-1 αλλα ειναι πολλοι. δν εγινε κ τπτ
^αυτο το μαυρο χιουμορ τσακιζει κοκκαλα…
:idea:
Πάντως είναι κρίμα που αυτοκτόνησε ένας νέος άνθρωπος. Πιθανόν και να μην την πάλευσε στα ΜΑΤ, δεν ξέρω. Το ότι αυτοκτόνησε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ίσως και να δείχνει κάτι. Αν υπάρχουν και άλλοι που δεν την παλεύουν στα σώματα καταστολής, ας παραιτηθούν να γίνουν άνθρωποι. Και πάλι κρίμα.
Και εγώ όταν το άκουσα στεναχωρήθηκα. 27 χρονών. Άλλο ένα θύμα (αστυνομικής;) βίας.
Ντάξει βασικά ό,τι κι αν είναι οι Ματατζήδες, αυτός ο καννιβαλισμός του τύπου “one down, more to go” δε με εκφράζει - χωρίς να τα βάφω και μαύρα προφανώς.
Αυτό που είπε ο Ζούγκλας, κρίμα που νέοι άνθρωποι καταστρέφονται εξ’ αιτίας της βαρβαρότητας που συνιστά η ίδια η ύπαρξη των ΜΑΤ.
Πάντως, όπως συζητούσα σήμερα, όταν η δουλειά σου είναι να ΔΕΡΝΕΙΣ είναι και λίγο αναπόφευκτο να έχεις ψυχολογικά προβλήματα, να είσαι λίγο πολύ fucked up κτλ.
:-s
Το βλέπεις κάπως στενόμυαλα το όλο θέμα ε;
Ένας άνθρωπος χάθηκε. Πώς μπορείς να βάζεις πρώτα το επάγγελμα κάποιου και γι’αυτό να γουστάρεις που πέθανε;
Ε και αφού είναι πολλοί όπως λες, πάρε ένα μπαζούκας και ξεκίνα να τους σκοτώνεις πέντε-πέντε μέχρι να φτάσουν σε έναν αριθμό που είναι ανεκτός για σένα. Ή φάτους όλους καλύτερα βρε αδελφέ.
Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά πού θα βρούμε μπαζούκας?
Έδιτ για κάρβου: Από πουθενά.
Εγώ βασικά δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει πως η αυτοκτονία είχε κάποια σχέση με το ότι ήταν στα ΜΑΤ.
Απ’το Resident Evil
Το πρόβλημα, Νένιελ, είναι ότι ο ΣΟΑΔ (όχι όμως τόσο ως ΣΟΑΔ, δεν έχω κάτι με το παλικάρι, είναι η συγκεκριμένη αντίληψη που εκφράζει) παίζει και να ονειρεύεται στον ύπνο του αυτό ακριβώς το πράγμα που λες. Πιστεύοντας ίσως ταυτόχρονα ότι υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ποτέ η ροή στρατολόγησης νέων στα ΜΑΤ, ότι δε θα προσλαμβάνονται δύο για κάθε έναν που πέφτει κάτω…
Γι’ αυτό έχουν πάθει κράμπες τα δάχτυλά μου σ’ αυτό το θρεντ να γράφω και να ξαναγράφω ότι είναι εντελώς αδιέξοδη η λογική της προσωποποίησης και των “κακών Ματατζήδων”…
“Δε γαμείς” όμως…
Δεν νομίζω ότι ο κάθε SOAD που εκφράζεται κάπως κυνικά σε ένα φόρουμ ονειρεύεται τους θανάτους ματατζήδων. Soad μπορείς να μας πεις τι σκεφτεσαι πάντως
Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα πάντως το συγκεκριμένο. Όπως είπε ο κάρβου δεν ξέρουμε αν είχε σχέση η αυτοκτονία με την ιδιότητα, αλλά αν μη τι άλλο μας βάζει σε σκέψεις το περιστατικό.
Όχι μόνο γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος, αλλά γιατί συγκεντρώνει πάνω του πολλές από τις αντιφάσεις των καιρών μας. Για 1200 ευρώ πας και βαράς διαδηλωτές και τους φλομώνεις στα χημικά . Αρκεί μια εντολή από τον ανώτερο. Μετά σπίτι. Μετά ξανά μανά τα ίδια. Εξάρτηση, κράνος, πώρωση, άλλη μια μέρα στην δουλειά. Σαν να ζούνε σε ίδρυμα είναι οι ματατζήδες.
Μια τραγωδία είναι όλη αυτή η κατάσταση…
Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες λεμε πραμματα χωρις να τα σκεφτομαστε και να τα ζυγιζουμε. Οτι και αν ηταν αυτος ο ανθρωπος δεν μπορεις να χαιρεσαι που αυτοκτονησε και να κανεις ‘‘αστειακια’’ για το θεμα, ποσο μαλλον οταν δεν ξερεις τι τον ωθησε σε αυτο το σημειο.
Σιγουρα το επαγγελμα του αστυνομικου ποσο μαλλον του ΜΑΤατζη δεν εχει τη συμπαθεια μεγαλου μερους της κοινωνιας και ναι, τις περισσοτερες φορες δικαιολογημενα…Και μενα δεν μου αρεσει που πολυς λαος εχει μπει στη διαδικασια να καταταγει σε αυτα τα σωματα μονο και μονο για την εξασφαλιση, αλλα προσωπικα το να φτασω να θεωρω ολους τους μπατσους εχθρους μου και ‘‘γουρουνια’’ χωρις να ξερω καν την ιστορια του καθενος, ε ειμαι πολυ μακρυα απο αυτο, ποσο μαλλον να αποδεχομαι τετοια αστειακια. Στις μαλακιες τους βεβαιως και θα τους κραξω αλλα ρε παιδια ας υπαρχει και μια ισορροπια, κανω λαθος;;
να εξιγησω λιγο αυτο που εγραψα γιατι βλεπω εγινε ψηλοθεμα.
αρχικα να διευκρυνισω οτι σιγουρα ουτε γουσταρω ουτε κ χαιρομαι που καποιος αυτοκτονησε οπως καποιοι χρηστες αναφερουν (βλ. neniel κ rocking monster). αλλα παραλληλα δν μ λεει κ κατι η κινηση του συγκεκριμενου. αδιαφορη ειναι για μενα η πραξη τ απο τη στιγμη που ειχε αποφασισει στη ζωη τ να γινει μπατσος, με οτι αυτο σημαινει για μενα τουλαχιστον.
αν πχ η ειδηση ηταν για ενα εργατη που αυτοκτονησε σιγουρα δν θα εκανα ενα τετοιο ειρωνικο σχολιο.
μπορει να φανηκει “καπως” ετσι οπως το διατυπωσα, αλλα αυτο π ηθελα να θηξω ουσιαστηκα ηταν η μπατσοκρατια (αναφερομενος στν μεγαλο αριθμο τους) κ η γενικευμενη καταστολη (με τρομονομους για καθε μορφη αντιστασιακης δρασης, ιδεων-ιδεολογιων κλπ που συνεχως ανανεωνονται για τν εφαρμογη της) που επικρατουν πλεον στη χωρα αυτη. γεγονοτα που τα βλεπουμε κ τα ζουμε στην καθημερινοτητα μας, στους δρομους της πολης μας, σε πορειες οπου εχεις κ απο ενα μπατσο-προστατη τ πολιτη για αλλους (π αλλωτε δολοφονει 15χρονους, ψεκαζει απαγορευμενα χημικα, βασανιζει κ εξεφτελιζει στα α.τ. μεταναστες κ γενικοτερα “παραβατικους” πολιτες κλπ)- επανω σ.
Η αστυνομια ειναι αρχη στν οποια ειμαι καθετα αντιθετος, καθως στον κοσμο που διεκδικω κ ονειρευομαι (στον υπνο μ οπως λεει κ ο gracchus…) δν θελω μπατσους στους δρομους κ στη ζωη μας γενικοτερα.
νωμιζω πως εγινα κατανοητος κ δε χρειαζεται να εξιγησω κατι παραπανω.
Πραγματικά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί (εγώ προσωπικά, δεν το απαιτώ από κάποιον άλλο) δεν πρέπει να χαίρομαι?
Όταν κάποιος κατατάσσεται στα ΜΑΤ (στα ΜΑΤ, όχι στην αστυνομία γενικά) το κάνει επειδή θέλει (για τους όποιους λόγους) να επιβάλλεται με τη βία απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους έχοντας το πλεονέκτημα πως ό,τι και να κάνει του δίνουν το δικαίωμα αυτό οι αστικοί νόμοι με το πρόσχημα ότι δήθεν απειλούν τη δημόσια τάξη. Το τι ιστορία έχει πίσω του δε με ενδιαφέρει στο ελάχιστο. Τουλάχιστον αν θέλει να επιβάλεται με τη βία ας το κάνει επί ίσοις όροις κι όχι έχοντας δεκανίκι του το νόμο.
Προσφέρει κάτι επικοδομητικό στην κοινωνία? Όχι.
Οπότε, καλά το είπε ο SOAD, ένας λιγότερος και δεν είναι καθόλου θέμα μαύρου χιούμορ.
δηλαδη χαιρεσαι που αυτοκτονησε ο ανθρωπος;; ειλικρινα…εγω προσωπικα οχι, αυτο ηθελα να τονισω απλα…φυσικα και δεν μπορω να σου επιβαλλω το να μην χαιρεσαι, ομως μου φιανεται εμενα προσωπικα περιεργο,αλλα και αρκετα βαρβαρο αυτο. και μην μου πεις τοι βαρβαρη ειναι και η βια εναντιων των διαδηλωτων, συμφωνω εκ των προτερων. το ενα δεν αναιρει το αλλο ομως πιστευω.
Έτσι όπως το επαναδιατύπωσε ο ΣΟΑΔ, συμφωνώ απολύτως.
Βασικα θα χαιρομουν σε περιπτωση που επιτελους απεκτησε εγκεφαλο και παραιτηθηκε απ τη λαομισητη αυτη ομαδα.Το οτι αυτοκτονησε δεν μπορω να πω οτι μου δημιουργει καποιο ιδιαιτερο συναισθημα χαρας ή λυπης.Νομιζω μου ειναι αδιαφορο,οπως και οταν ακουω γενικα για αυτοκτονιες(στο θεμα του να επιλεγει κανεις να πεθανει,ειτε απο oπλο,ειτε απο ναρκωτικα,ειτε απο ψυχολογικα προβληματα,προσωπικα couldn’t care less…Ειναι θεμα προσωπικης επιλογης.)
το οτι αυτοκτονησε το βρισκω πολυ θλιβερο. αν ηθελε τοσο πολυ να σταματησει απο τα ματ ή γενικα απο την αστυνομια θα μπορουσε να παραιτηθει. πιθανον δεν τολμαει να παραιτηθει (ποιος ξερει τι συνεπειες ή απειλες τους εχουν πει :roll:). θελω να πιστευω οι συναδελφοι-ομοιδεατες του να ταρακουνηθουν εστω και με αυτον τον τροπο λιγο.
παρομοια περιπτωση Ματατζη που παραιτηθηκε και εγραψε βιβλιο. ειχε αναφερθει και παλαιοτερα εδω στο φορουμ
γιατι δν κυκλοφορισε ποτε αυτο το βιβλιο αραγε?
αν πραγματηκα ο ανθρωπος αυτος καταλαβε κ με τν πραξη της παραιτησης τ θελησε να αποτειναξει τη σαπιλα π ειχε πανω τ τοτε αξιζει σιγουρα ενα μπραβο. αν παλι παραιτιθηκε για ενδουπηρεσιακα θεματα (κατι π μαλλον δν στεκει συμφωνα με το πως παρουσιαζεται το βιβλιο κλπ) ειναι αλλο θεμα.
παντως με εκλπησει πραγματηκα. διοτι για να γινει καποιος μπατσος κ ποσο μαλλον ματας θεωρω πως εχει μεσα τ ολη αυτη τη φασιστικη συμπεριφορα κ τν επιδειξη εξουσιας π βγαζουν αυτοι οι τυποι. κ αν δν το χεις (κατι π δν πιστευω) με τν τροπο π λειτουργουν αυτες οι μοναδες σιγουρα ευκολα το αποκτας. γενικα για να πας εκει καποια σκατα τα εχεις στο κεφαλι σ. η μαγκια ειναι να τα βγαλεις.(πραγμα σχεδον απιθανο).
γι αυτους π θα πουν οτι πανε για βιοποριστικους λογους κλπ νωμιζω οτι υπαρχουν αρκετες πιο “αξιοπρεπεις” δουλειες απο αυτη π μπορεις να κανεις εστω κ με λιγοτερα λεφτα. γιατι δν ειναι μονο αυτα τα κωλοχαρτα το παν.
τελος να θυμισω οτι οι νεκροι απο τα χτυπηματα τν μπατσων ηταν η 20χρονη εργατρια κανελλοπουλου κ ο 26χρονος φοιτητης κουμης. οι δολοφονοι του κρατους εμειναν (παλι) ατιμωριτοι.
[SPOILER]αν ξερει καποιος που μπορει να βρεθει αυτο το βιβλιο με καποιο τροπο ας ενημερωσει.[/SPOILER]