι τετοιο.Θεωρω οτι πρεπει να συγκρατηθει σαν αφορμη για να εκφραστουν σε εντονο βαθμο ολα αυτα που εκφραζονται και ολο τον υπολοιπο χρονο.Δεν ειναι αφορμη για ξεκαβλωμα…

Οσο για τη μανα του παιδιου
ΕΔΩ

Kiratzos, δεν είπα πριν ότι οι χρωματιστές παρωπίδες είναι δικές σου.

Αλλά τώρα ίσως αναγκαστώ να το διαπιστώσω γιατί άρχισες να αναπαράγεις κι εσύ πράγματα που έχω ακούσει εδώ και χρόνια από κομματικές νεολαίες και όχι μόνο. Είναι απλά κάποιες λεξούλες και φράσεις πολύ στάνταρ.

Και όταν λέω για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, εννοώ την εικόνα που έχω δει η ίδια και από κοντά τα τελευταία χρόνια. Και επίσης συζητάω και με άτομα έξω από αναρχικούς ή κομματικούς χώρους και λέμε πώς μας φαίνεται αυτή η κατάσταση και αν κερδίζουν κάτι αυτοί που μετέχουν σ’αυτά.

Ξέρεις τί είναι αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα πράγματα σωστά σ’αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα; Συνολική αναδιαμόρφωση. Απ’το πώς προσλαμβάνουμε έναν αστυνομικό μέχρι την οργάνωση ενός σχολείου. Τα πάντα πάσχουν λίγο ως πολύ και αυτό προκαλεί κατανοητή αγανάκτηση. Δεν είναι ότι δεν το αναγνωρίζω αυτό. Κι εγώ εκνευρισμένη είμαι μ’αυτά που βλέπω γύρω μου. Αλλά επίσης πιστεύω ότι η ελευθερία μου σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Δηλαδή δεν θα κατέβω να κλείσω τους δρόμους ξέροντας ότι αυτό θα επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους που μπορεί η θέση εργασίας τους να κρέμεται από μια κλωστή.

Τεσπά, καθένας έχει το μυαλό του και κρίνει. Εσύ θεωρείς οκ τέτοιου είδους αντιδράσεις, εγώ όχι. Οπότε δεν έχει νόημα να συζητήσουμε άλλο γιατί άκρη δεν θα βγει.

Και κάτι τελευταίο. Είπες “Ωχαδερφισμό και μηδενική αλληλεγγύη το λέω εγώ αυτό.” αναφερόμενος σε μένα. Δεν με ξέρεις και από χθες ούτε ξέρεις αν και πόση αλληλεγγύη έχω δείξει σε συνανθρώπους μου. Αυτό θα το κρίνουν όσοι με ξέρουν ΕΞΩ απ’τον κόσμο του ίντερνετ :slight_smile:

Καλούς αγώνες εύχομαι και καλή επιτυχία!
Καθένας μας ας μάχεται με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο.

(Και προς αποφυγή παρεξήγησης, Kiratzos δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου. Πραγματικά. Ακούς και ωραία συγκροτήματα βλέπω στο profile σου :metal: Οι κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις είναι άαααλλο ζήτημα αλλά και πάλι, είναι υποκειμενική η άποψη και δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε μεταξύ μας.)

Aυτο το ειπε ο κρισπ(προσβληθηκα ναι8))…

Απο και και περα αν ξερουμε τη σημασια χιλιοακουσμενων οπως λες και συ λεξεων δεν νομιζω να μας ακουγονται πλεον τοσο μπαναλ…
Παραλληλα η συνολικη αναδιαμορφωση που αναφερεις ειναι καραμελιτσα στο στομα αρχουσας ταξης(ωχ ναια ρχισα παλι) που το μονο που θελουν ειναι κρατησουν ενα πολιτικο σκηνικο συμφερον για αυτους και μια κοινωνια αποκομενη απο ολες τις αποφασεις που αφορουν τη δικια της συνεχιση.Στην ουσια μια αναπαραγωγη μηχανισμων που υπαρχουν ηδη με ενα πιο καλαισθητο προσωπειο(πχ αναμορφωση της αστυνομιας με την ιδια θεσμικη λειτουργια λες και δεν κανει μαι χαρα τη δουλεια της σημερα:D)…Αυτα περι χρωματισμων κλπ

Χαχ ένα τελευταίο γιατί πρέπει να ετοιμαστώ για δουλειά…

Οι μόνες καραμελίτσες που μασάω είναι αυτές

Καλό απόγευμα σε όλους!

ναι και εγω, αλλα δεν το βλεπω να γινεται δυστυχως:-k

Ναι αλλά ας μην φτάνουμε σε ακρότητες. Μεμονωμένο περιστατικό :stuck_out_tongue:

ε μα εννοειται οτι ειναι μεμονωμενο…γιαυτο και δε το ανεφερα αλλωστε…θα θελα ο κυριος αυτος που χτυπηθηκε αναιτια να πετυχει τον ειδικο αυτο φρουρο εξω βολτα με τη δικια του οικογενεια…τοτε τι θα γινει?

Θα συλληφθεί και θα δικαστεί ως «μέλoς εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη και διαρκή λειτουργία, που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα». :lol: